QUOTE(rimuteg @ 2012 05 05, 04:31)
Renata, labai ikvepiantis ir sutvirtinantis mano apsisprendima tavo aprasymas!!!! Kaip jautiesi?
Turiu klausima dar apie pati gydytoja ir personala....Ar malonus, taktiskas? Mes susirasinejom truputi emailais, tai atsakymai 1-2 zodziais....
Ar operacijos metu taike tik vietine narkoze(beje, kazkuris is forumieciu sake, kad LABAI skausminga buvo..., ar tiesa?), ar dave ir kokiu lengvu raminamuju stresiukui nuimti?
Šiandien jaučiuosi puikiai
,nors nebeskauda ausyčių jų neliečiant,tačiau dar išsimiegoti gan sunku,nes prilietus skauda ir kaip minėjau ,ausytės vis dar aptirpusios.
Ką galiu pasakyti apie personalą...apie patį gydytoją...iš pradžių parašiau jam į el.paštą,atrašė vienu žodžiu,todėl nusprendžiau skambintis.Žinoma,su gydytoju gan sunku susikalbėti,nes jis greitakalbis žmogus,tačiau viską susitarėm ir dar likus dviems dienoms iki operacijos pats paskambino ir priminė viską.Gydytojas atrodo gan rimtas-be šypsenos juokauja,todėl iš pradžių pamaniau ,jog viską rimtai šneka,bet paskui perpratau
Taip pat buvo sesutė,kuri patarė kaip susirišti plaukus(susisukti kuodą kuo aukščiau),asistavo gydytojui,na man pasitaikė tikrai labai maloni,nuteikė,jog nereikia bijoti,nes pagrinde šią operaciją atlieka dar mažiems vaikams(šešiamečiams),(nepamirškit nusipirkti segtukų,jog galėtumėte gerai susegti plaukučius aplink ausis).
Vietinę narkozę suleidžia sėdint,gydytojas tai padaro iš nugaros,į vieną ausytę duria du kartus...tiesa,čia tikriausiai ir labiausiai skauda,bet tas skausmas labai trumpalaikis ir tikrai ištveriamas
...aišku, širdelė tuo metu iš baimės daužosi bet ir pagalvoji,o kas toliau,o gal nereikia ...,bet bijoti tikrai nėra ko....tuomet paguldo ant operacinio stalo ir apie dvidešimt minučių laukiama kol užtirps ausytės,uždedama ant galvos ,kaip gydytojas juokavo"palapinė",uždengiamas veidas palikus tik ausytę...man asmeniškai buvo labai nemalonu,kai su skalpeliu prapjovė ausytę,nes girdisi kaip traška kremzlės,taip pat kaip atplėšia skurytę(aš bent taip įsivaizduoju),garsai labai nemalonūs,o kai siūna,nieko nesigirdi,tuomet nusiramini...ir dar siuvant kartais pasijautė skausmas,bet labai trumpalaikis,toks kaip uodo įgėlimas
Visą tą laiką gytydojas kalbina,kad kuo mažiau baimės būtų,negalvotum kas vyksta su tavimi.Po vienos ausytės rekonstrukcijos pasodino,įteikė veidrodėlį pasižiūrėti ir paklausė,ar gerai.Prieš dedant tvarstį taip pat vaizdą parodė,todėl viską ką išgyveni-nublanksta akimirksniu,jautiesi kaip ant sparnų
Po operacijos sėdau į mašiną ir važiavau namo
...tiesa,gydytojas patarė vengti karšto maisto,nes per operacija uždeginamos kraujagyslės,jog nesukiltų spaudimas,stengtis kuo mažiau lenktis žemyn...taip tris dienas vengiau to maisto ir pavyko numesti minus tris kilogramus