Įkraunama...
Įkraunama...

Klinikų pranašumas prieš kitas Kauno gimdyklas

QUOTE(Pupele7 @ 2009 02 05, 19:36)
Ar tai geriau nei gimdyti pačioms, pakentėti truputuką, bet paskui koks džiaugsmas.. bigsmile.gif

Prisiminkite savo šiuos auksinius žodžius, kai kals tie finaliniai sąrėmiai biggrin.gif. Teoriškai tai visos mes čia naturaliai gimdytume, ir vaikeliai būtų laimingi,,, Aš aišku, už naturalų gimdymą, net ir nenorėdama kitaip negalėjau gimdyti. Bet pirma pajuskite TAI savo kailiu wink.gif

QUOTE(Pupele7 @ 2009 02 05, 19:36)
O kad vaikeliui irgi CP kenkia, girdėjau, jis išsigąsta.. Draugės vaikelis visą mėnesį krūpčiojo, taip nutinka tiems, kurie gimsta CP pagalba.

Na kažin ar naturalus gimdymas vaikeliui nesuteikia daugiau streso ir nuovargio? g.gif . Jų toks sunkus kelias iki šviesos būna.
Juk negalite pagal vieną-du atvejus daryt išvadą, kad vaikeliai po cezario krūpčioja?
Papildyta:
QUOTE(Forgete @ 2009 02 06, 11:14)
Man dave, sake medaliu uz kancias niekas nedalina biggrin.gif bet kai finale maldavau kirpt, daryt cezari, tai tik juokesi ir sake - ne velnio biggrin.gif
Aisku pas mane kita situacija, nes nuvaziavau su 4cm , o jei butu buve 7-8 tikrai nebutu jokio epidiuro dare.

aš dar važiuodama užsitikrinau, kad EPIDŪRĄ TAI TIKRAI DUOS...Dar į gimdyklą einant sakė: žiūrėsim, jei viskas tvarkoj, tai kodėl gi ne... Atsidarymas buvo 7... Ir žiūriu, kad apie epidūrą jau nebešnekama... o kai paklausiau, tai sako: tai kad nebėra prasmės.... Ale išdurta pasijutau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikkita @ 2009 02 06, 13:03)
Aš irgi esu prie tų naivių, kurios galvojo, kad cezarį daro tik reikalui esant.  cool.gif  cool.gif  cool.gif . Nu kai mamos bijo, kad apačia išsikraipys biggrin.gif , ar šiaip skausmo, tai... man tokios truputį lėkštos... po to seka kitas žingsnis - nemaitinti, kad krūtinė nesusigadintų.... gal paprasčiau nusipirkti lėlę? tai ir naktim nereiks keltis, nei pampersų keisti...

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikkita @ 2009 02 06, 11:19)
aš dar važiuodama užsitikrinau, kad EPIDŪRĄ TAI TIKRAI DUOS...Dar į gimdyklą einant sakė: žiūrėsim, jei viskas tvarkoj, tai kodėl gi ne... Atsidarymas buvo 7... Ir žiūriu, kad apie epidūrą jau nebešnekama... o kai paklausiau, tai sako: tai kad nebėra prasmės.... Ale išdurta pasijutau  lotuliukas.gif

man žadėjo natūralų gimdymą. bet nuvažiavus darė ir epidūrą, ir skatino, nes vandenys buvo nubėgę (infekcija), o gimdymo takai nepasiruošę, dar savaitę turėjau vaikščioti.
o kai atsidarę 7-8 cm jau tikrai nebedaro epidūro. man maždaug tiek atsidarius nustojo epidūro vaistu leisti, bet jau vis tiek skausmo nebejaučiau, nei kaip kirpo, nei kaip siuvo, nei kaip gimė (ai, iš viso nelabai ką atsimenu, nes kone alpau nukritus spaudimui). tai šiaip man baika susumavus tas gimdymas.
o dabar kiekvieną kartą epidūrą bandau užsitikrinti, tai prieš pora savaičių akušerė pasiūlė jau ir padaryti jį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2009 02 05, 19:52)
Matot tarp cezariu yra du skirtumai:
1. kai renkiesi savo noru. nereikia kest jokiu stangu, jokiu bandymu, jokiu skatinimu. Taip mama nepavargsta. Jai padaroma spinaline nejautra, vaikutis isimamas ir tiek ziniu.

paskaicius tokius pasisakymus tai atrodo viens du brukst ir vaikas gleby doh.gif

galima labai placiai plestis kuo naturalus gimdymas geriau uz CP, bet ar verta?

QUOTE(MAMICY @ 2009 02 06, 07:55)

beje, jei ner kazkokiu problemu, tai cezario metu narkozes nedaro.

o ka daro blink.gif be nuskausminimo pjauna?
Atsakyti
QUOTE(Rani @ 2009 02 06, 13:32)
paskaicius tokius pasisakymus tai atrodo viens du brukst ir vaikas gleby  doh.gif

galima labai placiai plestis kuo naturalus gimdymas geriau uz CP, bet ar verta?
o ka daro  blink.gif  be nuskausminimo pjauna?

ar ne vietinį nuskausminimą kartais? g.gif Narkozei reik daugiau laiko, o jei mato kad kažkas negerai, tai viskas vyksta žaibiškai
Atsakyti
QUOTE(Rani @ 2009 02 06, 13:32)
paskaicius tokius pasisakymus tai atrodo viens du brukst ir vaikas gleby  doh.gif

Praktiskai taip ir yra smile.gif Draugas pasakojo kaip isleido mylima moteri i planine operacija, o pats lauke uz duru ir lygiai po 8min vaikuti jis jau gloste smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikkita @ 2009 02 06, 13:47)
ar ne vietinį nuskausminimą kartais?  g.gif  Narkozei reik daugiau laiko, o jei mato kad kažkas  negerai, tai viskas vyksta žaibiškai

siaip jau atbulai. jei yra laiko, tai daro spinaline nejautra (kiek as isivaziduoju kazkas panasaus i epidura), o va jei ner laiko, tai narkoze paukst ir pjauna...
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2009 02 06, 13:52)
siaip jau atbulai. jei yra laiko, tai daro spinaline nejautra (kiek as isivaziduoju kazkas panasaus i epidura), o va jei ner laiko, tai narkoze paukst ir pjauna...

hm, bet narkozei, kad vaistai išsivaikščiotų po visą kūną, reikia kažkas 10minučių g.gif . Bent jau tiek teko laukt kol atsijungsiu kitoj operacijoje. O vietinė, tai ne epidūrą turėjau omeny. Bet čia gal ne tas pats. Esu mačiusi filmuką, kai moteriai darė cezarį. Išima vieną vaiką, parodo jai, ir į kitą kabinetą aptvarkyti, ima antrą, vėl parodo... Tai reikia galvoti, kad ji buvo visiškai samoninga
Atsakyti
QUOTE(Nikkita @ 2009 02 06, 13:59)
hm, bet narkozei, kad vaistai išsivaikščiotų po visą kūną, reikia kažkas 10minučių  g.gif . Bent jau tiek teko laukt kol atsijungsiu kitoj operacijoje. O vietinė, tai ne epidūrą turėjau omeny. Bet čia gal ne tas pats. Esu mačiusi filmuką, kai moteriai darė cezarį. Išima vieną vaiką, parodo jai, ir į kitą kabinetą aptvarkyti, ima antrą, vėl parodo... Tai reikia galvoti, kad ji buvo visiškai samoninga

planiniam daro spinaline nejautra, tada vaistus ledzia tiesiai i stuburo nerva.
epidiurine nejautra - vaistai leidziami tarp slanksteliu salia nervo. Kai man dare epidiura tai kalbejo, kad jei prireiktu staigaus cezario tai tik papildys vaistu per epidiura.
O narkoze tai net nezinau. Turbut jos visokios buna. Man koja operavo tai atsijungiau per minute, tik suleido vaistus i vena, pradejo suktis viskas ir sekantis vaizdas kaip kelia mane. Po narkozes nejutau jokio blogumo, galejau valgyt, vaiksciot. Ir per filmus rodo, kad liepia iki 10 skaiciuot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikkita @ 2009 02 06, 13:59)
hm, bet narkozei, kad vaistai išsivaikščiotų po visą kūną, reikia kažkas 10minučių  g.gif . Bent jau tiek teko laukt kol atsijungsiu kitoj operacijoje. O vietinė, tai ne epidūrą turėjau omeny. Bet čia gal ne tas pats. Esu mačiusi filmuką, kai moteriai darė cezarį. Išima vieną vaiką, parodo jai, ir į kitą kabinetą aptvarkyti, ima antrą, vėl parodo... Tai reikia galvoti, kad ji buvo visiškai samoninga

nu tai jei gauni ne narkoze, o spinaline nejautra, arba pvz mano atveju epidurą, tai buni pilnoje samoneje. o siaip tai epidurui (isivaiduoju kad ir tai spinalinei nejautrai) padaryti tai reik daugiau nei 10 min. vien jau tas, kad reik ramiai/nejudint pabuti kol iduria... tai pvz jei stiprus saremiai arba net stangos, tai nelabai jau pasedesi smile.gif

zodziu nukrypom nuo temos visiskai biggrin.gif traukiuosi is diskusijos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2009 02 06, 14:09)
zodziu nukrypom nuo temos visiskai biggrin.gif traukiuosi is diskusijos  4u.gif

tai aš dar prie to pačio nukrypimo nuo temos įddedu nuorodą su nufilmuotu cezariu:
http://www.fitpregna.../csectionextras

Atsiprašau, jei kam pasirodys per žiauru. Man tai malonią šypseną išspaudė veide
Atsakyti
QUOTE(Nikkita @ 2009 02 06, 13:47)
ar ne vietinį nuskausminimą kartais?  g.gif  Narkozei reik daugiau laiko, o jei mato kad kažkas  negerai, tai viskas vyksta žaibiškai

schmoll.gif isivazduok kaip pjauna oda, poodi, pilvo preso raumenis, gimdos siena ir visa tai su vietine nejautra, brrr... oi ne ne schmoll.gif

jus visos diskutuojat apie ta pati ir spinaline ir epidurine ir vaistai i vena ar kauke yra narkoze tik skiriasi veikimo laikas ir principas
Atsakyti