Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip atsisakėt čiulptuko...

Mano pupai jau virš dviejų, o siose dar reikalinga. Oi, kaip reikalinga! Pastebėjau, kad pora dienų taip intensyviai neprašo (o būdavo su soske visą ištisą dieną, siaubas!). Dabar ruošiuosi imtis veiksmų: pirmiausia prakirpsiu galiuką ir mėginsiu įkalbėti lauke išmesti į konteinerį. Esu nupirkus du didelius Teletabius - dovaną už išmestą soskę. Tikriausiai ryt bandysiu vykdyti veiksmų planą. Parašysiu, kaip sekėsi g.gif
Atsakyti
Atpratinau vyresnėlį, kai jam sukako 1,5 metukų. Tiesiog ėmiau ir vieną vakarą nebedaviau - tipo pelytė pasiėmė savo peliukui smile.gif. Vieną vakarą ieškojo lovytėj, sunkiai užmigo (po 1 val po paguldymo), paskui antrą ... Ir viskas! Tiek ir tereikėjo. Po mėnesiuko netyčiomis atrado savo seną čiulptuką. Stebėjau kaip reaguos. O jis tik pamatė: "fuiiii... kaka!" biggrin.gif
Atsakyti
Maniškiui 2.5m. bet miegot be tiūtės niekaip tongue.gif . Ai, pagalvojau, tegul sau čiulpia. Vasarą atpratinsiu.
Atsakyti
man irgi negaila butu tos tiutes jai duot, bet kad dantukai nuo ciulpimo i prieki pradejo eiti sad.gif bijau kad susiformuos netaisyklingas sukandimas kuris pasireiks veliau kai prades dygti tikrieji dantukai blink.gif
Atsakyti
Kai laukiausi savo antros pupos, sakiau, kad tiek nuo sauskelnių, tiek nuo tutuko neskubėsiu atpratint. Bet mažė nusprendė pati už mane- dar neturim metukų, o tuktuką spjauna atsiviepus kaip baisiausią šlykštynę schmoll.gif . Einant miegot vos vos įsiūlau. Sakysit, džiaukis, kad neima, ko dar siūlyt? O gi su tutuku ji nurimsta ir užmiega greičiau. Seniau buvo: duodi soskę burnon ir ramutė mergytė, o dabar tikra rėksniukė . Arbatėlę irgi tik iš stiklinės geriam- taip pat jos, o ne mano noru. Liko vienintelis vaikiškas atributas- sauskelnės. Va čia tai ko gero neskubėsim, nes nuo puodo pašoka kaip įgelta, nė minutės nesėdi.
Atsakyti
Mano dukrytei jau 11 men.Nuo pat pirmos dienos nedaviau soskes,jos ir neprireike biggrin.gif
Atsakyti
Atpratom nuo čiulptuko bjaurios ligos- stomatito dėka, vaikui buvo 2,1m. , kažkaip savaime vaikas nusprendė, kad nuo "tiūtės" jam skauda burnytę ir išmetė visas į šiukšlių dėžę...nuo to laiko tiūtės nebereikia, neprašo, neieško blink.gif ...Iki 3 metų planavau kažkaip vaiką atpratinti, o čia savaime išėjo- taip, kad taisyklė "viskam savas laikas " tikrai gera thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(RamuneA @ 2005 04 01, 12:41)
Maniškiui 2.5m. bet miegot be tiūtės niekaip  tongue.gif . Ai, pagalvojau, tegul sau čiulpia. Vasarą atpratinsiu.

15mėn. vyrukas irgi užmiega su žinduku. Jei vaikui jis padeda nurimt, nematau nieko blogo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasakonte: 04 balandžio 2005 - 20:26
Paskaičiau jūsų istorijas, ir kazkaip pavydas paėmė, kad taip greit ir anksti atsikratot pupų. O mano mažoji draugė turi 4 vnt. ir zino juos mintinai, neduok dieve pradings cry.gif

Vieną buvom prakirpę, tai kita dieną turėjau kitą pirkt. Siaubas.

Dar mes labai žiūrim telebimbam, tai kol dukra nesuprasdavo ka ten vaikai meta i Neringos stiklainį, Neringa buvo mėgstamiausia moteriškė. O kai pasakiau ką ten vaikai meta, ir dar jai pasiūliau atiduot savo pupą, tai ta mėgstamiausia Neringa patapo priešu. Ot padariau unsure.gif

Tai va, mums jau 2,5 metų ir manau ciulpsim pupą iki mokyklos cry.gif , as irgi taip dariau iki 2 klases blush2.gif

Atsakyti
Matyt jautresniems vaikams čiulptuko ilgiau reikia.., o gal čia pagal charakterio tipa- prisiriša prie daiktų g.gif Bet kaip bebūtų mokyklinio amžiaus vaiko su čiulptuku dar neesu mačiusi doh.gif ( o dirbu pati su vaikais jau 9-ti metai) ir čia manau jau perlenkta lazda ....
Atsakyti
o as dziaugiuosi, nes maniske neseniai pati atsisake soskes blink.gif smile.gif kokiu 6-7 menesiu jai reikdavo tik uzmigimui pries nakti..o 9 menesiu jau spjove lauk, jei ikisi,kad greiciau uzmigtu-tai sukanda ir taso visaip-zaisti ima..tai ir nebegauna, o ir nereikia kaip matau smile.gif
Atsakyti
Sūnų nuo soskes bandėm apratinti ne kartą, ir vis nesėkmingai, nes kur nors paslėpdavom ar "išmesdavom", bet taip, kad reikalui esant rastumėm.
Viskas išsisprendė labai sklandžiai, kai sūnui buvo 2m ir 4 mėn. Iki tokio amžiaus be soskės nesugebėdavo užmigti. Taigi, karpėm popierių žirklėmis, ir sukarpius popierių, maniškis pageidavo "dar, dar". Pasiūliau pažiūrėti, ką čia dar galėtumėm sukarpyti. Kirpom siūlą. Tada lyg juokais pasiūliau pabandyti nukirpti soskę. Abu juokdamiesi tą ir padarėme, daviau jam žirkles, aš laikiau ir nurėžė vaikinas visą minkštąją dalį. Tada ishmetėm nukirptą minkštą dalį į šiukšliadėžę. O jam palikau tik plastmasiuką. Viską darėm laaaabai žaidybiškai, draugiškai., linksmai. Va ir viskas. Plastmasinį galiuką dar bandė graužt porą dienų, bet nepatiko. Visai neskausmingai. Nors visi mėginimai iki tol būdavo nesėkmingi. MAnau, šįkart suveikė tai, kad jis pats nukirpo, išmetė, t.y. sudalyvavo . Sėkmės smile.gif
Atsakyti