Na, dėsiu dabar jums atsakaitą:
Kaip tik naudoju tą puodelį nuo vakar vakaro. Kol kas mano įspūdžiai nevienareikšmiai. Pradėsiu nuo blogiausio - naktį pratekejo. Laimė, kaip pirmą kartą, turejau įsidejus normalų įklotą, tai jokios katastrofos nebuvo. Be to, pratekėjo tik kažkoks rausvas kraujo serumas (plazma su vos vos kraujo, bet nemažai, ištepė puse paketo). O puodelyje liko toks tamsus tirštas kraujas, kuris ir padaro "katastrofas". Taip išeina, kad kraujas tam puodely sluoksniuojasi ir tiršto nepraleidžia? Bet pro kur jis pratekėjo? Gal pro tas mažas skylutes, kurios reikalingos, kad puodelis hermetiškai prisiklijuotų prie makšties sienelių? Tai va. Dieną maži įklotukai man būtini dėl nedidelio tepliojimo, o naktį kol kas reikia normalaus... Jaučiu, priežastis ta, kad mano mėnesinės gausios ir puodelis pernakt persipildė...
Dabar teigiami dalykai: kadangi dedantis reikia kaišiot pirštus ir žiūrėt, ar tas puodelis išsiskleidė, jaučiu, kad geriau jaučiu savo kūną. Matau, kiek puodelyje yra kraujo. Kadangi man mažakraujystė, galėsiu gydytojai tiksliai pasakyti kiek ml netenku (ant puodelio yra padalos mililitrais).
Patogumas gana normalus. Man šiek tiek maišo tas galiukas, kurį galima(ir rekomenduojama) patrumpint ar visai nupjauti, bet dar nesiryžtu, nes nemokėčiau be jo išimt. Jei ne retkarčiais pasimaišantis galiukas, puodelio visai nejaučiu.
Šiaip man viskas patogu, nes tualetas kartu su vonia ir į darbą nereikia.
Įsidėti man patogiausia jį sulanksčius į tulpytę (berods, tai panašu į patobulintą "septyniukės metodą", jei žiūrėsit užsienio forumą - kai kotelis žemyn, viršutinius kampus lenkiam įsitrižai vidurio kryptimi.) Kai bandžiau dėti C raidės metodu, kaip nurodyta knygutėj, viduj neišsiskleidė ir buvo labai nemalonu.
PLOVIMAS:
Puodelį prieš naudojimą 5 min pavirinau, o dabar išpylusi tik gerai praplaunu šaltu vandeniu ir vėl įsidedu. Pirmą dieną (gausiausią) man jis prisipildo per kokias 4-6 valandas. Prieš išimant būtina švariai nusiplauti rankas, o paskui BŪTINAI gerai nuskalaut nuo jų muilą. Muilas labai šarminis, o makšties terpė rūgštinė, gali sutrikti balansas. Aš dėl visa ko rankas dar perplaunu intymios higienos priemone, kurios balansas rūgštesnis, aišku, ją gerai nuskalauju vandeniu. Paties puodelio muilu neplaunu. Vakar užsienio forume skaičiau, kad jį plaunant paprastu muilu kažkam prasidėjo pienligė. Manau, švarių rankų ir vandens visai užtenka. Po mėnesinių ketinu jį pamirkyti vandens ir vandenilio peroksido tirpale. Galima acto tirpale. Ir išskalauti, žinoma.
Susidomėjusioms labai geras tinklalapis anglų kalba:
http://community.liv.../menstrual_cupsten rasite milijonus viso pasaulio moterų džiūgavimų dėl šių puodelių, visų įmanomų problemų sprendimus ir komentarų apie visus puodelius: Diva, MooncupUK, MooncupUS, Ladycup, PinkCup, BlueCup ir tt.
Tam forume susidariau įspūdį, kad Lietuvoj parduodamas Mooncup UK yra neblogas. Dar mane sudomino suomiškas Lunette. Berods, jis didesnis, kam mėnesinės gausesnės, nes man per naktį pribėgo labai pilnas, gal dėl to nutekėjo. Galima įsigyt internetu.
Kas ten klausė dėl įsigijimo, tai savo Mooncup UK, A dydžio, aš pirkau Vilniuj, Jakšto g. "Sveiki produktai". Kainavo 99 litus su centais. Jie parduoda internetu ir į kitus miestus.
Esu nusiteikusi įprasti prie to puodelio, išmokti tinkamai su juo elgtis ir išspręsti visas problemas. Pati idėja man labai patinka. Ypač linkiu juo pasidomėti dvidešimtmetėms. Šitiek paketų sutaupytumėt ir savo kūną geriau pažintumėt! Sėkmės visoms bandant puodelius!!!