Įkraunama...
Įkraunama...

Klinikų pranašumas prieš kitas Kauno gimdyklas

QUOTE(rds @ 2008 10 03, 16:14)
na manau taip pat kaip ir su daktaru  g.gif  tik aisku jei bus extra CZ tai akusere nepagelbes  unsure.gif

jau matau daktaro veida kai vidury nakties i gimdykla ilekia uzsakyta akusere lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rani @ 2008 10 03, 16:43)
jau matau daktaro veida kai vidury nakties i gimdykla ilekia uzsakyta akusere  lotuliukas.gif

na zinok nieko nuostabaus, daug kas tariasi su akusere mirksiukas.gif ir nemanau kad tuo daktarus stebina unsure.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rds: 03 spalio 2008 - 18:00
Sveikos merginos,

Norejau tokio klausimelio paklaust, gal kuri zinot?

Planuoju gimdyti KMUK, su gydytoju irgi tarsiuos ir noriu suzinoti, ar galima susitart taip, kad per gimdyma, na ir saremiu metu nebutu jokiu studentu??Ar imanomas toks susitarimas KMUK?
Na suprantu, ten yra universiteto klinikos, kur daugiau praktiskai studentams ismokt, bet bent jau as nenoriu buti ta, is kurios mokosi...tikrai nenoriu, kad jie stovetu gale koju ir vepsotu ar atsidaryma tikrintu...
na taip, jei eiciau pas okulista, bet cia kazkaip man uztentu tik personalo....
KMUK renkuosi tik del gydytojo, bet va tie studentai, tai man... schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Gal zinot, kaip ten yra??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Medeine @ 2008 10 03, 22:05)
Sveikos merginos,

Norejau tokio klausimelio paklaust, gal kuri zinot?

Planuoju gimdyti KMUK, su gydytoju irgi tarsiuos ir noriu suzinoti, ar galima susitart taip, kad per gimdyma, na ir saremiu metu nebutu jokiu studentu??Ar imanomas toks susitarimas KMUK?
Na suprantu, ten yra universiteto klinikos, kur daugiau praktiskai studentams ismokt, bet bent jau as nenoriu buti ta, is kurios mokosi...tikrai nenoriu, kad jie stovetu gale koju ir vepsotu ar atsidaryma tikrintu...
na taip, jei eiciau pas okulista, bet cia kazkaip man uztentu tik personalo....
KMUK renkuosi tik del gydytojo, bet va tie studentai, tai man...  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif
Gal zinot, kaip ten yra??? g.gif

jei tarsies su gydytoju, tai uzsimink jam apie savo nora ir viskas - nebus jokiu studentu mirksiukas.gif
dar jei gerai pamenu kai pildys popierius duos pasirasyt ar sutinki, tai gali rasyt kad nesutinki g.gif , as abu kartus KMUK gimdziau, rasiau, kad sutinku, bet nei vieno pasalinio asmens nebuvo (su gydytoju tariausi, bet del studentu nieko nesakiau) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rds: 03 spalio 2008 - 21:39
QUOTE(rds @ 2008 10 03, 22:36)
jei tarsies su gydytoju, tai uzsimink jam apie savo nora ir viskas - nebus jokiu studentu  mirksiukas.gif
dar jei gerai pamenu kai pildys popierius duos pasirasyt ar sutinki, tai gali rasyt kad nesutinki  g.gif , as abu kartus KMUK gimdziau, rasiau, kad sutinku, bet nei vieno pasalinio asmens nebuvo (su gydytoju tariausi, bet del studentu nieko nesakiau)  4u.gif

as gimdziau susitarus ir pildziau, kad studentai man nemaiso (nes pati esu medike, mokytis juk reikia) bet studentu nebuvo tongue.gif nes atostogavo hi hi hi

o jei nenori studentu tai pildant dokumentus pasakai ir ju nebus
Atsakyti
QUOTE(rds @ 2008 10 03, 22:36)
jei tarsies su gydytoju, tai uzsimink jam apie savo nora ir viskas - nebus jokiu studentu  mirksiukas.gif
dar jei gerai pamenu kai pildys popierius duos pasirasyt ar sutinki, tai gali rasyt kad nesutinki  g.gif , as abu kartus KMUK gimdziau, rasiau, kad sutinku, bet nei vieno pasalinio asmens nebuvo (su gydytoju tariausi, bet del studentu nieko nesakiau)  4u.gif

Aciu uz ats. aciuks.gif
na gal akuseriniam kitaip, bet kai seimos nari atveze i kardiologini su greitaja, mes uz ji pasirasinejom popierius, nes ji tiesiai i reanimacija isveze, tai mes pasakem, kad nesutinkam kad butu studentu ir nenorim ties ta skiltim pasirasyt, tai zinot ka jie pasake?! "jei nesutinkat, kad butu studentu, tai isvis net i klinikas nevaziuokit, jei nepasirasot, nepriimsim, nes cia universiteto klinikos"
Teko pasirasyt, bet paskui pagalvojau, tai kam tada isvis ta skiltis ir dar pasirinkimas duotas- sutinku ar nesutinku....bash.gif
Va del to man ir iskilo toks klausimas del tu studentu...
Atsakyti
QUOTE(Medeine @ 2008 10 04, 10:43)
Aciu uz ats. aciuks.gif
na gal akuseriniam kitaip, bet kai seimos nari atveze i kardiologini su greitaja, mes uz ji pasirasinejom popierius, nes ji tiesiai i reanimacija isveze, tai mes pasakem, kad nesutinkam kad butu studentu ir nenorim ties ta skiltim pasirasyt, tai zinot ka jie pasake?! "jei nesutinkat, kad butu studentu, tai isvis net i klinikas nevaziuokit, jei nepasirasot, nepriimsim, nes cia universiteto klinikos"
Teko pasirasyt, bet paskui pagalvojau, tai kam tada isvis ta skiltis ir dar pasirinkimas duotas- sutinku ar nesutinku....bash.gif

kaip tik norejau parasyti, kad kituose skyriuose nepasirinksi
be to jei busi susitarus tai manau gydytojas i tavo norus atsizvelgs
Atsakyti
QUOTE(Medeine @ 2008 10 04, 10:43)
Aciu uz ats. aciuks.gif

Gal senai buvot - man teko pasirašinėti sutikimą prieš kelis mėnesius. Blanke nebuvo jokio pasirinkimo - tiesiog surašyta, kad KMUK yra universitetinės klinikos, todėl tai suprasdamas, ligonis neprieštarauja, jog jo gydymo procese dalyvautų studentai. Tam kas pasirašo - belieka sutikti, t.y. padėti parašą arba....... iš viso atsisakyti pasirašyti pateiktą dokumentą g.gif
Atsakyti
QUOTE(Diax @ 2008 10 04, 22:07)
Gal senai buvot - man teko pasirašinėti sutikimą prieš kelis mėnesius. Blanke nebuvo jokio pasirinkimo - tiesiog surašyta, kad KMUK yra universitetinės klinikos, todėl tai suprasdamas, ligonis neprieštarauja, jog jo gydymo procese dalyvautų studentai. Tam kas pasirašo - belieka sutikti, t.y. padėti parašą arba....... iš viso atsisakyti pasirašyti pateiktą dokumentą  g.gif

nebūtina iš viso atsisakyti, tiesiog ties ta pastraipa rasai, kad nesutinku,o gale pasirašai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pievu_kamane @ 2008 10 06, 16:50)
nebūtina iš viso atsisakyti, tiesiog ties ta pastraipa rasai, kad nesutinku,o gale pasirašai  mirksiukas.gif

Man į rankas buvo patekęs SUTIKIMAS. Tekste surašyta, kad sutinki, jog tavo gydymą stebėtų studentai. Ir jei pasirašai tokį dokumentą - automatiškai sutinki su tuo, kas išdėstyta raštu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rani @ 2008 10 03, 11:45)
nu noreciau suzinoti kaip galima tartis su akusere?  blink.gif  doh.gif

blink.gif O kas čia nuostabaus, daug kas taip daro... Jei dar toks gimdymas kaip mano, tai dėl manęs daktaro iš vis galėjo nebūti. Per patį gimdymą, atlėkė apsimiegojęs, tik dėl vaizdo pastovėjo ir viskas. Bet jau kai su akušere atsiskaitėm, o žinoma nuskilo ir jam, tai kitą rytą išsišiepęs klausinėjo kaip gi mums sekasi biggrin.gif Pasirodo kiek jų komandoje dirba tą pamainą, tai ir pasidalina ką gauna, net gi sanitarės gauna savo dalį. Gal už tai tokie visi malonūs buvo biggrin.gif

Bet jei lankyčiaus pas gydytoją kuri priima gimdymus, tai tarčiaus su ja, kadangi mano ginekologė nedirbo akušeriniame, o ir dar kitame mieste, tai visai netyčia papuoliau į klinikas, bet visai nesigailiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajoklė*: 07 spalio 2008 - 11:27
pranašumas tai pranašumas prieš kitas ligonines tos Klinikos. Bet dabar tai tikrai ten NEDRAUGIŠKA kūdikiui ligoninė.

Todėl, kad:

1. Jokios informacijos apie kūdikį negausi. Gulėjau intensyvios priežiūros palatoj, 5 valandas man niekas nieko nepranešė apie vaiką doh.gif žinojau tik lytį. Viskas. Kitom atveždavo vaikus maitint, mane - ne. Narkozė dar neišėjus, taigi ir eiti negaliu su pjautu pilvu. O prisišaukt ką nors, kad atvežtų parodyt ar bent papasakotų apie vaiką - nėra pas ką. Leliukus mamoms atveždavo seselė. Kiek jos klausiau, sakė - aš negaliu nieko pasakoti, pasakoja daktarės. O daktarė čia neateis, nes turi daug darbo. "Bet jūsų kūdikiui - prastai".

2. Motinai - jokios pagalbos. Atvežė į palatą mane vėlai vakare. NĖRA KAM MANĘS NUVEŽT Į NAUJAGIMIŲ skyrių doh.gif pamačiusi kad raudu balsu, susimylėjo valytoja, atvežė ratukus man, padėjo atsisėsti ir nudardėjom PER VISĄ korpusą į naujagimių skyrių. Tada jau sužinojau ūgį svorį ir kodėl jis ten.
Dar nebuvo praėjus para po operacijos, išaušo nauja diena. Vėl NĖRA KAM manęs nuvežt į naujagimių skyrių. Sėdau į ratukus ir bandžiau pati viena važiuot. Stora irzli valytoja apšaukė mane "taiiiip niekas nedaaaaaaaaaro", bet taip ir nesuradau "norinčių" man padėti. Taigi, stojaus ir ėjau... į vieną pusę ėjau pusvalandį, bet nuėjau. Spėkit, ar naujagimių skyriuj pasiūlė man kėdę prie inkubatoriaus lotuliukas.gif

3. Bereikalingi antibiotikai, skiepai. Mano vaikui įtarė įgimtą infekciją. Beje, kaip supratau, jeigu kuriam neįtarė, tai jis - laimės kūdikis. Nes kiek aplink kalbėjaus su motinom, tiek visiems kūdikiams leido antibiotikus doh.gif tik todėl, kad ĮTARIA. Ėmė kraują dažnai, bet jokia infekcija nepasitvirtino. Tris paras badė be reikalo. Kam - statistikai, moksliniams darbams??? kam tie antibiotikai? Antibiotikų kursas būna 5 - 7 paros. Maniškiui nutraukė po 2,5 paros.
Jeigu tas vaikas buvo tokios "prastos būklės", tai kodėl jį skiepijo nuo hepatito B (kuris plinta lytiniu keliu, per kraują), ir taip sukėlė jam dar didesnį pavojų? Beje, turėjau parašą padėt, kad "sutinku skiepyt" jau post factum, išrašant doh.gif maniau, tai reta klaida.. deja, kaip sužinojau šiom dienom, ten tokia praktika. Beje, iki vakcinos garantijos pabaigos buvo likę 9 dienos doh.gif tokios kokybės skiepais turėtų skiepyti suaugusius žmones, prostitutes ir narkomanus, bet ne kelių valandų kūdikius.

4. Kada tą vaiką pratinti prie krūties?? Kada jį mokyti žįsti, jeigu jis ištisai, 4 paras buvo naujagimių skyriuje stebėjimui?? Jį maitina mišinuku, iš buteliuko.
žinot, kaip aš radau savo vaiką tam naujagimių skyriuje?? ėjau kavos į kavos automatą, ir išgirdau beprotiškai verkiant leliuką tame skyriuje. Neiškenčiau ir nuėjau.. siaubas, taigi manasis doh.gif pakištas po šildymo lempa, su drabužiais, apklotas trim pledais sunkiais, visas perkaitęs klykia. PERSONALO - NĖRA. Imk vaiką, dėk į maišą ir neškis. Tik laiptais į pirmą aukštą nusileisk, kurie čia pat doh.gif
Išsiėmiau vaiką, prisiglaudžiau, daviau krūtį. Skyriaus sesutė grįžo iš gimdyklos tik po gerų 15 minučių doh.gif įsivaizduojat? ką gali pridaryt "žmogus su fantazija" per tą laiką.
Vaiko aš jau nebepalikau. Likau be kavos, tačiau po valandos diskusijų parsivežiau į palatą.

Darau išvadą, kad dabar ten rašomas kažkoks mokslinis darbas, o motinos, norinčios maitinti savo vaiką krūtimi, po keleto dienų tokio "stebėjimo" ir maitinimo iš buteliukų, turi kalnus nuversti, kad jų leliukai pradėtų žįsti krūtį. Maitinimas tai ne tik žindimas, tai dar ir motinos organizmo "privedimas" iki sklandžios pieno gamybos. O kaip tai motinai maitinti, jeigu vaikas kiaurą parą "stebimas" už kelių šimtų metrų, kaip jai nueiti kas 2,5 - 3 valandos tokį atstumą su "pjautu" pilvu?? o jei dar į kitą pastato aukštą? doh.gif Sako - tai nusitraukinėkit, kas nors atneš. Iš kur tokios nesąmonės - atrodo, kraną atsuk, ir bėgs lotuliukas.gif po cezario sunku "užvesti" pieno gamybą, reikalingi ir kūdikio prisiglaudimai, reikalinga ramybė, užtikrintumas, saugumas ir motinai, kad galėtų vykti visi psichologiniai procesai, padedantys gamintis MP. ką čia dar aiškint...
Turėtų motinas po cezario guldyt šalia naujagimių skyriaus, turėtų leliukus vežiot pas motinas, arba motinom padėt nukakt pas juos. Apie kūdikių apsaugą nuo sukeitimo, pagrobimo, tai iš viso patyliu. Čia toks bardakas iki pirmo karto... po to susiimtų gal.. gal...
Atsakyti