QUOTE(Gija* @ 2012 08 27, 19:33)
o as pernai dariau agurkine sriuba ir man ji nepavyko, tiesiog pradejo pusti dangtelius, rugti...gavau atidaryti, tikrai buvo tokia parugusi, ar dar kam taip buvo? As padariau isvada, kad galbut per daug tos koses prigrudau i stiklainiukus, kruopos brinksta ir pucia dangteli
Labai noriu vel pasidaryti agurkines sriubos, bet gaila kad vel gali nepavykti
Aš šią skaniąją sriubą viriau jau antrus metus (ačiū supermamoms už puikų receptą), tik šiemet giminės užsakymu jau daug daugiau:) Kruopų neverdu, tik mirkau per naktį, tada nesvyla taip smarkiai, į stiklainiukus nepridedu iki pat viršaus, apie pusę centimetro maždaug palieku. Tiesa, laikome visą sriubą šaldytuve, gal todėl nebuvo bėdų dėl rūgimo?
Kas dar nebandė šios sriubos - būtinai pabandykite. Pas mus dar neatsirado nei vieno, kam nepatiko:)
Papildyta:
QUOTE(simike @ 2010 07 30, 18:07)
Aš šiemet viriau daržovių mišrainę sriubai su perlinėm kruopom. Viską sudėjau iš akies. Perlinių kruopų maišiukas (užmerkti į šaltą vandenį ir per naktį išmirkyti, nuplauti, išvirti įbėrus druskos). Nulupau, išskuobiau peraugusius agurkus ir supjausčiau kubeliais, šviežias morkytes supjausčiau kubeliais, svogūnus irgi kubeliais. Šių visų daržovių sudėjau maždaug po 1 - 1,5 kg. Morkas, svogūnus atskirai pakepti, paskui viską sudėti į vieną puodą, suberti perlines kruopas, sumaišyti. Virti ant silpnos ugnies ir nuolat maišyti, nes perlinės kruopos laaaabai greitai svyla. Įpilti puodelį vandens ir troškinti apie 10-15 min. Įberti druskos, cukraus pagal skonį, suberti agurkus, dar troškinti kol agurkai pradės darytis permatomi, tada supilti 0,5 l pomidorų padažo, įpilti 3-4 šaukštus acto, pipirų, lauro lapų, krapų (galima ir petražolių jei megstat), įpilti dar puodelį vandens, šiek tiek aliejaus. ir troškinti dar 20-25 min. Aliejaus iš viso (ir kepimui, ir troškinimui) sunaudojau apie pusę butelio. Ištroškinus sukrėsti į stiklainius. Troškinimo eigoje jei matosi, kad trūksta skysčių, įpilti vandens.
Pagal šį receptuką dariau. Dar kartą ačiū
simike