Truputelis graikiskos virtuves
Mousaka
Baklazanus supjaustyt isilgai plonom juostom, palaikyti suriam vandeny, nuplauti, nusausinti, apkepti ant alyvuogiu aliejaus. Alieju jie sugeria kaip kempines Dedu paskui ant popieriniu ranksluosciu, ir dar paspaudau Oda as nulupu, nors kiti nelupa, man skaniau be nieko Farsa pakepinti su cesnakais, smulkintais pomidorais, baltu vynu ir prieskoniais, ideti parmezano. I inda sluoksniuoti - baklazanai, farsas, baklazanai...Ant kiekvieno sluoksnio dar barstau parmezano. Kai jau viskas susisluoksniuoja - pilti besamelio padaza. As jo darau labai nedaug, nors kiti po kelis cm uzvaro (miltus pakepinti ant sviesto, pilti piena. As pyliau grietinele.. ) Ant virsaus - parmezanas ir truputis dziuveseliu, tada i orkaite kokiai valandai
Gavosi labai skanu, nors foto ne kokia, nemoku fotografuoti maisto Skanaus
QUOTE(Shalimar @ 2008 09 03, 12:52)
wow, koks idomus receptas, mano seimai patiktu
o sakyk ar nesigauna labai riebu ir su kuo graikai ji valgo... viena ar su savo kokiom duonelem?
QUOTE(Nerytė @ 2008 09 03, 12:54)
wow, koks idomus receptas, mano seimai patiktu
o sakyk ar nesigauna labai riebu ir su kuo graikai ji valgo... viena ar su savo kokiom duonelem?
o sakyk ar nesigauna labai riebu ir su kuo graikai ji valgo... viena ar su savo kokiom duonelem?
Riebu...Bet graikai pasakytu nuodeme skaiciuoti kalorijas musakoj Cia jau toks patiekalas, ne kasdienai. O visas riebumas tai nuo baklazanu Nors is kitos puses alyvuogiu aliejus nera taip jau blogai. Bet yra cia virtuves fanatikiu moteru, kurios kepa ne ant aliejaus, o ant sviesto viska, ir ne bet kokio, o kazkokio nuo grietineles ka tik nugriebto Dar kartais deda sluoksni bulviu apacioj, sako jis truputi sugeria alieju, bet as nepastebejau.
Valgyt kaip kas megsta - su svieziom salotom (jokiu majonezu ), duona, galima bulvem
QUOTE(Shalimar @ 2008 09 03, 13:52)
skaniai isrodo
QUOTE(Briliantas @ 2008 09 03, 14:04)
tingi tai tingi, bert tie makaluzai pastoviai buna skaniausi patiekalai
QUOTE(karpeace @ 2008 09 03, 13:38)
paklausiau, nes man ir nuotraukoj lyg ir nemazai surio matesi
QUOTE(Shalimar @ 2008 09 03, 14:52)
Truputelis graikiskos virtuves
Mousaka
Baklazanus supjaustyt isilgai plonom juostom, palaikyti suriam vandeny, nuplauti, nusausinti, apkepti ant alyvuogiu aliejaus. Alieju jie sugeria kaip kempines Dedu paskui ant popieriniu ranksluosciu, ir dar paspaudau Oda as nulupu, nors kiti nelupa, man skaniau be nieko Farsa pakepinti su cesnakais, smulkintais pomidorais, baltu vynu ir prieskoniais, ideti parmezano. I inda sluoksniuoti - baklazanai, farsas, baklazanai...Ant kiekvieno sluoksnio dar barstau parmezano. Kai jau viskas susisluoksniuoja - pilti besamelio padaza. As jo darau labai nedaug, nors kiti po kelis cm uzvaro (miltus pakepinti ant sviesto, pilti piena. As pyliau grietinele.. ) Ant virsaus - parmezanas ir truputis dziuveseliu, tada i orkaite kokiai valandai
Gavosi labai skanu, nors foto ne kokia, nemoku fotografuoti maisto Skanaus
Mousaka
Baklazanus supjaustyt isilgai plonom juostom, palaikyti suriam vandeny, nuplauti, nusausinti, apkepti ant alyvuogiu aliejaus. Alieju jie sugeria kaip kempines Dedu paskui ant popieriniu ranksluosciu, ir dar paspaudau Oda as nulupu, nors kiti nelupa, man skaniau be nieko Farsa pakepinti su cesnakais, smulkintais pomidorais, baltu vynu ir prieskoniais, ideti parmezano. I inda sluoksniuoti - baklazanai, farsas, baklazanai...Ant kiekvieno sluoksnio dar barstau parmezano. Kai jau viskas susisluoksniuoja - pilti besamelio padaza. As jo darau labai nedaug, nors kiti po kelis cm uzvaro (miltus pakepinti ant sviesto, pilti piena. As pyliau grietinele.. ) Ant virsaus - parmezanas ir truputis dziuveseliu, tada i orkaite kokiai valandai
Gavosi labai skanu, nors foto ne kokia, nemoku fotografuoti maisto Skanaus
graziai ir skaniai atrodo...o kas jei tu baklazanu neapkeptumei ir viska kartu keptume tik orkaitej?
QUOTE(Briliantas @ 2008 09 03, 13:13)
graziai ir skaniai atrodo...o kas jei tu baklazanu neapkeputmei ir viska kartu keptume tik orkaitej?
Niekada nebandziau As tai keptus baklazanus vienus galiu valgyti, o jei dar fetos surio uzsideti, isvis niam niam. O neapkepti tai kietoki, gal ir issitroskintu jie ten, bet skonis visai kitas butu. Gal galima bandyt juos kepti and teflonines keptuves be aliejaus, bet vel netaip...As kiekviena gabaliuka paskui spaudau su popieriniais ranksluosciais
QUOTE(Shalimar @ 2008 09 03, 15:17)
Niekada nebandziau As tai keptus baklazanus vienus galiu valgyti, o jei dar fetos surio uzsideti, isvis niam niam. O neapkepti tai kietoki, gal ir issitroskintu jie ten, bet skonis visai kitas butu. Gal galima bandyt juos kepti and teflonines keptuves be aliejaus, bet vel netaip...As kiekviena gabaliuka paskui spaudau su popieriniais ranksluosciais
aisku, aciukas...vienu zodziu darbelio nemazai, bet rezultatas
QUOTE(Nerytė @ 2008 09 02, 14:02)
manau, kad taip, as irgi jei nessviezios (nes jos buna vandeningos) tai nededu miltu
niam niam
o cia mano zadeta vistiena kinietiskai su saldziarugsciu padazu
vistiena pamarinavau su prieskoniais, tada i dubeneli idejau kiausinio baltyma, viska gerai ismaisiau ir kaip matyti nuotraukoj padedas maiselis su krakmolu, viska i maiseli, gerai papurciai ir i keptuve, baigiant kepti idejau sojos padazo, citrinos sulciu ir uzpyliau saldziarugsciu padazu, valgeme su ryziais
niam niam
o cia mano zadeta vistiena kinietiskai su saldziarugsciu padazu
vistiena pamarinavau su prieskoniais, tada i dubeneli idejau kiausinio baltyma, viska gerai ismaisiau ir kaip matyti nuotraukoj padedas maiselis su krakmolu, viska i maiseli, gerai papurciai ir i keptuve, baigiant kepti idejau sojos padazo, citrinos sulciu ir uzpyliau saldziarugsciu padazu, valgeme su ryziais
oi kaip skaniai atodo o koks ats saldziarugstis padazas?kaip ji darei?
QUOTE(vaidoska @ 2008 09 03, 13:28)
oi kaip skaniai atodo o koks ats saldziarugstis padazas?kaip ji darei?
saldiarugstis padazas pirktinis, su paprikom, morkom, ananasais, svogunais
QUOTE(Nerytė @ 2008 09 03, 15:47)
saldiarugstis padazas pirktinis, su paprikom, morkom, ananasais, svogunais
O krakmola koki dejei ?
Bulviu tinka krakmolas ?
QUOTE(Briliantas @ 2008 09 03, 14:50)
karpeace, miltiniai blynai labai idomu....su bulvinais panasiai kazkada dariusi....o koks cia skonis?
reikes kada pabandyti
reikes kada pabandyti
Skonis... net nezinau... lengvas, pusrytinis, geras...
Pabandyk
Va su bulviniais man jauciu butu per sotus sis varijantas