Įkraunama...
Įkraunama...

Papildai, vitaminai odai

Apklausa: Ar vartodajate/vartojote maisto papildus odai ir kokie buvo rezultatai? (167 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Li-ja @ 2010 01 29, 09:45)
drauge juos geria jau ilgai plaukai tai thumbup.gif atsigavo nerealiai. O as negaliu ju gert mane pykina verysad.gif

Perfectil pagrindas yra B grupės vitaminai. Dažnas kas turi jiems (B1, B6) padidėjusį jautrumą, o jei nuo jų ir pykina, tai pirmiausia reiktų išsitirti kepenis.
Atsakyti
QUOTE(kamius @ 2010 01 24, 14:49)
O aš gėriau paprastą cinką apie 2 mėnesiu ir labai oda buvo pasitvarkiusi  smile.gif

nuspirkau cinko tableciu smile.gif tikiuosi irgi pamatysiu teigiama cinko poveiki biggrin.gif

beje, girdejau, kad tokius dalykus kaip cinkas geriau pirkti sportiniu maisto papildu parduotuvese - ten ir dozes didesnes ir kainos mazesnes. Dabar pirkau vaistinej, bet kitasyk, matyt, pirksiu sportininku pardej Zirmunu gatvej ax.gif

dar zadu isigyt nakvishu alieju. Jei pastebesiu kokiu vartojimo rezultatu - aprashysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(apolonas @ 2010 01 25, 13:23)
Christian Bergman yra gamintojas, o jo papildų yra ir ne vienas, ir ne du. Svarbu yra žinoti ko norima ir kokios aktyviosios medžiagos reikaligos tam tikslui įgyvendinti. Pavyzdžiui, Dermyn Active Serum veiklioji medžiaga yra DMAE (Dimetilaminoetanolis), kuris stabdo arachidono rūgšties gamybą, dėl kurios formuojasi raukšlės ir sensta oda. Satin System pagrindas yra antioksidantai, kurie apsaugo ląstelių ir mitochondrijų membranas nuo oksidacinio streso - laisvųjų radikalų poveikio. Pagrindinė medžiaga čia yra astaksantinas, daug stipresnis nei beta karotenas. Vietoje pastarojo tiek rekomenduočiau, tiek ir pats rinkčiausi resveratrolį. Yra ir daugiau kitų jų gaminamų papildų - reikia tiesiog žiūrėti sudėtį ir aiškintis kas kaip veikia, kokie kiekiai reikalingi ir kokie yra papilde. Mano asmeninis siūlymas būtų vartoti tik pačios pagrindinės, reikalingos veikliosios medžiagos papildus; visi kiti vitaminai užkelia tik kainą, o nauda jų tik minimali.

Apolonai, ar galėčiau paklausti, senai jau pastebėjau,kad Jūs labai susigaudote papildu sudėtyje, ir norėjau paklausti, koki papildą ( iš esamų rinkoje) Jūs parekomenduotumei 30 metų žmogui, kad kuo ilgiau oda atrodytu jaunatviška, aš suprantu,kad reikia žiūrėt į sudėtis, bet kas tada kai visai neišmanai nieko blush2.gif

būčiau labai dėkinga jei pagelbėtume
Atsakyti
QUOTE(Magas @ 2010 02 01, 09:55)
Apolonai, ar galėčiau paklausti, senai jau pastebėjau,kad Jūs labai susigaudote papildu sudėtyje, ir norėjau paklausti, koki papildą ( iš esamų rinkoje) Jūs parekomenduotumei  30 metų žmogui, kad kuo ilgiau oda atrodytu jaunatviška, aš suprantu,kad reikia žiūrėt į sudėtis, bet kas tada kai visai neišmanai nieko  blush2.gif

būčiau labai dėkinga jei pagelbėtume

Iš esmės bet kuriam odos tipui būtinos trys medžiagos. Pirmiausia tai biotinas. Jei atsirando jo trūkumas, tai sutrinka daugelis (ypač odos, plaukų, nagų) fermentinių reakcijų, kuriose jis dalyvauja kaip kofermentas. Tuomet, kad ir kiek kokių medžiagų benaudotum, iš jų naudos bus 0. Geram efektui pasiekti per parą reiktų suvartoti 400-700mcg. Antra, metilsulfonilmetanas, sutrumpintai dar žymimas MSM - tai trečia pagal didžiausią kiekį medžiaga randama žmogaus kūne ir jo reikia daugeliui organizmo gyvybinių fukcijų, tuo pačiu jis įeina į odos sudėtį. Rekomenduojama jo vartoti nuo 100 iki 1000mg per parą. Trečia, antioksidantai, kurie padeda organizmui įveikti oksidacinį stresą, kitais žodžiais tariant, mažina laisvųjų radikalų kiekį, dėl kurių neigiamo poveikio ląstelėms vyksta organizmo senėjimo procesai. Geriausiai žinomi tai vitaminai A, C, E (pats vartoju ir kitiems rekomenduočiau resveratrolį - tai medžiaga išgaunama iš raudonųjų vynuogių).
Odos drėgmei palaikyti galima vartoti liuteiną (esant problemoms su akimis, jis yra būtinas), kolagenas palaiko odos elastingumą.
Įvardinti kokį vieną konkretų papildą neapsiimu. Siūloma jų daug, tik kad absoliučios jų daugumos nauda yra ta, tai kad jie nekenkia smile.gif Paprastai juose esantys veikliųjų medžiagų kiekiai yra tiek maži, kad naudą turi tik pardavėjas. Mano nuostata yra įsigyti tik reikiamas atskiras veikliąsias medžiagas, o ne kompleksus su jų "pėdsakais".
Atsakyti
QUOTE(apolonas @ 2010 02 01, 12:42)
Siūloma jų daug, tik kad absoliučios jų daugumos nauda yra ta, tai kad jie nekenkia smile.gif Paprastai juose esantys veikliųjų medžiagų kiekiai yra tiek maži, kad naudą turi tik pardavėjas. Mano nuostata yra įsigyti tik reikiamas atskiras veikliąsias medžiagas, o ne kompleksus su jų "pėdsakais".

apolonai, o ka manote apie nakvishu alieju ? i ka reiketu atsizvelgti renkantis maksimalaus veiksmingumo priemone, tarkim, odai ?

ar pagrindinis kriterijus yra vadinamoji RPN (Rekomenduojama paros norma), tai yra, vienoj kapsulej/tabletej esantis veikliuju medziagu kiekis ar reiketu tureti omeny dar kazka ?
Papildyta:
dar vienas klausimas:

ar galima vienu metu gerti cinka, nakvishu alieju ir vitaminus A+E ?

tokiu "kompleksu" kaip perfectil patrauklumas yra tai, kad vartotojas mano, kad juose viskas idealiai suderinta (vitaminu ir mineralu dozes ir t.t).

O perkant viska atskirai lyg galima padauginti tam tikro elemento ar negauti reikiamo.... g.gif kaip atsirinkti tai ko man reikia? smile.gif

gal pasidaryti ishsamu kraujo tyrima ir pirkti papildus pagal rezultatus ?

Atsakyti
QUOTE(apolonas @ 2010 02 01, 11:42)
Iš esmės bet kuriam odos tipui būtinos trys medžiagos. Pirmiausia tai biotinas. Jei atsirando jo trūkumas, tai sutrinka daugelis (ypač odos, plaukų, nagų) fermentinių reakcijų, kuriose jis dalyvauja kaip kofermentas. Tuomet, kad ir kiek kokių medžiagų benaudotum, iš jų naudos bus 0. Geram efektui pasiekti per parą reiktų suvartoti 400-700mcg. Antra, metilsulfonilmetanas, sutrumpintai dar žymimas MSM - tai trečia pagal didžiausią kiekį medžiaga randama žmogaus kūne ir jo reikia daugeliui organizmo gyvybinių fukcijų, tuo pačiu jis įeina į odos sudėtį. Rekomenduojama jo vartoti nuo 100 iki 1000mg per parą. Trečia, antioksidantai, kurie padeda organizmui įveikti oksidacinį stresą, kitais žodžiais tariant, mažina laisvųjų radikalų kiekį, dėl kurių neigiamo poveikio ląstelėms vyksta organizmo senėjimo procesai. Geriausiai žinomi tai vitaminai A, C, E (pats vartoju ir kitiems rekomenduočiau resveratrolį - tai medžiaga išgaunama iš raudonųjų vynuogių).
Odos drėgmei palaikyti galima vartoti liuteiną (esant problemoms su akimis, jis yra būtinas), kolagenas palaiko odos elastingumą.
Įvardinti kokį vieną konkretų papildą neapsiimu. Siūloma jų daug, tik kad absoliučios jų daugumos nauda yra ta, tai kad jie nekenkia smile.gif Paprastai juose esantys veikliųjų medžiagų kiekiai yra tiek maži, kad naudą turi tik pardavėjas. Mano nuostata yra įsigyti tik reikiamas atskiras veikliąsias medžiagas, o ne kompleksus su jų "pėdsakais".

labai dekui uz atsakymą, dar nreciau paklausti, o as galima siu medziagu (Jūsų išvardintu) atskirai nusipirkti? taip pat mane labai domina Liuteinas, ir del akiu, bet nemaciau,kad galim butu gauti atskirai sia medziaga schmoll.gif
Atsakyti
nereiktu pamirsti, kad biotino paprastai oraganizme netruksta, papildomai vartoti nereikia cool.gif
Atsakyti
QUOTE(lisik @ 2010 02 01, 18:27)

Kad vienas daiktas išsprestų visas problemas, taip nebūna. Reikia sumažinti raukšles - naudojamas kolagenas ir pan. RPN tai tam tikros medžiagos kiekis nustatytas vienai dienai, kurio užtenka statistiškai vidutiniam sveiko žmogaus organizmui. Jei žmogus sveikas, sveikai maitinasi, tai visas jam reikalingas medžiagas gauna su maistu. Na, o jei valgo vatoje užaugintas daržoves, dešrą pagamintą iš kiaulės pastoviai šertos žuvų atliekų miltais (kitkam jau tokia kiauliena nebetinka, nes ne tik žuvies kvapu iš toliausiai "nešą"), ar dėl kitų priežąsčių organizmas yra išbalansuotas, tai kad atstatyti mineralų, rūgščių ir kt. medžiagų kiekius papildų reikalingos "arklinės" dozės, kurios paprastai viršija RPN kelis ar keliasdešimt kartų. Daugeliui medžiagų saugus kiekis yra ženkliai didesnis už RPN. Dažniausiai kurios nors medžiagos trūkumas atsiranda dėl mitybos ypatumų, o įprastai daugelį jų gaunam vienokiu ar kitokiu pavidalu.
Cinkas be to, kad yra kaupiamas odoje, dar ir dalyvauja vitamino A apykaitoje, kraujyje palaiko reikiamą vitamino E koncentraciją. Nakvišų aliejus nei su cinku, nei su vitaminais A ir E nesąveikauja. Veikia atskirai pats vienas, o tiksliau, odai naudingos tik jame esančios gama linoleno ir kitos riebiosios rūgštys.
Gal ne iš eilės, bet lyg ir atsakiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Magas @ 2010 02 01, 21:48)
labai dekui uz atsakymą, dar nreciau paklausti, o as galima siu medziagu (Jūsų išvardintu) atskirai nusipirkti?  taip pat mane labai domina Liuteinas, ir del akiu, bet nemaciau,kad galim butu gauti atskirai sia medziaga  schmoll.gif

Dažniausiai čia, Lietuvoje, parduodama tai už ką galima paimt kuo didesnę kainą. Perki 1, gauni 10, rezultate sumoki kaip už 20. Gerai paieškojus, žinoma, galima atrasti, bet šiap geriausia parsivežt iš Vokietijos, Austrijos, UK. Ten yra, o ir kaina lietuviškai nėra išpūsta. Būna ir pas platintojus. Prieš pora mėnesių pagal skelbimą Kaune kaip tik liuteino 6mg pirkau 200 kapsulių už 100Lt. Palyginimui Visionace 30 kapsuliu kaina 47Lt, liuteino juose tik 3mg, be abejo yra visas spektras kitų naudingų medžiagų. Bet jų ar dar daugiau kitų yra ir paprastuose multivitaminuose, kurių 150 tablečių kainuoja tik 40Lt. Čia tik tarp kitko, pavyzdys. Aišku galima užsisakyti ir parsisiųsti interneto pagalba iš užsienio, bet kai, anot žiniasklaidos, pašte pradingsta arba yra sugadinamas kas trečias tarptautinis siuntinys, tai susimąstai kaip čia geriau pasielgus.
Papildyta:
QUOTE(Intrinsa @ 2010 02 02, 19:39)
nereiktu pamirsti, kad biotino paprastai oraganizme netruksta, papildomai vartoti nereikia cool.gif

Pakanka dvi dienas pagerti antibiotikus kad biotino kiekis ženkliai sumažėtų. Netgi ilgesnį laiko tarpą pavartojus maisto turinčio avidino (pavyzdžiui minkštai virti ar žali kiaušiniai) atsiranda jo trūkumas. Esant biotinidazės nepakankamumui prireikia 4 mėnesių ir didelių pastangų kol pavyksta pakelti biotino kiekį iki normos.
Atsakyti
paprastai vartojant ilga laika antibiotikus atsiranda disbakterioze, tuomet ir biotino kiekis sumazeja
del avidino, velgi, vartojant zalius kiausinius dideliais kiekiais - gresia trukumas
Atsakyti
apolonai,tai jei man reikia pastiprint akis tai pirkt gryna liuteina? siuo metu geriu akims benevit optic,ir dar vartoju biocarotena,nes man reikia apsaugos nuo soliariumo..butu labai gerai kad rekomduotumete kokius gerus vitaminus konkreciai ax.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kumiko: 04 vasario 2010 - 18:45
O vitaminas D odai isoriskai ka nors gero duoda?
As vakar i namine kauke ilasinau blush2.gif
Atsakyti