QUOTE(Pupele7 @ 2009 02 02, 19:31)
Forgete, kai užsiimi su vaiku, tai jis labai greitai mokosi.. Į užsienį nereikėtų taip žvalgytis, jie besaikiškai valgo visus greitus užkandžius, tuo maitina vaikus ir galvoja, kad tai sveika, tai ne jau ir mes pradėsime taip galvoti..Beje, ir nagus kramto
Aš, kaip mama sako, jau pusantrų metų laisvai kalbėjau.. Aišku, kol pati neauginu, sunku pasakyti, remiuosi mamos pasakojimais..Gi mamos geriausios patarėjos, ar ne taip..
Ir nemanau, kad vaikui reikia labai didelio mąstymo, kai jis pridaro į kelnytes (kai pampersų jau nėra), pasiprašyti ant puoduko, gi jaučia nesmagumą ir to pakanka
vat as irgi taip galvojau protingu knygu prisiskaicius. Sakiau kad gimdysiu be epidiuro, kad mano vaikas negaus soskes, kad nevalgys is buteliuko (nes genda sakandis)ir t.t... Deja tai yra tik teorija, o praktika visiskai kitokia. Kodel jus galvojat kad as neuzsiimu su vaiku? As tikrai nuosirdziai uzsiemiau vaikas vare i kelnes o as aiskinau - cia puodas i cia reik daryt, o jam dzin, jis gali but prisisiusojes, prisikakines - jam giliai dzin. pradejo eit i darzeli, na galvoju bandos jausmas, matys kaip kiti daro tai ir jis padarys - nieko panasaus
Numojau i tai ranka - viskam savas laikas, aisku skatinimas gerai, bet saves grauzimas kad jau metu vaikas turi pats valgyt, pats ant puodo prasytis tai sorry man juokingas. na taip ir augam su pampersais, viena ryta vaikas pats pasiprase ant puoduko, atsisedo ir padare sysiuka. Dabar po kiekvieno miego jis pasipraso ir padaro. Kai padaro kaku visada atbega ir pasako. Reiskias suvokimas ateina, ateis ir viskam kitkam, nereikia taip nervuotis.
Del kalbos - tai yra visiskai nesvarstytinas dalykas. vieni metu laisvai kalba kiti keturiu. Maniskis moka praktiskai visas raides, tai yra tikrai seneliu ir tevu nuopelnas, bet tai nereiskia kad va jei nikitos vaikas nemoka tiek raidziu tai jau cia nenormalu
Papildyta:
Tarp kitko apie darzeli, lopselio grupeje kur vaikuciai +-3metuku daugiau nei puse vaikscioja us pampersais
Ju mamos tikriausiai labai dideles tingines, turincios daug pinigu ant sauskelniu
Jeigu kam reikia tai dar siandien maximoj huggies su 25proc nuolaida. sorry uz oftopic