Įkraunama...
Įkraunama...

Gervuogės žiemai

QUOTE(Rimanija @ 2009 08 20, 22:09)
Ar nupilti sirupą ir užvirinti, ar virinti su visom uogom?


Čia virinamas tik sirupas. Paskutinį kartą virinu su uogom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kulwerstukas @ 2009 09 01, 00:31)
Merginos o santykiais gal pasidalinsit kiek ko reikia? negi gaila? 4u.gif


Tikrai negaila 1l uogų +0,5 l degtinės mirksiukas.gif smile.gif
Papildyta:
QUOTE(alincikita @ 2009 08 24, 15:09)
neeee, nemokam blush2.gif ir pretaisu neturim, ten gi turi buti kazkokie vamzdialiai.... g.gif


nieko ypatigo nėra.Reikia tik didlės talpos indo(vynui raugti 20l butelį pirkom Ermitaže),kamščio su skilute ir žarnelės orui(visą tai nupirkom Senukuose),o receptų ir taip žinau mirksiukas.gif biggrin.gif .Pirmo darymo vyniuką jau baigiam,o rūsį turiu metų senumo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2009 09 04, 08:30)
Tikrai negaila 1l uogų +0,5 l degtinės  mirksiukas.gif  smile.gif
Papildyta:
nieko ypatigo nėra.Reikia tik didlės talpos indo(vynui raugti 20l butelį pirkom Ermitaže),kamščio su skilute ir žarnelės orui(visą tai nupirkom Senukuose),o receptų ir taip žinau mirksiukas.gif  biggrin.gif .Pirmo darymo vyniuką jau baigiam,o rūsį turiu metų senumo. smile.gif

na,vyna tai gal jau kitais metais darisim tongue.gif nes pas mus tai gervoges jau eina i pabaiga ax.gif
o ta uzpiluka su degtine tai nuoreciau pabanditi bigsmile.gif o kiek cukraus reik deti g.gif
Atsakyti
QUOTE(alincikita @ 2009 09 04, 21:11)
na,vyna tai gal jau kitais metais darisim tongue.gif nes pas mus tai gervoges jau eina i pabaiga ax.gif
o ta uzpiluka su degtine tai nuoreciau pabanditi bigsmile.gif o kiek cukraus reik deti g.gif


Jei naudosit kai užpilą vaistams,tai cukraus nereikia,o jei kaip trauktinę-tai aš pilu puse stiklinės cukraus.Ir į savitę sykį butelį supurtau.Nes ištraukus uogas panaudoju konditerijoj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2009 09 04, 21:48)
Jei naudosit kai užpilą vaistams,tai cukraus nereikia,o jei kaip trauktinę-tai aš pilu puse stiklinės cukraus.Ir į savitę sykį butelį supurtau.Nes ištraukus uogas panaudoju konditerijoj smile.gif

ACIUKAS aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(alincikita @ 2009 08 24, 16:09)
neeee, nemokam blush2.gif ir pretaisu neturim, ten gi turi buti kazkokie vamzdialiai.... g.gif

jokiu vamzdialiu nereikia. uzmauni gumine pirstine ir praduri kelias skylutes. puikumelis smile.gif .
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
as irgi gervuogiu uogineiu/dzemu receptu paieskose.pas mus sodo gale krumai kaip dziungles,jau visa saldiklio stalciu saldytu prikroviau,nebera veitos,reik kazkaip kitaip doroti...man su apelsinais visai nieko skamba uogiene,bandysiu ax.gif o seklytes netrukdo,kaip ir avieciu ar serbentu uogienese...
Atsakyti
atejau pasidalinti receptuku,nieko jis ipatingo,bet uogiene ,kuria tika isviriau pagal ji tikrai nerealiai skani bigsmile.gif
1.35kg gervuogiu
450g rugstesniu obuoliu
145ml vandens
1.8kg cukraus
obuolius sverti jau nuluptus ir isseklintus,supjaustyti plonom juostelem,deti i puoda,ipilti siek tiek vandens,kad neprisviltu,gal puse stiklines pyliau,uzdengti ir pavirinti ant nedideles ugnies,kol suminkstes.tuo paciu metu i kita puoda suberi uogas,nuplautas ir perrinktas,supilti vandeni,uzdengtiir pavirinti,kol suminkstes,apsileis.tada viska sukresti i minkstus obuolius,ismaisyti,uzvirinti,suberti cukru,maisyti ,kol jis istirps...kai istirps,uzdengti ir ant didesnes ugnies virti bent 10 min...
as viriau siek tiek ilgiau,nes man vis skysta ta uogiene buvo....bet manau ji tokia ir turi buti g.gif
paciam virimo gale pertryniau kelis kart su bulviu trintuvu,gavsi vientisesne. 4u.gif
Atsakyti
Atnaujinu temele, pasidalinkite dar kokiais receptais. Niekada nieko nekonservavau, bet si savaitgali tikiuosi isbandyti sita mena,nes tiesiog gaila ziureti, kaip pauksciai lesa sitas uogeles.. Bandau is n receptu sudelioti kazka, kas neatrodo labai gasdinanciai ir daugiau maziau imanoma padaryti nemoksai biggrin.gif

Ar saldote jas tik sutrintas? g.gif Kokiam limonadui ar kompotui pasidaryti ziema geriau butu netrintos turbut?
Atsakyti
Eee, turejau trumpa pokalbi su mama del gervuogiu. Sake, kad viskas daroma labai 'paprastai': palaikyti per nakti uzpiltas cukrumi, po to dukartus uzvirti ir supilstyti.. Labai paprastai, bet nieko nesupratau, o dabar jau iki savaitgalio neturesiu progos su ja pakalbeti..
Saldytuve laikyti netrintas? Kodel du kartus? Reikia tik uzvirti, bet ne virti? Po pirmo karto pilnai atvesinti? Gal patyrusios konservuotojos paaiskins detaliau sad.gif O gal zinote koki www, kur butu paprastai ir aiskiai pazingsniui visi konservavimo procesai paaiskinti, o tai visi raso taip, tarsi siais laikais kiekviena moteris kiekviena diena konservuoja...
Aciu uz ats smile.gif
Atsakyti
Gervuoges galima dėti į įvairius kepinius, daryti su jomis želė tortus. O štai žiemai gervuogės ruošiamos rečiau – vieniems nepatinka jų kartokas prieskonis, kitus erzina valgant uogienę tarp dantų grikšintys kauliukai. Nuo šių nemalonumų gali išgelbėti tinkamas uogų paruošimas – jei erzina kauliukai, spauskite gervuogių sultis. Taip pat labai skanūs ir gražūs yra gervuogių kompotai. Dėl ryškios spalvos keletą šių uogų galite įmesti į bet kokį kompotą – obuolių, slyvų ar kriaušių.

Gervuogių uogienių skonį labai pagerina rūgštesni priedai, todėl geriausia jas maišyti su tarkuotomis citrinomis, apelsinais, tinka net su rūgščiomis kaukaziškomis slyvaitėmis, kurių dažniausiai neturime kur dėti.
Gervuogės neišsiskiria kvapu. Šį trūkumą galima kompensuoti jau minėtomis citrinomis bei apelsinais, taip pat kvapnumo uogienė įgiis, jei gervuoges maišysite su jų artimomis „giminaitėmis“ – avietėmis. Deja, kai prasideda gervuogės, aviečių būna ne itin daug – miško uogos jau baigia savo sezoną, o daržo – jį tik pradeda. Galima baigiant virti uogienę įmesti saujelę mėtų ar vyšnių lapų.
Kuo naudingos gervuogės?
Mokslininkai, ištyrę daugiau nei tūkstantį maisto produktų, gervuoges išrinko daugiausia antioksidantų turinčiu produktu. Kaip žinome, antioksidantai neutralizuoja laisvųjų radikalų poveikį, taigi saugo mus nuo įvairių ligų ir senatvės, gerina sveikatą ir puoselėja grožį.

Šios uogos sukaupia didelį kiekį A, B grupės vitaminų, vitamino C ir ypač daug vitamino E, padedančio kovoti su įvairiomis infekcijomis ir puoselėjančio odą, plaukus bei nagus. Net ir termiškai apdorojus gervuoges, jose lieka didelis vitamino E kiekis. Taip pat jose gausu angliavandenių, organinių rūgščių, aromatinių ir rauginių medžiagų, labai daug kalio, vario, mangano, fenolio ir folio rūgšties. Be to, šiose uogose itin mažai kalorijų, todėl negailėkite jų įvairiems kepiniams – kuo didesnę jų dalį sudarys šios uogos, tuo bus sveikiau ir figūrai naudingiau. Jas sveika valgyti žmonėms, sergantiems cukriniu diabetu.

Gervuogių sultys naudojamos ir nuo peršalimo, bronchito, aukštos temperatūros, jos gerai malšina troškulį, tinka karščiuojant.
Taip pat gervuogių sultys, o dar labiau – jų uogų ir lapų arbata – liaudies medicinoje vartojama nuo nemigos, nervams raminti, ypač rekomenduojama nuo klimakterinės neurozės.
Seniau džiovintų uogų nuovirais ir antpilais buvo varomas prakaitas ir šlapimas. Vėliau paaiškėjo, kad prakaitą geriau varo ne uogų, o lapų antpilas, jis ir geriamas nuo peršalimų.
Antikinėje medicinoje buvo siūloma dėti gervuogių lapų kompresus sergant odos ligomis, turint egzemų, lėtinių opų, pūliuojančių žaizdų. Lapų baktericidinis veikimas, matyt, priklauso nuo juose esančių fitoncidų.


Atsakyti