QUOTE(baltažiedė @ 2008 08 10, 00:40)
turiu 3 litrus gervuogių. na, litras bus suvalgytas, o kitas noriu žiemai kažkaip pasilikti. net nežinau ką daryti: šaldyti, virti uogienę... gal kuri esate iš gerviuogių kažką meistravusi žiemai... patarkite, paprotinkite mane... nete nelabai ką randu...
Laba pries kelias dienas kaip tik dariau gervuogių uogienę:
1 kg gervuogių.
Sirupui: 1 1/2 stiklinės vandens; 1,2 kg cukraus; 1/2 šaukštelio citrinų rūgšties; 15-20 citrininių melisų lapelių ir 20-30 vyšnių lapelių.
Gervuoges perrinkite ir, jei reikia, nuplaukite. Cukrų suberkite į užvirusį vandenį ir maišydama ištirpinkite. Tada dėkite nuplautus melisų ir vyšnių lapelius ir vėl užvirinkite. Sirupu užpilkite paruoštas uogas ir palikite 3-4 valandas pastovėti.
Tada melisų lapelius išgriebkite, o vyšnių - galite palikti. Užvirinkite ir pakaitinkite dar 2-3 kartus.
Išvirtą uogienę išpilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainiukus ir užsukite paruoštais dangteliais.
Lb skaniai gavosi
kasmet vargstu su gervuogem
is ju lb skanus ir grazus kompotai iseina ir uogos paskui susivalgo, kai kompotas isgeriamas.
o uogienems jos nlb tinka, nes tie ju kauliukai traska tarp dantu bet aisku, vietiek marmalinu as jas uogienems, nes daug turim
skaniausia gervuoges derinti su rugsciais dalykais - esu dariusi gervuogiu uogiene su apelsinais, su citrinomis, siemet darau su geltonomis slyvaitemis (sutryniau pabandymui - gavosi skaniai) receptu nedalinu, nes viska darau is akies
is ju lb skanus ir grazus kompotai iseina ir uogos paskui susivalgo, kai kompotas isgeriamas.
o uogienems jos nlb tinka, nes tie ju kauliukai traska tarp dantu bet aisku, vietiek marmalinu as jas uogienems, nes daug turim
skaniausia gervuoges derinti su rugsciais dalykais - esu dariusi gervuogiu uogiene su apelsinais, su citrinomis, siemet darau su geltonomis slyvaitemis (sutryniau pabandymui - gavosi skaniai) receptu nedalinu, nes viska darau is akies
QUOTE(baltažiedė @ 2008 08 09, 23:40)
turiu 3 litrus gervuogių. na, litras bus suvalgytas, o kitas noriu žiemai kažkaip pasilikti. net nežinau ką daryti: šaldyti, virti uogienę... gal kuri esate iš gerviuogių kažką meistravusi žiemai... patarkite, paprotinkite mane... nete nelabai ką randu...
Man viena kaimo moterėlė davė litrą gervuogių ir liepė sutrinti jas su cukrum ir degtine. Gautą masę dėti į šaldytuvą ir ten laikyti. Sakė kai tik sukarščiuosi, prie arbatos 5 šaukštus suvalgyti ir nežinosi kas yra gripas. Nu, dar nieko nepadariau, nes, nežinau ar tikėti tuo ar ne...
kad gervuoges nuo persalimo gerai tai dar is mociutes zinau, bet kaip ziemai tas uogas trintas su degtine vaikui duoti?
Uogienies ir kompotai man nepatinkas, jos toki kartuma suteikia...
Uogienies ir kompotai man nepatinkas, jos toki kartuma suteikia...
as gervuoges uzsaldziau ,po to labi tinka visu tortu ir pyragu idarams(jei spesiu ),nes vaikai juos kaip ledus valgo,net cukraus nereikia ....paaugliai
QUOTE(dziunka @ 2008 08 19, 21:51)
as gervuoges uzsaldziau ,po to labi tinka visu tortu ir pyragu idarams(jei spesiu ),nes vaikai juos kaip ledus valgo,net cukraus nereikia ....paaugliai
Tai tu saldai vienas uogas?
As pernai bandziau, tai niekas nevalge
vienas ,net be cukraus mano vaikai viska suvalge,nespejau as i tortus ideti
QUOTE(dziunka @ 2008 08 20, 11:56)
vienas ,net be cukraus mano vaikai viska suvalge,nespejau as i tortus ideti
Pries tai atsaldai ar saltas vaikai valgo
QUOTE(klaida @ 2008 08 20, 12:45)
Pries tai atsaldai ar saltas vaikai valgo
na mano jau dideli tai ledines valgo,jos kaip ledai ,na tie vaisiniai,,,bent jie taip vadina,
aš paprasčiausiai pasiklioviau kaimynės patarimu - gervuoges suverčiau į puodą, pridėjau aviečių ir cukraus šiek tiek, 2 apelsinus supjausčiau, pritarkavau apelsinų ir citrinų žievelių... ir paviriau kokį 15 ar 20 min. tada supyliau citrinos sultis išmaišiau ir į stiklainiukus ir į šaldytuvą (aišku, kai stiklainiukai ataušo)
man skanu labai...
man skanu labai...