Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas?

O iš buvusių variantų, sudėjus visus pliusus minusus, galėčiau surikiuoti tokiu eiliškumu:

1. senas namas mieste (su sąlyga, jei nuosavas - mūsų buvo nuomotas. nuomotas eina į priešpaskutinę vietą);
2. naujas namas užmiestyje;
3. naujas butas mieste;
4. senas butas mieste;
5. senas butas užmiestyje;
[/quote]
o kodel nera 'naujas namas mieste'?
Atsakyti
ir namas ir butas turi savu pliusu ir minusu. bet as uz buta cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 11 17, 16:36)
O aš gimiau mieste, užaugau tarp kitokių tradicijų, va man reikia ir teatro, ir miesto šurmulio, patogumų, vyninės ( lotuliukas.gif ), parduotuvės už kampo, knygyno, nuolat domiuosi kas vyksta mieste, renginiai valdo ir t.t. Galėčiau pabūti kaimo sąlygose 3 dienas, gal 5. Bet tai būtų maksimumas. Užtrokščiau nuo nuobodulio. Reikia veiksmo ir įvairenybių.

et.. nu ir durna gi buvau, kad staciausi nama kaime.... pasmerkta dabar esu daugiau nei teatru nebelankyt.... nei renginiuose pabuvot....o apie parduotuves tai isvis pasvajot.. valgysiu savo uzsiaugintus burokus ir bus gerai.... verysad.gif kapec.. ne kitaip....
Atsakyti
Namas yra puiku, jei jis yra miesto ribose, kaip pvz daug kur uzsienyje ir salia yra mokyklos, ir parduotuves, ir poliklinikos, kitu atveju, kazkur uzmiestyje, tai man nelabai, kur nei saligatviu, nei mokyklu.
Atsakyti
Abu variantai turi savu pliusu. Manau namas sudaro salygas kokybiskesniam gyvenimui, taciau ir problemu atsiranda nemazai.
Atsakyti
QUOTE(Džerimi @ 2009 11 19, 14:19)
et.. nu ir durna gi buvau, kad staciausi nama kaime.... pasmerkta dabar esu daugiau nei teatru nebelankyt.... nei renginiuose pabuvot....o apie parduotuves tai isvis pasvajot.. valgysiu savo uzsiaugintus burokus ir bus gerai.... verysad.gif kapec.. ne kitaip....

Ne pasmerkta, bet pati turi patirties, kaip iš to savo kaimo iki ten nusigauti ir kaip po to grįžti. Ieškoti kas parveš, pvz. taksi nuplėš tiek ir dar priedo, ar su vyru "tartis", kas šiandien dirbs vairuotoju. Atsiranda įvairiausių papildomų problemų. Jei lankaisi renginiuose retokai, tai anokia problema, tai gi šventė. O jei norisi ištrūkti dažniau nei kartą ar du per savaitę, tai kitas reikalas. Žmonės dėl renginių ir iki Vilniaus iš Kauno ar Panevėžio mina, bet mes tikriausiai ne apie tai, ar ne? biggrin.gif
Atsakyti
Man tai iš tiesų ta diskusija tokia kelia juoką. Visų pirma žmogus renkasi ko jis nori, kada žmogus renkasi jis susidėlioja visus už ir prieš, susirašai visus prioritetus ir renkiesi. Pripažinkim, kad yra žmonių, kurie yra įaugę į miesčionišką gyvenimą (klubai, barai, koncertai, teatrai ir t.t. ir pan.), yra tokių, kurie visų pirma vertina ramybę, savo kiemą ir pan, nesiplėsiu. Kas dėl visokiausių parduotuvių, pas mus nuo seno šeimoje yra tradicija, kad apsipirkinėjame į dvi savaites vieną kartą, tad kuomet parduotuvė yra šalia yra didelė tikimybė prisipirkti nereikalingų daiktų, produktų ir t.t.
Tad diskusija kas yra geriau namas ar butas yra realiai betikslė, aš kalbu būtent apie pastaruoju metu išsakytus argumentus šioje temoje, kas gyvena bute ir net negalvoja apie namą visada pasisakys už butą ir atvirkščiai. Tad gyvenkim draugiškai ir džiaukimės žmonių pasirinkimais, o negalvokime, kad vieną ar kitą pasirinkęs žmogus yra bukaprotis.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 11 20, 10:28)
O jei norisi ištrūkti dažniau nei kartą ar du per savaitę, tai kitas reikalas. Žmonės dėl renginių ir iki Vilniaus iš Kauno ar Panevėžio mina, bet mes tikriausiai ne apie tai, ar ne? biggrin.gif

Subjektyvi, bet toli gražu ne kiekvienam renginiai yra tai, be ko negali išvterti savaitę. wink.gif yra sėslesnį gyvenimo būdą praktikuojančių, todėl šis argumentas negali būti taikytinas visiems.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 11 20, 09:28)
Ne pasmerkta, bet pati turi patirties, kaip iš to savo kaimo iki ten nusigauti ir kaip po to grįžti. Ieškoti kas parveš, pvz. taksi nuplėš tiek ir dar priedo, ar su vyru "tartis", kas šiandien dirbs vairuotoju. Atsiranda įvairiausių papildomų problemų. Jei lankaisi renginiuose retokai, tai anokia problema, tai gi šventė. O jei norisi ištrūkti dažniau nei kartą ar du per savaitę, tai kitas reikalas. Žmonės dėl renginių ir iki Vilniaus iš Kauno ar Panevėžio mina, bet mes tikriausiai ne apie tai, ar ne? biggrin.gif

kad ir gyvendama mieste, kad ir turedama poreiki isieti i jusu minetus objektus, pora kartu per savaite tikrai fiziskai neistengciau , kad ir kaip to noreciau doh.gif , nes apart manes, mano noru ir poreikiu, yra namai, vaikai ir vyras..............
o kalbant apie tai kas perves ir kaip sugrizti, tai jeigu gali sau lesiti finasiskai tiek kartu iseiti pasisedeti, pasikulturinti............. tai manau ir neproblema bus uz parvezima susimoketi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(maksas @ 2009 11 20, 12:45)
o kalbant apie tai kas perves ir kaip sugrizti, tai jeigu gali sau lesiti finasiskai tiek kartu iseiti pasisedeti, pasikulturinti............. tai manau ir neproblema bus uz parvezima susimoketi  blush2.gif

drinks_cheers.gif Tie, kurie gali sau leisti auklę mažamečiams vaikams kaip minimum dukart per savaitę vakarais, kad tėveliai galėtų prasiblaškyt, tikrai ras kuo susimokėt ir už taksą.. cool.gif
Atsakyti
Yra nemokamų renginių, kaip ir atlygio neprašančių močiučių. Bet teisingai sakai, kiekvienam savo. rolleyes.gif
Atsakyti
Ne visi turi močiutes šalia ...O ir tų, kurie turi, močiutės ne visados turi sveikatos ar daugybę laisvo laiko žiūrėti anūkus, gal jos pačios gyvena aktyvų visuomeninį, socialinį gyvenimą biggrin.gif ...
Atsakyti