westa, tarp norėjimo ir galėjimo yra nemažas skirtumas. Užtenka pasidomėti, kaip mamoms sekasi kontroliuoti pirmokėlių ar pradinukų dienotvarkę, kurie mokosi vos kelias valandas per dieną. Sukasi kaip išmano, nors gyvena pačiame mieste.
ilonux, apie specializuotas mokymo ar ugdymo įstaigas nekalbam, kaip ir apie privačias. Kalbam apie elines, kurių gal 98 proc. ar pan.
Taip, kartais namo gyventojai neįvertina, kad privatumo gali būti žymiai mažiau, nei gyvenant bute. Kur uždarei duris ir niekas tavęs nemato. Nebent išgirsta, jei plonos perdangos.
QUOTE(westa @ 2009 05 28, 12:29)
mane žavi žmonės, kurie vaikams apš... šiknas valo, bet taksistais jiems būti nenori
. susidaro įspūdis, kad tai pats blogiausias dalykas koks gali nutikt gyvenime .. nori būti nubaustas, vežiok vaikus
.. galiu paguost.. gyvenime būna daug blogesnių ir sunkesnių ,,darbų"
juokingi motyvai.. išties manau, kad dauguma tų motyvų tų žmonių kurie net nebandė gyvent nuosavame name.

juokingi motyvai.. išties manau, kad dauguma tų motyvų tų žmonių kurie net nebandė gyvent nuosavame name.
klaidingas ispudis susidaro

ir tema lyg ir kas geriau namas ar butas

na as manau, kad siknas valysiu dar 2-3 metus. o taksi dirbciau 10-15. tai kada sau gyvent? kodel as, vaikus paauginus tureciau penktadienio vakara leist ne su vyru ir/ar draugais, o laukt, kol pauglei baigsis mokyklos diskoteka?

cia as kalbu apie namus, 20-30 km atstumu nuo miesto, kur nera visuomeninio transporto, arba jis vaziuoja retai/nereguliariai. namai Vilniuje, ar tik keli km uz jo ribos jau visai kitas reikalas, nesukeliantis tiek diskusiju

todel apie nama mes mastom tik vaikamas paugus. bet tada jau vel kils klausimas, kam mums dviems didelis namas, jei vaikai tuoj iseis?

QUOTE(Subjektyvi @ 2009 05 28, 12:53)
westa, tarp norėjimo ir galėjimo yra nemažas skirtumas. Užtenka pasidomėti, kaip mamoms sekasi kontroliuoti pirmokėlių ar pradinukų dienotvarkę, kurie mokosi vos kelias valandas per dieną. Sukasi kaip išmano, nors gyvena pačiame mieste.
Taip, kartais namo gyventojai neįvertina, kad privatumo gali būti žymiai mažiau, nei gyvenant bute. Kur uždarei duris ir niekas tavęs nemato. Nebent išgirsta, jei plonos perdangos.
aš pati turėjau pirmokę ir jau gyvenau name. todėl manau, kad turiu daugiau praktikos nei Tu šiuo klausimu.

dėl privatumo.. net neverta diskusijos tema .. man niekada niekas neįrodys , kad gyvenant bute galima turėt daugiau privatumo nei name.. apie kraštutinumus mes nekalbam . Didžiojoje daugumoje atvejų namas yra privatesnė erdvė gyvent nei butas.
Papildyta:
QUOTE(angi @ 2009 05 28, 13:02)
klaudingas ispudis susidaro
uztat vaiku veziojimas ir itrauktas i dikusija apie privalumus ir trukumus
na as manau, kad siknas valysiu dar 2-3 metus. o taksi dirbciau 10-15. tai kada sau gyvent? kodel as, vaikus paauginus tureciau penktadienio vakara leist ne su vyru ir/ar draugais, o laukt, kol pauglei baigsis mokyklos diskoteka?
arba sestadienio ryta lepintis ne saldziu miegu, o vezt vaika i bureli/sveciu ir tt? uk pripazystu, kas egoiste esu. myliu vaikus, bet reik ir save mylet 
todel apie nama mes pastom tik vaikamas paugus. bet tada jau vel kils klausimas, kam mums dviems didelis namas, jei vaikai tuoj iseis?

todel apie nama mes pastom tik vaikamas paugus. bet tada jau vel kils klausimas, kam mums dviems didelis namas, jei vaikai tuoj iseis?

QUOTE(westa @ 2009 05 28, 13:07)
aš pati turėjau pirmokę ir jau gyvenau name. todėl manau, kad turiu daugiau praktikos nei Tu šiuo klausimu.
mūsų kvartale gyvena daugiau nei 10 vaikų ir visi jie mokyklinokai, darželinokai. Tėvai gyvena vienodom nuotaikom ir nei vienas nesigaili gyvenantis name.. tai kodėl aš turėčiau priimti gyvenančių bute nuomonę apie gyvenimą name rimtai?
dėl privatumo.. net neverta diskusijos tema .. man niekada niekas neįrodys , kad gyvenant bute galima turėt daugiau privatumo nei name.. apie kraštutinumus mes nekalbam . Didžiojoje daugumoje atvejų namas yra privatesnė erdvė gyvent nei butas.
Papildyta:
kiek dažnai vaikams diskotekos? būrelius galima pasirinkt ir ne savaitgaliais.. toks jausmas, kad būreliai apskritai privalomi vaikams
.. viską galima suderint , kai yra noras. Kai nori, ieškai galimybių, kai nenori - ieškai priežasčių 

Papildyta:

o ko jus taip piktai

QUOTE(angi @ 2009 05 28, 13:09)
o ko jus taip piktai
juk cia DISKUSIJA, kur visi isako nuomenes, o ne persa savo gyvenimo buda 

tai kad nepiktai

westa, tai tu nejauti skirtumo tarp Klaipėdos ir Vilniaus. Vilniuje daug kas kitaip, ypač kamščiai. Todėl kas patogu Klaipėdoje, tas netinka Vilniaus gyvenimo būdui. Čia ir būreliai kiti, galbūt atstumai kitokie. To negalėdama įvertinti, nežinai svarbių niuansų. Todėl ir akcentuojama vežiojimas, važinėjimas, kaip bus po to.
Be to mūsų draugai gyvena nuosavuose namuose, viską žinau iš pirmų lūpų. Viskas priklauso nuo vietos. Sutikčiau gyventi name, jei jis stovėtų Žvėryne ar Antakalnyje, blogiausiu atveju Markučiuose. Viskas. Daugiau variantų nėra. Mums patinka daug ką pasiekti pėsčiomis arba įveikiant kuo patogesniais maršrutais. Gyventi kažkur miške ar užmiesčio laukuose - galbūt kada nors, kai būsime pensininkai.
Be to mūsų draugai gyvena nuosavuose namuose, viską žinau iš pirmų lūpų. Viskas priklauso nuo vietos. Sutikčiau gyventi name, jei jis stovėtų Žvėryne ar Antakalnyje, blogiausiu atveju Markučiuose. Viskas. Daugiau variantų nėra. Mums patinka daug ką pasiekti pėsčiomis arba įveikiant kuo patogesniais maršrutais. Gyventi kažkur miške ar užmiesčio laukuose - galbūt kada nors, kai būsime pensininkai.

QUOTE(westa @ 2009 05 28, 13:29)
mane žavi žmonės, kurie vaikams apš... šiknas valo, bet taksistais jiems būti nenori
. susidaro įspūdis, kad tai pats blogiausias dalykas koks gali nutikt gyvenime .. nori būti nubaustas, vežiok vaikus
.. galiu paguost.. gyvenime būna daug blogesnių ir sunkesnių ,,darbų"

mes patys nusprendem, kad gyvenimas bute nevilioja, nori tvarkytis laiptine, kaimynams nereikia, nori aplinka, ai juk ir taip gerai, esi nuo visu priklausomas. Tai labai viliojo tureti sava erdve ir tvarkytis taip kaip norim mes

Patys irgi labai svarstem, kiek km norim nuo miesto, bet gavosi, kad situacija pati issisprende savaime, uzmatem nebloga pasiulyma, 4 km nuo miesto tai ir paciupom ta sklypa

O kurie nusprendzia gyventi butuke, jie turi irgi savu motyvu ir cia nieko blogo, visi renkasi pagal galimybes

oj vel kokios diskusijos isiliepsnojo
nori nenoriu, bet pritariu viskam kas parasyta
blyn man kazkokia apskritai namo fobija issivysciusi
is savo neperilgiausio gyvenimo name praleidau 17 metu, bet netraukia manes del visu isvardintu minusu...
aisku pliusu daugybe, bet namu "malonumai" man baigiasi, kai pagalvoju apie vaiku veziojimus, aplinku tvarkymus, visu kampu tvarkymus, kuriu kur kas daugiau nei bute, ir finansiskai visgi tai yra brangesnis malonumas nei butas, bent jau as tuo isitikinus is savo aplinkos turedama pavyzdzius.

QUOTE(angi @ 2009 05 28, 13:02)
klaidingas ispudis susidaro
uztat vaiku veziojimas ir itrauktas i dikusija apie privalumus ir trukumus
arba sestadienio ryta lepintis ne saldziu miegu, o vezt vaika i bureli/sveciu ir tt? uk pripazystu, kas egoiste esu. myliu vaikus, bet reik ir save mylet
cia as kalbu apie namus, 20-30 km atstumu nuo miesto, kur nera visuomeninio transporto, arba jis vaziuoja retai/nereguliariai. namai Vilniuje, ar tik keli km uz jo ribos jau visai kitas reikalas, nesukeliantis tiek diskusiju
todel apie nama mes mastom tik vaikamas paugus. bet tada jau vel kils klausimas, kam mums dviems didelis namas, jei vaikai tuoj iseis?

nori nenoriu, bet pritariu viskam kas parasyta

blyn man kazkokia apskritai namo fobija issivysciusi

aisku pliusu daugybe, bet namu "malonumai" man baigiasi, kai pagalvoju apie vaiku veziojimus, aplinku tvarkymus, visu kampu tvarkymus, kuriu kur kas daugiau nei bute, ir finansiskai visgi tai yra brangesnis malonumas nei butas, bent jau as tuo isitikinus is savo aplinkos turedama pavyzdzius.
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 05 28, 13:15)
westa, tai tu nejauti skirtumo tarp Klaipėdos ir Vilniaus. Vilniuje daug kas kitaip, ypač kamščiai. Todėl kas patogu Klaipėdoje, tas netinka Vilniaus gyvenimo būdui. Čia ir būreliai kiti, galbūt atstumai kitokie. To negalėdama įvertinti, nežinai svarbių niuansų. Todėl ir akcentuojama vežiojimas, važinėjimas, kaip bus po to.

taip ,aš nesiginčyju.. Vilnius nuo Klaipėdos skiriasi.. Bet tema nėra vien apie Vilniaus miestą.. kaip aš neabsoliutinu kad namas yra gerai visur, ir rašiau, kad atstumas man svarbu, tai ir tu neabsoliutink visų blogumų, turėdama omenyje tik Vilniaus miestą..

miske gyvent mane dabar buvo suvilioje, geriau nei panasus atstumas nuo miesto ir plynam lauke tarp siaucianciu veju. tada jau geriau didesniam plote, vos keliais km toliau nuo centro, bet tarp pusu, gamtoje nerealioj. Alia pasvaigau ir uzteks, gal kada nors link pensijos

ne nu jūs man paaiškinkit.. kai esi jaunas, pilnas energijos, nesi potencialus dar kileris už vairo, tada namas už miesto blogai, o kai esi pensininkas ir kai labiausiai lankomos įstaigos pasidaro poliklinika ir miesto turgelis, tada jau gyvenimas už miesto, laukuose pasidaro patogus
ir kada gi jei ne pensijoje kambarius tvarkytis yra lengviausias darbas.. kaip ir žolynus pjaut
.. aš būtent pensijoje mąstyčiau apie butą pirmame aukšte, kur arčiau kokio parkelio , kad turėčiau kur su kaimynkom ant suolelio pasedėt ir apkalbinėt praeinantį jaunimėlį