Įkraunama...
Įkraunama...

Klinikų pranašumas prieš kitas Kauno gimdyklas

QUOTE(muminukas @ 2009 02 02, 14:41)
bet kurioje vaistinėje paprašyk, tai duos. jų būva įvairių dydžių, užtenka ir mažiausios. tai ne kaip klijuotės, o gal labiau vienkartinės palutės. iš vienos pusės tokia neperšlampama medžiaga, iš kitos - kažkas panašaus į storą sugertuką. mes tokias naudodavome, kai į svečius važiuodavome ir pan. tada tiesiog keisdama sauskelnes pasitiesi, kad vaikutis ir steriliai gulėtų, ir močiutės sofos neapsiusiuotų  mirksiukas.gif tikrai nėra brangios. o į kmuk neverta vežtis - kaskart medvilninę palą gali pasitiesti ant vystymo lenntos.

Jeckau.. blink.gif ačiū, Muminuk 4u.gif Matai, pirmas lelius, tai man čia daug kas nežinoma ir daug kas kažkokia mistika.. Viskas taip sudėtingai atrodo biggrin.gif . Jei gali, patark, kokius ir kiek pamperius nusipirkti..Nes nelabai supratau, kai vienos mamytės rašo - "kelis tokio dydžio, kelis anokio dydžio, bet ne daug", kitos - "visą poką, nes sueina greitai".. Tai dydžiai nevienodi naujagimiams? blush2.gif ax.gif
Atsakyti
nelabai pamenu, nuo kokių dydžių eina mastau.gif gal nuo 3 kg unsure.gif dar gydytojos pasidomėk, kokio maždaug dydžio vaikutis gims. mano pirmasis gimė standartinis, tai iš pradžių tiko mažiausio dydžio sauskelnės.
dėl firmos - reik atsirinkti. tiesiog man buvo patarę pirkti optima (taip taip, tuos pigius) ir jie mums puikiausiai tiko. paskui atsirado MAxima sauskelnės - tada prie jų perėjom, irgi puikiai tiko iki 9 mėnesių. o tada šast -staiga pasidarė dilgėlinė ar kažkas panašaus, tai bandėm viską` iš eilės ir galiausiai tik otik pampersai. tai jau ir pabaigėme su jais, nes nei libero, nei huggies, nei bambolina nebetiko.
na, dar bandžiau su vystyklais žaisti, bet ne mano kantrybei doh.gif
-------
o ką jeckau dėl tų vienkartinių paklotų? biggrin.gif ir pas gydytoją važiuojant gerai tokį vežtis, kai pati turėsi, nereiks baimintis, kur leliuką paguldyti smile.gif šiaip jeigu savitarnoj, tai jų tikriausiai reiktų ieškoti prie suaugusiųjų pampersų - tena, abrisan ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Pupele7 @ 2009 02 02, 14:54)
Jei gali, patark, kokius ir kiek pamperius nusipirkti..Nes nelabai supratau, kai vienos mamytės rašo - "kelis tokio dydžio, kelis anokio dydžio, bet ne daug", kitos - "visą poką, nes sueina greitai".. Tai dydžiai nevienodi naujagimiams? blush2.gif  ax.gif

Naujagimiam vienodi, 2-5 kg, jei nežada 5 kg svorio naujagimio, drąsiai pirk, bus geri 4u.gif .Patarčiau nusipirkt kokių nors mažiausią poką, jei tiks, vyras nupirks dar tokių pat, jei ne-kitokių. Didelio poko nepirkau dar ir dėlto, kad ir taip tų daiktų labai daug gaunasi. Aš buvau nusipirkus Hugies, bet naktį prasysindavo, tai vyras nupirko Pampers, tie tiko labiau, o Hugies sunaudojau dieną, išmest nereikėjo.
Dabar pirksiu Pampers ax.gif .
Atsakyti
Muminuk, Moliūte, ačiū jums 4u.gif .. Nedidelis kleckas kol kas pas mane, manau, kad tilpsim į mažiausius ax.gif .. Reikės vaistinėje geriau išžiūrinėti ir išsiklausinėti..Tik vat, užtaikau pastoviai ant tokių, kurios "nežino" blink.gif ..Aš geriausiai turiu žinoti biggrin.gif .

O KMUK seselės parodo, kaip elgtis su vaikeliu? Kaip rengti, ką daryti? Na, nesusako, kad maždaug taip ir anaip, ir palieka? Nes joms tai elementaru, kaip elgtis, ką daryti, o man tai, kaip ir minėjau, tamsus miškas.. blush2.gif
Atsakyti
parodo kažkiek. vieną kartą... niu, man tai kraupu žiūrėti, kaip jos vaiką laiko... tiksliau - joms tai tiesiog kasdienybė, nebijo leliukų, o man tai iš pradžių rankos drebėjo... ir tau tikriausiai drebės, jei leliukų sesele nedirbi mirksiukas.gif ir manau, kad man dabar drebės doh.gif buvau labai nustebusi, kad leliukai palyginti labai judrūs - neguli ramiai kaip kirminukai doh.gif mano mamą labai mekonijus nustebino - tos pirmosios tamsios išmatos. mamos laikais juk ne kartu būdavo vaikučiai, tai jau ir išsivalydavo skrandukas, kol namo važiuodavo.
na, kiekvienas vaikas - nauji atradinai thumbup.gif
sauskelnių dydį tikrai imk newborn. aš asmeniškai pirksiu pampersus, o šiaip firmų pasirinkimas tikrai yra.
----------------
nesakau, kad kmuk seselės blogai kažko moko, bet... kai ką darysiu tikrai kitaip. man buvo prisakiusios, akd mažių reikia ne rečiau kaip 3 h maitinti. na, plius minus, kitaip labai išalks. sauskelnes keisti pabudusiam iš miego ir iš karto apsidarius. tai nektys buvo tokios - pati nusistatau žadintuvą, keliuosi kokią 1-2 h nakties doh.gif iš miego vaikui keičiu sauskelnes. aš jam užpakaliuką plaut - jis rėkt doh.gif tada maitinu, atsirūgsta ir tada vaikis beveik iškarto prisikakodavo. tai aš vėl keisdama sauskelnes jį budinu doh.gif
žodžiu, jeigu ir dabar taip patars, kažkaip abejoju, ar pulsiu naktį žadinti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo muminukas: 02 vasario 2009 - 15:30
Oj, Muminuk, kaip tau gerai, kad patirties turi.. Gal ir bus kažkas naujo, bet tikrai niekas nenustebins smile.gif . O vat, aš kažkaip ne paties gimdymo jau bijau..Bijau, kai man į rankas įduos mano klecką, ir paliks mudu du..O aš nemoku tokių mažučių net laikyti, tokie trapūs atrodo.. 4u.gif Tai ką kalbėt apie aprengimą, vystymą, prausimą ir maitinimą.. blink.gif O vat, kad vaikelį kelti tam, kad jis pavalgytų ir pakeisti pampersus, pirmą kartą girdžiu blink.gif Juk mažiukas žino, kada nori valgyti? O naktį reikia miegot biggrin.gif Skaičiau seną literatūrą, kad vaikelį per prievartą reikia pabudinti kokią 23 h, pamaitinti, sutvarkyti, suvystyti, tada išmiegos iki kokių 6 h ryto, ir mamytė kartu numigs ax.gif 4u.gif Nesuprasi, kaip čia iš tikrųjų turi būti.. Tik tikiuosi, jog tas motinystės jausmas tikrai įgimtas, kad savaime mokėsiu elgtis su savo klecku smile.gif blush2.gif
Atsakyti
tai paskui jau nebekeldavau doh.gif bet pirmomis dienomis aklai klausiau doh.gif
su mažiuku greitai išmoksi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2009 02 02, 14:41)
bet kurioje vaistinėje paprašyk, tai duos. jų būva įvairių dydžių, užtenka ir mažiausios. tai ne kaip klijuotės, o gal labiau vienkartinės palutės. iš vienos pusės tokia neperšlampama medžiaga, iš kitos - kažkas panašaus į storą sugertuką. mes tokias naudodavome, kai į svečius važiuodavome ir pan. tada tiesiog keisdama sauskelnes pasitiesi, kad vaikutis ir steriliai gulėtų, ir močiutės sofos neapsiusiuotų  mirksiukas.gif tikrai nėra brangios. o į kmuk neverta vežtis - kaskart medvilninę palą gali pasitiesti ant vystymo lenntos.

šiaip duoda ir tų klijuočių kelias, bet ne problema, jei jų nėra. Tiek mamoms, tiek naujagimiams kasdiena prideda švarių išlygintų palų. Mes tiesiog ant jų keisdavomės pampersą. Jei apvarydavome, tiesiog išneši į tam specialiai skirtą nešvarių palų dėžę. Tik iš karto galiu įspėti, negalima dėti mamų panaudotų prikraujuotų palų palatoje į dėžę. Antrą kartą mūsų niekas neįspėjo, o po to gavom už tai bart blush2.gif . Ir kambariokės gavo... Na čia dėl higienos, dėl vaikučio mirksiukas.gif

QUOTE(muminukas @ 2009 02 02, 15:26)
nesakau, kad kmuk seselės blogai kažko moko, bet... kai ką darysiu tikrai kitaip. man buvo prisakiusios, akd mažių reikia ne rečiau kaip 3 h maitinti. na, plius minus, kitaip labai išalks. sauskelnes keisti pabudusiam iš miego ir iš karto apsidarius. tai nektys buvo tokios - pati nusistatau žadintuvą, keliuosi kokią 1-2 h nakties  doh.gif iš miego vaikui keičiu sauskelnes. aš jam užpakaliuką plaut - jis rėkt  doh.gif tada maitinu, atsirūgsta ir tada vaikis beveik iškarto prisikakodavo. tai aš vėl keisdama sauskelnes jį budinu  doh.gif
žodžiu, jeigu ir dabar taip patars, kažkaip abejoju, ar pulsiu naktį žadinti  ax.gif

Aišku, kiekviena daro taip, kaip ji galvoja teisinga. Bet bent jau pirmom parom maitinti ir reikia kas 3-4 valandas. Per pieną vaikelis gauna jam būtinas medžiagas. Ilgiau nei šį laiką nevalgęs lelius gali tiek nusilpti, kad paprasčiausiai nepasibudinti. Jūs galvosite, kad jis tiesiog gerai miega, o jis bus tiek nusilpęs, kad negalės pasibudinti... Čia gal baisiai skamba, bet bent jau maitinimosi klausimu verčiau klausyti seselių. Lelius per tuos devynis mėnesius pilve nusistatė savo maitinimosi rėžimą, tik jam nereikdavo keltis, viskas būdavo paduodama per virkštelę. Patikėkit, ne taip sau toks seselių reikalavimas, kad mamas vidury nakties iš lovų versti wink.gif. Po to bus per vėlu save ir seseles kaltinti, jei ne taip gerai baigsis tas ilgas leliaus miegas. Man su antru net teko lelių išrengti ir šaltu vandenuku kojas suvilgyti, kad pabustų. Kuriozai? O ką daryti... Būdavo kaimynė jauna panelė, nesusitvarko su savo "nelaime" (ji taip vadino savo dar kelių valandų neturinčią mergytę... unsure.gif ), ateina ryte daktarė ir barasi, kad klausant vaiko širdutės per pilvo gurgimą nesigirdi... argi nesuspaustų širdies, jei taip pasakytų? Net jei jūsų vaikelis ir labai saldžiai miegojo...

Pamperso keitimas tai čia jau labai individualiai. Vistiek mamos miega ziukio miegu, greičiausiai išgirsite ir tą didelį PUM kelnėse biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikkita: 02 vasario 2009 - 16:59
Na, kaip bus, taip, bet viskas bus gerai mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2009 02 02, 15:26)
žodžiu, jeigu ir dabar taip patars, kažkaip abejoju, ar pulsiu naktį žadinti  ax.gif

na zinok as po sunkaus gimdymo bandziau pirma nakti prisizadinti savo mazge pavalgyti bet niekaip jinai nepabudo, o ir as nuluzau salia ir atsikeliau tik po 7val tai po to mum teko del to dar viena para isbuti ligonineje, nes mazoji per daug svorio numete, nes buvo labai karsta vasara

taip, kad geriau jau zadinti pirmom parom, o po to jau vaikelis pats nustato savo rezima ir mamai tenka taikytis lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupele7 @ 2009 02 02, 17:44)
Skaičiau seną literatūrą, kad vaikelį per prievartą reikia pabudinti kokią 23 h, pamaitinti, sutvarkyti, suvystyti, tada išmiegos iki kokių 6 h ryto, ir mamytė kartu numigs ax.gif  4u.gif  Nesuprasi, kaip čia iš tikrųjų turi būti.. Tik tikiuosi, jog tas motinystės jausmas tikrai įgimtas, kad savaime mokėsiu elgtis su savo klecku smile.gif  blush2.gif

Tik neskaitykit tu pasenusiu knygu, ten sitiek nesamoniu prirasyta. Jokiu budu nereikia galvoti, kad nakti kudikis turi tik miegoti. Jeigu jis nori valgyti, tai ir duodi valgyti tada, kada jis nori, ypac pirmosiomis dienomis, savaitemis. Juk zindymas pirmosiomis dienomis labai svarbus, taip skatinama pienuko gamyba.
Tik netikek tom sovietinem knygom, nes nuo tokiu patarimu pieno galima nebetureti jau po keliu savaiciu, kaip pavyzdys: musu mamos, kurios beveik visos zinde vos kelis menesius arba isvis nezinde doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazass: 02 vasario 2009 - 17:29
QUOTE(mazass @ 2009 02 02, 19:25)
Tik neskaitykit tu pasenusiu knygu, ten sitiek nesamoniu prirasyta. Jokiu budu nereikia galvoti, kad nakti kudikis turi tik miegoti. Jeigu jis nori valgyti, tai ir duodi valgyti tada, kada jis nori, ypac pirmosiomis dienomis, savaitemis. Juk zindymas pirmosiomis dienomis labai svarbus, taip skatinama pienuko gamyba.
Tik netikek tom sovietinem knygom, nes nuo tokiu patarimu pieno galima nebetureti jau po keliu savaiciu, kaip pavyzdys: musu mamos, kurios beveik visos zinde vos kelis menesius arba isvis nezinde  doh.gif

Visiskai pritariu, kuo dazniau maitinsi, tuo daugiau pieno turesi. As irgi naktimis zadindavau iki 2men. ir maitindavau kas 3 val.
Atsakyti