
QUOTE(Naktibalda @ 2008 09 02, 00:56)
kugelis tarkuotas per burokinę tarką
sutarkavau bulves, įmušiau kiaušinį, įdėjau prieskonių, įpyliau plikyto pieno ir viską gerai išmaišiau, tada dėjau į skardą sluoksnį tešlos, sudėjau marinuotus kepsniukus , ir užklojau vėl tarkuotomis bulvėmis, ir į orkaitę , nu labai skanu tik šiek tiek sukepė bulvės, gavosi ,kad ne per burokinę tarką tarkavau, bet ne visur
, šiek tiek prasūdžiau tai užteko tik grietinės prikasti, jokio padažo neprireikė

sutarkavau bulves, įmušiau kiaušinį, įdėjau prieskonių, įpyliau plikyto pieno ir viską gerai išmaišiau, tada dėjau į skardą sluoksnį tešlos, sudėjau marinuotus kepsniukus , ir užklojau vėl tarkuotomis bulvėmis, ir į orkaitę , nu labai skanu tik šiek tiek sukepė bulvės, gavosi ,kad ne per burokinę tarką tarkavau, bet ne visur



jau kaaaaip skaniai atrodo





noreciau kugelinsko dabar....bet....

niam niam kiek bulviniu patiekalu padavet
100 metu nevlgius vederu ir dar teik pat turbut nevalgysiu, nes pas mus zarnu nera pirkti, o ir pati turbut nelabai terliociaus, o nzn kada pas mama vaziuosiu
niam niam, niekad pati tokio nesu kepus


QUOTE(justina_r @ 2008 09 01, 19:05)
100 metu nevlgius vederu ir dar teik pat turbut nevalgysiu, nes pas mus zarnu nera pirkti, o ir pati turbut nelabai terliociaus, o nzn kada pas mama vaziuosiu

QUOTE(Naktibalda @ 2008 09 01, 23:56)
kugelis tarkuotas per burokinę tarką
niam niam, niekad pati tokio nesu kepus

o tas kugeliukas visai be miltų

Kalakutienos ir grybu kotlietukai kepti orkaiteje - malta kalakutiena ir panasiai tiek pat maltu grybu (normaliu misko
), siek tiek manu kruopu, nes skystoka gavos, prieskoniu. Ant skardos istiesiau sviestini popieriu (siaip beveik visada taip darau -plaut maziau
) ir ten formavau kotlietukus ir dvieju daliu - mesos+grybu mase, troskintos darzoves (svogunas, paprika, cukinija, petrazoles, prieskoniai, cesnakas), mesos+grybu mase. Ir kepiau orkaiteje. Valgem su virtom bulvem ir grybu padaziuku, bei darzoviu salotomis




QUOTE(Marinčik @ 2008 09 02, 12:47)
manau, kad taip, as irgi jei nessviezios (nes jos buna vandeningos) tai nededu miltu

QUOTE(bonda @ 2008 09 02, 12:54)
Kalakutienos ir grybu kotlietukai kepti orkaiteje -
niam niam

o cia mano zadeta vistiena kinietiskai su saldziarugsciu padazu

vistiena pamarinavau su prieskoniais, tada i dubeneli idejau kiausinio baltyma, viska gerai ismaisiau ir kaip matyti nuotraukoj padedas maiselis su krakmolu, viska i maiseli, gerai papurciai ir i keptuve, baigiant kepti idejau sojos padazo, citrinos sulciu ir uzpyliau saldziarugsciu padazu, valgeme su ryziais



Adžika.Viską dariau iš akies.Pomidorus, morkas, obuolius sumaliau su mėsmalę.Viską supyliai į puodą ir troškinau kažkur 30-45 min.Prieš pabaiga sudėjau smulkintą česnaką, cukrų, druską ir žalumynus.Laikau šaldytuve, bet ilgai nesilaiko..suvalgom

Žuvies kotletai.Žuvies filė pjaustau smulkiai, įtarkuoju morką, susmulkinu svogūną, įdedu majonezo ir gerai išmaišau.Palieku pasimarinuoti.Prieš kepimą įmušu kiaušinių, dedu krakmolą, krapų, vėl gerai išmaišau ir kepu tokius kaip kotletus/blynelius.Panašiai darau su vištieną.

Čia omletas su kumpiu.Tradicinis.Apkepu kumpį su svogūnais, išplaku kiaušinius su pienu ir psio

Vištienos maltinukas.Vištienos faršas paruošiamas kaip kotletams, apvoliojame sezamo sėklose ir kepame.Garnyrui bulvės keptos, salotos pomidoras+agurkas.

Nuo maltinukų liko faršo, padariau įdarytas cukinijas.Kepiau orkaitėje apie 30 min.

Desertui melionas ir slyvos



Žuvies kotletai.Žuvies filė pjaustau smulkiai, įtarkuoju morką, susmulkinu svogūną, įdedu majonezo ir gerai išmaišau.Palieku pasimarinuoti.Prieš kepimą įmušu kiaušinių, dedu krakmolą, krapų, vėl gerai išmaišau ir kepu tokius kaip kotletus/blynelius.Panašiai darau su vištieną.

Čia omletas su kumpiu.Tradicinis.Apkepu kumpį su svogūnais, išplaku kiaušinius su pienu ir psio


Vištienos maltinukas.Vištienos faršas paruošiamas kaip kotletams, apvoliojame sezamo sėklose ir kepame.Garnyrui bulvės keptos, salotos pomidoras+agurkas.

Nuo maltinukų liko faršo, padariau įdarytas cukinijas.Kepiau orkaitėje apie 30 min.

Desertui melionas ir slyvos


QUOTE(Elena @ 2008 09 02, 13:15)
[color=darkviolet]Adžika.Viską dariau iš akies.Pomidorus, morkas, obuolius sumaliau su mėsmalę.Viską supyliai į puodą ir troškinau kažkur 30-45 min.Prieš pabaiga sudėjau smulkintą česnaką, cukrų, druską ir žalumynus.Laikau šaldytuve, bet ilgai nesilaiko..suvalgom

Elena, jau kai sugrizai tai ohoho kaip akys raipsta nuo skanumynu! SAUNUOLE!
tik del adzikos norejau paklausti ar nedarai jos astresnes, nededi cili?



QUOTE(Nerytė @ 2008 09 02, 14:28)
Elena, jau kai sugrizai tai ohoho kaip akys raipsta nuo skanumynu! SAUNUOLE!
tik del adzikos norejau paklausti ar nedarai jos astresnes, nededi cili?
as deciau
man adzika asocijuojasi su astriu padazu 
tik del adzikos norejau paklausti ar nedarai jos astresnes, nededi cili?



Nerytė, čili nededu nes nelabai mano skrandis ji priima


O šiaip aišku galima paaštrinti


vau elena........
Nu Elena tu cia ir pridejai visko...dabar sedziu su seilem iki keliu nutysusiom

