Sorry uz inestus nervus
Tiesiog sprendimas tuoj pat kazka pirkti nera pats geriausias. Manau, kad jums reiketu isbandyti keliavima tiek vienu, tiek kitu budu ir tada patiems asmeniskai nuspresti katras variantas jums priimtinesnis.
Besalygiskas teigimas, kad vienas ar kitas geriau nera teisingas. Abu variantai turi savus pliusus ir minusus.
Mano siulymas - jei jus planuojate kelione dar siemet, vadinasi ji turetu ivykti ne anksciau rugsejo. Rugseji visu situ dalykeliu nuomos kainos gerokai krenta (ypac antroje puseje). Bandykite kuri nors varianta issinuomoti ir patirti visa tai savo kailiu. Kemperio nuoma rugsejo pabaigai, spalio pradziai atseitu na gerai gerai paieskojus tarkim koki 150 Lt parai. Kura reik skaiciuoti vidutiniskai 13 ltr 100 km (nebent labai didele marsruto dalis testusi kalnais, tada ir visi 15 ltr.). Kur norit keliauti? Jei tarkim kokios Prancuzijos ar Italijos link, prisideda keliu mokesciai. Jie dazniausiai sudaro apie 5-7 proc nuo bendru keliones islaidu (neskaitant lauktuviu). Kempingai velgi rugsejo pabaigoje - spali taikys geras nuolaidas. Isigije kuria nors is kempingu korteliu, gautumete fiksuota kaina 10, 12 arba 14 euru kemperis plius 2 suauge. Uz likusius seimos narius tektu primoketi po 3-6 eurus. Taigi viduriukas svyruotu apie 35-40 euru uz nakvyne. Tarkime Suomijoje kempingai butu pigesni. Ten ju kainos tikrai labai prieinamos ir visuose kempinguose apyvienodes - nevirsija 15-20 euru. Italija siuo atzvigliu gal kiek brangesne. Taigi, vel priklauso nuo salies. Be to reik tureti omenyje, kad ne visos kelioneje praleistos naktys buna kempinguose. Lenkijoje stojam tiesiog degalinese, Austrijoje - autobanu aikstutese. Ten juk nemokamai. Kempingas bent mums reikalingas tik tada, kai reikia pasipildyti vandens atsargas, issipilti nesvarius vandenis ar siaip tiesiog pailseti malonioje aplinkoje (kalbant apie Italija, Prancuzija, Vokietija issipilti galima nemokmai ar uz kelis eurus degalinese, ten pat galima pasipildyti vandens atsargas). Cesarija yra rasiusi apie nakvynes su kemperiu tiesiog privataus namo kieme, kur seimininkai ima gerokai maziau negu kempingai, o gauni faktiskai ta pati. Taigi, patirties yra visokios. Netg kaip minejau tiesiog salikeleje, kai nebera kitos iseities...
Taigi imam standartine 10 dienu kelione. Per tiek dienu su kemperiu (o manau ir su priekaba) galite nuvaziuoti na tarkime apie 3500 km. Kemperio nuoma (pigiausiai) gali atseiti 1500 Lt, degalai manau apie gerus 2000 Lt, kempingai na gal ir ne pilna bet 1000 Lt, keliai tarkime kokius 400 Lt. Taigi jau 5000 Lt turim. Valgot patys zinot kiek, dar reik ka nors aplankyti. Taigi 6 asmenys manau i 7000 - 8000 Lt turetu sutilpti. Bet visas sitas skaiciavimas labai ir labai salyginis.
Vaziuojant su priekaba kelione man atrodo turetu pigti del to, kad priekabos nuoma bus gerokai mazesne. Kuras, keliai ir kempingai turetu islikti panasios kainos.
Visa si info paremta mano asmenine patirtimi. 2006 nuomavom kemperi ir vaziavome 12 dienu po Europa. Prisukome virs 5000 km. Likome suzaveti tokiu keliavimo budu ir 2007 nusipirkome savo kemperi. Asku, jis turbut neatsipirks niekada, nes kainos ju dideles, bet malonu ilipti i savo namus, o ne i nuomotus. Tais paciais 2007 su kemperiu vaziavome i Suomija ir apturejome padangos sprogima. Nemalonu atsiminti. Dar kiek veliau pasiekeme Saremo sala Estijoje taip pat su kemperiu, kurio padangos buvo visiskai naujos (pirmas darbas grizus is Suomijos buvo jas pasikeisti). 2008 metasi pavasari vel prisukome 5000 km ir aplankem Olandija, Belgija, Prancuzija. Ka tik su savo kemperioku grizome is Minges, kur savaite laiko gyvenome jame. Taigi ir tos patirties jau esame siek tiek aptureje, todel turime savo nuomone kai kuriais klausimais.
Man asmeniskai kemperis atrodo kaip didelis didelis vezlys. Labai bijau staigesnio stabdymo juo, nes man vis atrodo, kad kazkas blogo nutiks, bet kelioneje apsiprantu su savo baimemis ir tuo kart viskas ok.
Tempiant priekaba man vis rodosi, kad masina gali sumetyti, o tada vertimasis neisvengiamas, bet tai velgi tik mano asmenine problema. Su tuo manau irgi apsiprasciau
Daug priekabu stebejome Luaros slenio kempinguose. Man vis atrode juokinga, kai jie ant ratuku tuos savo tulikus veziodavo...
Taigi, dar karta pabreziu, tai tik mano nuomone. Esu kiek saliska, nes jau susigyvenau su savo kemperiu ir neisivaizduoju, kaip reiktu keliauti su priekaba.
Linkiu sekmes renkantis ir neimkit visko uz gryna piniga