Įkraunama...
Įkraunama...

Konservuotos sriubos

QUOTE(Karosė @ 2011 09 12, 15:45)
[B]Tą masę užpilti šaltas - virtas pupeles.[/B]
Skaityti reikia atidžiau

KOKIŲ NENUOTAIKOJ ŽMONIŲ ČIA LANKOSI lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(rugiagele26 @ 2011 09 12, 16:09)

Bet tai nereiskia, kad recepto ingredientuose raso, kad jau isvirtas wink.gif Isvirt galima tuos 2 kg pupeliu.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2011 08 31, 11:28)
AGURKINE SRIUBA:
1 kg. perliniu kruopu (isvirti)
1 kg. morku (tarkuoti  burokine tarka)
2 kg. agurku (neluptu, pjaustytu kubeliais)
1 kg. svogunu (kubeliais)
1 kg. pomidoru

3 saukstai druskos
1/2 stiklines cukraus
2/3 stiklines acto
prieskoniu (Lauro lapeliai, pipirai, kvapnieji pipirai)

morkas ir svogunus apkepti aliejuje, kol suminkstes siek tiek. Visus produktus sudeti i puoda, ir troskinti kol suminkstes. Acta pilti jau i pacia pabaiga. Supilti i stiklainius, uzsukti, apversti ir siltai apkloti iki ryto. (Receptas ir SM)

Po kurio laiko agurkai pasidaro kaip raugti-marinuoti, tikrai ne kaip švieži išlieka. Puikiai laikosi rūsyje. Mus labai labai skani sriuba ir greita, tik vandenį užsiverdu, sumetu bulves, stiklainio turinį, užverdu ir sriuba gatava  smile.gif Verda tik tiek kiek bulvėms reikia išvirti.

Panos,dariau sita sriuba-nu toookia skani gavosi...Pora stiklainiuku daviau uosviams..Atbega anyta vos neverkdama ir sako:nu tas zaltys visa stiklainiuka surijo..Ateinu i virtuve,o jis su bulve uzsikasdamas jau laizo paskutini sauksta.. lotuliukas.gif ..Isgyre seneliukas ir salta..Sake kam dar virt ir gaist,jei ir taip skanu..
Atsakyti
QUOTE(Vilma1974 @ 2011 09 14, 14:04)
Panos,dariau sita sriuba-nu toookia skani gavosi...Pora stiklainiuku daviau uosviams..Atbega anyta vos neverkdama ir sako:nu tas zaltys visa stiklainiuka surijo..Ateinu i virtuve,o jis su bulve uzsikasdamas jau laizo paskutini sauksta.. lotuliukas.gif ..Isgyre seneliukas ir salta..Sake kam dar virt ir gaist,jei ir taip skanu..

lotuliukas.gif
tirkai ji skani

pabandykit ir ukrainietiškus barščius, turėtu ir tie patikti mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos.Kazin ar i temoje aprasytas sriubas butu galima idet bulviu? bigsmile.gif Na ,as cia savo studentui,kad stiklainiuka i verdanti vandeni ir i lekste... biggrin.gif Parduotuvese buna ir su bulvem ir mesa.Tik kazin ar namu salygomis laikytusi?Gal kas zinote? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dakora @ 2011 09 29, 14:19)
Sveikos.Kazin ar i temoje aprasytas sriubas butu galima idet bulviu? bigsmile.gif Na ,as cia savo studentui,kad stiklainiuka i verdanti vandeni ir i lekste... biggrin.gif Parduotuvese buna ir su bulvem ir mesa.Tik kazin ar namu salygomis laikytusi?Gal kas zinote? 4u.gif

Manau laikytųsi, nes vyro močiutė mėsą irgi koncervuoja į stiklainius, tai manau jei viską kartu sudėjus, nieko blogo neatsitiktu, tik va, kaip ir kada dėti, kad bulvės nesutyžtu pervirusius g.gif
Atsakyti
Sveikos,
gali kuri žinote charčio sriubos receptuką žiemai? 4u.gif Kažkaip visur ieškau ir nieko nerandu. blush2.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2011 08 31, 10:28)
AGURKINE SRIUBA:
1 kg. perliniu kruopu (isvirti)
1 kg. morku (tarkuoti  burokine tarka)
2 kg. agurku (neluptu, pjaustytu kubeliais)
1 kg. svogunu (kubeliais)
1 kg. pomidoru

3 saukstai druskos
1/2 stiklines cukraus
2/3 stiklines acto
prieskoniu (Lauro lapeliai, pipirai, kvapnieji pipirai)

morkas ir svogunus apkepti aliejuje, kol suminkstes siek tiek. Visus produktus sudeti i puoda, ir troskinti kol suminkstes. Acta pilti jau i pacia pabaiga. Supilti i stiklainius, uzsukti, apversti ir siltai apkloti iki ryto. (Receptas ir SM)

Po kurio laiko agurkai pasidaro kaip raugti-marinuoti, tikrai ne kaip švieži išlieka. Puikiai laikosi rūsyje. Mus labai labai skani sriuba ir greita, tik vandenį užsiverdu, sumetu bulves, stiklainio turinį, užverdu ir sriuba gatava  smile.gif Verda tik tiek kiek bulvėms reikia išvirti.


gal kas eksperimentavot vietoj agurkų cukiniją ar agurotį g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2012 07 16, 18:26)
gal kas eksperimentavot vietoj agurkų cukiniją ar agurotį g.gif

Bandziau neskanu is tiesu 4u.gif teko ispilti lauk
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 07 17, 08:21)
Bandziau neskanu is tiesu 4u.gif teko ispilti lauk


aišku, tada nebandysim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2012 07 16, 18:26)
gal kas eksperimentavot vietoj agurkų cukiniją ar agurotį g.gif

taip, dariau šitą sriubą ir pernai ir užpernai - visada dalį agurkų keičiu cukinija (cukinijas imu jaunas, dar su nesusiformavusiom sėklom), o ir šiaip agurkinių daržovių dedu visada daugiau - iki 2,5-3kg . Mums skanu. O Mb irgi "pasislėpęs" sutaršo ir šaltą konservą kaip greitą užkandį..
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2011 08 31, 10:28)
AGURKINE SRIUBA:
...
Po kurio laiko agurkai pasidaro kaip raugti-marinuoti, ...

Po kurio laiko? po 3 dienų jau galima ragaut?
Ir dar, pas mane gavosi labiau košė negu sriuba g.gif
Atsakyti
QUOTE(astaria @ 2012 08 02, 19:17)
Po kurio laiko? po 3 dienų jau galima ragaut?
Ir dar, pas mane gavosi labiau košė negu sriuba  g.gif

Tai ji ir bus kose,o ne skysta sriuba.Is tos koses yra verdama siuba.
Atsakyti