Įkraunama...
Įkraunama...

Konservuotos sriubos

QUOTE(zlibe @ 2011 09 04, 20:47)
šnaider ir kaip ta ukrainietisku barskiu sriuba?ar pomidoru odeles nusilipote?

dar nebandžiau, neturiu rūkytų šonkauliukų, o su bulijonu nelabai verdu. Butinai parašysiu ar verta daryti, kai paragausiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zlibe @ 2011 09 04, 20:47)
šnaider ir kaip ta ukrainietisku barskiu sriuba?ar pomidoru odeles nusilipote?

aš pasidariau,odelių nelupau,kiek netilpo į stiklainius pasigardžiuodama suvalgiau wub.gif
dabar rūpestis,kad tik laikytųsi ,nes vėsaus rūsio neturiu,laikysiu įstiklintam balkone spintelėj g.gif
Atsakyti
na kai savo mazja iduosiu kam nors paukleti reiks ir man pasidaryti 4u.gif
Atsakyti
na ka ka tik pabaigiau ukrainietisku barsciu sriuba virti 4u.gif na paragavau labai skani 4u.gif 4u.gif tiks labai prie medziotoju desreliu.isejo 5 puslitriniai stiklainiai.tikriausiai darysiu dar mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zlibe @ 2011 09 07, 16:43)
na ka ka tik pabaigiau ukrainietisku barsciu sriuba virti  4u.gif  na paragavau labai skani  4u.gif  4u.gif  tiks labai prie medziotoju desreliu.iauisejo 5 puslitriniai stiklainiai.tikriausiai darysiu dar  mirksiukas.gif


Ji netingesiu, tai ir as dar darysiu biggrin.gif siandien Adzikos prisidariau smile.gif tik kazin kas viska valgys...
Atsakyti
Nu va, viriau sriubą, manau rųgštelės galėtu būti daugiau, tai kitą kart į tą patį kiekį pilsiu gal 100 ml acto. Šiaip labai skani, tik kietoki burokėliai, reiktu truputi ilgiau pavirti arba patroškinti kai koncervuojama.
Atsakyti
Tai verdant sriuba galima acto ipilti. As tai lyg ragavau burokelius, tai minksti buvo... nu as kuria diena is likucio isvirsiu.
Atsakyti
rugegele pasidalink adzikos receptu. ax.gif as kiek ziurejau visi adzikos receptai su morkomis.
Atsakyti
Maniskis irgi su morkom... unsure.gif bet imetu...

Adžika

3 kg pomidorų
1 kg morkų
1 kg paprikų
1 kg obuolių (geriau kuo rūgštesnių)
2 čili pipiriukai
2 stiklinės aliejaus
3 šaukštai druskos (be kaupo)
3 šaukštai cukraus
300 g česnako
150 g acto
Nulupti pomidoriukų plėvelę (man patogiausiai lupasi kelias minutes pomidoriukus palaikius karštame vandenyje, tada plėvele labai lengvai nusilupa), morkytes sutarkuoti smulkia tarkyte, o pomidorus, paprikas, obuolius, čili pipiriuką ir česnakus sumalti su mėsmale.
Į sumaltus (išskyrus česnaką) ir sutarkuotus produktus supilti aliejų, sudėti druską, cukrų ir troškinti apie 1 – 1,5 val. Likus iki troškinimo pabaigos apie 10 min. sudėti sumaltą česnaką, o prieš pat pabaigą supilti actą. Gautą masę supilstyti į iškaitintus stiklainiukus ir sandariai užsukti. Skonis tai tikrai pasakiškas, ir tinka prie daug ko.

Komentaras. As obuolius irgi tarkavau. O pomidorus maliau su skurytem..
Atsakyti
va čia adžika be morkų,
http://receptai.lryt...C...adžika.htm
man labai skani, jau treti metai pagal ją darau, ir kaskart iš dvigubos normos thumbup.gif tik čilio nededu
Atsakyti
man atidaro langa ir nieko nerodo.gal parasyk cia 4u.gif
Atsakyti
Klasikinė adžika

Sudėtis: pomidorai: 3 kg
paprika: 1 kg
paprika: aitrioji, 150 g
česnakai: 300 g
actas: 300 ml
cukrus: 1 šaukštas
druska: 3 šaukštai


Gaminimas:

Saldžiąsias paprikas padalykite pusiau ir išskobkite. Česnako skilteles nulupkite. Visas daržoves nuplaukite ir paeiliui sumalkite. Galiausiai kartu su sėklomis malkite aitriąsias paprikas. Malinį sudėkite į emaliuotą puodą, parūgštinkite, pasaldinkite, pasūdykite ir gerai išmaišykite mediniu šaukštu.


Pernakt palikite šiltai. Iš ryto masė jau turėtų būti nugrimzdusi, o ant viršaus išsiskyrusios sultys. Jas galite išpilstyti į sterilius butelius - bus puikus prieskonis sriuboms. O pačią adžikos masę sudėkite į sterilius stiklainiukus, uždenkite plastikiniais dangteliais ir per žiemą laikykite šaldytuve.

Atsakyti