QUOTE(Arturas15 @ 2010 03 21, 13:27)
Klausimas: visą naktį ir gerą pusdienį vairuoja vienas vairuotojas ar pasikeisdami? Nes aš būsiu tik vienas už vairo
Todėl tikrai nematau logikos važiuoti per naktį ir vėliau po pietų kristi ilsėtis. Todėl dilema tokia: arba išvažiuoti labai anksti ryte iš Klaipėdos, arba šiek tiek vėliau pvz nuo Lomžos.
Yra ivairiai buve. dazniausiai vairuoja vyras vienas. Yra buve, kad as variau per lenkus nakti namo, nes ir vyra ir vaika parsiveziau su roto virusu abu "negyvus", tai teko man paciai minti, o tik islipusi is masinos lietuvoje atkritau ir as. esame ir keitesi. Bet siaip didziausias kruvis tenka vyrui. jis gali para vairuoti, o dar jei pakalbinu, sumustinuka ikisu, tai tada isvis nera bedos
QUOTE(Arturas15 @ 2010 03 21, 14:02)
per Lenkiją dieną ar naktį - skonio reikalas
, nes kiek keliautojų, tiek nuomonių. Kadangi aš irgi mėgstu geriau važiuoti anksti ryte, pasirinkimas aiškus.
Dar užbaigiant diskusiją apie Lenkijos pervažiavimą: kaip važiuoti nuo Varšuvos iki Vroclavo (žr. ankstesnę žinutę). Dar: Krokuva-Varšuva: kur geriau - per Katovicus ar tiesiai? (t.y. kur geresnis ir mažiau apkrautas kelias?)
Butent, reikia vaziuoti, kaip jums patogiau, tuos kamscius, jei pataikysite, galima ir pakenteti, o vat jei vaziavimas nakti yra problema, tai visa kelione nuo to gali apkarsti. Nors man ta nuline jusu diena kazkaip labai jau iskrenta is konteksto. As irgi tada kelciausi ryte (net ir nebudama vyturiukas
) ir pasistengciau nuvaziuoti kuo toliau. Nes man atrodo absurdas nakvojimas netoli lietuvos lenkijos pasienio.
Mes vaziuojame i krokuva ne per katovicus. Kelias geras, apkrovimas labai normalus. turiu omenyje E77 kelia. o karta nuo Krokuvos bandeme po darbo isvaziuoti i Katowicu autostrada. strigome taip, kad teko per kaimus varyti i E77. Neisivaizduoju kas ten buvo, bet visas tas baisumas prasidejo jau pietiniame apvaziavime aplink Krokuva. 20 km vaziavome pusantros valandos, jei ne ilgiau, o veliau greitis kiek padidejo, bet vistiek nenormaliai labai vaziavome. Manau, kad tai buvo butent del darbo laiko pabaigos. Cempionato metu vyras kelis kart leke is Katowicu i Krokuva, tai problemu nebuvo, bet ir laikas kitas vaziavimo buvo.
QUOTE(bulkute @ 2010 03 21, 14:14)
na jau cia ne vieni patare per Lomza vaziuoti. as rasiau pries tai, kaip siulyciau vaziuoti, t.y. kaip patys vazinejame
Per Augustava link Lomzos, nuo Lomzos sukti i Ostrow Mazowiecki (sita kelio atkarpa nemaloniausia, bet furu joje beveik nebuna, tai yra 40 km prastesnio kelio), nuo Ostrow Mazowiecki jau reikia sukti link Warsuvos, cia visai lengva, siek tiek i autostrada ivaziuosite, tada 40 km (buvau pries tai trumpaiu parasiusi
) siauresnio kelio ir nuo wyszkowo jau autostrada iki Warsuvos.
siaip tai yra puikios nuorodos visa kelia iki Varsuvos, mes net navigacija isjungiame, nes tom tomas mus vis "pavezinti" kazkur kesinasi
Bet kiek pastebejome, tai i prieki mes iki varsuvos varome nakti, tai nuo Augustavo furu pastebimai vis mazeja ir mazeja, kol galiausiai vos ne pustusciu keliu leki, o vat griztant atgal jau vaziuojam paryciais, tai kelio apkrovimas zymiai didesnis buna. Bet manau svarbiausia, kad pasisektu ir nebutu kamciu, o visa kita tai tikrai iveikiama tiek diena, tiek nakti.
Papildyta:
QUOTE(Agotukas @ 2010 03 21, 14:55)
Tik per Katowicus
Pernai važaivom į Krokuvą tiesiai - kelias gražus, bet daug remonto buvo, sėdėjom ir spūstyje.
o kur dar kamščiai prieš krokuvą...
Va, va, sito gerio mes ir paragavome kazkada, ka vaziavome per lenkus dienos metu (tada trecia ryto vaziavome, bet pirma karta vareme, tai kazkodel galvojome, kad bus geriau per varsuva nelekti, tai uztrukome kelyje). Paskui lekiant is vakaro, Krokuva kirsdavome dar pries darbu pradzia, tai ... tokia mazyte tada ta Krokuva susirode, gal 20 minuciu truko perlekti, bijau net pameluoti, bet tikrai ne ilgiau, net nebuvo prasmes nevaziuoti per centra
Papildyta:
QUOTE(Agotukas @ 2010 03 21, 14:55)
. naktinis važiavimas duos nuovargį kelias dienas. kam to per atostogas reikia?
o vat cia jau manau labai labai subjektyvu, nes mes perleke per lenkija, diena praleisdavome jau apsistoje Slovakijoje (toks marsrutas), permiegame ir sekancia diena, priklausomai nuo planu pakeliui, vaziuojame diena arba is vakaro per nakti.
Nuovargio jokio
todel negalima taikyti visiems, to, kas tinka jums.