aš žadindavau per ilgai, sakyčiau pamaitindavau apie 21 h, ir paskui kaip zombis iki vidurnakčio maklinėdavau... ir dar pakėlusi naktį maitinti prieš maitinimą sauskelnes keisdavau neapsikakojusiam o pamaitintas apsikakodavo - vėl keisdavau
bet viskas susitvarkė, nes šiaip mažius naktim ok miegodavo. beje, maitinau ilgai ir sovietiniais laikais ilgai maitinančių buvo - tiek mane, tiek brolį mama maitino ilgai, plius dar kitam vaikučiui pienuką atiduodavo (aš turiu pieno brolį, brolis - pieno sesę), močiutė pieną priduoti nešdavo, nors augino pagal sovietines metodikas.
QUOTE(muminukas @ 2009 02 02, 18:18)
aš žadindavau per ilgai, sakyčiau pamaitindavau apie 21 h, ir paskui kaip zombis iki vidurnakčio maklinėdavau... ir dar pakėlusi naktį maitinti prieš maitinimą sauskelnes keisdavau neapsikakojusiam o pamaitintas apsikakodavo - vėl keisdavau
bet viskas susitvarkė, nes šiaip mažius naktim ok miegodavo. beje, maitinau ilgai ir sovietiniais laikais ilgai maitinančių buvo - tiek mane, tiek brolį mama maitino ilgai, plius dar kitam vaikučiui pienuką atiduodavo (aš turiu pieno brolį, brolis - pieno sesę), močiutė pieną priduoti nešdavo, nors augino pagal sovietines metodikas.
Pritariu Muminukui. Negalima teigti, kad kas nuo sovietų, tai jau nebenaudojama, mano mama mane ir brolį pagal tas sovietines knygas užaugino (jos mamukas miręs, tad nebuvo kam patart, kaip auginti), ir abu su broliu užaugome sveiki, mažai sirgome Gi visi užaugome pagal tą "pasenusią" metodiką. Manau, kad šiais laikais per daug išsidirbinėjimo Beje, skaičiau šių laikų literatūrą (negalvokit, kad vien tik tarybines knygas studijuoju ), tai man užkliuvo šis sakinys "vaikelis gimsta su ilgais nagučiais, tad patartina juos lengvai nukramtyti, jokiu būdu nekirpti žirklutėmis" .. Nors pirmas lelius man, bet turiu proto, kad vaikui nagų tikrai nekramtysiu .. Manau, mamytės, atsirinksim kiekviena sau, kaip geriausia mums tuos lelius auginti, gi ir vaikai individualūs, nebus, kad visoms vienodai
QUOTE(Pupele7 @ 2009 02 02, 20:26)
Pritariu Muminukui. Negalima teigti, kad kas nuo sovietų, tai jau nebenaudojama, mano mama mane ir brolį pagal tas sovietines knygas užaugino (jos mamukas miręs, tad nebuvo kam patart, kaip auginti), ir abu su broliu užaugome sveiki, mažai sirgome Gi visi užaugome pagal tą "pasenusią" metodiką. Manau, kad šiais laikais per daug išsidirbinėjimo Beje, skaičiau šių laikų literatūrą (negalvokit, kad vien tik tarybines knygas studijuoju ), tai man užkliuvo šis sakinys "vaikelis gimsta su ilgais nagučiais, tad patartina juos lengvai nukramtyti, jokiu būdu nekirpti žirklutėmis" .. Nors pirmas lelius man, bet turiu proto, kad vaikui nagų tikrai nekramtysiu .. Manau, mamytės, atsirinksim kiekviena sau, kaip geriausia mums tuos lelius auginti, gi ir vaikai individualūs, nebus, kad visoms vienodai
Pirma karta girdziu apie nagu nukramtyma, nors tikrai nemazai literaturos isstudijavau.
QUOTE(Pupele7 @ 2009 02 02, 18:26)
Gi visi užaugome pagal tą "pasenusią" metodiką.
bet medicina sparčiai žengia į priekį. Nuo tų laikų, kai mes į palas darėme, labai daug kas pasikeitę, labai daug tyrimų padaryta. Tuo metu buvo vienas vienintelis požiūris, dabar daug alternatyvų, kaip kad pvz., gimdymas namie, gimdymas vandenyje ...
Pvz., mes tik gimę praktiškai priaugdavome kepurėles, kad nesušaltume, kad skersvėjis nepagautų (kambary). Dabar aš savo uošvienei niekaip neįrodžiau, kad vaikas gyvena tokioje aplinkoje, pratęs prie tokios kambario temperatūros ir nereikia jokios kepurytės. Grįžtu iš mokslų, uošvienė uždėjusi merliką ant galvos: dar gerai, kad merliuką uždėjau, nes rankos buvo šaltos. Tik uždėjau, tai rankos sušilo... "Gdie galava, gdie što..." . Aprenk daugiau, o kad uždėjus ant viršugalio rankos ir kojos sušyla tai pirmą kartą sužinojau...
Beje dėl to nagų nukramtymo kraupiai skamba? O įsivaizduokite, kaip lengva tokiam mažiukui įkirpti, kas žaibišku greičiu užpuliuoja. Mes kirpome. Pirmajai kirpo mama. Ir įkirpo...gerai kad viskas gerai baigėsi...
Tiesa, aš visai neperšu savo nuomonės dėl maitinimo. Abu vaikus maitinau iki 1,7 metų. Esmė ne ilgas maitinimas, o kūdikio adaptacija pirmomis dienomis
Papildyta:
QUOTE(Teide1 @ 2009 02 02, 18:33)
Pirma karta girdziu apie nagu nukramtyma, nors tikrai nemazai literaturos isstudijavau.
girdėjau girdėjau , tik pagalvojus dantis sugelia
QUOTE(Teide1 @ 2009 02 02, 18:33)
Ten anglų išmislas, tai nėra ką norėti Gaila, kad knygą pas mamą palikusi, kitaip nuskanuočiau ir įdėčiau ištraukėlę, tikrai neišsigalvoju , toj knygoj tik užmečiau akį čiut į priekį, o paskui, kai pamačiau apie tuos nagų nukramtymus, nusprendžiau, kad tos knygos toliau neanalizuosiu
Papildyta:
Nors mes ir dabar užsieniečių literatūrą studijuojam, gi visa Špoko draugija... Bet anglai man vis tiek keisti, vien jau kad vairas automobiliuose pas juos dešinėje pusėje.. . Kas myli anglus, nesupykit
na, su tuo maitinimu irgi visoms skirtingai. man visas kmuk personalas skirtingai sakė atseit, maitinti kiekvieną kartą iš abiejų krūtų, kad pieno daugiau gamintųsi. jo tikrai daugiau gaminasi, o mano krūtys jau gal kokio F dydžio, nes pieno upės nuo pirmų dienų tekėjo... asmeniškai man pieno reikėjo mažinti, ne dauginti.
QUOTE(Nikkita @ 2009 02 02, 18:38)
bet medicina sparčiai žengia į priekį. Nuo tų laikų, kai mes į palas darėme, labai daug kas pasikeitę, labai daug tyrimų padaryta. Tuo metu buvo vienas vienintelis požiūris, dabar daug alternatyvų, kaip kad pvz., gimdymas namie, gimdymas vandenyje ...
Pvz., mes tik gimę praktiškai priaugdavome kepurėles, kad nesušaltume, kad skersvėjis nepagautų (kambary). Dabar aš savo uošvienei niekaip neįrodžiau, kad vaikas gyvena tokioje aplinkoje, pratęs prie tokios kambario temperatūros ir nereikia jokios kepurytės. Grįžtu iš mokslų, uošvienė uždėjusi merliką ant galvos: dar gerai, kad merliuką uždėjau, nes rankos buvo šaltos. Tik uždėjau, tai rankos sušilo... "Gdie galava, gdie što..." . Aprenk daugiau, o kad uždėjus ant viršugalio rankos ir kojos sušyla tai pirmą kartą sužinojau...
Nesakau, kad dabar būtina vaikus vystyti, o pampersams griežtas NE, kaip tik gerai, kad kažką naujo sumąsto.. Tik turėjau omeny, kad nereikia nuvertinti ir sovietinės literatūros, babučių patarimų.. Pvz., esu girdėjusi, kaip vaikas nusikrečia spranduką..Šiuolaikinė medicina to jau nepripažįsta, o vat ta sovietinė.. Mano draugės sūnelis buvo nusikrėtęs, temperatūra pakilo, vaikas nemiegojo, vis rėkė, gydytojai nieko nerado, tik vaistai, vaistai..Babulytė iškart pasakė, kad sprandukas, nunešė kitai babulytei, kuri tai praktikuoja...ir vaikas sveikas, nei temperatūros, nei riksmų, žvalus ir šypsosi
50 procentų viso kūno šilumos išgaruoja per galvą, štai kodėl yra būtina dėvėti kepures (kalbu bendrai, ypač dabar, kai taip lauke šalta ).
QUOTE(Pupele7 @ 2009 02 02, 18:53)
Nesakau, kad dabar būtina vaikus vystyti, o pampersams griežtas NE, kaip tik gerai, kad kažką naujo sumąsto.. Tik turėjau omeny, kad nereikia nuvertinti ir sovietinės literatūros, babučių patarimų.. Pvz., esu girdėjusi, kaip vaikas nusikrečia spranduką..Šiuolaikinė medicina to jau nepripažįsta, o vat ta sovietinė.. Mano draugės sūnelis buvo nusikrėtęs, temperatūra pakilo, vaikas nemiegojo, vis rėkė, gydytojai nieko nerado, tik vaistai, vaistai..Babulytė iškart pasakė, kad sprandukas, nunešė kitai babulytei, kuri tai praktikuoja...ir vaikas sveikas, nei temperatūros, nei riksmų, žvalus ir šypsosi
50 procentų viso kūno šilumos išgaruoja per galvą, štai kodėl yra būtina dėvėti kepures (kalbu bendrai, ypač dabar, kai taip lauke šalta ).
pala pala...aš nesakau, kad į lauką be kepurės. Net ir suaugusiems patariama. Bet tikrai ir jus "auklės" klinikose nesudaryti vaikui šiltnamio sąlygų namie, nes po to menkiausias skersvėjis ir vaikas serga. Na aišku jei namie temperatūra 16 laipsnių, aišku, kad šalta. Bet normaliomis sąlygomis tikrai nereikia...
Beje, dėl tų vystyklų. Atsisakėm tų vystyklų, išlindo seniau neturėta bėda - klubų displazija. Vis dažniau sklinda atgarsiai kad tas kietas vystymas buvo profilaktika nuo klubų išnyrimo. Kas žino, gal grįšim prie vystymo?
Pampersai... Labai daug kam jie visi, visos rūšys alergizuoja... o jei šiltas metas ir vaikis jau virš pusės metų, iš viso rekomenduojama triusikėliai, palos. Daug lengviau atpranta nuo sauskelnių. Taip kad nespjaunu į senus gerus patarimus ir aš
oi, kaip nuo temos nukrypome
taigi pasisakau dar vieną kmuk pranašumą - jie turi "šustriausią" Kaune kraujo tyrimo laboratoriją. po 30-ies gyvenimo metų man kmuk nustatė, kad mano rezus neigiamas o ir pase buvo įdėta, kad rezus teigiamas, tik kraują tirdavausi centro poliklinikose. tad kmuk atlikti tyrimai tikrai bus aukščiausio lygio
taigi pasisakau dar vieną kmuk pranašumą - jie turi "šustriausią" Kaune kraujo tyrimo laboratoriją. po 30-ies gyvenimo metų man kmuk nustatė, kad mano rezus neigiamas o ir pase buvo įdėta, kad rezus teigiamas, tik kraują tirdavausi centro poliklinikose. tad kmuk atlikti tyrimai tikrai bus aukščiausio lygio
QUOTE(muminukas @ 2009 02 02, 19:03)
oi, kaip nuo temos nukrypome
nu tai kad nenukrypome . Kūdikių priežiūros politika irgi priskirtina prie bendros klinikų kokybės politikos
O man klinikose teko stebėti kaip išryškėja kraujo grupė. Nusiurbė kraują, įlašino į tris mėginėlius, tas mėginėlis, kuriame kraujas sreagavo su indikatoriumi ir buvo kraujo grupė. Man buvo labai įdomu . Pirmiausia tai, kad vietoj prie manęs ir patikrino
Tai vat, Nikkita, man mama jau ir dabar pataria, kad nesąmonė vaikui pampersus dėti, kai jam vieneri, jau pats turi mokytis prašytis ant puoduko.. Ir pataria vaikiuką naktį vystyti, kad ramiau miegotų, savęs neprisižadintų su rankytėm.. O kaip bus, pamatysim, pabandyti galima
QUOTE(Nikkita @ 2009 02 02, 11:05)
duoda ne tik ja, bet ir kremukų. Bet man rodos, kad čia ne klinikos, o pampers atstovai, kurie yra su klinikom sudarę sutartį. Gal ir klystu.
Man niekas nieko nedave, sake kad ta diena buvo viskas isdalinta Ai bendriau dave kliniku rubelius vaikiukui, su skyle sone, sake ateis pakeis, bet pamirso
O del maitinimo tai kaip ir nikkita rase reik maitint kas 3-4val. Pati turiu skaudzios patirties. Gimus vaikui kita diena jis vis diena praverke, sesele atejus vis sakydavo - duokit kruti, as visa diena tai viena kruti tai kita kruti, o jis griebia spjauna ir rekia. pasirodo pas mane nebuvo priespienio, vakare vaikas gavo misinuko ir uzmigo. na as irgi tokia protinga, taip grazu vaikas miegiantis, tegul miega, taip ismiegojo visa nakti. Ryte atejo zadint sesute, vaikas nesikelia, siaip ne taip pribudino (uzpakaliuka pakise po vandeniu) pasirodo vaikas per ta viena nakti labai isseko. Jis net nesugebejo gerti misinuko is zondo. Po to seke darbas, seseles ejo kas 2val ir nese misinuka, ispradziu is taureles, po to truputi is zondo, kol atsirado mano pienelio. Zodziu mano durnos galva buvo padaryta klaida kad nepareikalauta misinio laiku, o kita klaida kad visa nakti vaikas ismiegojo nevalges. Mamos jeigu kas neaisku - klauskit, pamatysit i visus klausimus bus atsakyta. Sekmes