Įkraunama...
Įkraunama...

Gervuogės žiemai

QUOTE(baltažiedė @ 2008 08 20, 22:28)
aš paprasčiausiai pasiklioviau kaimynės patarimu - gervuoges  suverčiau į puodą, pridėjau aviečių ir cukraus šiek tiek, 2 apelsinus supjausčiau, pritarkavau apelsinų ir citrinų žievelių... ir paviriau kokį 15 ar 20 min. tada supyliau citrinos sultis išmaišiau ir į stiklainiukus ir į šaldytuvą (aišku, kai stiklainiukai ataušo)
man skanu labai...


niam ,niam. dukra perskaičius irgi užsimanė blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(baltažiedė @ 2008 08 20, 22:28)
aš paprasčiausiai pasiklioviau kaimynės patarimu - gervuoges  suverčiau į puodą, pridėjau aviečių ir cukraus šiek tiek, 2 apelsinus supjausčiau, pritarkavau apelsinų ir citrinų žievelių... ir paviriau kokį 15 ar 20 min. tada supyliau citrinos sultis išmaišiau ir į stiklainiukus ir į šaldytuvą (aišku, kai stiklainiukai ataušo)
man skanu labai...

Pagal si recepta gervuoges issileidzia ( kaip avietes) ar ne g.gif
Nes per nakti palaikius gervuoges uzpiltas su cukrumi, po to verdant, jos neistyzta.
Atsakyti
4u.gif
nuoriu atnaujinti temele bigsmile.gif ruosiuosiu gervuogiu derliui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(akai @ 2008 08 13, 14:44)
kad gervuoges nuo persalimo gerai tai dar is mociutes zinau, bet kaip ziemai tas uogas trintas su degtine vaikui duoti?
Uogienies ir kompotai man nepatinkas, jos toki kartuma suteikia...



o kaip reiketu sita vaista pasigaminti?kiek ir ko reiketu deti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(MoonDark @ 2008 08 12, 14:11)
Laba  smile.gif  pries kelias dienas kaip tik dariau gervuogių uogienę:
1 kg gervuogių.
Sirupui: 1 1/2 stiklinės vandens; 1,2 kg cukraus; 1/2 šaukštelio citrinų rūgšties; 15-20 citrininių melisų lapelių ir 20-30 vyšnių lapelių.
Gervuoges perrinkite ir, jei reikia, nuplaukite. Cukrų suberkite į užvirusį vandenį ir maišydama ištirpinkite. Tada dėkite nuplautus melisų ir vyšnių lapelius ir vėl užvirinkite. Sirupu užpilkite paruoštas uogas ir palikite 3-4 valandas pastovėti.
Tada melisų lapelius išgriebkite, o vyšnių - galite palikti. Užvirinkite ir pakaitinkite dar 2-3 kartus.
Išvirtą uogienę išpilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainiukus ir užsukite paruoštais dangteliais.
Lb skaniai gavosi  mirksiukas.gif



Ar nupilti sirupą ir užvirinti, ar virinti su visom uogom?
Atsakyti
Kriaušių džemas su gervuogėmis ir riešutais.
500g. gervuogių,tiek pat reikia kriaušių,tiek pat reikia cukraus,
100g. graikinių riešutų,200g.žėlės cukraus, šaukštas citrinų sulčių.
Gervuoges nuplauti ir nuvarvinti.
Kriaušes nulupti,išimti sėklas ir sutarkuoti.
Sumaišyti su gervuogėmis,suberti cukrų ir palikt porai valandų pastovėti.
Graikinius rišutus nuplauti ir sukapoti.
Nuo uogų ir vaisių nupilti susidariusį sirupąir užvirti.
Gervuoges ir ir kriaušes sumaišyti su su žėlės cukrumi,sudėti į sirupą ir virti apie 5 min..
Suberti riešutus,įpilti citrinų sulčių ir virti dar kokias 5 min.
Kriaušių džemą supilti į stiklainius užsukti ir5 min. palaikyti apvertus.
Dariau nedidelį kiekį ,bet ,jeigu rasiu gervuogių pirkti būtinai dar darysiu.
Atsakyti
Aš tiek gervuoges,tiek avietes ir serbentus pertrinu per tinklinį sitelį ir jokių sėklyčių bei žievelių nuo uogų nelieka,o beto gaunasi nuostabūs džemai smile.gif
Atsakyti
sakykit o iš kur jūs gaunat GERVUOGIŲ bigsmile.gif mūsų kraštuos nelabai jos auga, tai gal naminių būna g.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2009 08 21, 20:39)
sakykit o iš kur jūs gaunat GERVUOGIŲ bigsmile.gif mūsų kraštuos nelabai jos auga, tai gal naminių būna g.gif  mirksiukas.gif

naminiu tikrai buna rolleyes.gif pas mano mama ju tiek, kad jau nebezinom ka is ju padaryti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(alincikita @ 2009 08 21, 22:26)
naminiu tikrai buna rolleyes.gif pas mano mama ju tiek, kad jau nebezinom ka is ju padaryti blink.gif


O vyno raugti nebandėt ax.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2009 08 24, 09:18)
O vyno raugti nebandėt ax.gif  g.gif

neeee, nemokam blush2.gif ir pretaisu neturim, ten gi turi buti kazkokie vamzdialiai.... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alincikita: 24 rugpjūčio 2009 - 14:10
QUOTE(+777+ @ 2008 08 13, 08:16)
Man viena kaimo moterėlė davė litrą gervuogių ir liepė sutrinti jas su cukrum ir degtine. Gautą masę dėti į šaldytuvą ir ten laikyti. Sakė kai tik sukarščiuosi, prie arbatos 5 šaukštus suvalgyti ir nežinosi kas yra gripas. Nu, dar nieko nepadariau, nes, nežinau ar tikėti tuo ar ne... blink.gif



QUOTE(akai @ 2008 08 13, 13:44)
kad gervuoges nuo persalimo gerai tai dar is mociutes zinau, bet kaip ziemai tas uogas trintas su degtine vaikui duoti?
Uogienies ir kompotai man nepatinkas, jos toki kartuma suteikia...


Merginos o santykiais gal pasidalinsit kiek ko reikia? negi gaila? 4u.gif
Atsakyti