Turiu špinatų ir nežinau kaip juos konservuot žiemai.Gal galit ką patarti?Dalį užšaldžiau,bet vietos striuka šaldiklyje
negi nieks nezino?
Va,va ir pas mane dar darze puikiai issilaike spinatukai.Nezinau,kaip juos islaikyti.
Špinatai
Konservuojami jauni (neperaugę) špinatų lapai. Juose yra 2,9 proc. lengvai virškinamų baltymų, į kurių sudėtį įeina visos būtinosios amino rūgštys, taip pat svarbios organizmui nesočiosios riebiosios rūgštys - linolinė ir linolininė.
Špinatuose yra nemažai vitaminų C, B1, B2, PP, K ir karotino. Jaunuose lapuose vyrauja obuolių ir citrinų rūgštys. Oksalo rūgštis lapuose ima kauptis atsiradus žiedkočiui. Iš mineralinių medžiagų špinatų lapuose yra kalio, magnio, fosforo, geležies, vario, mangano, kobalto, nikelio, jodo.
Špinatus, kaip ir rūgštynes, galima užraugti žiemai, konservuoti užpylus druskos tirpalu. Konservuotoje špinatų tyrėje gerai išsilaiko vitaminas C ir karotinas. Šių daržovių sultimis dažomi įvairūs patiekalai.
Ruošiant konservuoti špinatus reikia perrinkti, nuskabyti sukietėjusius lapkočius ir gerai nuplauti. Smulkinti nuplikius.
Šaltinis www.sintagma.lt/
Konservuojami jauni (neperaugę) špinatų lapai. Juose yra 2,9 proc. lengvai virškinamų baltymų, į kurių sudėtį įeina visos būtinosios amino rūgštys, taip pat svarbios organizmui nesočiosios riebiosios rūgštys - linolinė ir linolininė.
Špinatuose yra nemažai vitaminų C, B1, B2, PP, K ir karotino. Jaunuose lapuose vyrauja obuolių ir citrinų rūgštys. Oksalo rūgštis lapuose ima kauptis atsiradus žiedkočiui. Iš mineralinių medžiagų špinatų lapuose yra kalio, magnio, fosforo, geležies, vario, mangano, kobalto, nikelio, jodo.
Špinatus, kaip ir rūgštynes, galima užraugti žiemai, konservuoti užpylus druskos tirpalu. Konservuotoje špinatų tyrėje gerai išsilaiko vitaminas C ir karotinas. Šių daržovių sultimis dažomi įvairūs patiekalai.
Ruošiant konservuoti špinatus reikia perrinkti, nuskabyti sukietėjusius lapkočius ir gerai nuplauti. Smulkinti nuplikius.
Šaltinis www.sintagma.lt/
QUOTE(silsta @ 2008 10 14, 11:39)
Špinatai
Konservuojami jauni (neperaugę) špinatų lapai. Juose yra 2,9 proc. lengvai virškinamų baltymų, į kurių sudėtį įeina visos būtinosios amino rūgštys, taip pat svarbios organizmui nesočiosios riebiosios rūgštys - linolinė ir linolininė.
Špinatuose yra nemažai vitaminų C, B1, B2, PP, K ir karotino. Jaunuose lapuose vyrauja obuolių ir citrinų rūgštys. Oksalo rūgštis lapuose ima kauptis atsiradus žiedkočiui. Iš mineralinių medžiagų špinatų lapuose yra kalio, magnio, fosforo, geležies, vario, mangano, kobalto, nikelio, jodo.
Špinatus, kaip ir rūgštynes, galima užraugti žiemai, konservuoti užpylus druskos tirpalu. Konservuotoje špinatų tyrėje gerai išsilaiko vitaminas C ir karotinas. Šių daržovių sultimis dažomi įvairūs patiekalai.
Ruošiant konservuoti špinatus reikia perrinkti, nuskabyti sukietėjusius lapkočius ir gerai nuplauti. Smulkinti nuplikius.
Šaltinis www.sintagma.lt/
Konservuojami jauni (neperaugę) špinatų lapai. Juose yra 2,9 proc. lengvai virškinamų baltymų, į kurių sudėtį įeina visos būtinosios amino rūgštys, taip pat svarbios organizmui nesočiosios riebiosios rūgštys - linolinė ir linolininė.
Špinatuose yra nemažai vitaminų C, B1, B2, PP, K ir karotino. Jaunuose lapuose vyrauja obuolių ir citrinų rūgštys. Oksalo rūgštis lapuose ima kauptis atsiradus žiedkočiui. Iš mineralinių medžiagų špinatų lapuose yra kalio, magnio, fosforo, geležies, vario, mangano, kobalto, nikelio, jodo.
Špinatus, kaip ir rūgštynes, galima užraugti žiemai, konservuoti užpylus druskos tirpalu. Konservuotoje špinatų tyrėje gerai išsilaiko vitaminas C ir karotinas. Šių daržovių sultimis dažomi įvairūs patiekalai.
Ruošiant konservuoti špinatus reikia perrinkti, nuskabyti sukietėjusius lapkočius ir gerai nuplauti. Smulkinti nuplikius.
Šaltinis www.sintagma.lt/
Aciu,lekiu i darza
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
Saldyti
Pati labai mėgstu špinatus,juos šaldau.
Bet špinatai,labai kaupia nitratus.
Bet špinatai,labai kaupia nitratus.
QUOTE(regna @ 2010 06 26, 17:25)
Aš apie tai irgi esu skaičius, todėl juos rekomenduojama skinti iki pietų , gal kvailai skamba, bet po nakties jie tų visų naudingų medžiagų turi daugiausia. Be to, daugiausia nitrarų jie pradeda kaupt, kai pradeda žydėt, todėl rekomenduojama juos tik pradėjus leist stiebukus su užsimezgusiais žiedais nupjaut ir leis iš naujo ataugti (taip pat ir rugštynėms).
Špinatus konservuoju maišytus su rūgštynėmis,į sriubas labai skanu.
QUOTE(šneider @ 2010 07 07, 01:00)
Aš apie tai irgi esu skaičius, todėl juos rekomenduojama skinti iki pietų , gal kvailai skamba, bet po nakties jie tų visų naudingų medžiagų turi daugiausia. Be to, daugiausia nitrarų jie pradeda kaupt, kai pradeda žydėt, todėl rekomenduojama juos tik pradėjus leist stiebukus su užsimezgusiais žiedais nupjaut ir leis iš naujo ataugti (taip pat ir rugštynėms).
pirmą kart girdžiu apie pjaustymą... va apsižiūrėjau, kad peraugo ir nususo darže, kurių nespėjau įsisavint... reikės atsodint ir bandyt pjaustyt