Įkraunama...
Įkraunama...

Plastinė ausų korekcijos operacija

QUOTE(u.n.o. @ 2012 05 02, 14:59)
na, nezinau, bent jau man tai ir po 5 dienu i zmones nesinorejo eiti, nes juk ir galvos plautis negalima apie savaite laiko, kol tvarscio nenuima, o ir bendra savijauta ne kokia buna. nors cia aisku visiems skirtingai. as tai  labai dziaugiuosi, kad ziema dariausi, tai kepures buvo issigelbejimas pirmom dienom:)
ne, bet kokiu atveju sekmes jums! graziu ausyciu ir lengvo gijimo smile.gif

g.gif g.gif ...nuo operacijos praejus savaitei laiko, manes laukia trylikos valandu kelione, va del ko labiausia suku galva-kaip savijauta bus, kaip vaizdelis...na bet cia turbut numatyt labai sunku, kiekvienam skirtingai....... verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimuteg: 03 gegužės 2012 - 04:55
QUOTE(rimuteg @ 2012 05 03, 04:55)
g.gif  g.gif ...nuo operacijos praejus savaitei laiko, manes laukia trylikos valandu kelione, va del ko labiausia suku galva-kaip savijauta bus, kaip vaizdelis...na bet cia turbut numatyt labai sunku, kiekvienam skirtingai....... verysad.gif  verysad.gif

Po savaitės jau tikrai viskas bus gerai - ir savijauta bus gera, ir galva jau galės būti išplauta. Mano ausys po savaitės jau net ir nei mėlynos, nei raudonos, nei patinusios nebebuvo. thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki visi 4u.gif
Aš taip pat prisidedu prie jūsų grupelės biggrin.gif ,pirmadienį vykau iš Kauno į Šiaulius pas gyd.G. Karalevičių atlikti ausų korekcijos operaciją.Esu labai patenkinta gydytojo atlikta operacija thumbup.gif
Dabar truputėlį papasakosiu,kaip man viskas buvo ir yra.Žodžiu,po operacijos ausyčių skausmas prasidėjo vakare,nes operacija vyko ryte,gėriau nakčiai nuskausminamųjų Dolmen,tačiau jie man nelabai padėjo,tai teko kankintis ir nemiegojau pirmą naktį.Ryte atkreipiau dėmesį,jog patinęs kairės pusės žandikaulis,pasiskambinau gydytojui,jis patarė pakeisti vaistukus nuo skausmo,tačiau ir antra naktis buvo bemiegė...jaučiausi aptuisusi(narkozė vietinė),gal todėl,kad visur ėjau ir viską dariau...vakar buvo pirma diena,kai negėriau nuskausminamųjų ir pagaliau išsimiegojau biggrin.gif taip pat vakar nusėmiau bintą,išsiploviau galvą(stengiausi nesušlapinti ausyčių),sesutė buvo patarus,jog nusiėmus bintą reiktų paausius išvalyti spiritu taip ir padariau.Vaizdas kraupokas žiūrint į veidrodį,nes ausytės labai mėlynos,sutinusios,paausiai taip pat mėlyni kaip ir kaklas...šiandien dar ausytės aptirpusios ir toks jausmas,jog būčiau užsidėjusi ausines biggrin.gif ,tačiau kai matai prigludusęs ausytes ir ,kai žinai,jog po kiek laiko patinimas ir mėlynės dings-skausmas nublanksta.Galvoju,kam tiek laiko tempiau ir neatlikau ankščiau šios operacijos...dabar laukiu nesulaukiu,kada pagaliau išims siūlus ax.gif .
Atsakyti
[quote=Renata M.,2012 05 04, 03:29]
Sveiki visi 4u.gif
Aš taip pat prisidedu prie jūsų grupelės biggrin.gif ,pirmadienį vykau iš Kauno į Šiaulius pas gyd.G. Karalevičių atlikti ausų korekcijos operaciją.Esu labai patenkinta gydytojo atlikta operacija thumbup.gif

Renata, labai ikvepiantis ir sutvirtinantis mano apsisprendima tavo aprasymas!!!! Kaip jautiesi?
Turiu klausima dar apie pati gydytoja ir personala....Ar malonus, taktiskas? Mes susirasinejom truputi emailais, tai atsakymai 1-2 zodziais.... g.gif
Ar operacijos metu taike tik vietine narkoze(beje, kazkuris is forumieciu sake, kad LABAI skausminga buvo..., ar tiesa?), ar dave ir kokiu lengvu raminamuju stresiukui nuimti?

Atsakyti
QUOTE(rimuteg @ 2012 05 05, 04:31)
Renata, labai ikvepiantis ir sutvirtinantis mano apsisprendima tavo aprasymas!!!! Kaip jautiesi?
Turiu klausima dar apie pati gydytoja ir personala....Ar malonus, taktiskas? Mes susirasinejom truputi emailais, tai atsakymai 1-2 zodziais.... g.gif
Ar operacijos metu taike tik vietine narkoze(beje, kazkuris is forumieciu sake, kad LABAI  skausminga buvo..., ar tiesa?), ar dave ir kokiu lengvu raminamuju stresiukui nuimti?

Šiandien jaučiuosi puikiai 4u.gif ,nors nebeskauda ausyčių jų neliečiant,tačiau dar išsimiegoti gan sunku,nes prilietus skauda ir kaip minėjau ,ausytės vis dar aptirpusios.
Ką galiu pasakyti apie personalą...apie patį gydytoją...iš pradžių parašiau jam į el.paštą,atrašė vienu žodžiu,todėl nusprendžiau skambintis.Žinoma,su gydytoju gan sunku susikalbėti,nes jis greitakalbis žmogus,tačiau viską susitarėm ir dar likus dviems dienoms iki operacijos pats paskambino ir priminė viską.Gydytojas atrodo gan rimtas-be šypsenos juokauja,todėl iš pradžių pamaniau ,jog viską rimtai šneka,bet paskui perpratau biggrin.gif
Taip pat buvo sesutė,kuri patarė kaip susirišti plaukus(susisukti kuodą kuo aukščiau),asistavo gydytojui,na man pasitaikė tikrai labai maloni,nuteikė,jog nereikia bijoti,nes pagrinde šią operaciją atlieka dar mažiems vaikams(šešiamečiams),(nepamirškit nusipirkti segtukų,jog galėtumėte gerai susegti plaukučius aplink ausis).
Vietinę narkozę suleidžia sėdint,gydytojas tai padaro iš nugaros,į vieną ausytę duria du kartus...tiesa,čia tikriausiai ir labiausiai skauda,bet tas skausmas labai trumpalaikis ir tikrai ištveriamas ax.gif ...aišku, širdelė tuo metu iš baimės daužosi bet ir pagalvoji,o kas toliau,o gal nereikia ...,bet bijoti tikrai nėra ko....tuomet paguldo ant operacinio stalo ir apie dvidešimt minučių laukiama kol užtirps ausytės,uždedama ant galvos ,kaip gydytojas juokavo"palapinė",uždengiamas veidas palikus tik ausytę...man asmeniškai buvo labai nemalonu,kai su skalpeliu prapjovė ausytę,nes girdisi kaip traška kremzlės,taip pat kaip atplėšia skurytę(aš bent taip įsivaizduoju),garsai labai nemalonūs,o kai siūna,nieko nesigirdi,tuomet nusiramini...ir dar siuvant kartais pasijautė skausmas,bet labai trumpalaikis,toks kaip uodo įgėlimas smile.gif Visą tą laiką gytydojas kalbina,kad kuo mažiau baimės būtų,negalvotum kas vyksta su tavimi.Po vienos ausytės rekonstrukcijos pasodino,įteikė veidrodėlį pasižiūrėti ir paklausė,ar gerai.Prieš dedant tvarstį taip pat vaizdą parodė,todėl viską ką išgyveni-nublanksta akimirksniu,jautiesi kaip ant sparnų biggrin.gif
Po operacijos sėdau į mašiną ir važiavau namo 4u.gif ...tiesa,gydytojas patarė vengti karšto maisto,nes per operacija uždeginamos kraujagyslės,jog nesukiltų spaudimas,stengtis kuo mažiau lenktis žemyn...taip tris dienas vengiau to maisto ir pavyko numesti minus tris kilogramus biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki;) nebuvau prisijungusi tai nemaciau uzduodamu klausimu. Daktarui papildomai moketi nereikejo. Jau sesta diena, bet ausys dar neatitinusios, viduje esancios kremzles tokios istine ir labai storos, taip kad nesioti plaukus susirisus butu nesamone:) Vadinasi kad kiekvienam skirtingai gyja, ziurint kaip jas saugai. Atrodo, kad as jas saugojau, ketvirta diena issiploviau galva, ir toliau uzsidejau binta, penkta diena isejau ir is namu, na ka gryzus pastebejau kad desine ausis pakraujavus virsuje, atsirado maza skylute per kuria pratekejo kraujas, bet issigast tai neissigandau. Gal nuo oro cia, nes diena labai kaitino, nezinau, daktarui neskambinau, nebuvo nuotaikos visai to daryti. Man siuvo su paprastais siulais, netirpstaciais. Tai reikes koki pirmadieni daktarui paskambinti ir paklausti kur issimti siules Kaune. Idomu gal kas zinote kada jas reikia issimti, tada kai ausys visai atitinsta ir pradedu jas jausti, nes man dar jos vis aptirpe, lieciant nemalonus jausmas, o jei papsaudi tai dar ir skauda..
Atsakyti
QUOTE(ydile @ 2012 05 05, 14:11)
Sveiki;) nebuvau prisijungusi tai nemaciau uzduodamu klausimu. Daktarui papildomai moketi nereikejo. Jau sesta diena, bet ausys dar  neatitinusios, viduje esancios kremzles tokios istine ir labai storos, taip kad nesioti plaukus susirisus butu nesamone:) Vadinasi kad kiekvienam skirtingai gyja, ziurint kaip jas saugai. Atrodo, kad as jas saugojau, ketvirta diena issiploviau galva, ir toliau uzsidejau binta, penkta diena isejau ir is namu, na ka gryzus pastebejau kad desine ausis pakraujavus virsuje, atsirado maza skylute per kuria pratekejo kraujas, bet issigast tai neissigandau. Gal nuo oro cia, nes diena labai kaitino, nezinau, daktarui neskambinau, nebuvo nuotaikos visai to daryti. Man siuvo su paprastais siulais, netirpstaciais. Tai reikes koki pirmadieni daktarui paskambinti ir paklausti kur issimti siules Kaune. Idomu gal kas zinote kada jas reikia issimti, tada kai ausys visai atitinsta ir pradedu jas jausti, nes man dar jos vis aptirpe, lieciant nemalonus jausmas, o jei papsaudi tai dar ir skauda..

Man siūlus išėmė po operacijos praėjus savaitei laiko.
Atsakyti
QUOTE(Rianka @ 2012 05 05, 21:55)
Man siūlus išėmė po operacijos praėjus savaitei laiko.

o nebeskaudejo ausu?atitine buvo?smile.gif
Atsakyti
[quote=Renata M.,2012 05 05, 02:09]

Vietinę narkozę suleidžia sėdint,gydytojas tai padaro iš nugaros,į vieną ausytę duria du kartus...tiesa,čia tikriausiai ir labiausiai skauda,bet tas skausmas labai trumpalaikis ir tikrai ištveriamas ax.gif ...aišku, širdelė tuo metu iš baimės daužosi bet ir pagalvoji,o kas toliau,o gal nereikia ...,bet bijoti tikrai nėra ko....tuomet paguldo ant operacinio stalo ir apie dvidešimt minučių laukiama kol užtirps ausytės,uždedama ant galvos ,kaip gydytojas juokavo"palapinė",uždengiamas veidas palikus tik ausytę...man asmeniškai buvo labai nemalonu,kai su skalpeliu prapjovė ausytę,nes girdisi kaip traška kremzlės,taip pat kaip atplėšia skurytę(aš bent taip įsivaizduoju),garsai labai nemalonūs,o kai siūna,nieko nesigirdi,tuomet nusiramini...ir dar siuvant kartais pasijautė skausmas,bet labai trumpalaikis,toks kaip uodo įgėlimas smile.gif Visą tą laiką gytydojas kalbina,kad kuo mažiau baimės būtų,negalvotum kas vyksta su tavimi.Po vienos ausytės rekonstrukcijos pasodino,įteikė veidrodėlį pasižiūrėti ir paklausė,ar gerai.Prieš dedant tvarstį taip pat vaizdą parodė,todėl viską ką išgyveni-nublanksta akimirksniu,jautiesi kaip ant sparnų biggrin.gif

Susidariau vaizdini skaitydama, aciu tau Renata, zinosiu ko tiketis.......Kitas forumietis irgi rase, kad skauda, kai nuskausminima leidzia....bet ko nepadarysi del grozio smile.gif))) viskas, rytoj skambinu gydytojui, nes mes kaip ir sutare, bet reikia dar konkreciai jam patvirtint ir laika sutart....Beje, gal zinot, ar jis sestadieniais irgi dirba?

Papildyta:
QUOTE(ydile @ 2012 05 05, 07:11)
Sveiki;) nebuvau prisijungusi tai nemaciau uzduodamu klausimu. Daktarui papildomai moketi nereikejo. Jau sesta diena, bet ausys dar  neatitinusios, viduje esancios kremzles tokios istine ir labai storos, taip kad nesioti plaukus susirisus butu nesamone:) Vadinasi kad kiekvienam skirtingai gyja, ziurint kaip jas saugai. Atrodo, kad as jas saugojau, ketvirta diena issiploviau galva, ir toliau uzsidejau binta, penkta diena isejau ir is namu, na ka gryzus pastebejau kad desine ausis pakraujavus virsuje, atsirado maza skylute per kuria pratekejo kraujas, bet issigast tai neissigandau. Gal nuo oro cia, nes diena labai kaitino, nezinau, daktarui neskambinau, nebuvo nuotaikos visai to daryti. Man siuvo su paprastais siulais, netirpstaciais. Tai reikes koki pirmadieni daktarui paskambinti ir paklausti kur issimti siules Kaune. Idomu gal kas zinote kada jas reikia issimti, tada kai ausys visai atitinsta ir pradedu jas jausti, nes man dar jos vis aptirpe, lieciant nemalonus jausmas, o jei papsaudi tai dar ir skauda..

As ar taip, ar taip jau virs 30metu nesioju tik palaidus, tai pakentesiu dar menesiuka smile.gif)))))) Ydile, o su tuo raisciu(arba bintu) dabar irgi vaikstai? Nes as is kazkurio forumiecio supratau, kad tik tris dienas(o gal ne taip supratau... g.gif )....
Atsakyti
QUOTE(rimuteg @ 2012 05 06, 21:29)
As ar taip, ar taip jau virs 30metu nesioju tik palaidus, tai pakentesiu dar menesiuka smile.gif)))))) Ydile, o su tuo raisciu(arba bintu) dabar irgi vaikstai? Nes as is kazkurio forumiecio supratau, kad tik tris dienas(o gal ne taip supratau... g.gif )....

cia turbut kaip kam, as su raisciu vaiksciojau savaite kol siulu neiseme, tada leido issiplauti galva ir vel gal dar 3 dienelem uzriso, bet mano ausytes is prigimties tokios storos tai sunkiau matyt gijo doh.gif dabar penki men. praejo, be siaip tikrai labai jautrios jos dar kai atsigulti nepataikai patogiai ar kai vaikas netyciomis uzkabina.. bet aisku cia niekis palyginus su dabartiniu vaizdu thumbup.gif
Atsakyti
na as ir tris dienas laikiau, bet kai grystu is universiteto, iskart vel raisti uzsidedu ir bunu kol uzmiegu, tada kai ryte nusiemu vel nesmagus jausmas, lyg ir skauda tas ausis, lyg ir ne, prilieti ir aptirpe jos vis, tai labai noriu kad bent jaust jas normaliai galeciau :/ tai rytoj jau daktarui skambinsiuos, klausiu, kur siulus issimt, ir ar reikia palaukti dar kol atitirps ausytes:/ bet turiu sutikti, kad vaizdas zymiai gerenis, kai susirisi plaukus:) idomu ar kitiems nebus keista pamatyti mane su suristais plaukais, juk visada ir palaidus nesioju;D
Atsakyti
QUOTE(ydile @ 2012 05 06, 16:04)
na as ir tris dienas laikiau, bet kai grystu is universiteto, iskart vel raisti uzsidedu ir bunu kol uzmiegu, tada kai ryte nusiemu vel nesmagus jausmas, lyg ir skauda tas ausis, lyg ir ne, prilieti ir aptirpe jos vis, tai labai noriu kad bent jaust jas normaliai galeciau :/ tai rytoj  jau daktarui skambinsiuos, klausiu, kur siulus issimt, ir ar reikia palaukti dar kol atitirps ausytes:/ bet turiu sutikti, kad vaizdas zymiai gerenis, kai susirisi plaukus:)  idomu ar kitiems nebus keista pamatyti mane su suristais plaukais, juk visada ir palaidus nesioju;D

As irgi zinok vis galvoju apie tai, kaip keistai ir sau ir kitiems bus matyt suristais plaukais...juk dabar visada bunu palaidais-net sportuodama, namus valydama ir t.t., jau nekalbant apie darba ir balius.....Tiesiog kompleksas del ausu, nieko sau negaliu padaryt..... verysad.gif ....O ydile, kiek laiko praejus i paskaitas isejai?
As siandien savo teciui uzsiminiau, kad reikes mane i Siaulius pavezet, sakau, pasitobulint noriu....O jis sako, ka darysi? Sakau, krutine didinsiuos smile.gif))))) Zinoma, jis pagalvojo, kad juokauju...nuotaika visai dienai pasikeliau..... biggrin.gif
Atsakyti