Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio (>3 m.) vaiko krikštynos

Kai krikstija leliuka, viskas aisku,,,
o kai jau ugtelejusi pilieti?
mane krikstijo 10 metu.. tai teko gal tik teve musu sukalbet ir pati pasisakiau varda kokio noriu.. cia taip buvo Zveryno baznycioj..
o kaip dabar? zadu pakrikstyt viduryje rugpjucio.. ar jau reikia susiimti ir mokinti poteriuku? ka mokinti? kaip vyresniu vaiku krikstas vyksta?
Kadangi vienu kartu krikstysiu ir savo leliuza, tai gal viskas bus paprasciau nei kai viena vyresne kad krikstyciau?

patarkit smile.gif
Atsakyti
Pirmiausia sau atsakyk į klausimą, dėl ko krikštysi , o paskui viskas susidėlios į vietas. Jei dėl to kad įtikėjai, kad myli Dievą tai ne poteriaut mokysis, o stengsis pažinti tikėjimą, perimti katalikišką gyvenimo būdą, kuo labiau pamilti Dievą, kita savaime įsidėmės.
O jei dėl pliusiuko, kad "sutvarkyta" (tokiu atveju manau geriau nereikėtų krikštyti), tai tie kam tų pliusiukų reikia randa ir bažnyčias, ir kunigus, kurie be jokios atsakomybės pakrikštija ir net Tėve mūsų neklausia.
Atsakyti
Lukne, kodel tu visus mokai religiniu tiesu, cia zmogaus pasirinkimas, krikstyne, nekristyti.. nori kalbeti apie religija ir dieva, SM turi tam skirta foruma.. cia zmones patarimu iesko, o ne tavo salto duso..
ggabijusai, man atrodo, kad gali kunigas paklausinet potieriu, siaip gal su paciu kunigu pasneketi reikia ir pasiklausti, ka vyresnelei reikia moketi..
Atsakyti
O tau, Vijuke, atrodo, kad krikštas nesusijęs su religija? Aš čia apie tiesas ir nekalbėjau, tik patariau atsakyti sau (ne man) kam krikštys?
Atsakyti
zinai, Lukne, mane tevai irgi velai pakrikstijo, bet ir gerai, kad pakrikstijo.. tik suauges supranti, ar tu ten nori buti tuo giliai religingu, ar tiesiog nematai tame prasme (bet tai dar nereiskia, kad netiki).. ir savo vaikus pakrikstysiu, kai tokiu bus.. vien todel, kad jie turetu galimybe tapti tikinciais, nes nekrikstydamas is viso mazai palieki jam tokiu galimybiu..
daugiau i diskusija nebesivelsiu, nes vel bus kaip su mylimuke kitoj temoj (pati zinai apie ka as)
Atsakyti
QUOTE(gabijušas @ 2007 07 11, 12:44)
Kai krikstija leliuka, viskas aisku,,,
o kai jau ugtelejusi pilieti?
mane krikstijo 10 metu.. tai teko gal tik teve musu sukalbet ir pati pasisakiau varda kokio noriu.. cia taip buvo Zveryno baznycioj..
o kaip dabar? zadu pakrikstyt viduryje rugpjucio.. ar jau reikia susiimti ir mokinti poteriuku? ka mokinti? kaip vyresniu vaiku krikstas vyksta?
Kadangi vienu kartu krikstysiu ir savo leliuza, tai gal viskas bus paprasciau nei kai viena vyresne kad krikstyciau?

patarkit smile.gif

pakalbek su kunigu, jis tikrai pasakys, ko reikia smile.gif kai buvau tartis del krikstynu, kiti tevai taresi del dukrytes (6m.) krikstynu, tai girdejau, kad kunigas kazka jiems ten pasakojo, bet aisku nesiklausiau ka, nes nelabai grazu but buve tongue.gif
Atsakyti
Bent jau Bernardinuose yra taip:

Vyresnių nei 7 m. amžiaus vaikų ir paauglių krikštas

Vyresni nei 7 m. amžiaus vaikai ir paaugliai krikštui rengiami nuo spalio mėnesio iki Velykų.
Susitikimai vyksta pirmą ir trečią mėnesio sekmadienį po 10.30 val. šv. Mišių arba 16.00 val. (prieš vakarines šv. Mišias).
Užsiregistruoti galima rugsėjo mėn. parapijos raštinėje jos darbo metu
Atsakyti
O draugė Tauragėje norėjo dukrą pakrikštyti, ji ja devynerių ir...pasakė, kad nuo septynių metų vaikai krikštijami TIK KARTĄ METUOSE blink.gif šv. Velykų naktį bažnyčios vidurį. Tai draugės mergaitė pasakė, kad taip nenori ir liko nekrikštyta g.gif Pindesiai kažkokie bažnyčioje ne tik su krikštu bet ir su komunija. Mane krikštyjo šešiolikos ir jokių Velykų laukti nereikėjo, raudonava kaip uoga tarp leliukų, bet...pasikrikštijau smile.gif
Atsakyti
Labai keista, kad atsisakė krikštyti kitu laiku g.gif . Galbūt vienas kitą ne taip suprato? Reikėtų kreiptis į Arkivyskupijos tinklapį, į klausimų atsakymų skyrelį ir išsiaiškinti.
Atsakyti
Gal ir reiktu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 07 15, 21:00)
Labai keista, kad atsisakė krikštyti kitu laiku g.gif . Galbūt vienas kitą ne taip suprato? Reikėtų kreiptis į Arkivyskupijos tinklapį, į klausimų atsakymų skyrelį ir išsiaiškinti.

Nieko keisto nera,tokios taisykles 4u.gif Mes irgi Bernardinuose ir teiravomes ir ju tinklalapyje skaiteme,kad krikstijama tik karta metuose.Ir praejus visa kursa kartu su pirma komunija. 4u.gif
Mes nuejome pas savo parapijos kuniga,paaiskinome,kodel negalime butent tuo metu krikstyti,sutiko krikstyti liepos menesi,su salyga,kad rudeni pasirodysime pas juos ruostis pirmai komunijai. 4u.gif Bet mes ir taip butume pasirode wub.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 05 01, 12:43)
Nieko keisto nera,tokios taisykles 4u.gif Mes irgi Bernardinuose ir teiravomes ir ju tinklalapyje skaiteme,kad krikstijama tik karta metuose.Ir praejus visa kursa kartu su pirma komunija. 4u.gif
Mes nuejome pas savo parapijos kuniga,paaiskinome,kodel negalime butent tuo metu krikstyti,sutiko krikstyti liepos menesi,su salyga,kad rudeni pasirodysime pas juos ruostis pirmai komunijai. 4u.gif Bet mes  ir taip butume pasirode  wub.gif

Aš ir maniau, kad jei žmonės kitaip negali, jiem padarys išimtį. Taisyklės yra, bet jos žmogui, o ne žmogus taisyklėms. Taisyklės lengvina darbą kunigams ir pasiruošimą žmonėms, bet jei yra būtinybė visada padaromos išimtys. 4u.gif
Gražios ir prasmingos jums šventės 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti