Įkraunama...
Įkraunama...

Po Europą - automobiliu

QUOTE(pupkis @ 2009 06 02, 20:14)
sveiki smile.gif taigi, esam du studentai (pora  smile.gif ) baisiai norim pakeliaut po europa. Turim sena golfuka, bijom, kad keliaujant nesubyretu baisiai... gal kas keliavot su senu auto? ar apsimoka? musu kelione kolkas planuose tokia :

Mes su senu auto iki Krymo baladojomes. O Ukrainos keliai, tai ne keliai Europoje...
Atsakyti
Studentams - vaziuokite, tik manau marsruta koreguokite ir trumpinkite, nes 4 sav gali buti ir per daug varginantis maratonas, jei dar masinoj miegant, tuo labiau.
Pasiimkit keleta pagridiniu keliones tikslu ir dziaukites vaizdais pakeliui. Minetas marsrutas MAMarijos iki Venecijos - labai tinkamas: neskubedami pamatysit ir Alpes ir Italijos kampa ir Adrijos jura ir dar visai pigiai pakeliui PL ir CZ prasisuksit.

O del masinos - zinoma pries isvaziuojant pasiremontuokit. Beje, pasvarstykit Inter rail varianta - galimybe visa menesi bastytis traukiniais nusipirkus bilieta uz ~1100 ltl ar pan. Aisku ten irgi dar visokiu papildomu islaidu prisideda.

Atsakyti
QUOTE(agrastiskaaronija @ 2009 06 02, 22:50)
Nuosirdziai patariu - pravaziuok. Europoje yra puikesniu vietu. Tikrai neverta gaisti. Nedaznai tenka nusivilti. Tai miestas , kuris paliko labai slogu ispudi.

Pritariu. Man irgi nepatiko (nors ten buvau seniai, gal dabar kas nors pasikeitė)

O studentams - būtinai važiuokite. Vien jau MaMarijos aprašymą paskaičius aišku, kad tai tikrai įmanoma, netgi su tiek pinigėlių. O dėl maršruto, tai galite planuotis ir tokį, o kelionėje paskui viskas natūraliai pasikoreguoja 4u.gif

MaMarija, kai pasiryšit tokiai avantiūrai, kaip Starkaus kelionės, šnibštelkit. Mielai prisijungtume mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CESARIA: 03 birželio 2009 - 09:40
QUOTE(Dilma @ 2009 06 02, 23:18)
O čia jau nuo žmogaus priklauso - mums jis paliko normalų įspūdį biggrin.gif . Galbūt todėl, kad tiesiog žinojom, ką norim surast. O va, pvz, Veličkų druskų kasyklos - grynas nesusipratimas biggrin.gif , nors kiti sako, kad jiems ten patiko doh.gif  smile.gif

man pvz labai patiko Veličkose smile.gif

O mes į būsimą maršrutą įsitraukėm Erelio lizdą Bavarijoje.. Sako įspūdinga vieta, o ir istorinė..Hitlerio meilės lizdelis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(CESARIA @ 2009 06 03, 10:32)
MaMarija, kai pasiryšit tokiai avantiūrai, kaip Starkaus kelionės, šnibštelkit. Mielai prisijungtume  mirksiukas.gif

Į mane - laisvai vienaskaita 4u.gif. Nors man nebe dvidešimt, bet ir trisdešimties aš dar neturiu ax.gif.
Apmaudu, bet jei tai ir bus, tai bus tolimoje ateityje mirksiukas.gif - kai vaikai bus užauginti ir niekam nereikės užkrauti jų priežiūros ištisom savaitėm ar net mėnesiui, galiausiai tada, kai galėsi sau leisti pabūti neatsakingai ir viską atiduoti į likimo rankas, juk rimtas laukinis turizmas pilnas ne tik nuotykių, bet ir pavojų.
Aš net vyrui guodžiuosi, kad tuomet, kai sau galėsime leisti tokią kelionę, gal jau sveikata nebeleis g.gif. Ir vienintelis dalykas, ko aš dabar gailiuosi yra tai, kad nepasinaudojau tokia galimybe būdama studentė, bevaikė plevėsa, kuomet ojojoi koks maximalizmas manyje tūnojo cool.gif. Taigi, dabar belieka tik laukti ir prašyti Dievo, kad suteiktų galimybę nugyventi ilgą gyvenimą - va tada, aš tikrai atsiimsiu už studentiškus neišnaudotus metus tongue.gif.
P.S. Aš dažnai savęs ir kitų klausiu, kodėl man niekas nepasakė, kad nuo maždaug dvidešimtpenkerių prasidės kitas, t.y. atsakomybės ir įvairiausio pobūdžio įsipareigojimų, kupinas etapas ir tas, kas buvo, paprasčiausiai niekada nebegrįš ax.gif. Oi, jei tik dabartiniai studentai tai įvertintų...

QUOTE(westa @ 2009 06 03, 11:29)
O mes į būsimą maršrutą įsitraukėm Erelio lizdą Bavarijoje.. Sako įspūdinga vieta, o ir istorinė..Hitlerio meilės lizdelis  smile.gif

Sudominai. Atrodė jau išmaišėme visą Vokietiją, bet štai tau...
Būtinai įtrauksiu šią vietą, kai pakeliui vyksime į kažkurią kitą šalį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMarija: 03 birželio 2009 - 12:34
http://www.kehlsteinhaus.com/ - jų i puslapis

user posted image

laukiu nesulaukiu, kada galėsiu ten savo plačiakampį objektyvą ištraukt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMarija @ 2009 06 02, 23:18)
Na mūsų su vyru kelionės prasidėjo dar tuomet, kai buvome studentai ir kišenėse švilpavo vėjai:) Taupėme taip, kad net kempinguose neišgalėdavome nakvoti, taigi naktis leisdavome mašinoje, apsiprausdavome degalinėse ir pan.

o sakyktit, kadangi mes irgi labai jau taupiai norim, tai ar galima statytis palapine kur papuola. Na tarkim, pakeliui radom koki miskiuka ar kazka pan., pasistatėm palapine ir pernakvojom? wink.gif rolleyes.gif
ir dar...
planuojam kaip imanoma labiau vengti mokamu keliu, bet negi net ir tuo atveju jei mes nevaziuosim mokamais keliais, mum reikia pirkti lipduka (cia kalbu apie cekija, austrija ir pan.) ? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pupkis @ 2009 06 03, 16:14)
o sakyktit, kadangi mes irgi labai jau taupiai norim, tai ar galima statytis palapine kur papuola. Na tarkim, pakeliui radom koki miskiuka ar kazka pan., pasistatėm palapine ir pernakvojom?  wink.gif  rolleyes.gif
ir dar...
planuojam kaip imanoma labiau vengti mokamu keliu, bet negi net ir tuo atveju jei mes nevaziuosim mokamais keliais, mum reikia pirkti lipduka (cia kalbu apie cekija, austrija ir pan.) ?  unsure.gif

Austrija ir jei neklystu Cekija - mokamos tik autostrados.
Austrijoje viskas labai aisku - yra tokie melyni zenklai su automobiliu -ten moki, o kai kur ir dvijuosciuose nereik moketi (tureti to lipduko).
Siaip patarimas visgi pirkti lipdukus, nebent labai gerai salutini marsruta zinot ir laika apsakiciave esat, nes dazniausiai kitais keliais kelione trunka bent 2kartus ilgiau. Zinoma, tai nera blogai, nes pamatai daug daugiau, bet jei salis tik tranzitui, tai laiko uztrunka tikrai daugiau.
Atsakyti
Sveikos mamos 4u.gif
Ką manot apie kelionę savo auto su 11 mėn leliuku? Keliauti susiruošėm į Slovakiją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupkis @ 2009 06 03, 16:14)
o sakyktit, kadangi mes irgi labai jau taupiai norim, tai ar galima statytis palapine kur papuola. Na tarkim, pakeliui radom koki miskiuka ar kazka pan., pasistatėm palapine ir pernakvojom?  wink.gif  rolleyes.gif
ir dar...
planuojam kaip imanoma labiau vengti mokamu keliu, bet negi net ir tuo atveju jei mes nevaziuosim mokamais keliais, mum reikia pirkti lipduka (cia kalbu apie cekija, austrija ir pan.) ?

Meluočiau, jei pasakyčiau, kad negalite statyti palapinės kur papuola. Tačiau turbūt meluočiau ir sakydama, kad galite tą daryti bet kur, nieko nebijodami. Visada atminkite, kad išsivysčiusios vakarų šalys tai ne Lietuva. Aš nežinau jų tvarkos ir įstatymų, bet tokių šalių tvarka yra pakankamai griežta. Atsimenu tuos laikus, kai sustojome Vokietijos miškelyje pasigaminti valgio. Ir netikėtai miško keliuku pravažiuoja sunkvežimis. Po akimirkos sunkvežimis, įjungęs atbulinę pavarą grįžta pažiūrėti kas čia ką daro. Pažiūri ir nuvažiuoja. Tada mamėme, kad gali greitai ir policija prisistatyti tiesiog patikrinimui kas čia ir iš kur, na suprantat. Na, bet nieko nebuvo. Taigi, tokios situacijos užsienyje dažnos, nes žmonės ten tvarkingi, pilietiški ir jiems rūpi jų šalies saugumas, tvarkingumas ir t.t. Pati ne kartą girdėjau užsienietį pranešantį policijai apie pro langą išmestą nuorūką, automobilį važiuojantį be šviesų ir pan. Asmeniškai man Amerikoje yra iškvietę policijos pareigūnus vien dėl to, kad atrakcionų parke "prašokau" per kelis žmones be eilės. Žodžiu tvarka normaliose šalyse ir yra atitinkamo lygio ax.gif. Tačiau. Nebūtume mes lietuviai. Esame prikrėtę įvairių zbitkų, na ir ačiū Dievui, nėkart nepakliuvome rolleyes.gif. Statėmės palapines ir pievose, ir žmonių negyvenamose sodybose, buvusiose šalia kempingo (nes į kempingą buvome neįleisti dėl per vėlyvo atvykimo). Buvome tiek nagli, kad iš ryto eidavome į kempingą ne tik nusiprausti, bet ir pasikrauti fotoaparatus, kameras, tiesiog apsimetę kempingo gyventojais blush2.gif. Kartą neįleido į kempingą toks užsimiegojęs kempingo prižiūrėtojas prancūzas, tai mes palaukėme kol jis vėl užvers langines, įvažiavome į kempingą, palapinę pasistatėme prie kitų žmonių palapinės, iš ryto tvarkingai nemokamai apsiprausėme lotuliukas.gif ir tiek žinių. Bet kokiu atveju, tai tik nedidelė dalis mūsų "nusižengimų". Negražu taip, ir ne man jus mokyti tokių dalykų, bet tai ir yra dalis tų nuotykių, kurie man kelia šypseną iki šiol, ir tai yra dalykai, kuriuos aš kada nors pasakosiu savo anūkams ax.gif.

Čekijos, Austrijos, Šveicarijos keliai apmokami išskirtiniu būdu, t.y. įvažiuojant į šias šalis dar muitinėje reikia nusipirkti lipduką (dažniausiai kainos būna apie 7-12 eurų vienai šaliai, na kažkas tokio, tiksliai nepamenu). Pažymėtina tai, kad niekas neliepia to lipduko pirkti, niekas nestabdo muitinėje ir nepataria. Tai arba žinai, arba ne. Mes kelis metus važiuodavome nenusipirkę lipdukų vien dėl to, kad apie tokius nežinojome. Dabar mes jų neperkame ir taip rizikuojame bjaurybės cool.gif. Taigi, galite rizikuoti, čia kaip sakoma, kiekvieno pasirinkimo teisė. Mes į tas šalis važiavome/pravažiavome n kartų ir nieko. Bet žinot kaip būna - kartais gali užtekti ir vieno karto.
Kitose šalyse, pavyzdžiui Italijoje, Pracūzijoje mokami keliai yra kai kurios autostrados arba jų atkarpos, bet atminkite, kad kiekvieną kartą važiuojant autostrada būna įspėjamasis ženklas, kad tuoj bus paymant'as ir žmogus gali pasirinkti mokėti už autostradą ar nusukti kitu keliu. Todėl reikia "pramušti" akį ant ženklų ir būti pastabiems tokiu atveju.
Kai labai taupėme nuo Venecijos parvykome tik nemokamais keliais, dabar to turbūt nesirinkčiau, nes kelionė, važiuojant autostrada tikrai sutrumpėja kokiais trim kartais wink.gif. Taigi, ir vėl - jums spręsti. Atminkite, kad jei jau mokate už kelius, tai mokate ne už visos šalies kelius, o už atkarpą iki kito mokėjimo ir ženklinio perspėjimo, taigi galite paeksperimentuoti ax.gif.
Visgi kai kur galite tiesiog "papulti". Pavyzdžiui įvažiavimas konkrečioje vietoje iš Italijos į Prancūziją yra tokiu labai ilgu, gal 20 km. ilgio tuneliu. Jis yra mokamas ir kito pasirinkimo, deja nėra. Kaina 30 eurų, taigi tuomet mums studentams tokia suma buvo skausminga. Na, ir dabar nelabai patinkanti ax.gif. Taigi, visos kelionės tiksliai nesusiplanuosite, nes bus vietų, kai tiesiog "papulsite" mirksiukas.gif.
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2009 06 04, 09:34)
Sveikos mamos  4u.gif
Ką manot apie kelionę savo auto su 11 mėn leliuku? Keliauti susiruošėm į Slovakiją  4u.gif

Aš pradėjau su dvimečiu vaiku. Bet šiemet bandysim lėkti su jau keturių metų didžiuoju ir šešių mėn. kūdikiu. Tikrai bus nelengva, žinau, bet, kaip aš sakau, jau pats gyvenimas yra sunkus, tai ką čia norėti ax.gif. Tiesa, pirmą kartą vasarą nesirinksime nakvynių palapinėse - manau būtų per sunku. Taigi, tavo atveju labai daug priklauso kaip tavasis miega naktį, kur nakvosite, kaip intensyviai keliausite Slovakijoje ir pan. Vaikas tikrai nėra kliūtis keliauti, tačiau būtent jis įtakoja kelionės būdą, tempą, maršrutą ir pan.
Atsakyti
QUOTE(MAMarija @ 2009 06 04, 09:58)
Taigi, visos kelionės tiksliai nesusiplanuosite, nes bus vietų, kai tiesiog "papulsite" mirksiukas.gif.

Tai jau tikrai taip ir būna, o kartai ir taip kvailai doh.gif
Mums panašiai nutiko keliaujant po Portugaliją. Važiuojant Prancūzijoje, Ispanijoje austotradose atkarpomis privažiuoji punktus su įrengtais šlagbaumais. Tai ten proto daug nereikia, privažiuoji, šlagbaumas nuleistas, susimoki, šlagbaumas pasikelia ir toliau važiuoji.

Važiavome iš Lagos į Lisaboną. Važiavome ne austotrada, o keliuku vedančiu šalia. Bet keliukas baigėsi ir jau teko išvažinėjant iš mažo miestuko įvažiuoti į autostrdą, kuri veda arba prie ilgiausio tilto arbo prie kito jungiančių su Lisabona. O ten pasirodo pačiame miestuko gale yra aparatas, prie kurio tu sustoji, pasispaudi mygtuką, tau išmeta lapelį, kurį tu parodai punkte, kuris yra už kelių šimtų metrų, ten pasižiūri ir susimoki atitinkamai, kur įvažiavai. Mes to aišku nežinojome doh.gif O prie punkto sustojus, kadangi neturėjome jokio lapuko mums buvo liepta susimokėti už visą autostrados atkarpą, kažkas apie 24 Eur ir plius dar baudą - dar tiek pat.
Mums buvo toks lengvas šokas blink.gif Bet nebūtume lieuviai, bandėme papirkti, nesutiko lotuliukas.gif Gražiuoju tartis, aiškinti visą situaciją-niekaip, bloguoju tartis-niekaip. Moteriškė nesukalbama visškai, o mes ir nenusiteikę tokios sumos mokėti schmoll.gif

Atgaliniu patraukėme kelis šimtus metrų link kito pravažiavimo. Gal ten pavyks. Ir pavyko susikalbėti su vyruku. Jis sako aš išjungsiu visas kameras, o jūs tiesiog pravažiuokite pro tą juostą, kuri yra "rezervuota".

Viskas pavyko, nors jau kaip reikalas buvome išsigandę lotuliukas.gif

Žodžiu, nuotykių tikrai pasitaiko.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2009 06 04, 10:34)
Sveikos mamos  4u.gif
Ką manot apie kelionę savo auto su 11 mėn leliuku? Keliauti susiruošėm į Slovakiją  4u.gif

As vaziuociau. Slovakija pakankamai arti, todel kelioneje tikrai nepervargsite labai.

QUOTE(MAMarija @ 2009 06 04, 10:58)

Aš pradėjau su dvimečiu vaiku. Bet šiemet bandysim lėkti su jau keturių metų didžiuoju ir šešių mėn. kūdikiu. Tikrai bus nelengva, žinau, bet, kaip aš sakau, jau pats gyvenimas yra sunkus, tai ką čia norėti ax.gif. Tiesa, pirmą kartą vasarą nesirinksime nakvynių palapinėse - manau būtų per sunku. Taigi, tavo atveju labai daug priklauso kaip tavasis miega naktį, kur nakvosite, kaip intensyviai keliausite Slovakijoje ir pan. Vaikas tikrai nėra kliūtis keliauti, tačiau būtent jis įtakoja kelionės būdą, tempą, maršrutą ir pan.

Musu berniukui buvo 6men, kai pirma karta su juo ilsejomes palapinej. tiesa lietuvoje. o ir veliau, palapine mums buvo tinkamesne, nes vaikas labai judrus. Slovakijoje mes jau buvome su didesniu vaikinuku. Palapine labai gerai tuo atzvilgiu, kad gali vakaroti lauke ir vaikas gali salia joje miegoti, tas pats ir diena, nebutina uzsidaryti kambaryje. Mes puikiai prisitaikeme, mazylio buvimui palapineje, todel jokiu nesusipratimu ir nepatogumu nekildavo, net atvirksciai, daugiau pliusu. na, bet Slovakijoje orai neprognozuojami, tarkime pernai vidurvasari A tatruose buvo apie 14-13 laipsniu silumos, tokiu atveju palapine ir vaikas gal nelabai smagus dalykas. Bet, zinant, kad Slovakijoje tiek kempingu, tiek nuomojamu kambariu pilna, tai manau apsigyvensite taip, kaip jums patogiau, o atostogos manau tikrai bus pasakiskos wub.gif
Atsakyti