QUOTE(Enija @ 2010 03 21, 10:48)
Paskaičiau temą ir nesupratau kur čia paslėptas ekologiškumas.
Ar kad nenaudojama medvilnės pūkeliai keliaujantys į sąvartyną ar kad naudojama ekologiška plastmasė kuriai plauti išnaudojamas apildomas geriamo vandens kiekis. Gal kas galėtumėt paaiškinti man.
Ar kad nenaudojama medvilnės pūkeliai keliaujantys į sąvartyną ar kad naudojama ekologiška plastmasė kuriai plauti išnaudojamas apildomas geriamo vandens kiekis. Gal kas galėtumėt paaiškinti man.
Siek tiek keistas klausimas...
Visu pirma mentruaciniai puodeliai, taureles paprastai gaminami is medicininio silikono, o ne plastmases.
Is plastmases paprastai gaminami higieniniai iklotai, ipakavimas jiems ir tt. Kurie kaip ir tamponai yra neperdirbami, o tunos savartyne (greiciausiai kaip ir sauskelnes kokius 200-500 metu). Isivaizduokit kiek moteru juos naudoja ir kokia tarsa aplinkai!
Beje, medvilnei uzauginti taip pat reikalingas vanduo. Esu isitikinusi, kad netgi daugiau nei pagaminti taurele. Pastarosios uztenka 1 moteriai 10 metu, gal net ilgiau, o kuriam laikui uztenka 1 tampono?!
Be to, tai daug geriau moters sveikatai, nes taurele gali isbuti makstyje 12 val ir nesukelia toksinio soko sindromo, neabsorbuoja dregmes, todel nepakeicia naturalios moters maksties terpes, nealergizuoja ir nepalieka visokiu svelniu medvilnes pukeliu maktyje Ir prie viso to, moteris dar gali ideti maza mazyti indeli i svarios gamtos issaugojima.
Manyciau taip!