Agurkinę darau 3-čius metus, viskas puikiausiai laikosi. Kruopas aš išbrinkinu ir verdu atskirai,tik prieš baigiant troškintis daržovėms dedu į bendrą masę ir užvirinu. Agurkus dedu peraugusius. Mėgsta šią sriuba netik namiškiai, bet giminaičiai gamina bei draugai. Man vienos normos mažoka. Šiais metais 3-ris dariau, rūsyje šilta , bet laikosi gerai.
QUOTE(Drakosa1 @ 2012 08 30, 22:05)
Agurkinę darau 3-čius metus, viskas puikiausiai laikosi. Kruopas aš išbrinkinu ir verdu atskirai,tik prieš baigiant troškintis daržovėms dedu į bendrą masę ir užvirinu. Agurkus dedu peraugusius. Mėgsta šią sriuba netik namiškiai, bet giminaičiai gamina bei draugai. Man vienos normos mažoka. Šiais metais 3-ris dariau, rūsyje šilta , bet laikosi gerai.
Va kur mano klaida, aš virtas kruopas pradžioj dėjau, gal dėl to ir svilo. Dar bandysiu daryti taip kaip jūs.
QUOTE(Betė @ 2012 09 01, 12:34)
Va kur mano klaida, aš virtas kruopas pradžioj dėjau, gal dėl to ir svilo. Dar bandysiu daryti taip kaip jūs.
na zinokit nemanau kad si jusu klaida.As viska sudejau kartu ir viriau,be abejo ir svilo ir pilsciau is puodo i puoda,zodziu teko pazaisti ir kol kas viskas laikosi puikiai
QUOTE(Betė @ 2012 08 30, 22:17)
Ar niekam neprisvilo ta agurkinė sriuba, nors maisiau atrodo. Gerai ,kad iš pusės normos dariau, nes gerokai pridegė, vos puodą atšveičiau. Po kelių dienų atsidariau , galvoju gal nesijaus kai išvirsiu sriubą, bet deja jautėsi. Žodžiu, šuniukas suėdė. Bijau ir bandyt daugiau.
Nu vandens reikia ipilti... ir maisyt...
QUOTE(Drakosa1 @ 2012 08 30, 23:05)
Agurkinę darau 3-čius metus, viskas puikiausiai laikosi. Kruopas aš išbrinkinu ir verdu atskirai,tik prieš baigiant troškintis daržovėms dedu į bendrą masę ir užvirinu. Agurkus dedu peraugusius. Mėgsta šią sriuba netik namiškiai, bet giminaičiai gamina bei draugai. Man vienos normos mažoka. Šiais metais 3-ris dariau, rūsyje šilta , bet laikosi gerai.
pasirašau po kiekvienu žodžiu, nes darau taip pat
kol vienam puode troškinasi daržovės, kitame išverda kruopos. Dar karštas kruopas suverčiam į daržoves, užverdam ir viskas
beje, dukros labai gerai įvertino čia prieš kelis psl rekomenduotą pomidorų-ryžių sriubą
QUOTE(ataner1973 @ 2008 08 27, 00:13)
As taip pat siunciu receptuka, musu seimai labai patinka, jau treti metai darau is eiles. Tinka netik i sriuba, bet ir i mesyte patroskinta idedu. O ir salta prisikasti skanu.
Reikes: 1.5kg. svogunu
1.5kg. morku
3kg. pomidoru
3vienetai paprikos
1 stikline ryziu
0.5 stiklines vandens
0.5 stiklines aliejaus ( tiesa mes riebiai nemegstam, tai aliejaus pilu ne visai pilna norma)
2 saukstai druskos
2 saukstai cukraus
Sv ogunus, morkas, paprikas pakepinti, viska sudeti i puoda ir troskinti apie 40min.( as dar paragauju, jei kas jauciasi neistroske dar patroskinu ir prieskoniu jei reikia dasidedu). Sudeti i sterilizuotus sloikus.Skanaus!
Reikes: 1.5kg. svogunu
1.5kg. morku
3kg. pomidoru
3vienetai paprikos
1 stikline ryziu
0.5 stiklines vandens
0.5 stiklines aliejaus ( tiesa mes riebiai nemegstam, tai aliejaus pilu ne visai pilna norma)
2 saukstai druskos
2 saukstai cukraus
Sv ogunus, morkas, paprikas pakepinti, viska sudeti i puoda ir troskinti apie 40min.( as dar paragauju, jei kas jauciasi neistroske dar patroskinu ir prieskoniu jei reikia dasidedu). Sudeti i sterilizuotus sloikus.Skanaus!
Sveikos,
patarkit, o jei i cia taip visu isgirta agurkine sriuba deti jau raugintus agurkus ir nedeti ( arba labai nedaug) acto ? turiu nemazai agurku raugintu, o va su svieziais problema ar laikytusi tokia sriubyte? planuoju laikyti saldytuve, ir reikia, jog galetu stoveti apie 2 men. gal kas nors bande kazka panasaus, ar siaip ismano tokius dalyku? ir dar vienas klausimelis: cia aprasyta ryziu-pomidoru sriuba labai vilioja, bet velgi bijau, jog gali nestovet stiklainiukuose, be acto? nors ir pora menesiuku, bet vistiek neramu..
patarkit, o jei i cia taip visu isgirta agurkine sriuba deti jau raugintus agurkus ir nedeti ( arba labai nedaug) acto ? turiu nemazai agurku raugintu, o va su svieziais problema ar laikytusi tokia sriubyte? planuoju laikyti saldytuve, ir reikia, jog galetu stoveti apie 2 men. gal kas nors bande kazka panasaus, ar siaip ismano tokius dalyku? ir dar vienas klausimelis: cia aprasyta ryziu-pomidoru sriuba labai vilioja, bet velgi bijau, jog gali nestovet stiklainiukuose, be acto? nors ir pora menesiuku, bet vistiek neramu..
Sveikos mergaites...
Neradau niekur parasyta Agurkiuku sriuboj pomidorus reikia sumalti ar kaip...
Atsiprasau jei buvo parasyta nepastebejau...
Neradau niekur parasyta Agurkiuku sriuboj pomidorus reikia sumalti ar kaip...
Atsiprasau jei buvo parasyta nepastebejau...
QUOTE(ticking-off @ 2012 09 06, 14:25)
ir dar vienas klausimelis: cia aprasyta ryziu-pomidoru sriuba labai vilioja, bet velgi bijau, jog gali nestovet stiklainiukuose, be acto? nors ir pora menesiuku, bet vistiek neramu..
jeigu ten tame recepte nesideda actas (tingiu pasižiūrėti ) tai laikosi pas mane jau daugiau kaip porą savaičių tikrai tai manau,kad stovės,o jei dar šaldytuve
QUOTE(AleksandraGabijaGustas @ 2012 09 06, 15:37)
Sveikos mergaites...
Neradau niekur parasyta Agurkiuku sriuboj pomidorus reikia sumalti ar kaip...
Atsiprasau jei buvo parasyta nepastebejau...
Neradau niekur parasyta Agurkiuku sriuboj pomidorus reikia sumalti ar kaip...
Atsiprasau jei buvo parasyta nepastebejau...
aš pjausčiau
QUOTE(zuikaa @ 2012 09 07, 16:16)
o agurkai i AGURKINE SRIUBA gali buti betokie (pvz., kurie skirti rauginimui, marinavimui ar tiesiog galima betkokiu prekybos centre nusipirkti), nes jau kaip ir baigesi savo darzo agurkeliai , o sriubyte tik dabar pamaciau tokia skania
dedu, kokius turiu (pernai buvo iš PC, šiemet -dalis iš turgelio), dar pamaišau su jauna cukinija. Kitos dariusios čia komentavo, kad joms su cukinija nepatiko.
Čia yra beveik ta pati agurkinė su perlinėm kruopom sriuba. O kokių kitokių niekas nedarote? Norėčiau kitokios dar pabandyti žiemai nes labai mėgstu karštą sriubą žiemą
QUOTE(ticking-off @ 2012 09 06, 15:25)
ir dar vienas klausimelis: cia aprasyta ryziu-pomidoru sriuba labai vilioja, bet velgi bijau, jog gali nestovet stiklainiukuose, be acto? nors ir pora menesiuku, bet vistiek neramu..
Jei viskas bus gerai isvirta-stoves metus ir daugiau net siltam rusy
1. Pomidorai savyje turi rugsties, tad papildomai ir nereikia.
2. O kaip laikosi virtos uogienes? Juk rugsties anei acto nepilame.
3. Kaip laikosi mesos/zuvies konservai? Irgi be acto.
Viska lemia geras isvirimas ir pasterizavimas.
QUOTE(zilkonas @ 2012 09 17, 08:27)
Čia yra beveik ta pati agurkinė su perlinėm kruopom sriuba. O kokių kitokių niekas nedarote? Norėčiau kitokios dar pabandyti žiemai nes labai mėgstu karštą sriubą žiemą
Darau visu sriubu, kurioms reiktu tik vandens, ruosinius
1. Pupeliu sriuba: labai gerai issiverdu pupeles(normu nepasakysiu, nes darau is akies), isverdu morkas. Tada i vandeni dedu isvirtas pupeles, isvirtas ir tarkuotas morkas, zalias pjaustytas bulves, aliejuje patroskintus svogunus, idedu gerai druskos, kad gerokai suru butu, nes vis tik ruosini veliau skiesiu vandeniu. Jei megstat, tai ir paprikos gabaliukai, ir pomidoru puseles. Viskas gerai isverda, gaunasi tokia tirsta misraine, kuria verdancia supilstome i sterilizuotus stiklainius ir uzdaroma sterilizuotais dangteliais.
2. Analogiskai verdama zirniu sriuba.
3. Labai megstame trinta astria sriuba: isverdu morkas. I puoda supjaustau cukinija gabaliukais, sudedu be odeliu pomidorus(labai gerai odeles nusilupa pomidorus uzpylus verdanciu vandeniu), sudedu gabaliukais pjaustytas virtas morkas, gabaliukais pjaustytas paprikas, jei turiu, tai ir cili pipiriukus, keptuveje patroskinu kokias keturias pjaustytas svogunu galvas, kai pagelsta, ispaudziu penkias cesnako skilteles, viskas suverciu i bendra puoda. Iberiu 2 saukstus druskos ir stikline cukraus(cia kokiems tris litrams marmalynes tos), labai gerai viska isverdu ir blenderiuoju iki vientisos mases. Gaunasi tokia grazios oranzines spalvos kose. Supilu ja verdancia i iskaitintus stiklainius, uzvekuoju ir i rusi. Vartojimui paskui labai paprasta: supili i koki mesos sultini ar siaip vandeni, pagardini kokia petrazole ir vualia-trinta, astri sriuba dziugina pilva