Įkraunama...
Įkraunama...

Klinikų pranašumas prieš kitas Kauno gimdyklas

Naitai, skaitydama pirmąją pasakojimo dalį daugelyje vietų mačiau, kad jums galėjo padėti vyras 4u.gif

Kita, laikausi nuomonės, kad gydytojai geriau žino ką daro 4u.gif

Dėl maitinimo......... g.gif

P.S. Mano pačios draugė buvo atsidūrusi panašioje situacijoje - nusiskundimų negirdėjau ax.gif Tai turbūt priklauso nuo žmogaus.... Tačiau suprantu ir jus, kai kas nors neramina, galima surasti daug kabliukų drinks_cheers.gif

Ir galiausiai...... Jūsų postas neatbaidė manęs nuo pasiryžimo savo mažylį pasitikti KMUK blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Diax @ 2008 10 10, 15:43)
Naitai, skaitydama pirmąją pasakojimo dalį daugelyje vietų mačiau, kad jums galėjo padėti vyras  4u.gif

Kita, laikausi nuomonės, kad gydytojai geriau žino ką daro  4u.gif

Dėl maitinimo.........  g.gif

P.S. Mano pačios draugė buvo atsidūrusi panašioje situacijoje - nusiskundimų negirdėjau  ax.gif Tai turbūt priklauso nuo žmogaus.... Tačiau suprantu ir jus, kai kas nors neramina, galima surasti daug kabliukų  drinks_cheers.gif

Ir galiausiai...... Jūsų postas neatbaidė manęs nuo pasiryžimo savo mažylį pasitikti KMUK  blush2.gif  4u.gif

Taigi nenoriu aš nieko baidyti.Šis postas labiau skirtas Klinikų personalui galėtų būti....
jeigu dar kartą reiktų gimdyt, tik Klinikas rinkčiaus. Bet vistiek pasakyčiau, kaip jaučiuosi.

Vyras man negalėjo padėt, nes turim dar du vaikus, mažiukus pipirus. Jie mane aplankė reanimacijoj, bet žinai, kiek vaikai gali būti ramiai... tuoj nori lėkti. Kai gimė pirmas vaikas, ir nebuvo kas namie rūpestį kelia, vyras buvo prie manęs, padėjo. Tačiau kai gimė trečias, jis negalėjo budėt prie manęs.
Todėl ir sakau, kad dėl vienų ar kitų priežasčių likusi viena aukšto lygio ligoninėj - pagalbos, informacijos iš personalo nesulaukiau.
O pirmame aukšte kiek visko prideklaruota, ir maitinkit natūraliai, ir gimdyvėms padedam... nėr ką ir sakyt..
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 10 10, 14:20)
pranašumas tai pranašumas prieš kitas ligonines tos Klinikos. Bet dabar tai tikrai ten NEDRAUGIŠKA kūdikiui ligoninė.

Todėl, kad:

1. Jokios informacijos apie kūdikį negausi. Gulėjau intensyvios priežiūros palatoj, 5 valandas man niekas nieko nepranešė apie vaiką  doh.gif  žinojau tik lytį. Viskas. Kitom atveždavo vaikus maitint, mane - ne.  Narkozė dar neišėjus, taigi ir eiti negaliu su pjautu pilvu. O prisišaukt ką nors, kad atvežtų parodyt ar bent papasakotų apie vaiką - nėra pas ką. Leliukus mamoms atveždavo seselė. Kiek jos klausiau, sakė - aš negaliu nieko pasakoti, pasakoja daktarės. O daktarė čia neateis, nes turi daug darbo. "Bet jūsų kūdikiui - prastai".

2. Motinai - jokios pagalbos.  Atvežė į palatą mane vėlai vakare. NĖRA KAM MANĘS NUVEŽT Į NAUJAGIMIŲ skyrių  doh.gif pamačiusi kad raudu balsu, susimylėjo valytoja, atvežė ratukus man, padėjo atsisėsti ir nudardėjom PER VISĄ korpusą į naujagimių skyrių. Tada jau sužinojau ūgį svorį ir kodėl jis ten.
Dar nebuvo praėjus para po operacijos, išaušo nauja diena. Vėl NĖRA KAM manęs nuvežt į naujagimių skyrių. Sėdau į ratukus ir bandžiau pati viena važiuot. Stora irzli valytoja apšaukė mane "taiiiip niekas nedaaaaaaaaaro", bet taip ir nesuradau "norinčių" man padėti. Taigi, stojaus ir ėjau... į vieną pusę ėjau pusvalandį, bet nuėjau. Spėkit, ar naujagimių skyriuj pasiūlė man kėdę prie inkubatoriaus  lotuliukas.gif

3. Bereikalingi antibiotikai, skiepai. Mano vaikui įtarė įgimtą infekciją. Beje, kaip supratau, jeigu kuriam neįtarė, tai jis - laimės kūdikis. Nes kiek aplink kalbėjaus su motinom, tiek visiems kūdikiams leido antibiotikus  doh.gif tik todėl, kad ĮTARIA. Ėmė kraują dažnai, bet jokia infekcija nepasitvirtino. Tris paras badė be reikalo. Kam - statistikai, moksliniams darbams??? kam tie antibiotikai? Antibiotikų kursas būna 5 - 7 paros. Maniškiui nutraukė po 2,5 paros.
Jeigu tas vaikas buvo tokios "prastos būklės", tai kodėl jį skiepijo nuo hepatito B (kuris plinta lytiniu keliu, per kraują), ir taip sukėlė jam dar didesnį pavojų? Beje, turėjau parašą padėt, kad "sutinku skiepyt" jau post factum, išrašant  doh.gif  maniau, tai reta klaida.. deja, kaip sužinojau šiom dienom, ten tokia praktika. Beje, iki vakcinos garantijos pabaigos buvo likę 9 dienos  doh.gif  tokios kokybės skiepais turėtų skiepyti suaugusius žmones, prostitutes ir narkomanus, bet ne kelių valandų kūdikius.

4. Kada tą vaiką pratinti prie krūties?? Kada jį mokyti žįsti, jeigu jis ištisai, 4 paras buvo naujagimių skyriuje stebėjimui?? Jį maitina mišinuku, iš buteliuko.
žinot, kaip aš radau savo vaiką tam naujagimių skyriuje?? ėjau kavos į kavos automatą, ir išgirdau beprotiškai verkiant leliuką tame skyriuje. Neiškenčiau ir nuėjau.. siaubas, taigi manasis  doh.gif  pakištas po šildymo lempa, su drabužiais, apklotas trim pledais sunkiais, visas perkaitęs klykia. PERSONALO - NĖRA. Imk vaiką, dėk į maišą ir neškis. Tik laiptais į pirmą aukštą nusileisk, kurie čia pat  doh.gif
Išsiėmiau vaiką, prisiglaudžiau, daviau krūtį. Skyriaus sesutė grįžo iš gimdyklos tik po gerų 15 minučių  doh.gif  įsivaizduojat? ką gali pridaryt "žmogus su fantazija" per tą laiką.
Vaiko aš jau nebepalikau. Likau be kavos, tačiau po valandos diskusijų parsivežiau į palatą.

Darau išvadą, kad dabar ten rašomas kažkoks mokslinis darbas, o motinos, norinčios maitinti savo vaiką krūtimi, po keleto dienų tokio "stebėjimo" ir maitinimo iš buteliukų, turi kalnus nuversti, kad jų leliukai pradėtų žįsti krūtį. Maitinimas tai ne tik žindimas, tai dar ir motinos organizmo "privedimas" iki sklandžios pieno gamybos. O kaip tai motinai maitinti, jeigu vaikas kiaurą parą "stebimas" už kelių šimtų metrų, kaip jai nueiti kas 2,5 - 3 valandos tokį atstumą su "pjautu" pilvu?? o jei dar į kitą pastato aukštą? doh.gif Sako - tai nusitraukinėkit, kas nors atneš. Iš kur tokios nesąmonės - atrodo, kraną atsuk, ir bėgs  lotuliukas.gif po cezario sunku "užvesti" pieno gamybą, reikalingi ir kūdikio prisiglaudimai, reikalinga ramybė, užtikrintumas, saugumas ir motinai, kad galėtų vykti visi psichologiniai procesai, padedantys gamintis MP. ką čia dar aiškint...
Turėtų motinas po cezario guldyt šalia naujagimių skyriaus, turėtų leliukus vežiot pas motinas, arba motinom padėt nukakt pas juos. Apie kūdikių apsaugą nuo sukeitimo, pagrobimo, tai iš viso patyliu. Čia toks bardakas iki pirmo karto... po to susiimtų gal.. gal...

Kaip keista skaityti tokio tipo atsiliepimą.
Prieš keturis mėnesius gimdžiau KMUK. Mano mažylis gimė 33 sav., todėl iš karto buvo išvežtas į reanimaciją. Tik pagimdžius sužinojau lytį ir svorį, ūgį matavo tik po trijų dienų, nes mažiukui taip buvo naudingiau. Po gimdymo porą val. pati ėjau į reanimaciją, bet manęs klausė, ar nereikia nuvežti, kadangi aš gimdžiau pati ir neplyšau bei nesiuvo tai nuėjau. Prie inkubatoriaus pastovėjau vos 5 min. ir sesutė atvežė man kėdę su ratukais, kad atsisėsčiau. Beje, buvo dvi val. nakties ir realiai tokiu metu negalima lankyti reanimacijoje gulinčių vaikų.
3. Kadangi mano vaikelis gimė daug anksčiau jam irgi įtarė infekciją, bet antibijotikų niekas neleido. Padarė tyrimus ir paaiškėjo, kad jų nereikia. Ryte atėjo sesutė ir pasakė, kad pasirašyčiau dėl mažiuko skiepijimo, nes per pietus skiepys.
4. Pradžioje vaikas valgė per zondus, bet sesutės sakė man nusitraukinėti, kadangi pirmom dienom to priešpienio buvo labai mažai, seselės leido man glostyti reanimacijoje esantį vaiką inkubatoriuje, kad skatintųsi gamyba. wub.gif tiesa, aš vos tik jį palietusi, verkdavau be protiškai, bet seselė mane ramino smile.gif Vos tik vaikelį buvo galima išimti iš inkubatoriaus, man pasiūlė duoti jam krūtį. Daviau, nors jis ir nemokėjo žįsti, tiesiog pati spausdavau pienuką į burnytę, mane nuolat skatino kuo daugiau jį glausti net tada, kai buvo švitinimas dėl geltos. Vėliau daugumai leliukų duodavo buteliukus, bet aš paprašiau, kad maniškiui neduotų, nes bijau, kad nebeims krūties, tai jį ir toliau maitinome per zondus arba duodavau krūtį. Net tada kai išėmiau zondą ir daviau tik krūtį bei jis nepriaugo pirmą tokio bandymo parą mane ramino, kad galbūt kitą dieną priaugs, jog nepasiduočiau.

Na, aišku tuo metu atrodė, kad daug kur gydytojai galėtų kitaip elgtis, bet vis tik manau, kad jie išmano, ką turi daryti, net jeigu leidžia antibijotikus, tai tikriausiai toks dalykas geresnis nei laukti kol bus padaryti tyrimai, gal vaikeliui buvo didelė grėsmė. Dėl skiepų... Nematau nieko blogo, kad galiojimas buvo į pabaigą, bet juk galiojo. Vaistukų galiojimas paskaičiuotas būtent taip, kad iki pat pabaigos jie būna kokybiški ir iš tikrųjų net po galiojimo dar ilgą laiką tokie būna, tik terminas visada būna imamas mažesnis.
Tiesa, aš buvau labai aktyvi ir nuolat gydytojų klausinėjau, kaip mano vaikelis jaučiasi, kas jo laukia. Kada išrašys, ką man reiktų daryti, kad jam padėčiau. Ką daryti, kad pienelio būtų pakankamai ir t.t. Į visus klausimus buvo atsakyta, net socialinė darbuotoja buvo atėjusi, klausė kaip jaučiuosi, ar nebaisu, kad mažiukas gimė per anksti. Aišku buvo ir klaidelių, kada tikėjausi iš gydytojų daugiau, bet galbūt jie tam tikroje situacijoje elgėsi atitinkamai, nes taip turėjo elgtis, ne viską aš galiu objektyviai vertinti. Tiesiog aprašiau tuos aspektus, kurie lietė ir Jus.
Atsakyti
pranašumas tai pranašumas prieš kitas ligonines tos Klinikos. Bet dabar tai tikrai ten NEDRAUGIŠKA kūdikiui ligoninė.

man irgi keista skaityti jusu posta, as gimdziau liepos menesi, kai buvo labai daug gimdymu (kelios gimdyves net liko per nakti gimdyklose, nes nebuvo palatu laisvu) ir tikrai negalejau atsidziaugti personalu
1 as savo vaikeli pamaciau po 3val po gimdymo ir taip pat zinojau tik lyti, o visa kita info pranese vyras kai grizo is intensyvios terapijos palatos

2 as po sunkaus gimdymo irgi nepaejau, bet man pasiule ratukus ir nuveze be jokiu problemu. ir taip kelis kartus pati akusere atejo ir pasake, kad jau laikas vaziuoti oas leliuka g.gif

3 apie skiepus jau Keiti labai teisingai parase, beja hepatitas B uzkreciamas ne per krauja ir ne lytiniu keliu schmoll.gif

4 mano palatos kaimynes leliukas nemokejo imti kruties ir ju del to net namo neisleido. sesute ejo kas kelios valandos ir uzsiikinejo su ja po valanda - mokino zysti. ir manes visada paklausdavo ar viskas gerai, kaip sekasi ir tt.

galbut susikloste tokios aplinkybes, bet as neabejoju, kad uz KMUK nera labiau palankios kudikiui ligonines g.gif
Atsakyti
QUOTE(Keiti @ 2008 10 10, 16:19)
Prieš keturis mėnesius gimdžiau KMUK. Mano mažylis gimė 33 sav.,

nu va... kažkur netoli viena kitos buvom... o tokia skirtinga patirtis... manasis irgi buvo reanimacijoj trumpam, ten viskas buvo taip, kaip TU sakai. Labai mielos moterys. O aš dalinaus patirtimi apie naujagimių skyrių, kuris buvo viename II aukšto gale, virš konsultacinės poliklinikos, o aš buvau paguldyta kitame II aukšto gale, Šilainiais juokais vadina personalas tą galą. Tai ir kursavau taip į kitą galą ... ir laiptais teko šuoliuot į reanimaciją, į pirmą aukštą.

lyg tyčia, dėl skiepų jau prieš gimdymą buvau labai apsisprendus - NESKIEPYTI, kol nepradės kalbėti. Aš turiu kitą vaiką, su autizmo diagnoze, nekalbantį beveik, ir nieko kito nelieka įtarti, kaip tik skiepų žalą. Ir šitoj vietoj, nieko man nesakę, ima ir skiepija doh.gif ir po 5 parų pakiša lapą pasirašyt atgaline data doh.gif dar pasižiūriu - galiojimas eina į pabaigą tos vakcinos. Nu tai išnaudokit suaugusiems, išmeskit galų gale, negi taip būtina tam leliukui suleist tą vakciną su pasibaigiančiu terminu?? Tuo labiau, kad vaiko būklę įvardijo kaip "prasta" doh.gif
aš žinau, kad bet kuris galiojimo terminas yra dar nekenksmingas į priekį 1/3 to galiojimo laiko. Bet žmonės, juk tai kūdikis, keleto valandų amžiaus. Vakcina turi būti laikoma tam tikromis sąlygomis.. ilgai laikyta vakcina ar tikrai buvo taip ir išlaikyta tam tikromis sąlygomis..

man tai buvo ne pirmas gimdymas Klinikose... labai džiaugiuos vaiko priežiūra, nieko negali prikišti - atidavė sveiką ir gyvą. Tačiau Klinikos mano supratimu, yra nedraugiška ligoninė kūdikiui, nes nesukuria sąlygų maitinti krūtimi vaiką nuo pirmų gyvenimo valandų.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 10 10, 15:48)
nu va... kažkur netoli viena kitos buvom... o tokia skirtinga patirtis... manasis irgi buvo reanimacijoj trumpam, ten viskas buvo taip, kaip TU sakai. Labai mielos moterys. O aš dalinaus patirtimi apie naujagimių skyrių, kuris buvo viename II aukšto gale, virš konsultacinės poliklinikos, o aš buvau paguldyta kitame II aukšto gale, Šilainiais juokais vadina personalas tą galą. Tai ir kursavau taip į kitą galą ... ir laiptais teko šuoliuot į reanimaciją, į pirmą aukštą.

o as gulejau III aukste silainiuose tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rani: 10 spalio 2008 - 14:52
QUOTE(Keiti @ 2008 10 10, 15:19)
Prieš keturis mėnesius gimdžiau KMUK. Mano mažylis gimė 33 sav., todėl iš karto buvo išvežtas į reanimaciją. Tik pagimdžius sužinojau lytį ir svorį, ūgį matavo tik po trijų dienų, nes mažiukui taip buvo naudingiau. Po gimdymo porą val. pati ėjau į reanimaciją, bet manęs klausė, ar nereikia nuvežti, kadangi aš gimdžiau pati ir neplyšau bei nesiuvo tai nuėjau. Prie inkubatoriaus pastovėjau vos 5 min. ir sesutė atvežė man kėdę su ratukais, kad atsisėsčiau. Beje, buvo dvi val. nakties ir realiai tokiu metu negalima lankyti reanimacijoje gulinčių vaikų.
3. Kadangi mano vaikelis gimė daug anksčiau jam irgi įtarė infekciją, bet antibijotikų niekas neleido. Padarė tyrimus ir paaiškėjo, kad jų nereikia. Ryte atėjo sesutė ir pasakė, kad pasirašyčiau dėl mažiuko skiepijimo, nes per pietus skiepys.
4. Pradžioje vaikas valgė per zondus, bet sesutės sakė man nusitraukinėti, kadangi pirmom dienom to priešpienio buvo labai mažai, seselės leido man glostyti reanimacijoje esantį vaiką inkubatoriuje, kad skatintųsi gamyba. wub.gif tiesa, aš vos tik jį palietusi, verkdavau be protiškai, bet seselė mane ramino smile.gif Vos tik vaikelį buvo galima išimti iš inkubatoriaus, man pasiūlė duoti jam krūtį. Daviau, nors jis ir nemokėjo žįsti, tiesiog pati spausdavau pienuką į burnytę, mane nuolat skatino kuo daugiau jį glausti net tada, kai buvo švitinimas dėl geltos. Vėliau daugumai leliukų duodavo buteliukus, bet aš paprašiau, kad maniškiui neduotų, nes bijau, kad nebeims krūties, tai jį ir toliau maitinome per zondus arba duodavau krūtį. Net tada kai išėmiau zondą ir daviau tik krūtį bei jis nepriaugo pirmą tokio bandymo parą mane ramino, kad galbūt kitą dieną priaugs, jog nepasiduočiau.

Na, aišku tuo metu atrodė, kad daug kur gydytojai galėtų kitaip elgtis, bet vis tik manau, kad jie išmano, ką turi daryti, net jeigu leidžia antibijotikus, tai tikriausiai toks dalykas geresnis nei laukti kol bus padaryti tyrimai, gal vaikeliui buvo didelė grėsmė. Dėl skiepų... Nematau nieko blogo, kad galiojimas buvo į pabaigą, bet juk galiojo. Vaistukų galiojimas paskaičiuotas būtent taip, kad iki pat pabaigos jie būna kokybiški ir iš tikrųjų net po galiojimo dar ilgą laiką tokie būna, tik terminas visada būna imamas mažesnis.
Tiesa, aš buvau labai aktyvi ir nuolat gydytojų klausinėjau, kaip mano vaikelis jaučiasi, kas jo laukia. Kada išrašys, ką man reiktų daryti, kad jam padėčiau. Ką daryti, kad pienelio būtų pakankamai ir t.t. Į visus klausimus buvo atsakyta, net socialinė darbuotoja buvo atėjusi, klausė kaip jaučiuosi, ar nebaisu, kad mažiukas gimė per anksti. Aišku buvo ir klaidelių, kada tikėjausi iš gydytojų daugiau, bet galbūt jie tam tikroje situacijoje elgėsi atitinkamai, nes taip turėjo elgtis, ne viską aš galiu objektyviai vertinti. Tiesiog aprašiau tuos aspektus, kurie lietė ir Jus.

drinks_cheers.gif

Viskam galiu tik pritarti, nebegaliu daugiau ką nors ir papsakoti, nes manoji situacija buvo beveik analogiška (tuk vykusi jau prieš 2 metus).

Skirtumas tikriausiai tik tame, kad antibiotikus mano dukrytė gavo savaitę laiko dėl įtariamos infekcijos; taip, jos nebuvo, bet mūsų atveju reikėjo auginti pasėlius, jog 100 % būtų įsitikinta, jog nėra rimtos ligos (įtarė meningitą dėl drumzlių smegenų vandenyse + buvo neaišku, kodėl dukrytė gimė anksčiau - tad infekcijos ieškojo ir manyje).

Į reanimaciją žygiavau savo kojomis, bet nemačiau reikalo kitus varginti, tai ir ėjau. Ir atsakymus į visus klausimus gaudavau ten nuėjusi, taip, gydytojo pirmą kartą laukiau ilgai, bet sulaukiau. Ir kėdę reanimacijoje gavau be jokių problemų. Ir prie inkubatoriaus elgtis buvau pamokyta (sesutė nuodugniai aiškino, kaip turiu plautis rankas, kaip jas dezinfekuoti ir pan.); ir liesti savo kūdikį galėjau kiek norėjau (pirmą kartą ją paliesti sesutės ir pasiūlė).

Kai dukrytę perkėlė į intensyvios priežiūros palatą, nebuvo nė karto, jog rasčiau ją ten be priežiūros. Ir būti ten galėjau, kiek tik širdis geidė; tik, sesutės, matydamos mano savijautą, pasiūlydavo eiti ir pailsėti, nes aš ilgiausiai rymodavau prie inkubatoriaus, nors dukrytė ten ramių ramiausiai miegodavo. Tik kartą buvau paprašyta išeiti, nes buvo laikas imti mažiukams kraują.

Taip, venas badė ir daug kartų. Bet visuomet žinojau kodėl - gelta, pakilusi temperatūra ir pan.

Pieną nusitraukinėjau, nes nebuvo kitos išeities. Pirmomis dienomis tik po lašą ir išspausdavau per 2 val. nusitraukinėjimą. Bet kai tik buvo leista paimti iš inkubatoriaus mažytę - gydytoja liepė dėti prie krūties.

Pas gydytojus visuomet eidavau pati. Dažniausiai vakarais, žinojau, kas mano mažytę prižiūri, tai, po maitinimo, eidavau ir laukdavau, kol gydytoja atsilaisvins ir galės papasakoti apie mano mažytės būklę. O ir intensyvios priežiūros palatoje dažnai sutikdavau gydytojus, kurie visuomet atsakydavo į man rūpimus klausimus.

Naktimis seselės siūlydavo atnešti nutraukto pienuko ir palikti - jos pačios pamaitins. Pradžioje taip ir elgiausi. Vėliau, kai jau sugebėjau vienam maitinimui nutraukti pienuko tiek, kiek reikia, eidavau ir naktimis pas savo kūdikį ir maitindavau, ir rymodavau tamsoje prie inkubatoriaus, vėliau prie šildomos lovytės. Ir net naktimis nebuvo akimirkos, jog būčiau radusi mažiukus be priežiūros.
Papildyta:
QUOTE(naitas @ 2008 10 10, 15:48)
O aš dalinaus patirtimi apie naujagimių skyrių, kuris buvo viename II aukšto gale, virš konsultacinės poliklinikos, o aš buvau paguldyta kitame II aukšto gale, Šilainiais juokais vadina personalas tą galą. Tai ir kursavau taip į kitą galą ... ir laiptais teko šuoliuot į reanimaciją, į pirmą aukštą.

Ir aš pirmomis dienomis analogiškai šuoliavau, vėliau šuoliavau dar toliau - į trečią aukštą (patologiniu liaudiškai vadina); tik vėliau perkėlė į antro aukšto galą (tame pačiame gale, tik trečiame aukšte ir gulėjo mano mergina).

Tikrai labai keista skaityti, jog toje pačioje įstaigoje viskas taip skiriasi. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mažulėlė: 10 spalio 2008 - 15:07

Net pakraupau.. blink.gif
O gimdei nesitarus?
Atsakyti

Todėl, kad:

4. Kada tą vaiką pratinti prie krūties?? Kada jį mokyti žįsti, jeigu jis ištisai, 4 paras buvo naujagimių skyriuje stebėjimui?? Jį maitina mišinuku, iš buteliuko.

Gimdziau sunu KMUK'e, gimdysiu ir dukra.Su pirmais punktais mums pasiseke-informacija gavau, jokiu nereikalingu antibiotiku ir skiepu nuo hepatito vaikas negavo, o pagalba man buvo suteikta net neprasant, visi buvo labai draugiski.BET.Kas liecia zindyma-pasirasau po kiekvienu Naito zodziu.Pagimdziau 23val, vaikas gime sveikas, pirma syki ji maitint atveze tik kitos dienos 6 ryto, o kita karta-tik 12val.Tada turejau ilgai su vyru prasyti, kad vaika mums paliktu.Paliko, kartu su buteliuku ir pasakojimais, kad "jusu vaikas badauja, jis nesislapina, jus neturit pieno, todel jam butinas misinukas".Zinau, kad naujagimiai pirma para slapinasi labai mazai, kad jiems pilnai uztenka tu keliu priespienio lasu, taigi labai nustebau to tokiu gasdinimu.Beje, misini mums bruko vos ne per prievarta visas dienas, kol gulejom, jokie aiskinimai nepadejo-teko tesiog pilti i kriaukle.Spekit, ar vaikas pirma para valges misini is butelio su didele skylute soskei, norejo imt kruti?NE.Turejau ilgai kankinkis, kol ismoko mazius zisti, aciu Dievui,kad viskas galu gale susitvarke.Taigi man keista, kad KMUK'e, kur neonatologijos kl.vadove Egle Markuniene, propaguojanti zindyma, darosi tokie dalykai.Siaip idomus sutapimas-ryte parasiau jai laiska, kur klausiau butent sio-o dabar pamaciau Naito posta.Tesiog kai gimdysiu dukteri, vyras negales daug padeti-bus su mazium, taigi reikes savo jegom kazkaip ta bardaka tvarkyti.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2008 10 10, 16:11)
padeti-bus su mazium, taigi reikes savo jegom kazkaip ta bardaka tvarkyti.

thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
o po to ir kitos ramiai gales gimdyti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2008 10 10, 16:11)
Paliko, kartu su buteliuku ir pasakojimais, kad "jusu vaikas badauja, jis nesislapina, jus neturit pieno, todel jam butinas misinukas".

Manoji taip pat gavo mišinuko, bet mūsų ir situacija kita buvo; tačiau mišinuką ji gavo tik tol, kol atnešiau reikalingą kiekį MP. Net reanimacijoj visi džiaugdavosi ir tuo 1 pieno lašu, kurį aš atnešdavau; o kai sugebėjau nutraukti tiek, kiek reikia, sesutė rodės ant sparnų pakils. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Rani @ 2008 10 10, 16:19)
thumbup.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
o po to ir kitos ramiai gales gimdyti  thumbup.gif

Nu ne, manai?Padarysiu tvarka biggrin.gif
QUOTE(Mažulėlė @ 2008 10 10, 16:21)
Manoji taip pat gavo mišinuko, bet mūsų ir situacija kita buvo; tačiau mišinuką ji gavo tik tol, kol atnešiau reikalingą kiekį MP. Net reanimacijoj visi džiaugdavosi ir tuo 1 pieno lašu, kurį aš atnešdavau; o kai sugebėjau nutraukti tiek, kiek reikia, sesutė rodės ant sparnų pakils. wub.gif

Jo, jusu situacija buvo kitokia.Siaip mano kudikis ir dabar "badaujantis"-suvalgo 5 lekstes koses ir uz 10 minuciu jau vel badauja biggrin.gif

Man patiko KMUK'e, gimdymas buvo priimtas labai profesionaliai, personalas atidus(niekam nieko nemokejom), tik tas misinio brukimas siek tiek pagadino bendra vaizda.
Atsakyti