QUOTE(pupkis @ 2009 06 02, 20:14)
sveiki
taigi, esam du studentai (pora
) baisiai norim pakeliaut po europa. Turim sena golfuka, bijom, kad keliaujant nesubyretu baisiai... gal kas keliavot su senu auto? ar apsimoka? musu kelione kolkas planuose tokia :
Na mūsų su vyru kelionės prasidėjo dar tuomet, kai buvome studentai ir kišenėse švilpavo vėjai:) Taupėme taip, kad net kempinguose neišgalėdavome nakvoti, taigi naktis leisdavome mašinoje, apsiprausdavome degalinėse ir pan. Iki Venecijos nukeliavome su sena, dujomis varoma Audi100. Buvo tikrai prastai, nes dujų faktiškai niekur nebūdavo, o jei ir būdavo, tai Olandiškas antgalis paprasčiausiai netikdavo. Įpusėję kelionę pastebėjome, kad "ant benzino" automobilis abskritai nedirba. Žodžiu, sėdėjome kaip ant adatų. Beveik kiekviename didesniame mieste dujų ieškodavome kone valandas, kol galiausiai pasitelkdavome policijos pagalbą. Pasiekę Italiją buvome bepalūžą, nes ten išvis degalinės pradeda dirbti apie pietus, o užsidaro anksti vakare
. Ir ten neapsėjome be policijos pagalbos - už tai juos pavaišinome Utenos alumi
. Dėl tų dujų mūsų kelionė sutrumpėjo iki Venecijos, o tuomet buvome užsibrėžę nukakti iki Ispanijos. Tačiau nervai nebeatlaikė.
Tai tebuvo įžanga, nes ta kelionė buvo tai, ko niekada gyvenime nesigailėjome.
Taip ir sugrįžome iš jos be jokių automobilio remonto ar meistrų. Parodaksalu, bet vėliau, kai į tokias keliones kiekvienais metais vykdavome vis naujesniu automobiliu, tuo problemų su jais buvo daugiau. Bet ir tai išgyvenom ir didelių išlaidų nepatyrėm. Tokių mūsų kelionių kokybė nuolat mutuoja - štai praeitą vasarą sau galėjome leisti į ją vykti su ką tik iš gamyklos parsivarytu automobiliu. Tikrai, tai dvasinei ramybei niekas neprilygsta. Tačiau nereikia pamiršti, kad iki to irgi reikjo pavargti
.
Aš jums tikrai siūlau nepabijoti ir išvykti. Tiesa, būtiną remontą ir automobilio apžiūrą prieš kelionę praeikite. Šią taisyklę mes jau mokame mintinai ir jos visada laikėmės/laikomės.
Dabar, kai man jau nebe dvidešimt ir kai kartu keliauja maži vaikai, su senu automobiliu aš pabijočiau keliauti, bet jums, tai tikrai dar jūra iki kelių
.
Jei ne vaikai, aš ir dabar neabejotinai leisčiausi į tokią avantiūrą. Aš net turiu planų tolimai ateičiai. Oi norėčiau išlėkti kokiam mėnesiui kaip M.Strakus su V.Radzevičium - štai ten tai laukinis turizmas
. Patikėkit būtent tokie dalykai yra tai, kas daro mūsų gyvenimą prasmingą ir įdomų. Tokios kelionės yra kupinos nuotykių, kuriuos prisiminsite visą savo gyvenimą, patikėkit
.
P.S. Turiu begalę draugų, kurie su mumis pabijojo ir tada keliauti, ir dar kitais, ir dar sekančiais metais. Finalas toks, kad mes turime ką prisiminti ir kuo džiaugtis, o jie taip nieko ir nepamatė iki šiol - jiems tada buvo sunku išsiruošti, o ką jau kalbėti dabar kai turi vaikus...