Įkraunama...
Įkraunama...

Klinikų pranašumas prieš kitas Kauno gimdyklas

QUOTE(muminukas @ 2009 02 02, 19:03)
oi, kaip nuo temos nukrypome  smile.gif

taigi pasisakau dar vieną kmuk pranašumą - jie turi "šustriausią" Kaune kraujo tyrimo laboratoriją. po 30-ies gyvenimo metų man kmuk nustatė, kad mano rezus neigiamas  blink.gif o ir pase buvo įdėta, kad rezus teigiamas, tik kraują tirdavausi centro poliklinikose. tad kmuk atlikti tyrimai tikrai bus aukščiausio lygio  smile.gif

Aha, truputuką nukrypome nuo temos, čia jau visai kitas pavadinimas būtų biggrin.gif .. O kaip tau, Muminuk, tik dabar ištyrė.. blink.gif Gi kai pas nėščiąją rezus neigiamas, tai ypatingesnė priežiūra g.gif Kaip tada su pirmuoju nėštumu sekėsi nestuke.gif blink.gif Bet kai nežinai, tai ir sveikesni jaučiamės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupele7 @ 2009 02 02, 19:19)
Tai vat, Nikkita, man mama jau ir dabar pataria, kad nesąmonė vaikui pampersus dėti, kai jam vieneri, jau pats turi mokytis prašytis ant puoduko.. Ir pataria vaikiuką naktį vystyti, kad ramiau miegotų, savęs neprisižadintų su rankytėm.. blush2.gif  O kaip bus, pamatysim, pabandyti galima mirksiukas.gif

Del pampersu tai cia gal vyresnio amziaus mamos pataria, joms tiesiog sunku matyti metinuka su pamperiu. Bet gi paziurekim i uzsieny, yra begalybe zaislu mokanciu sestis ant puoduko . Spekit nuo kokio amziaus tie zaislai rekomenduojami - nuo 2 m, nes moksliniais tyrimais irodyta kad apie 2metus vaikas jau suvokia ka daro, tiesa berniukai suvokia tik ivykio metu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2009 02 02, 19:24)
Del pampersu tai cia gal vyresnio amziaus mamos pataria, joms tiesiog sunku matyti metinuka su pamperiu. Bet gi paziurekim i uzsieny, yra begalybe zaislu mokanciu sestis ant puoduko . Spekit nuo kokio amziaus tie zaislai rekomenduojami - nuo 2 m, nes moksliniais tyrimais irodyta kad apie 2metus vaikas jau suvokia ka daro, tiesa berniukai suvokia tik ivykio metu smile.gif

Forgete, kai užsiimi su vaiku, tai jis labai greitai mokosi.. Į užsienį nereikėtų taip žvalgytis, jie besaikiškai valgo visus greitus užkandžius, tuo maitina vaikus ir galvoja, kad tai sveika, tai ne jau ir mes pradėsime taip galvoti..Beje, ir nagus kramto biggrin.gif Aš, kaip mama sako, jau pusantrų metų laisvai kalbėjau.. Aišku, kol pati neauginu, sunku pasakyti, remiuosi mamos pasakojimais..Gi mamos geriausios patarėjos, ar ne taip.. blush2.gif Ir nemanau, kad vaikui reikia labai didelio mąstymo, kai jis pridaro į kelnytes (kai pampersų jau nėra), pasiprašyti ant puoduko, gi jaučia nesmagumą ir to pakanka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2009 02 02, 19:24)

žaidimo forma galima bandyt pratinti, bet tikrai ne reikalauti, arba susipergyventi, kad metų vaikas nesysioja į puodą...
Pupele7, tiesa pasakius man keistas jūsų mamos patariams nakčiai vystyti. Kaip jūs geriau išsimiegate - ar kai jaučiate visišką laisvę ar supančiota (na nežinau kokį kitą žodį pritaikyti). O ypač, kai tokį vystymą pataria metų vaikui, kai jis jau turi gana gerai išvystytus pojučis schmoll.gif ir ypatingai nemėgst asuvaržymų. Dauguma vaikų pajunta didžiausią rojų, kai juos iš viso išrengiame wub.gif ... Tada labai smagu apsysioti kokį taikinį, stovintį priešais lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Pupele7 @ 2009 02 02, 19:31)
Gi mamos geriausios patarėjos, ar ne taip.. blush2.gif

oi pamatysite, kaip pasikeis jūsų nuomonė, ypač pirmais metais lotuliukas.gif . Mamos daug žino, jų patirtis didelė. Bet čia yra klasikinė situacija, kai beveik 100 procentų ypač vaiko auginimo klausimu išsiskiria kartų nuomonės. Na, linkiu, kad jums taip nebūtų wink.gif

Ir nemanau, kad vaikui reikia labai didelio mąstymo, kai jis pridaro į kelnytes (kai pampersų jau nėra), pasiprašyti ant puoduko, gi jaučia nesmagumą ir to pakanka 4u.gif

na taip mąstote jūs. O ar taip mąstys metų laiko vaikas? Vėlgi, galiu palinkėti tik sėkmės teoriją pritaikant praktikoje wink.gif . Aišku, kad būna kur sėda net anksčiau nei metai wink.gif
Atsakyti
Forgete, kai užsiimi su vaiku, tai jis labai greitai mokosi.. Į užsienį nereikėtų taip žvalgytis, jie besaikiškai valgo visus greitus užkandžius, tuo maitina vaikus ir galvoja, kad tai sveika, tai ne jau ir mes pradėsime taip galvoti..Beje, ir nagus kramto biggrin.gif  Aš, kaip mama sako, jau pusantrų metų laisvai kalbėjau.. Aišku, kol pati neauginu, sunku pasakyti, remiuosi mamos pasakojimais..Gi mamos geriausios patarėjos, ar ne taip.. blush2.gif  Ir nemanau, kad vaikui reikia labai didelio mąstymo, kai jis pridaro į kelnytes (kai pampersų jau nėra), pasiprašyti ant puoduko, gi jaučia nesmagumą ir to pakanka 4u.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif vat as irgi taip galvojau protingu knygu prisiskaicius. Sakiau kad gimdysiu be epidiuro, kad mano vaikas negaus soskes, kad nevalgys is buteliuko (nes genda sakandis)ir t.t... Deja tai yra tik teorija, o praktika visiskai kitokia. Kodel jus galvojat kad as neuzsiimu su vaiku? As tikrai nuosirdziai uzsiemiau vaikas vare i kelnes o as aiskinau - cia puodas i cia reik daryt, o jam dzin, jis gali but prisisiusojes, prisikakines - jam giliai dzin. pradejo eit i darzeli, na galvoju bandos jausmas, matys kaip kiti daro tai ir jis padarys - nieko panasaus biggrin.gif Numojau i tai ranka - viskam savas laikas, aisku skatinimas gerai, bet saves grauzimas kad jau metu vaikas turi pats valgyt, pats ant puodo prasytis tai sorry man juokingas. na taip ir augam su pampersais, viena ryta vaikas pats pasiprase ant puoduko, atsisedo ir padare sysiuka. Dabar po kiekvieno miego jis pasipraso ir padaro. Kai padaro kaku visada atbega ir pasako. Reiskias suvokimas ateina, ateis ir viskam kitkam, nereikia taip nervuotis.
Del kalbos - tai yra visiskai nesvarstytinas dalykas. vieni metu laisvai kalba kiti keturiu. Maniskis moka praktiskai visas raides, tai yra tikrai seneliu ir tevu nuopelnas, bet tai nereiskia kad va jei nikitos vaikas nemoka tiek raidziu tai jau cia nenormalu biggrin.gif
Papildyta:
Tarp kitko apie darzeli, lopselio grupeje kur vaikuciai +-3metuku daugiau nei puse vaikscioja us pampersais biggrin.gif Ju mamos tikriausiai labai dideles tingines, turincios daug pinigu ant sauskelniu smile.gif

Jeigu kam reikia tai dar siandien maximoj huggies su 25proc nuolaida. sorry uz oftopic wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forgete: 02 vasario 2009 - 19:48
Aha, labai dažnai viskas apsiverčia susidūrus su praktika. Bet tai nieko tokio, kažkiek pakoreaguoja nusistatymus, ypač kategoriškus biggrin.gif. Po to labai būna juokinga iš savęs. Man taip buvo praktiškai nuo gimdymo, kai aš kategoriškai buvau už natūralų gimdymą, o po to kai jau reikėjo beveik stumti tai maldavau ir epidūro, ir dujų, ir cezario ir pačio Dievo lotuliukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Pupele7 @ 2009 02 02, 21:31)
Aišku, kol pati neauginu, sunku pasakyti, remiuosi mamos pasakojimais..Gi mamos geriausios patarėjos, ar ne taip.. blush2.gif

Jeigu mamos patarimai butu tokie, kaip: kudikio suvystymas nakciai; nakti nemaitinti vaiko, kad skrandukas pailsetu; nuo 2-3 men. jau duoti sultytes, arbatas, manu koses ir kitoki slamsta; nemaitinti vien tik mamos pienu iki 6 men. nes tai vaiko marinimas badu, leisti kudikiui issiverkti, kad plauciai prasivedintu, nelaikyti daznai ant ranku, nes pripras ir t.t. doh.gif Tai tikrai nesutikciau, kad tokia mama geriausia patareja vaiko prieziuros ir maitinimo klausimais.
Linkiu jums, kad mama butu tikrai gera patareja ir pagalbininke mirksiukas.gif
Atsakyti
Forgete, kai užsiimi su vaiku, tai jis labai greitai mokosi.. Į užsienį nereikėtų taip žvalgytis, jie besaikiškai valgo visus greitus užkandžius, tuo maitina vaikus ir galvoja, kad tai sveika, tai ne jau ir mes pradėsime taip galvoti..Beje, ir nagus kramto biggrin.gif  Aš, kaip mama sako, jau pusantrų metų laisvai kalbėjau.. Aišku, kol pati neauginu, sunku pasakyti, remiuosi mamos pasakojimais..Gi mamos geriausios patarėjos, ar ne taip.. blush2.gif  Ir nemanau, kad vaikui reikia labai didelio mąstymo, kai jis pridaro į kelnytes (kai pampersų jau nėra), pasiprašyti ant puoduko, gi jaučia nesmagumą ir to pakanka 4u.gif

uzjauciu 4u.gif linkiu kad susidurimas su realybe butu kuo svelnesnis lotuliukas.gif mano mazoji irgi jau laisvai sneka (sudeda sakinius iki 4 zodziu. naudoja sudetingus zodzius pvz distancinis, orkaite, telefonas, termometras ir pan), bet nera ne karto padariusi i puoda. jos visiskai nejaudina privarytos kelnes, o ant puodo gali prasedeti ir 40 minuciu be rezultato ir tik atsistojus nuo jo apsivaryti. ne uzsiemime esme.
ir siaip knyginiu vaiku (kurie elgtusi taip kaip knygos zada) yra tikriausiai koks 0.00001 proc. visi kiti kazkodel elgiasi visai ne taip kaip parasyta...
Atsakyti
tai dabar kraują ir ima po kartą per mėnesį, kadangi neigiamas. pirmą nėštumą vaikčiojau pas ginę centro poliklinikoje, kmuk pradėjau lankytis tik pačiam gale, todėl kraujo tyrimą turėėjau atsivežti iš savo poliklinikos. o dabar kmuk nuo pradžios lankausi, tai cp tik davė siuntimą dėl galimo nėštumo. ir cp kraują ištyrė visapusiškai - rezus teigiamas... o kmuk iš pirmo karto parodė neigiamą, dabar kiekvieną kartą ir rezusą tiria.
------------
kažkur buvo lyg tema apie mamų ir močiučių patarimus- gal ten keliamės? tik nerandu dabar tos temos, nepamenu kur ji g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo muminukas: 02 vasario 2009 - 20:18
QUOTE(muminukas @ 2009 02 02, 20:15)
tai dabar kraują ir ima po kartą per mėnesį, kadangi neigiamas.  pirmą nėštumą vaikčiojau pas ginę centro poliklinikoje, kmuk pradėjau lankytis tik pačiam gale, todėl kraujo tyrimą turėėjau atsivežti iš savo poliklinikos. o dabar kmuk nuo pradžios lankausi, tai cp tik davė siuntimą dėl galimo nėštumo. ir cp kraują ištyrė visapusiškai - rezus teigiamas... o kmuk iš pirmo karto parodė neigiamą, dabar kiekvieną kartą ir rezusą tiria.

g.gif o tai jis gali keistis? ir jei buvo neigiamas, tai laimės dalykas, kad pirmą nėštumą tai nepadarė įtakos
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2009 02 02, 20:15)
tai dabar kraują ir ima po kartą per mėnesį, kadangi neigiamas.  pirmą nėštumą vaikčiojau pas ginę centro poliklinikoje, kmuk pradėjau lankytis tik pačiam gale, todėl kraujo tyrimą turėėjau atsivežti iš savo poliklinikos. o dabar kmuk nuo pradžios lankausi, tai cp tik davė siuntimą dėl galimo nėštumo. ir cp kraują ištyrė visapusiškai - rezus teigiamas... o kmuk iš pirmo karto parodė neigiamą, dabar kiekvieną kartą ir rezusą tiria.

Tai gal gimdet pirma kart pries 12 metu? lotuliukas.gif gal sumaise kraujus su mano bendradarbe? mano bendradarbei tuo metu atbuline istorija nutiko... tuo metu ji buvo iskaitoj del rezus -. sake krauja imdavo kas dvi savaites, tikrindavo ar nesigamina antikuniai... o pries pora metu atsitiktinai istyre kad pas ja vistik rezus teigiamas.
Papildyta:
QUOTE(Nikkita @ 2009 02 02, 20:18)
g.gif o tai jis gali keistis? ir jei buvo neigiamas, tai laimės dalykas, kad pirmą nėštumą tai nepadarė įtakos

negali. sitas dalykas, kaip ir kraujo grupe genuose uzrasyta... ir beje, jei pirmas vaikas turi rezus -, tai jokios itakos ir neturejo buti smile.gif bedu gali buti tik tada, kai mamos rezus neigiamas, o vaisiaus/kudikio rezus teigiamas.
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2009 02 02, 20:19)
Tai gal gimdet pirma kart pries 12 metu?  lotuliukas.gif  gal sumaise kraujus su mano bendradarbe? mano bendradarbei tuo metu atbuline istorija nutiko... tuo metu ji buvo iskaitoj del rezus -. sake krauja imdavo kas dvi savaites, tikrindavo ar nesigamina antikuniai... o pries pora metu atsitiktinai istyre kad pas ja vistik rezus teigiamas.

tongue.gif prieš nepilnus 4 metus smile.gif
man ten kažkaip aiškino, bet kaip ne medikė, tai bijau iškreipti esmę. žodžiu, kai nėra super duper tikslaus aparato, kartais tas rezus būva ribinis. ir tokiais atvejais rašo teigiamą. na, bent jau taip aš supratau iš aiškinimų mastau.gif o kmuk dabar turi super duper tikslų aparatą, tai nustatė, kad vis dėlto rezus neigiamas.
bet antikūnų neleis, nors vaiko lytis kitokia negu mano. na, bet čia medicina, ne mano sritis unsure.gif
Atsakyti