QUOTE(viliukas77 @ 2009 02 27, 20:48)
Man irgi yra nustatytas gestacinis diabetas.
Insulino dar nereikia, uztenka dietos, o kur gimdysiu dar nezinau. Esu is rajono. Kai vasario pradzioj buvau keletui dienu paguldyta i KMUK stebejimui, tai ten visi sake, kad su sia patologija teks atvaziuot pas juos gimdyt. O mano ginekologe kol kas dar nieko nesake.
Sauadsa, kiek laiko stebejo tavo mazyle? Kiek laiko isbuvai ligoninej po gimdymo? Kaip vyko tas kudikio stebejimas? Ar galejai pati maitinti? Gal ir per daug klausimu, bet man tai labai svarbu. Parasyk, aciu
Papildyta:
Vajergau, tai ir as turiu problemu su skydliauke. Reiskia jau tikrai teks i Kauna vaziuot
Viliukas77, , ligoninėje mes išbuvome 6 paras, bet man buvo atliktas CP, tai dėl to. Pirmą parą mano dukrytė gulėjo kažkas panašaus į inkubatorių ( na man taip vyras paaiškino, nes aš taip ir nemačiau
), medikų teigimu, dėl termoreguliacijos sutrikimo. Buvo nuolat tiriamas jos gliukozės kiekis kraujyje ( tyrė 4 paras), kadangi būna, kad mamyčių, sergančių diabetu vaikučiams gliukozės kiekis gimus labai stipriai nukrenta, ir ne visiems ta gliukozė susireguliuoja maistu, kai kuriems tenka lašinti gliukozę. Bet esant gestaciniam diabetui, ko gero rečiau to prireikia, ypač jei cukrus buvo koreguojamas tik dieta. Mano dukrelei gliukozės lašinti nereikėjo, viskas susitvarkė su maisteliu. Maitinti man ją atnešė po paros. Kai mane perkėlė į palatą ( man buvo atliktas CP, užtai parą gulėjau intensyvioj palatoj), dukrytę iš karto atvežė, ir maitinau ją pati. Jai dar atliko galvos smegenų echoskopiją, širdutės echoskopiją, kaip minėjau, kelis kartus per parą tyrė gliukozės kiekį kraujyje. Dėl tų echoskopijų, aš buvau labai nusigandusi, galvojau, kad kažkas jai negerai, bet mane nuramino, kad tai jie turi padaryti "pagal protokolą", žodžiu, tik į naudą. Tikrai tavo vietoje gimdyčiau klinikose vien dėl vaikiuko stebėjimo, nes mano daktaras, pas kurį gimdžiau, taip ir pasakė, kad su gestaciniu diabetu priklauso gimdyt klinikose. Abejoju, kad rajono gydytojai rizikuotų priimti jūsų gimdymą. Na žinoma, pagimdyti tai pagimdytumėt, bet vaikiukui vis tik reikalinga stiprių neonatologų priežiūra. O su gestaciniu diabetu jus ir nesitarusią priimtų, net priėmime man akušerė taip pasakė. Sėkmės