Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas?

QUOTE(ilonux @ 2009 11 16, 09:52)
Na taip, bet juk vezioti vaikus tenka ir mieste, ar ne? Atsitiktinai kitoj temoj radau zinute tamstos, kad visur vaikus veziojat, ar as ka ne taip supratau, cituoju:
Kam veziot tuos vaikus mieste, jeigu teigiate, kad visur - i mokykla ir burelius pesciomis nueina ir grizta tongue.gif

Visų pirma skirkime esminį dalyką - vežiojimą kasdien ryte/vakare ir + būreliai, nuo vežiojimo į būrelius. Galima ir nevežioti, jei pasirinkti būrelius tarkim Mokytojų namuose, apskritai Senamiestyje ar netoli namų. Tokių būrelių sočiai ir dar priedo. Bet mes renkamės specifines sporto treniruotes, kelis kartus per savaitę, kitas būrelis centre, bet su auto gal 3 - 4 min. kelio su šviesoforais. Šakės kaip daug važinėjame tongue.gif
Papildyta:

Kai vaikai paaugs - patys važinės, bent jau iki artimesnio būrelio.

Be to yra toks labai svarbus momentas. Kai nuvežu iki artimiausio, tai iš karto grįžtu namo, nes užsiėmimų laikas yra 1,5 val. Man nereikia trintis po miestą, užmušinėti laiką ir tempti gumą, nes namai čia pat. Pvz. mano draugės, kurios gyvena užmiestyje, jau nebeturi tokios galimybės. Todėl dažnai pasiguodžia, kad iki gyvo kaulo įgryso nuolatiniai vežiojimai į mokyklas, po to po skirtingus būrelius, visur trinasi ir laukia. Grįžti namo - vėl gi ne visuomet apsimoka. Tai trinasi mieste kaip kokios našlaitės. Manai malonumas? O reikia tai kasdien taip.
Atsakyti
Turiu vieną pavyzdį, kai gyvenimas užmiestyje niekaip nesudarko ritmo. Ryte visi važiuoja 8 val. į darbą, vaikus pakeliui paleidžia prie mokyklos, kokia čia problema. Po mokyklos vaikai nueina į šalia esančią muzikos mokyklą, baseiną ar sporto mokyklą, čia jau kas ką lanko. Tarpas tarp pamokų ir būrelių - 1 val. arba 1,5 val. Kaip tik papietavimui ir ramiam nuėjimui. Būreliai baigiasi apie 16.30 arba 17 val., kaip tik mamytė važiudama iš darbo susirenka vaikus. rolleyes.gif Tiesa, penktadieniais nėra jokių būrelių, per mamos pietų pertrauką vaikai parvežami į užmiestį namo. Mama turi tris vaikus, tai pasinaudojo lengvata turėti pora valandų trumpesnę darbo savaitę, ją išnaudoja penktadienį išeidama iš vidurio darbo vaikų parvežti. Nors ne visada, kartais leidžiama penktadieniais vaikams pas centre gyvenančią draugę nueiti. Beje, vienas darželinukas, tai su juo iš viso jokių problemų, kiti pradinukai.

O kita vilnietė nusipirko prie mokyklos mažą bendrabučio kambariuką, ten vaikai laiką leidžia laukdami, kol mamai darbas pasibaigs, po būrelius vaikšto. Kartais net nakvoti gali likti mieste (jos vaikai jau vyresni). Čia aišku reikia pinigų kambariukui nupirkti, tą suspėjo padaryt dar prieš kainų augimą.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 11 16, 13:01)
Visų pirma skirkime esminį dalyką - vežiojimą kasdien ryte/vakare ir + būreliai, nuo vežiojimo į būrelius. Galima ir nevežioti, jei pasirinkti būrelius tarkim Mokytojų namuose, apskritai Senamiestyje ar netoli namų. Tokių būrelių sočiai ir dar priedo. Bet mes renkamės specifines sporto treniruotes, kelis kartus per savaitę, kitas būrelis centre, bet su auto gal 3 - 4 min. kelio su šviesoforais. Šakės kaip daug važinėjame tongue.gif
Papildyta:

Kai vaikai paaugs - patys važinės, bent jau iki artimesnio būrelio.

Be to yra toks labai svarbus momentas. Kai nuvežu iki artimiausio, tai iš karto grįžtu namo, nes užsiėmimų laikas yra 1,5 val. Man nereikia trintis po miestą, užmušinėti laiką ir tempti gumą, nes namai čia pat. Pvz. mano draugės, kurios gyvena užmiestyje, jau nebeturi tokios galimybės. Todėl dažnai pasiguodžia, kad iki gyvo kaulo įgryso nuolatiniai vežiojimai į mokyklas, po to po skirtingus būrelius, visur trinasi ir laukia. Grįžti namo - vėl gi ne visuomet apsimoka. Tai trinasi mieste kaip kokios našlaitės. Manai malonumas? O reikia tai kasdien taip.

Na mano vaikai dar mazi, vienas su manim visada, o kita vyras vaziuoja i darba nuveza i darzeli, vakare parveza, tai lygiai taip pat kaip mieste. Ten irgi veziojom. Irgi i specifini darzeli, kur mums tinka ir patinka. I darzeli nuvezt masina - 10 min.
Iki geriausiu Klaipedos bureliu, kurie yra Jaunimo centre irgi 10 min. kelio, iki mokyklos bus tiek pat. Bet dar neveziojam, nes ankstoka. Taigi, lygiai taip pat sekmingai gali nesitrint mieste, o grizt namo, jei yra noro tongue.gif Bet man labiau patinka pasitrint lotuliukas.gif
O kaimynai daro taip - su didesniais vaikais, kurie didesni ir nelanko prailgintos grupes - ryte nuveza i mokykla, po mokyklos eina i burelius salia, o po to jau tevai is darbo namo ir vaikai namo tuo paciu. Arba, jei nori anksciau, grizta autobusu.
Manrods sutirstini spalvas...O gal tos tavo drauges is uzmiescio labai toli gyvena kokiuose miskuose? Ir kokie cia bureliai, kad kiekviena diena reikia? As pati kazkada lankiau dailes mokykla, tai jo, reikejo keturias dienas per savaite, bet kazkaip is karto po pamoku, tai pavalgydavau mokykloj - ir pirmyn...nu nieks manes niekur neveze doh.gif
Suprantu, jei reiketu vezti koki 40 min pirmyn ir tiek pat atgal, tada jau blogai....
Atsakyti
Sveikos,
idomi tema.
Mano nuomone tik uz nama. Geriau namas uzmiestyje, nei butas mieste. Vien jau pagalvojus apie kaimynu remontus bei triuksmus (ivairius baliukus). Taip pat prie namo turi savo zemes. Nera problemos pasistatyti automobili. Vaikams smelio deze gali padaryti. Nebegioja svetimi sunys ir t.t.
Zodziu tik uz nama........ thumbup.gif nors pati gyvenu bute doh.gif
Atsakyti
Tavo gyvenimas mažame mieste yra absoliučiai kitoks nuo Vilniaus ritmo, taip kad nesulyginami dalykai. Čia atstumai visai kiti. Be to dažnas vaikas lanko ne vieną būrelį, o du po du kartus per savaitę. Tad keturias dienas vaikas užimtas. Be to dažnoje šeimoje auga po du vaikus ir daugiau, jie turi skirtingus būrelius, skirtingu laiku. Va ir skaičiuok, kiek reikia važinėti, vežioti, kiek tam reikia skirti laiko.

Malonu trintis mieste, kai tu to pati nori, bet kai tampi miesto įkaite - visai kas kita. Ką galima kasdien veikti po tris - keturias valandas? Galima gal sportuoti, gal dar kažką, bet vistiek tai yra vargas ir prievarta.

mamutas drinks_cheers.gif labai gerai tėvai susitvarko. Bet ne pas visus taip lanksčiai.
Atsakyti
QUOTE(mimi1 @ 2009 11 16, 13:56)
Zodziu tik uz nama........  thumbup.gif  nors pati gyvenu bute  doh.gif

Pilnai jus suprantu, kai pas jus kudikis, gali svaigti apie nama, zolyte, smelio deze wub.gif .
Kaifuoji nuo minties, kad kaip vaikas visa laika leistu lauke, begiotu ant pieveles....................ir t.t.....
pirma vaikiuka auginau, gyvenom 8 aukste, su antru jau turejom savo pieva ir 2.gif istisai budavo lauke, BET kai neturėjau kur istumti vezimo, tai viena , du kartus dienoje iseidvau pasivaikscioti su vaiku, o kai buvo pieva, ja as naudojausi, uz tad istisai laika leidau namuose, kur darbai niekada nesibagia doh.gif

QUOTE(Subjektyvi @ 2009 11 16, 13:59)
Tavo gyvenimas mažame mieste yra absoliučiai kitoks nuo Vilniaus ritmo, taip kad nesulyginami dalykai.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

As asmeniskai prie susilaikiususju, tiek butas ,tiek namas turi savo pliusu ir minusu, bet tas nams turetu but kazkas panasaus kaip Sena pazistama apibudino savo gyvenamaji rajona mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maksas: 16 lapkričio 2009 - 17:11
Mano nuomone senam žmogui gyventi kažkur užmiestyje yra prapultis. Jis tarsi pasmerktas vienatvei, vienišumui, pačiam su savimi. Žinoma, galima džiaugtis grynu oru, kuris pasirodo tarpais tarp kūrenamų malkomis, briketais, anglimis namų smogo (apie ką kartais sąmoningai pamiršta paminėti besidžiaugiantieji namų ekologija), bet tai, kad žmogus nebegali pats nukeliauti iki parduotuvės, vaistinės, poliklinikos, bažnyčios, galų gale teatro, koncertų salės, pagyvenusių žmonių bendruomenės ar kavinės - tai yra blogai. Vaikai ar anūkai neprivežios, galų gale seni žmonės mėgsta savarankiškumą. Juk mėgsta senimas ant suoliukų parkuose pasėdėti, po to į bažnyčią šventiškai apsirengę nueiti, galų gale pasižmonėti, su kaimyne palelekinti ir papletkinti. Tai jiems atgaiva ir laimė.

Jau kažkur rašiau, kad tarkim aš senatvėje (ir mano vyras) pasiryžusi gyventi tik centre, kur visą tai, ką išvardinau, yra šalia. Nes pasmerkti save vienišam ir nuobodžiam gyvenimui yra prapultis. Man reikia dažnai koncertų salių ar teatro, kažkokių vakarų, vyninės jaukumo, viso to miesto suteikiamo ritmo ir gyvenimo. Man pats gražiausias vaizdas - senukai, sėdintys kavinėje su puodeliu kavos, koks nors pyragaitis ar natūralios sultys ir rytinis laikraštis rankose. Kartu su tokiais pat bičiuliais aptarinėjamos naujienos, bendravimas, tiesiog buvimas tarp žmonių.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 11 17, 10:25)
Mano nuomone senam žmogui gyventi kažkur užmiestyje yra prapultis.

Sutinku, be to, dar ir nesaugu. Išimtis - jei tas senas žmogus turi mašiną, gali ją išlaikyti ir moka vairuoti.
Atsakyti

Naujakuriai kaimynų lauks dar ne vienerius metus

"Ar jauku įsikurti naujame nuosavame name, kai jį supa vaiduokliai – nebaigti statyti būstai, kuriuose neįsižiebia šviesos ir į kiemą neišeina kaimynas? Nekilnojamojo turto bumo palikimas – milžiniški kvartalai, kuriuose gyvena vos kelios šeimos.
...
Gulbinų namų kvartale maždaug 200 kv. m ploto namų su 10 arų sklypu kainos piko metu gerokai viršijo milijoną litų. Tačiau iš 40 jau pastatytų namų šiuo metu gyvenami vos 5. Jų kainos krito, tačiau nuo milijono litų nedaug nusirito.

Tačiau kas gali norėti įsikurti kvartale, kur vakare kaimyninių namų languose pamėkliškai tamsu, dauguma pastatų – be garažo vartų ir tvorų, o asfaltuota gatve vėjas gainioja šiukšles, o ne rudeninius medžių lapus, nes medžių čia apskritai nėra. Tik už kelių šimtų metrų visada gyvas Molėtų plentas.

„Jaučiamės apgauti. Čia gyventi nejauku – ypač naktį, kai kas nors vaikšto aplink.

Elektrikai už skolas išjungė gatvės apšvietimą, pastebėjome, kad į kai kuriuos namus jau įsisuko vagys – šeimininkai neprižiūri savo turto“, – pasakojo Gulbinų namų gyvenvietėje su žmona Alina įsikūręs vilnietis Vidas. "

Papildyta:

QUOTE(flight @ 2009 11 17, 10:02)
Sutinku, be to, dar ir nesaugu. Išimtis - jei tas senas žmogus turi mašiną, gali ją išlaikyti ir moka vairuoti.

drinks_cheers.gif Bet kaip taisyklė, seni žmonės, kurie dar dažnai vadinami "sodininkais", išsiruošia į "trasą" tik savaitgaliais arba dar rečiau.
Atsakyti
nebesiveliu į diskusiją irnesakyk.gif
Įsikišiu tada kai Subjektyvi namą nusipirks,
ir kai prasidės išvedžiojimai kodėl gi jos namas yra gerai ir kuo jis skiriasi nuo tų namų apie kuriuos ji rašė anksčiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 11 17, 09:25)
.... Man pats gražiausias vaizdas - senukai, sėdintys kavinėje su puodeliu kavos, koks nors pyragaitis ar natūralios sultys ir rytinis laikraštis rankose. Kartu su tokiais pat bičiuliais aptarinėjamos naujienos, bendravimas, tiesiog buvimas tarp žmonių.

Kiek senukų gali tai sau leisti? Tiek pat kiek ir jaunų šeimų gyventi ne miegamuosiuose rajonų baisuokliuose su prigrūstais mašinų kiemais, o senamiesčio dideliuose butuose su kiemeliais.
Pats graudžiausias vaizdas - močiutės sėdinčios prie tipiškų daugiabučių laiptinių arba prie langų tų daugiabučių lentynėlėse...
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2009 11 17, 10:45)
nebesiveliu į diskusiją irnesakyk.gif
Įsikišiu tada kai Subjektyvi namą nusipirks,
ir kai prasidės išvedžiojimai kodėl gi jos namas yra gerai  ir kuo jis skiriasi nuo tų namų apie kuriuos ji rašė anksčiau  biggrin.gif

Nenusipirks, nes jau pasirodė skelbimuose mano svajonių butas. biggrin.gif Tikiuosi sulauksiu palankios kainos.
Atsakyti