QUOTE(muminukas @ 2009 02 02, 14:41)
bet kurioje vaistinėje paprašyk, tai duos. jų būva įvairių dydžių, užtenka ir mažiausios. tai ne kaip klijuotės, o gal labiau vienkartinės palutės. iš vienos pusės tokia neperšlampama medžiaga, iš kitos - kažkas panašaus į storą sugertuką. mes tokias naudodavome, kai į svečius važiuodavome ir pan. tada tiesiog keisdama sauskelnes pasitiesi, kad vaikutis ir steriliai gulėtų, ir močiutės sofos neapsiusiuotų
tikrai nėra brangios. o į kmuk neverta vežtis - kaskart medvilninę palą gali pasitiesti ant vystymo lenntos.
šiaip duoda ir tų klijuočių kelias, bet ne problema, jei jų nėra. Tiek mamoms, tiek naujagimiams kasdiena prideda švarių išlygintų palų. Mes tiesiog ant jų keisdavomės pampersą. Jei apvarydavome, tiesiog išneši į tam specialiai skirtą nešvarių palų dėžę. Tik iš karto galiu įspėti, negalima dėti mamų panaudotų prikraujuotų palų palatoje į dėžę. Antrą kartą mūsų niekas neįspėjo, o po to gavom už tai bart
. Ir kambariokės gavo... Na čia dėl higienos, dėl vaikučio
QUOTE(muminukas @ 2009 02 02, 15:26)
nesakau, kad kmuk seselės blogai kažko moko, bet... kai ką darysiu tikrai kitaip. man buvo prisakiusios, akd mažių reikia ne rečiau kaip 3 h maitinti. na, plius minus, kitaip labai išalks. sauskelnes keisti pabudusiam iš miego ir iš karto apsidarius. tai nektys buvo tokios - pati nusistatau žadintuvą, keliuosi kokią 1-2 h nakties
iš miego vaikui keičiu sauskelnes. aš jam užpakaliuką plaut - jis rėkt
tada maitinu, atsirūgsta ir tada vaikis beveik iškarto prisikakodavo. tai aš vėl keisdama sauskelnes jį budinu
žodžiu, jeigu ir dabar taip patars, kažkaip abejoju, ar pulsiu naktį žadinti
Aišku, kiekviena daro taip, kaip ji galvoja teisinga. Bet bent jau pirmom parom maitinti ir reikia kas 3-4 valandas. Per pieną vaikelis gauna jam būtinas medžiagas. Ilgiau nei šį laiką nevalgęs lelius gali tiek nusilpti, kad paprasčiausiai nepasibudinti. Jūs galvosite, kad jis tiesiog gerai miega, o jis bus tiek nusilpęs, kad negalės pasibudinti... Čia gal baisiai skamba, bet bent jau maitinimosi klausimu verčiau klausyti seselių. Lelius per tuos devynis mėnesius pilve nusistatė savo maitinimosi rėžimą, tik jam nereikdavo keltis, viskas būdavo paduodama per virkštelę. Patikėkit, ne taip sau toks seselių reikalavimas, kad mamas vidury nakties iš lovų versti
. Po to bus per vėlu save ir seseles kaltinti, jei ne taip gerai baigsis tas ilgas leliaus miegas. Man su antru net teko lelių išrengti ir šaltu vandenuku kojas suvilgyti, kad pabustų. Kuriozai? O ką daryti... Būdavo kaimynė jauna panelė, nesusitvarko su savo "nelaime" (ji taip vadino savo dar kelių valandų neturinčią mergytę...
), ateina ryte daktarė ir barasi, kad klausant vaiko širdutės per pilvo gurgimą nesigirdi... argi nesuspaustų širdies, jei taip pasakytų? Net jei jūsų vaikelis ir labai saldžiai miegojo...
Pamperso keitimas tai čia jau labai individualiai. Vistiek mamos miega ziukio miegu, greičiausiai išgirsite ir tą didelį PUM kelnėse
.