Įkraunama...
Įkraunama...

Konservuotos sriubos

QUOTE(rugiagele26 @ 2011 08 31, 08:26)
Aa siandien bandysiu daryti..

Lauksiu atsiliepimų ir pastebėjimų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristepala @ 2010 08 15, 22:13)
Nesu valgius zaliu agurkiuku sriubos  4u.gif Bandziau tik su raugintais agurkais ir perlinem kruopom (pasaka, be galo patinka), tai ir pagallvojau, gal cia tas receptas  blush2.gif  4u.gif
Merginos, o gal zinot kaip daryti ta sriuba ziemai su raugintais agurkais, perlinem kruopom, morkom (be bulviu). Buciau labai dekinga 4u.gif

AGURKINE SRIUBA:
1 kg. perliniu kruopu (isvirti)
1 kg. morku (tarkuoti burokine tarka)
2 kg. agurku (neluptu, pjaustytu kubeliais)
1 kg. svogunu (kubeliais)
1 kg. pomidoru

3 saukstai druskos
1/2 stiklines cukraus
2/3 stiklines acto
prieskoniu (Lauro lapeliai, pipirai, kvapnieji pipirai)

morkas ir svogunus apkepti aliejuje, kol suminkstes siek tiek. Visus produktus sudeti i puoda, ir troskinti kol suminkstes. Acta pilti jau i pacia pabaiga. Supilti i stiklainius, uzsukti, apversti ir siltai apkloti iki ryto. (Receptas ir SM)

Po kurio laiko agurkai pasidaro kaip raugti-marinuoti, tikrai ne kaip švieži išlieka. Puikiai laikosi rūsyje. Mus labai labai skani sriuba ir greita, tik vandenį užsiverdu, sumetu bulves, stiklainio turinį, užverdu ir sriuba gatava smile.gif Verda tik tiek kiek bulvėms reikia išvirti.
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2011 08 31, 11:28)
AGURKINE SRIUBA:


Jau antrus metus pagal šį receptą darau sriubą, tai žinokit super, ypač kai laiko nėra thumbup.gif
Atsakyti
Nu va, padariau ukrainietiskus barscius karsta.gif mases gavosi apie 4 litrus. Sudejau 7 puslitriukus , 1 ta 750 ml, ir dar paragavimui siek tiek liko. Nu manau butu 8 puslitriukams norma. As dar siek tiek ipyliau acto... aij, del visa ko.. ir paprika tik viena dejau, nes uzsilikusi buvo, tai sunaudojau. Viskas lengvai einasi, virimo metu sulciu atsiranda. Viska tarkavau, isskyrus svogunus ir pomidorus. Svogunus pjausciau, pomidorus sumaliau.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 08 31, 15:57)
Nu va, padariau ukrainietiskus barscius karsta.gif mases gavosi apie 4 litrus. Sudejau 7 puslitriukus , 1 ta 750 ml, ir dar paragavimui siek tiek liko. Nu manau butu 8 puslitriukams norma. As dar siek tiek ipyliau acto... aij, del visa ko.. ir paprika tik viena dejau, nes uzsilikusi buvo, tai sunaudojau. Viskas lengvai einasi, virimo metu sulciu atsiranda. Viska tarkavau, isskyrus svogunus ir pomidorus. Svogunus pjausciau, pomidorus sumaliau.

Aš ir visdėlto šiandien dariau, irgi ipyliau 60 ml acto, nes man kažkaip saldi sriūba pasirodė. Gavosi 6 puslitriniai, ir sunkos dar liko lyčnos.
Atsakyti
QUOTE(šneider @ 2011 08 31, 17:37)
Aš ir visdėlto šiandien dariau, irgi ipyliau 60 ml acto, nes man kažkaip saldi sriūba pasirodė. Gavosi 6 puslitriniai, ir sunkos dar liko lyčnos.


As irgi kazkur tiek acto ipyliau.
Atsakyti
QUOTE(šneider @ 2011 08 31, 12:46)
Jau antrus metus pagal šį receptą darau sriubą, tai žinokit super, ypač kai laiko nėra  thumbup.gif

O agurkinei sriubai perlinių kruopų 1 kg turima omeny 1 kg išvirtų perlinių kruopų? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 08 31, 23:14)
O agurkinei sriubai perlinių kruopų 1 kg turima omeny 1 kg išvirtų perlinių kruopų? smile.gif

Aš imu 1 pakelį kur sveria 800 g ir jį išsiverdu, manau pakanka g.gif Bet jei būtu kruopų daugiau, manau tik skaniau būtu g.gif
Atsakyti
labas 4u.gif o sakykite jei nedeciau pomidoru? smile.gif
Atsakyti
man atrodo galima ir be jų,nors jie duoda skystimo gal sakyčiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(loruki @ 2011 09 03, 20:31)
labas 4u.gif  o sakykite jei nedeciau pomidoru? smile.gif

Siaip tai pomidoruose esanti rugstis eina kaip naturalus konservantas.Tada maziau reikia,arba visai nereikia,acto ar citrinos rugsties.
Atsakyti
šnaider ir kaip ta ukrainietisku barskiu sriuba?ar pomidoru odeles nusilipote?
Atsakyti