QUOTE(rugiagele26 @ 2011 09 08, 09:59)
Klasikinė adžika
Sudėtis: pomidorai: 3 kg
paprika: 1 kg
paprika: aitrioji, 150 g
česnakai: 300 g
actas: 300 ml
cukrus: 1 šaukštas
druska: 3 šaukštai
Gaminimas:
Saldžiąsias paprikas padalykite pusiau ir išskobkite. Česnako skilteles nulupkite. Visas daržoves nuplaukite ir paeiliui sumalkite. Galiausiai kartu su sėklomis malkite aitriąsias paprikas. Malinį sudėkite į emaliuotą puodą, parūgštinkite, pasaldinkite, pasūdykite ir gerai išmaišykite mediniu šaukštu.
Pernakt palikite šiltai. Iš ryto masė jau turėtų būti nugrimzdusi, o ant viršaus išsiskyrusios sultys. Jas galite išpilstyti į sterilius butelius - bus puikus prieskonis sriuboms. O pačią adžikos masę sudėkite į sterilius stiklainiukus, uždenkite plastikiniais dangteliais ir per žiemą laikykite šaldytuve.
Sudėtis: pomidorai: 3 kg
paprika: 1 kg
paprika: aitrioji, 150 g
česnakai: 300 g
actas: 300 ml
cukrus: 1 šaukštas
druska: 3 šaukštai
Gaminimas:
Saldžiąsias paprikas padalykite pusiau ir išskobkite. Česnako skilteles nulupkite. Visas daržoves nuplaukite ir paeiliui sumalkite. Galiausiai kartu su sėklomis malkite aitriąsias paprikas. Malinį sudėkite į emaliuotą puodą, parūgštinkite, pasaldinkite, pasūdykite ir gerai išmaišykite mediniu šaukštu.
Pernakt palikite šiltai. Iš ryto masė jau turėtų būti nugrimzdusi, o ant viršaus išsiskyrusios sultys. Jas galite išpilstyti į sterilius butelius - bus puikus prieskonis sriuboms. O pačią adžikos masę sudėkite į sterilius stiklainiukus, uždenkite plastikiniais dangteliais ir per žiemą laikykite šaldytuve.
šitas, tik kažkaip man šiemėt nenugrimzdo viskas , gal dar lai pastovi (vekar dariau)