Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas?

raganele, apart sarkazmo, galima skaityti paprasčiau. Žinau pvz. menininkų namus, kur vyrauja stilinga betvarkė ir bujoja žolynai prie namų. Niekas į tvarką nekreipia dėmesio. Bet jei gyveni kasdien name, kur kasdien regi aplinką, tad jei esi ne tinginys, tai ir bus taip, kad dirbsi namui. Ir vidaus, ir išorės tvarkymui. Nebent namukas mažuliukas ir aplinka keli arai. Bet ir tai. Sodas nuo namo skiriasi tuo, kad tvarkymo gerokai mažiau ir laiko tam skiriama mažiau, apie tai jau rašiau. Nebent norisi tobulo tobulumo, bet čia išskirtiniai atvejai.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 05 30, 08:13)
Bet jei gyveni kasdien name, kur kasdien regi aplinką, tad jei esi ne tinginys, tai ir bus taip, kad dirbsi namui. Ir vidaus, ir išorės tvarkymui.

Vidaus tvarkymui - taip, kuo daugiau ploto, tuo daugiau tvarkymo, bet tas pats galioja ir erdvesniame bute.

O dėl lauko - Subjektyvi, o galit pateikti konkrečių pavyzdžių, ką tokio privaloma savo kieme daryti ir "arti"? Apart vejos pjovimo ir palaistymo (nors dauguma turi įsirengę laistymo sistemas)? rolleyes.gif Jei daržų nėr, šiltnamių nėr, gėlynų nėr ir nereikia....?
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2009 05 29, 08:47)
oi užmiršau, pensijoje gi dar bažnyčia svarbu arti  smile.gif .. juokauju  smile.gif .. net ir bute gyvenant ne visi turi tokius atstumus iki mokyklų ..

Aga, gerai čia lotuliukas.gif

Taip, neįmanoma visiems gyvent ten, kur viskas šalia, užtat ir sakiau, kad būtent dabartiniu mūsų šeimos atveju yra ta dilema: galime rinktis butą, kur viskas, ko mums reikia, yra ranka pasiekiama ir nereikia verstis per galvą transporto ar kt. (patekimo į mokyklą) klausimu, arba namą toliau su dideliu sklypu, žolyte ir t.t. ir pan.

Ne, tikrai tema beprasmė. Nu ką reiškia - geriau? Juk tai taip subjektyvu. smile.gif Aš kol kas neatsirenku, kur daugiau pliusų, kad galėčiau padaryti sprendimą. doh.gif

PS. Westa, ir tikrai - Klaipėdos su Vilnium negalima lyginti: kaip diena ir naktis. Kadangi pati esu klaipėdietė, tėvai ten gyvena, žinau visus niuansus ir skirtumus. Man juokinga, pvz., kai klaipėdiečiai prabyla apie kamščius mieste. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 05 29, 19:26)
Jūs tuos sodus prisimenate iš savo laikų, bet dabar tai nėra kažkoks lažas. Tai tarsi užmiesčio namas su sklypu, bet jūs jame negyvenate, nors galite gyventi jei to norite. Tam yra visos sąlygos ir visi patogumai: šildymas, WC ir t.t.. Atvažiuojate tik tada, kai norisi pailsėti nuo šurmulio ir tiek. Tai nėra plėšymąsis, nes važiuoji ten tik tada, kai to nori, kai geras oras. Niekas tavęs neverčia sodinti bulves ar runkelius. Bet jei gyvenimas privers, yra gabalas žemės, kuris gali ir išmaitinti. wink.gif Čia tarp kitko.

Tai poilsio vieta, kur žaliuoja veja, auga vaismedžiai ir vaiskrūmiai, gėlės ar gėlynai, kokia lysvelė salotoms ir tiek. Nėra arimų ar pan. biggrin.gif

QUOTE(Subjektyvi @ 2009 05 30, 08:13)
raganele, apart sarkazmo, galima skaityti paprasčiau. Žinau pvz. menininkų namus, kur vyrauja stilinga betvarkė ir bujoja žolynai prie namų. Niekas į tvarką nekreipia dėmesio. Bet jei gyveni kasdien name, kur kasdien regi aplinką, tad jei esi ne tinginys, tai ir bus taip, kad dirbsi namui. Ir vidaus, ir išorės tvarkymui. Nebent namukas mažuliukas ir aplinka keli arai. Bet ir tai. Sodas nuo namo skiriasi tuo, kad tvarkymo gerokai mažiau ir laiko tam skiriama mažiau, apie tai jau rašiau. Nebent norisi tobulo tobulumo, bet čia išskirtiniai atvejai.

Vis tiek nesuprantu, kam kažkur važiuot prie tos vejos, jei gali viską turėt šalia ir niekur važiuot nereikės g.gif Ir nieks manęs neįtikins, kad sode reikia mažiau dirbt nei prie namo. Ogi lygiai tiek pat, jei nori, kad būtų malonu atvažiuot - apgenėt medžius, nupjauti veją, pasirūpint, kad ji iš tiesų žaliuotų, gėlyčių pasodint. Tik dar reikia dar sugaišti laiką nuvažiuot į tą sodą. Ir dar neaišku, kaip dėl saugumo, juk gali nuniokot kas nors tą sodą, gėles, braškes ir svogūnus nuskint...Tokių atvejų yra buvę mano gyvenime...Juk neprijungsi prie lysvės saugos tarnybos laido lotuliukas.gif
Beje, užmiesčio ar neužmiesčio namas su sklypu irgi nėra lažas. Esu nusprendusi, kad turėsiu tik žolę, medelius ir keletą gėlynų. Kategoriškai jokių daržų, šiltnamių ir pan. Kaimynystėj retas turi šiltnamius.
Na panašiai diskutavom temoj apie antrą būstą biggrin.gif Vieniems jo reikia, kitiems - ne. Man šiame gyvenimo etape tikrai nereikia kažkur papildomai važinėt, kai namie du maži vaikai...Man reikia, kad viskas būtų po ranka - ir namai, ir veja...Dabar kol mažoji miega vežime, galima gėlynus pasitvarkyt. O kaip aš su dviem vaikais ir krūva jiems reikalingų rakandų dar važiuočiau į sodą, košmaras kažkoks blink.gif
Kitam gal patinka kažkur išvažiuot rolleyes.gif
Kiekvieno poreikiai skirtingi 4u.gif

QUOTE(Ode @ 2009 05 30, 09:19)
PS. Westa, ir tikrai - Klaipėdos su Vilnium negalima lyginti: kaip diena ir naktis. Kadangi pati esu klaipėdietė, tėvai ten gyvena, žinau visus niuansus ir skirtumus. Man juokinga, pvz., kai klaipėdiečiai prabyla apie kamščius mieste. biggrin.gif

Aha, labai mano vyro kolega iš užsienio juokėsi, kai jis išdidžiai pavadino Klaipėdoj kamščiais spūstį prie Jakų žiedo lotuliukas.gif
Dėl to myliu Klaipėdą wub.gif Čia viskas šalia ir greit pasiekiama thumbup.gif
Sėdi į mašiną ir po dešimt minučių vaikštai paplūdimiu rolleyes.gif
Atsakyti
Vaikai greitai užaugs ir teks važinėti. Žinoma, kai Klaipėdoje juokingi atstumai ar "kamščiai", tai viena, bet kai Vilniuje kasdien patenki į "situacijas", tai kita. Todėl nieko nuostabaus, kad daugumoje šeimų, kurie turi namą užmiestyje, žmona negali dirbti, nes nėra kada. Reikia vaikus vežioti.

Mieste gyvenant vejos nereikia toli ieškoti, miesto parkai ar skverai vos už kelių min. kelio pėsčiomis arba kelios min. kelio važiuoti, jei iki kokio Vingio parko. Todėl miesto žmogus, kuriam aktualu miesto ritmas, greitis, maži atstumai, čia pat esanti duonos kepyklėlė, maisto parduotuvė, darželis, mokykla, teatrai ar koncertų salės, kt. pramogos, nesukimas galvos dėl transporto ar taksi kainų, gyvena mieste. Ne visiems reikia tos ramybės vidury laukų ar ne visiems ramu ar saugu, kai gyvena pamiškėje ar vos su keliais kaimynais. O kur dar problemos su normalaus adreso ar gatvės nebuvimo. Nei prisikviesi, nei prisišauksi, jei kas. Vaikai tampa priklausomi nuo tėvų iki pat to laiko, kai įsigis nuosavas transporto priemones, tą problemą jau minėjo. Mieste gyvenantys labiau nepriklausomi. Patys iki mokyklos, iki būrelio, iki namų. Kiemai dideli, daug vaikų, daug draugų, viskas šalia.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 05 30, 10:21)
Mieste gyvenant vejos nereikia toli ieškoti, miesto parkai ar skverai vos už kelių min. kelio pėsčiomis arba kelios min. kelio važiuoti, jei iki kokio Vingio parko. Todėl miesto žmogus, kuriam aktualu miesto ritmas, greitis, maži atstumai, čia pat esanti duonos kepyklėlė, maisto parduotuvė, darželis, mokykla, teatrai ar koncertų salės, kt. pramogos, nesukimas galvos dėl transporto ar taksi kainų, gyvena mieste. Ne visiems reikia tos ramybės vidury laukų ar ne visiems ramu ar saugu, kai gyvena pamiškėje ar vos su keliais kaimynais. O kur dar problemos su normalaus adreso ar gatvės nebuvimo. Nei prisikviesi, nei prisišauksi, jei kas. Vaikai tampa priklausomi nuo tėvų iki pat to laiko, kai įsigis nuosavas transporto priemones, tą problemą jau minėjo. Mieste gyvenantys labiau nepriklausomi. Patys iki mokyklos, iki būrelio, iki namų. Kiemai dideli, daug vaikų, daug draugų, viskas šalia.

Nu apie miesto vejas ir jų kokybę Lietuvoj geriau nešnekėt. Kur buvo mūsų butas, šalia buvo parkas ir vejų kiek nori, bet visos jos šunų nukakotos, kad net baisu. Žmonės šikina savo geriausius draugus kur papuola, nepaisant to, kad šalia yra šunų vedžiojimo aikštelė speciali ir dėžės ekskrementams. Vieną bobulę pričiupom šikinančią savo šunėką vaikų darželio smėlio dėžėje blink.gif , tai teisinosi ''u menia sobachka malenjkajam bojus, chtoby pod mashynoj niepopala'' lotuliukas.gif
Beje į užgrūzintą daugiabučio kiemą greitajai ar kitom spectarnybom taip pat sunku įvažiuot, o butai irgi nevisada sunumeruoti doh.gif Kai dirbau jaunystėje rinkimuose ir dalindavau lapelius, tekdavo gerokai paklaidžioti, kol rasi kai kur doh.gif
O šiaip mus gydytojai randa, pas naujagimį lankyt atvažiuoja...Taip pat, kaip mieste, gal išsikviest, jei vaikas susirgo į namus.
Be to gatvės užvadinimas ir adreso suteikimas tikrai nėra didelė problema, daugumoj naujų kvartalų gatvės juk yra.
O naujuose namų kvartaluose vaikų labai daug, bent jau pas mus mirksiukas.gif Iki artimiausios mokyklos mums pusantro kilometro, vaikus iš/į namus vežioja geltoni autobusiukai, bet vėlgi į tą mokyklą savo vaikų neplanuoju vest.
Kai kurie kaimynai leidžia vaikus į artimiausią mokyklą ir vargo nemato. Vaikai paimami iš namų ir parvežami iki durų.
O man, kaip visada, reikia kažkokios ypatingos mokyklos lotuliukas.gif
O šiaip, aišku, viskas priklauso nuo namo vietos. Vienkiemyje labai toli nuo miesto ir jo teikiamų paslaugų gyvent tikrai nenorėčiau...
Atsakyti
Šiaip, mergaitės, turiu įtarimą, kad individualiuose namuose šiuo metu gyvena dauguma žmonių, kurie kadaise gyveno butuose, todėl turi ką palyginti. Tuo tarpu gyvenančios butuose iš tiesų gali tik įsivaizduoti tiek individualaus namo pliusus, tiek minusus. Todėl pastarųjų nuomonė, na tokia .... rolleyes.gif ne itin teisinga. Nes bet kokiame dalyke norint padaryti teisingas išvadas, reikia turėti sukaupus pakankamai daug info apie svarstomą dalyką, šiuo atveju-tiek apie gyvenimą bute, tiek apie gyvenimą individualiame name.

Beje, pati aš gyvenu bute, tačiau turiu įtarimą, kad labiau man patiktų individualiame name. Žinoma, būtų dienų, kai keikčiausi, tačiau, manau, visuma būtų thumbup.gif Čia panašiai kaip kūdikį turėti - na tikrai, užknisa, kad neduoda išsimiegoti, kad žinda kas 3 val., kad verkšlena nežinia ko visą dieną, tačiau visumoje - už jokius pasaulio turtus neatsisakyčiau to niurgiančio ryšulėlio, nes niekas manęs tokia laiminga negali padaryti-tik jis smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Morocco @ 2009 05 30, 17:25)
Šiaip, mergaitės, turiu įtarimą, kad individualiuose namuose šiuo metu gyvena dauguma žmonių, kurie kadaise gyveno butuose, todėl turi ką palyginti. Tuo tarpu gyvenančios butuose iš tiesų gali tik įsivaizduoti tiek individualaus namo pliusus, tiek minusus. Todėl pastarųjų nuomonė, na tokia .... rolleyes.gif ne itin teisinga. Nes bet kokiame dalyke norint padaryti teisingas išvadas, reikia turėti sukaupus pakankamai daug info apie svarstomą dalyką, šiuo atveju-tiek apie gyvenimą bute, tiek apie gyvenimą individualiame name.

Beje, pati aš gyvenu bute, tačiau turiu įtarimą, kad labiau man patiktų individualiame name. Žinoma, būtų dienų, kai keikčiausi, tačiau, manau, visuma būtų  thumbup.gif Čia panašiai kaip kūdikį turėti - na tikrai, užknisa, kad neduoda išsimiegoti, kad žinda kas 3 val., kad verkšlena nežinia ko visą dieną, tačiau visumoje - už jokius pasaulio turtus neatsisakyčiau to niurgiančio ryšulėlio, nes niekas manęs tokia laiminga negali padaryti-tik jis smile.gif

jeigu butum skaicius bent paskutinius kelis psl tai pirmos tavo pastraipos net nereiketu rasyti biggrin.gif

man regis viloje ant juros kranto isvis idealiausia butu gyventi biggrin.gif
Atsakyti
Ji nieko neskaitė, tik šiaip parašė savo asmeninę nuomonę šiuo klausimu 4u.gif

ilonux, pačiame centre esančiuose parkuose taip intensyviai nešikina kaip miegamuosiuose rajonuose, todėl tu susidarai šiek tiek klaidinančią info.
Atsakyti
Vakar su šeimyna dviračiais pravažiavom pro namus soduose prie Žaliųjų ežerų - nu gražu labai, pušelės, iš kai kurių pro langus ežeras matosi, privatumas, paukšteliai čiulba, grynas oras, tyla, kieme daug erdvės vaikams etc., bet...Pagalvojau - ne, nenorėčiau ten gyventi, nepasiant visos romantikos ir gamtos žavesio - jau geriau tada geras butas centre... Bet, kai palyginu savo buvusį tikrai gerą butą centre (senamiesčio ribose, vos keli butai laiptinėj, autonominis šildymas, gažūs vaizdeliai per langus, visados vieta mašinai pastatyti, į darbą vaikščiojau pėstute arba dviračiu... ) su mūsų namuku ir kukliu sklypuku mieste - oi, net nėra ką lyginti... smile.gif Nė už ką nebenorėčiau atgal...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 31 gegužės 2009 - 08:28
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 05 31, 07:42)

ilonux, pačiame centre esančiuose parkuose taip intensyviai nešikina kaip miegamuosiuose rajonuose, todėl tu susidarai šiek tiek klaidinančią info.

Tu ką, galvoji aš apart miegamųjų kvartalų nieko nesu mačiusi lotuliukas.gif Yra tekę gyvent centre, ir užsienyje, dideliuose miestuose. Užsienyje dėl šunų tvarka yra...
O vat Lietuvoj...Šikina tuos šunis ir centre. Dar ir kaip. Mano darbas pačioj miesto širdy, tai per pietų pertrauką einam į parką ir Danės pakrantes pasivaikščiot, tai visko tenka prisižiūrėt. Ir ant vejos ten neprisėsi pasisėdėt, kaip prie savo namo tongue.gif Šunų nusiusiota ir nukakoka, bomžai renka butelius, o vakarais suoleliai nusėsti agresyvių paauglių (pati jaunystėj irgi su chebra sėdėjau lotuliukas.gif )
Kur čia jau tas komfortas...
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 05 31, 07:42)
Ji nieko neskaitė, tik šiaip parašė savo asmeninę nuomonę šiuo klausimu 4u.gif

sutikciau tik del to, kad butuose gyvene zmones labai i namus verziasi ir siekia ju bet kokia kaina biggrin.gif o gyvene ir name ir bute, renkantis trecia busta dar labai pagalvotu kur geriau ax.gif

Flight, o kodel tie namukai prie zaliuju nesuviliotu taves? ax.gif del atstumo ar del ko?
Atsakyti