AGURKINE SRIUBA:
1 kg. perliniu kruopu (isvirti)
1 kg. morku (tarkuoti burokine tarka)
2 kg. agurku (neluptu, pjaustytu kubeliais)
1 kg. svogunu (kubeliais)
1 kg. pomidoru
3 saukstai druskos
1/2 stiklines cukraus
2/3 stiklines acto
prieskoniu (Lauro lapeliai, pipirai, kvapnieji pipirai)
morkas ir svogunus apkepti aliejuje, kol suminkstes siek tiek. Visus produktus sudeti i puoda, ir troskinti kol suminkstes. Acta pilti jau i pacia pabaiga. Supilti i stiklainius, uzsukti, apversti ir siltai apkloti iki ryto. (Receptas ir SM)
Po kurio laiko agurkai pasidaro kaip raugti-marinuoti, tikrai ne kaip švieži išlieka. Puikiai laikosi rūsyje. Mus labai labai skani sriuba ir greita, tik vandenį užsiverdu, sumetu bulves, stiklainio turinį, užverdu ir sriuba gatava
Verda tik tiek kiek bulvėms reikia išvirti.
Panos,dariau sita sriuba-nu toookia skani gavosi...Pora stiklainiuku daviau uosviams..Atbega anyta vos neverkdama ir sako:nu tas zaltys visa stiklainiuka surijo..Ateinu i virtuve,o jis su bulve uzsikasdamas jau laizo paskutini sauksta..
..Isgyre seneliukas ir salta..Sake kam dar virt ir gaist,jei ir taip skanu..