Sveikutes
As maitinu pati ir pirmaji ilgokai pati maitinau.
taigi pirmasi bevei visai neime
, tik kai pradejo dygt dantukai ir mama mano bei uosvene sakydavo, kaip cia vaikas be
..na davem , bet kai pametem ir daugiau nebereikejo. ir seip jam nebutina ji buvo.
O va mazasis 5men tai pries miega megsta
, bet ziuriu pradejo uzmiginet su lyg vakariniu pamaitinimu...ir jau maziau bereikia...na dantukus du jau turim, tai megstam isbandyt, tada duodu
, tai ja griauziai, net juokas ima ziurint
Manau vaikuciai labai individualus ir patys pasirenka kaip ir kada, o mes tik padedam
As maitinu pati ir pirmaji ilgokai pati maitinau.
taigi pirmasi bevei visai neime

O va mazasis 5men tai pries miega megsta

Manau vaikuciai labai individualus ir patys pasirenka kaip ir kada, o mes tik padedam

nu mes tai per visa vasara taip ir neismokom ant puodo daaryti, visa laika namie budavo be pamperso ir ka? o gi nieko
apsimiza ir vaiksto sau ramiai, nei jam slapia nei ka
ant puodo neseda nors tu ka
tai va, sau ramiai ir toliau namie vaiksto be pamperio, o as balas ir sluostau. tas pats ir su dideliu reikalu
vaikinui visai dzin
kada gi tas issvajotas laikas ateis?
mum jau 15 men
o soske tai prie pizamos kabo, tai kai nori eiti miegoti, tai atnesa man pizama, kolkas nematau problemos tame.

kada gi tas issvajotas laikas ateis?

o soske tai prie pizamos kabo, tai kai nori eiti miegoti, tai atnesa man pizama, kolkas nematau problemos tame.
QUOTE (zdurela @ 2004 09 22, 22:13) |
nu mes tai per visa vasara taip ir neismokom ant puodo daaryti, visa laika namie budavo be pamperso ir ka? o gi nieko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kada gi tas issvajotas laikas ateis? ![]() ![]() o soske tai prie pizamos kabo, tai kai nori eiti miegoti, tai atnesa man pizama, kolkas nematau problemos tame. |
shiaip jau chia tema apie chiulptukus, o ne apie puoduka

o jeigu ka, tai anot JAV pediatru, vaikas psichologishkai puodukui buna subrendes apie antrus metukus. ash irgi labai pergyvenau, kai manishke 14-18 men. nerode susidomejimo puodu, bet uzhtat kai susidomejo 23 men, tai per pora menesiu ishmoko.
Mano vienas iš berniukų irgi labai sunkiai atsisakė tiutės.
Tai ivyko per mėnesį, bet kaip nehigieniškai
Pradėjom po truputį karpyti t.y. trumpinti čiulptuką. Nervavosi nervavosi, bet galu gale vieną dienelę pats nebeėmė. Bet šiaip ar tai su nepatogiu čiulptuku prasitąsė mėnesį
Vienas sūnus metė pats apie 2 metus, kitas per vargus 2,9 m. Iš to sprendžiu, kad tiučio poreikis yra visiems skirtingas 
O sauskelnių atsisakė tai 1 ir 9 mėnesių
Vaizdelis pas mus buvo: šlapios kelnės seniai pamirštos, o tiutis dantyse
Tai ivyko per mėnesį, bet kaip nehigieniškai

Pradėjom po truputį karpyti t.y. trumpinti čiulptuką. Nervavosi nervavosi, bet galu gale vieną dienelę pats nebeėmė. Bet šiaip ar tai su nepatogiu čiulptuku prasitąsė mėnesį

O sauskelnių atsisakė tai 1 ir 9 mėnesių

Vaizdelis pas mus buvo: šlapios kelnės seniai pamirštos, o tiutis dantyse

mano vyresnysis buvo puses metuku, kai isspjove tiute pro balkona ir daugiau jokios neeme i burna
. dar pamenu bandziau nupirkti nauja (gal 3 nupirkau) ir ne vienos neikisau, budavo tik i burna ir is karto ziaukcioti pradedavo.
O mazosios pepe ( ji taip vadindavo)
, mama neva tai i darbeli nusinese netycia ir paliko, o ten atejo negeras dede ir pavoge, o kadangi jai buvo jau 1.5 metuku, tai vaistineje tokioms diedelems mergaitems neparduoda
Zinokite net i vaistine buvau nusivedusi, kad vaistininke pasakytu, as vaistininkei aki tik mirkt ir ji kad pradejo sekti pasakele maniskei....
O ji maziule ir patikejo, va nuo to laiko ir nereikejo mums "pepe"

O mazosios pepe ( ji taip vadindavo)

As savo maza ismokiau "ispjauti tute", tai jam labai juokinga ir jis ja tik isideda ir ispjauna. Pabande po visu spaudymu zysti, bet jam kazkaip keistai pasirode ir liko tik zaidimas.
musu lelius dar nenaudoja ciuptuku, bet parashysiu kaip mane mama atpratino
viena diena kai jau pasirode mamai, kad laikas juo man butu atsikratyti, sugalvojo tokia galima sakyti apgaule
nuejome su mama i wc ir mama itikino mane imesti ciulptuka i toleta ir nuleiti vandeni
kadangi pati imeciau savo ciulptuka i ten ir nuleidau vandeni jis dingo. ir kaip mama sako nuo to laiko kai labai pasigesdavau, nueidavau paziureti i wc, paziurejus pasakydavau: baba, tipo nera dingo ten kazkur ir tiek
jokiu verksmu nebuvo.

viena diena kai jau pasirode mamai, kad laikas juo man butu atsikratyti, sugalvojo tokia galima sakyti apgaule

ash irgi pasidalinsiu savo mamos patirtim. vazhiavo kazhkur su broliu mazhu ir pamete tutia. skandalas baisus, o dar mazhiukas. paeme chiulptuka nuo buteliuko, uzhrisho gala ir dave. brolis pachiulpe pachiulpe ir ishmete per vezhimuko krashta. nuo to laiko nebereikejo
Mes tiute bandėm padovanoti kitam lialiui budami 2 metuku - nepavyko, širdis ašarėliu neatlaikė nupirkom kita.
Poto 2.8 metuku lankėmės svečiuose o ten kalytė atsivedė šuniuku tokiu mažiuku gražiu. Verkia tie mažyliai tai ir pasiulė dukra musu paraginta jiems tiute. Rodėsi viskas gerai kol miegučio nereikėjo eiti - tuomet tai prasidėjo.....
NEPAVYKO tutė nupirkta kita.
Dabar jai 3.1 metukai kadangi pratiname prie tvarkos, naktinukai ir tutukas turi būti po pagalve antraip pelytė paims ir nuneš tute savo vaikučiams. Vieną dieną palikta tute nevietoi pelytė nunešė - begėdė pelytė
Miegam be tutės jau dvi savaites, tačiau ji naktimis miegodama verkia o kai pažadinu dar labiau, gal negerai tute atėmėm.
P.S. Broliuko tute ji visada slepia po jo pagalvėle, neduk dieve pavoks pelytė juk broliukas toks dar mažas.
Poto 2.8 metuku lankėmės svečiuose o ten kalytė atsivedė šuniuku tokiu mažiuku gražiu. Verkia tie mažyliai tai ir pasiulė dukra musu paraginta jiems tiute. Rodėsi viskas gerai kol miegučio nereikėjo eiti - tuomet tai prasidėjo.....
NEPAVYKO tutė nupirkta kita.
Dabar jai 3.1 metukai kadangi pratiname prie tvarkos, naktinukai ir tutukas turi būti po pagalve antraip pelytė paims ir nuneš tute savo vaikučiams. Vieną dieną palikta tute nevietoi pelytė nunešė - begėdė pelytė
Miegam be tutės jau dvi savaites, tačiau ji naktimis miegodama verkia o kai pažadinu dar labiau, gal negerai tute atėmėm.
P.S. Broliuko tute ji visada slepia po jo pagalvėle, neduk dieve pavoks pelytė juk broliukas toks dar mažas.
Mums tiutes pavyko atsisakyti labai lengvai ir visiskai neplanuotai
. Taigi,sedziu viena vakara supermamos forume
,girdziu dukryte mane saukia (ji jau buvo paguldyta miegot),nueinu,o ji man rodo savo tiute,is pradziu nesupratau,kas yra,po to pastebejau ciulptuke nemaza skyle
.Taigi atidaveme tada tiute musu suniukui
.Po to atsigulusi miegoti dar kokia savaite dukra ieskodavo tiutes,bet pati parodydavo i suniuka ,tipo suprask,jis paeme ir nebera. Dabar jau nebeprisimename tos tiutes visai. Taigi atsisakeme ciulptuko 1.9 men.,o as maniau,kad dar ilgai teks su tiute mums draugauti,nes dukra labai jau prisirisusi prie jos buvo.

sveiki
va mano pupa2m.tai tiesiog dievina papyte.ispradziu reikejo tik kai eina miegot,o jau kuo didyn tai tiesiog atrodo tuoj be jos negales nei per zingsni.ypac jau kai pavargsta ar susinervuoja,tai tik "mymyte"ar "pyte" ir puola visur ieskot,nes as ja stengiuosi panaikint is akiracio.neisivaizduoju kaip reikes atpratint
.su puodu tai ner problem jau net mieliau i suaugusiu eina ,o del lovos tai tik ryte atkeliauja matyt per nakti pasiilgsta.tai l.jau idomu kokiu gi tu budu jau israsta gal atrasiu ir pades
Papildyta @ [mergetime]1096461753[/mergetime]
tiesa buvo vienas sansas atsikratyt papytes,kai turejo tokia vienintele,bet isaugo dantu ir su jais sukramte.isvazinejom visas Kauno vaistines,bet tokios neradom,o siulem kitokia tai netiko.as jau ir galvojau nepirkt jokios,bet vyras sako cia jos dziaugsmas tegu turi nu tai as nusileidau jam,bet ant savo galvos
ir turiu dabar vargo.siuliau neseniai su pupa tartis kad nesam i siuksleS ir ismetam,bet tik akys issprogo vaikui
ir grieztai isreze NEEEEE...

Papildyta @ [mergetime]1096461753[/mergetime]
tiesa buvo vienas sansas atsikratyt papytes,kai turejo tokia vienintele,bet isaugo dantu ir su jais sukramte.isvazinejom visas Kauno vaistines,bet tokios neradom,o siulem kitokia tai netiko.as jau ir galvojau nepirkt jokios,bet vyras sako cia jos dziaugsmas tegu turi nu tai as nusileidau jam,bet ant savo galvos