Įkraunama...
Įkraunama...

"Mėnulio puodelis"

QUOTE(Ramune_lt @ 2008 12 10, 17:40)
Ot suzinojau naujiena ant sio svieto  blink.gif . Pradzioj skaiciau susizavejusi siuo "puoduku", bet kuo toliau, tuo labiau dvejoju. Pirma, man jis atrodo nepatogus, ta prasme, reikalaujantis daug igudziu ir pastangu pradzioje  g.gif . Antra, nu kazkaip su tom bakterijom idomiai (ar jos ten dauginasi, ar nesidaugina). Kazin ka musu ginekologai pasakytu apie si daikciuka?
Ir dar toks blondiniskas klausimas, jis skirtas tik MM dienom?

kad ygudziu nereik tiek daug kaip atrodo, kadangi pirmas dienas labai bijojau kad neprabegtu - daznai keiciau - tai ir uzteko (kartais pavykdavo tik is antro karto) kad ismokt isidet per pirma karta. O del jutimo - nejauciu jo visiskai schmoll.gif , tai pirmos mmm nesukelusios absoliuciai jokio nepatogumo nuo 13 metu blush2.gif
Atsakyti
kur galima isigyti . ir kiek toks malonumas kainuoja .
Atsakyti
Na, dėsiu dabar jums atsakaitą:
Kaip tik naudoju tą puodelį nuo vakar vakaro. Kol kas mano įspūdžiai nevienareikšmiai. Pradėsiu nuo blogiausio - naktį pratekejo. Laimė, kaip pirmą kartą, turejau įsidejus normalų įklotą, tai jokios katastrofos nebuvo. Be to, pratekėjo tik kažkoks rausvas kraujo serumas (plazma su vos vos kraujo, bet nemažai, ištepė puse paketo). O puodelyje liko toks tamsus tirštas kraujas, kuris ir padaro "katastrofas". Taip išeina, kad kraujas tam puodely sluoksniuojasi ir tiršto nepraleidžia? Bet pro kur jis pratekėjo? Gal pro tas mažas skylutes, kurios reikalingos, kad puodelis hermetiškai prisiklijuotų prie makšties sienelių? Tai va. Dieną maži įklotukai man būtini dėl nedidelio tepliojimo, o naktį kol kas reikia normalaus... Jaučiu, priežastis ta, kad mano mėnesinės gausios ir puodelis pernakt persipildė...
Dabar teigiami dalykai: kadangi dedantis reikia kaišiot pirštus ir žiūrėt, ar tas puodelis išsiskleidė, jaučiu, kad geriau jaučiu savo kūną. Matau, kiek puodelyje yra kraujo. Kadangi man mažakraujystė, galėsiu gydytojai tiksliai pasakyti kiek ml netenku (ant puodelio yra padalos mililitrais).
Patogumas gana normalus. Man šiek tiek maišo tas galiukas, kurį galima(ir rekomenduojama) patrumpint ar visai nupjauti, bet dar nesiryžtu, nes nemokėčiau be jo išimt. Jei ne retkarčiais pasimaišantis galiukas, puodelio visai nejaučiu.
Šiaip man viskas patogu, nes tualetas kartu su vonia ir į darbą nereikia.
Įsidėti man patogiausia jį sulanksčius į tulpytę (berods, tai panašu į patobulintą "septyniukės metodą", jei žiūrėsit užsienio forumą - kai kotelis žemyn, viršutinius kampus lenkiam įsitrižai vidurio kryptimi.) Kai bandžiau dėti C raidės metodu, kaip nurodyta knygutėj, viduj neišsiskleidė ir buvo labai nemalonu.
PLOVIMAS:
Puodelį prieš naudojimą 5 min pavirinau, o dabar išpylusi tik gerai praplaunu šaltu vandeniu ir vėl įsidedu. Pirmą dieną (gausiausią) man jis prisipildo per kokias 4-6 valandas. Prieš išimant būtina švariai nusiplauti rankas, o paskui BŪTINAI gerai nuskalaut nuo jų muilą. Muilas labai šarminis, o makšties terpė rūgštinė, gali sutrikti balansas. Aš dėl visa ko rankas dar perplaunu intymios higienos priemone, kurios balansas rūgštesnis, aišku, ją gerai nuskalauju vandeniu. Paties puodelio muilu neplaunu. Vakar užsienio forume skaičiau, kad jį plaunant paprastu muilu kažkam prasidėjo pienligė. Manau, švarių rankų ir vandens visai užtenka. Po mėnesinių ketinu jį pamirkyti vandens ir vandenilio peroksido tirpale. Galima acto tirpale. Ir išskalauti, žinoma.
Susidomėjusioms labai geras tinklalapis anglų kalba:

http://community.liv.../menstrual_cups

ten rasite milijonus viso pasaulio moterų džiūgavimų dėl šių puodelių, visų įmanomų problemų sprendimus ir komentarų apie visus puodelius: Diva, MooncupUK, MooncupUS, Ladycup, PinkCup, BlueCup ir tt.
Tam forume susidariau įspūdį, kad Lietuvoj parduodamas Mooncup UK yra neblogas. Dar mane sudomino suomiškas Lunette. Berods, jis didesnis, kam mėnesinės gausesnės, nes man per naktį pribėgo labai pilnas, gal dėl to nutekėjo. Galima įsigyt internetu.

Kas ten klausė dėl įsigijimo, tai savo Mooncup UK, A dydžio, aš pirkau Vilniuj, Jakšto g. "Sveiki produktai". Kainavo 99 litus su centais. Jie parduoda internetu ir į kitus miestus.

Esu nusiteikusi įprasti prie to puodelio, išmokti tinkamai su juo elgtis ir išspręsti visas problemas. Pati idėja man labai patinka. Ypač linkiu juo pasidomėti dvidešimtmetėms. Šitiek paketų sutaupytumėt ir savo kūną geriau pažintumėt! Sėkmės visoms bandant puodelius!!!

Atsakyti
QUOTE(mamycka @ 2008 12 05, 21:52)
Pagalvojau stai ka - o kai ta daikta plauni, tai kaip tada su  kelnaitemis ir pan  g.gif  isimi prietaisa, uzsidedi kelnaites, nueini isplauti, ir tada vel isidedi prietaisa, o tai per ta laika drabuziai nesusitepa? juk jokio tapono tuo metu nera g.gif  kazkaip nelabai isivaizduoju kaip visa tai veikia.

Beje, tikriausiai keistai jausciaus pati visa tai darydama viesame tualete  doh.gif


Jei namie tualetas ne kartu su vonia, aš jį keisčiau ne tualete, o ant vonios. Kad ir nusimovus "vieną kelnę" ir uždėjus koją skersai vonią taip, kad tarpukojis kabetu ant vonios. Bent jau pradžioj išimant pilną puodelį tikrai realu pritaškyti. Mokytis reikėtų namie, pvz per atostogas ar savitgaliais, o įgudus turbūt įmanoma ir viešoje vietoje ant tualeto.
Papildyta:
QUOTE(Ramune_lt @ 2008 12 10, 18:40)
Ot suzinojau naujiena ant sio svieto  blink.gif . Pradzioj skaiciau susizavejusi siuo "puoduku", bet kuo toliau, tuo labiau dvejoju. Pirma, man jis atrodo nepatogus, ta prasme, reikalaujantis daug igudziu ir pastangu pradzioje  g.gif . Antra, nu kazkaip su tom bakterijom idomiai (ar jos ten dauginasi, ar nesidaugina). Kazin ka musu ginekologai pasakytu apie si daikciuka?
Ir dar toks blondiniskas klausimas, jis skirtas tik MM dienom?


Taip, jis reikalauja įgūdžių pradžioje. Skaičiau, kai kurioms reikia pratintis 1 ciklą, o kai kurioms net kokius 3 ciklus. Būna visko. Bet paskui jis tikrai patogesnis už įklotus ir tamponus. Su juo galima maudytis ir sportuot.
Bakteriniu atžvilgiu manau, kad jis irgi pranašesnis. Tik reikia visada plaut rankas.
Jis pats pagamintas iš medicininio silikono - kaip tie žiedai skrandžio mažinimo operacijoms. Jokios bakterijos jame nesidaugina, išskyrus tas, kurios pateks nuo nešvarių rankų. Na ir šarminis muilas nėra gerai, nes makšties terpė rūgšti. Todėl aš prieš jį dėdamasi rankas plaunu intymios higienos priemone, o jei muilu, tai geriau kokiu bekvapiu ir bespalviu švelnesniu ir gerai nuskalaut. O dar pagalvok, ar vyrai savo penį sterlizuoja prieš ten įkišdami? Juk ne! Geriausiu atveju būna tiesiog nusiprausę. Taip kad manau, užtenka paprastos higienos ir nieko ten neatsitiks. Puodelių privalumas prieš tamponus yra tas, kad jie nedžiovina gleivinės. Va tamponuose tai tikrai gendant kraujui dauginasi bakterijos. Ilgiau nekeičiant įkloto - taip pat. Manau, šiuo atžvilgiu puodeliai sveikesni, nes niekas ten nešunta.
Dėl paskutinio klausimo - taip, jis skirtas MM dienoms, bet teko skaityti, kad kai kas jį naudoja kasdien, nes padeda nuo šlapimo nelaikymo moterims, kurios kosint ar čiaudint nesulaiko šlapimo. Jis šiek tiek treniruoja tuos raumenis, kurie laiko puodelį, kaip supratau, ir yra alternatyva pesarams, kurie gydytojų skiriami tokiu atveju (neišmanau apie tai, bet taip skaičiau užsienio forume)
Atsakyti
Na va, pirmas mano ciklas su Mėnulio puodeliu MooncupUK baigėsi. Prisipažįstu, kad vieną dieną (ketvirtą) buvau nuo jo pavargusi ir naudojau tik įklotą. Bet nakčiai vėl įsidėjau puodelį. Visgi daug saugiau naktį su juo miegot (pratekėjimų prasme). Iš viso per šį ciklą sunaudojau 4 higieninius paketus (naktimis) ir keletą kasdienių įklotų (dienomis).
Taigi mano išvados:
1. Visgi žiauriai kietas, nors ir elastingas, tas viršutinis MooncupUK puodelio kraštas. Išimant kartais būna skausmingų momentų. Gerai, kad tie momentai trumpi ir žalos nepadaro. Kita vertus, puodelis su kietu kraštu lengviau išsiskleidžia makštyje. Skaičiau, kad su minkštesniais kitų firmų puodeliais reikia daugiau kantrybės ir laiko tinkamai juos įsidedant.
2. Su puodeliu jautiesi žymiai saugiau pratekėjimų prasme, ypač naktį. O ir tie pratekėjimai kažkokie švelniai rausvi ir vandeningi, tamsaus tiršto kraujo gerai įdėtas puodelis nepraleidžia. Tačiau kažkokios papildomos apsaugėlės vis tik reikia.
3. Ta puodelio kojytė trečią dieną man kartais labai nemaloniai badė "prieangį". Nukirpt jos dar nedrįsau, nes išimant puodelį ji man dar labai reikalinga. Bet ateity aš ją čiakštelsiu žirklėmis:)
4. Jaučiuosi labiau susidraugavusi su savo kūnu ir fiziologija.
5. Puodelio tikrai neatsisakysiu, eksperimentuosiu su juo toliau.
Tikiuosi, mano ataskaita kam nors bus naudinga. Toks buvo šio rašymo tikslas.
Atsakyti
Visokia, aciu tau uz issamu pasakojima. Suzavejai mane juo, darbar belieka pasidometi is kur ji gauti ir kiek jis litu kainuos mirksiukas.gif .
Man MM nera gausios, bet mano oda labai nemegsta paketu, tamponai man irgi nelabai patinka. Manau tas menulio puodelis, vertas demesio drinks_cheers.gif .
Atsakyti
QUOTE(Ramune_lt @ 2008 12 14, 20:33)
Visokia, aciu tau uz issamu pasakojima. Suzavejai mane juo, darbar belieka pasidometi is kur ji gauti ir kiek jis litu kainuos  mirksiukas.gif .
Man MM nera gausios, bet mano oda labai nemegsta paketu, tamponai man irgi nelabai patinka. Manau tas menulio puodelis, vertas demesio  drinks_cheers.gif .


Taigi ilgajam (pirmam, gal nematei?) savo komentare parašiau:

"Kas ten klausė dėl įsigijimo, tai savo Mooncup UK, A dydžio, aš pirkau Vilniuj, Jakšto g. "Sveiki produktai". Kainavo 99 litus su centais. Jie parduoda internetu ir į kitus miestus."
Atsakyti
Sveikos,

kazkada rasiau apie savo problema ,nusipirkus A dydį - maudė ir spaudė.
Is UK man pabandymui atsiunte mažesnį B dydį.
Ir - viskas OK, komfortas nuo pirmos MM dienos!

Taigi su daikčiuku susigyvenau ir visoms ji rekomenduoju.
Atsakyti
QUOTE(beer @ 2008 12 18, 10:51)
Sveikos,

kazkada rasiau apie savo problema ,nusipirkus A dydį - maudė ir spaudė.
Is UK man pabandymui atsiunte mažesnį B dydį.
Ir - viskas OK,  komfortas nuo pirmos MM dienos!

Taigi su daikčiuku susigyvenau ir visoms ji rekomenduoju.


Džiugu girdėti thumbup.gif
Atsakyti
Na ka gi , pasidalinsiu is as savo ispudziais. Pirmas dvi dienas buvo tikrai sunku isidet, vis per anksti issiskleisdavo, bet veliau pabandziau ta antra sulankstymo buda tai super smile.gif jokiu problemu. Pirma nakti truputi pratekejo. Diena buvo viskas ok. Del viso pikto visa cikla nesiojau plona iklota. 3 diena sumasciau nukiprt ta galiuka kaip parodyta, tai veliau gal 20min bandziau vonioj istraukt biggrin.gif bet jau paskutine diena igudzau normaliai isidet ir istraukt. Ir tikrai kaip kazkas rase sis "puodelis" padeda pazint savo organizma. Dar plius ismoko atpalaiduot raumenis tongue.gif nes kitaip sunku istraukt.
Apibendrinus pirmom dienom buvo sunkoka, bet idomu smile.gif bet aplamai esu tikrai labai patenkinta. 100% patogumas, nei jauti besimakaluojancius allwaisus, nei sausinancius tamponus, + netersi aplinkos, tikrai super thumbup.gif
O del pakeitimo viesuose tualetuose, tai suvyniojau i popieriu ir isploviau. Instrukcijoj raso, jog galima tik ispilt krauja ir vel isidet. O tuo metu kai ploviau, tai i kelnaites popieriaus gabaliuka isidetu, jei netycia tuo metu teketu ( kazkas klause lyg ir sio klausimo ). O namie keiciu tik vonioje. Kaip jau minejo kazkas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(samyy @ 2009 01 12, 00:10)
Na ka gi , pasidalinsiu is as savo ispudziais. Pirmas dvi dienas buvo tikrai sunku isidet, vis per anksti issiskleisdavo, bet veliau pabandziau ta antra sulankstymo buda tai super smile.gif jokiu problemu. Pirma nakti truputi pratekejo. Diena buvo viskas ok. Del viso pikto visa cikla nesiojau plona iklota. 3 diena sumasciau nukiprt ta galiuka kaip parodyta, tai veliau gal 20min bandziau vonioj istraukt  biggrin.gif bet jau paskutine diena igudzau normaliai isidet ir istraukt. Ir tikrai kaip kazkas rase sis "puodelis" padeda pazint savo organizma. Dar plius ismoko atpalaiduot raumenis  tongue.gif nes kitaip sunku istraukt.
Apibendrinus pirmom dienom buvo sunkoka, bet idomu smile.gif bet aplamai esu tikrai labai patenkinta. 100% patogumas, nei jauti besimakaluojancius allwaisus, nei sausinancius tamponus, + netersi aplinkos, tikrai super  thumbup.gif
O del pakeitimo viesuose tualetuose, tai suvyniojau i popieriu ir isploviau. Instrukcijoj raso, jog galima tik ispilt krauja ir vel isidet. O tuo metu kai ploviau, tai i kelnaites popieriaus gabaliuka isidetu, jei netycia tuo metu teketu ( kazkas klause lyg ir sio klausimo ). O namie keiciu tik vonioje. Kaip jau minejo kazkas smile.gif


Kuo daugiau tokiu atsiliepimu paskaitau tuo labiau noriu ir as sita daikciuka isbandyt. Turbut jau pirksiu kitam ciklui bigsmile.gif Aciu, kad pasidalinate info 4u.gif
Atsakyti
As irgi visai gundziausi, ko nepamaciau to puodelio dydzio parduotuvej swoon.gif Ten jis isimtas is dezutes stende buvo, galima paciupinet ir apziuret. Jis toks kietas man pasirode, niekaip neisivaizduoju, kaip jis gali buti patogus, tai dar susilaikysiu nuo pirkimo.

Atsakyti