Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Sveiki,

sugrįžtu su pora paprastų kadrų iš Miuncheno:

user posted image

user posted image

laukiu komentarų ir kritikos.
Šiaip atostogos buvo mažai fotografinės, labai kažkaip jau ten atsipalaidavau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2008 08 11, 09:19)
Laba diena,
noriu, bet nedrįstu ir vėl jungtis į jūsų gretas  blush2.gif
noriu mokytis, bet vis pritingiu kadrų pagaudyt  blush2.gif

fotikas muilinukė, bet vistiek norėjau parodyt, ir, jei bus, komentarų išgirst smile.gif

kadangi dangus yra gražus ir jį reikėtų labiau akcentuot, tai kirpčiau virš tilto išplatėjimo. mano galva, tada geriau žiūrėtųsi.
antroj nuotraukoj daryčiau kvadratą. man apačios per daug. o daugiau viską Pupeliukas pasakė 4u.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 08 11, 10:44)
Sveiki,

sugrįžtu su pora paprastų kadrų iš Miuncheno:

man pirma labai labai thumbup.gif
Atsakyti
ačiū Pupeliukui ir Bitei majai už komentarus. pamėginau nukirpti tilto apačią - tikrai visai kitoks vaizdas ir kita mintis nuotraukos atsiranda.
man su visu tuo tiltu nuotraukoje toks judėjimas į tolį jaučiasi, o be tilto apačios tokia ramybė ir žvilgsnis į dangų smile.gif

ir dėl kvadrato tikrai gera mintis - pamėginau - žiūrisi tikrai geriau 4u.gif .

Sayonaros pirmas kadras ir man žymiai įdomesnis, nei antras thumbup.gif
tik, aš ne kaip komentarą bet kaip klausimą norėčiau parašyt - ar netrūksta šešėliams galvų? mano akis bėga žemyn ir nori viso šešėlio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2008 08 11, 11:53)
Sayonaros pirmas kadras ir man žymiai įdomesnis, nei antras  thumbup.gif
tik, aš ne kaip komentarą bet kaip klausimą norėčiau parašyt - ar netrūksta šešėliams galvų? mano akis bėga žemyn ir nori viso šešėlio biggrin.gif

man netrūksta smile.gif aš nenorėčiau savo kadre matyti tokios kompozicijos, kokią Tu siūlai - su pilnu šešėliu, nes nebūtų balanso, mano galva 4u.gif ačiū už komentarą 4u.gif
bet lai ir kiti pasisako, gal tikrai trūksta smile.gif
Atsakyti
Sayonara, pritariu visiems. pirmas kadras nurungia antraji. butum parodzius tik antra, irgi pagirciau. bet po pirmojo, antras nublunka blush2.gif

Lindra, pirmoji foto tikrai puiki. pakadravus, kaip bite maja patare, man dar idomiau tampa. bet pamatyta puikiai. apie antra jau pupeliukas pasake viska. kvadrato dar neivaldzius as, tai sunku kazka tuo klausimu apie kadravima kvadratu sakyt. ax.gif

Ca_gril - pirmoji topine wub.gif wub.gif ir stock principus atitinka tiek kokybes, tiek siuzeto atzvilgiu. bet tikrai super pagautos spalvos (kad jas kur, pas mane tokiu net nera turbut lotuliukas.gif ), super kadras. antras jau asmeniskesnis ir man nelabai, jau matau tik miela tavo vaika wub.gif as aisku dziaugiuos ji matydama, bet cia jau seimyninis wub.gif bet spalvos....... einu padepresuosiu
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 08 10, 21:51)
Puriena, va mano beerdvis kadras biggrin.gif

Aha, panašus gi bigsmile.gif Dėl erdvės tai sutinku.

QUOTE(Gaziulka @ 2008 08 10, 21:59)
Purienathumbup.gif Aj, nezinau, as turbut nelabai objektyvi tavo foto atzvilgiu, nes nu man jos dazniausiai artimos tokios - jauciu silpnybe tavo stiliui, siokai tokiai netvarkai kadre (turbut kruopsciai suplanuotai), ir tam zanrui - kzk tarp portreto ir reportazo, ir istorijai, kurios tavo foto paprastai pasakoja, nuotaikai.

Ačiū, Gaziulka 4u.gif Mano žanro krikštamotė biggrin.gif Va pataikei pavadinti ir viskas -" tarp reportažo ir portreto". 4u.gif O su ta netvarka kadre - tai ko gero negaliu tvirtinti, kad ji suplanuota. Aš dažniau spontaniškai kreipiu fotiką, ypač tada, kai kažkas netelpa į kadrą, fotkint su fiksu. Man sunkiau sukomponuoti taisyklingai biggrin.gif Aš jau seniai susitaikiau su tuo, kad į klasikinės tvarkingos nuotraukos rėmus nepataikysiu. smile.gif

Californiagirl, va tavosios nuotraukos tikrai kruopštumo pavyzdys. Taisyklingos kompozicijos, turiniai... Spalvos tikrai mielos, ar tik ne Kodak?

Lindra, labas 4u.gif Merginos viską puikiai susakė, nelabai ką yra pridurti. Sutvarkyk kompoziciją ir kokybę. 4u.gif Nuotraukos visai įdomios.

Sayonara, pirmoji iš karto kalba už save, apie ką ji. Todėl ir aš už pirmąją. Labai patiko.. Antrojoje istorijos nematau. Matau tik du siluetus - gražų moters ir vaikiuko, kurie tarpusavyje atsitiktiniai. Todėl nuotrauka tiesiog reportažinė.

O dėl simetrijos pirmame kadre tarp siluetų ir šešėlių - kursuose mus mokė, kadrą geriau komponuoti taip, kad nebūtų simetrijos tarp objekto ir jo atspindžio. Būtent dėl balanso, kaip ir minėjo Sayonara.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 11 rugpjūčio 2008 - 13:36
O čia dar vienas eilinis kreivas iš mano ieškojimų biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2008 08 11, 13:47)
O čia dar vienas eilinis kreivas iš mano ieškojimų  biggrin.gif

super analogijos biggrin.gif

na ir pasiplėsiu šiek tiek. nelendu "geron vieton", bet jeigu būtų tiesiai, nebūtų linksmumos šiame kadre. aš kadangi liberalė horizontų tiesume esu, tai man tinka..smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 11 rugpjūčio 2008 - 14:16
Mano archyvine "Buciuokle", nukonkuruota anksciau rodytos Aguonu grafikos smile.gif bet kai dabar badas kadrams, mano kriterijai vertinimo ne tokie griezti lotuliukas.gif
user posted image

del kreivu horizontu, kaip pasake viena drauge, jei gyvenimas nestabilus arba megsti nestabilias busenas ir netiketas progas, tai ir kreivus horizontus pateisini lotuliukas.gif kiek tame tiesos nezinau, bet as savuosius tiesinu 99 proc is 100 doh.gif ir kiekviena karta pagalvojus palikt netiesinta, po keliu minuciu griztu ir pataisau lotuliukas.gif
bet kadras idomus, tai jau tikrai smile.gif netiketas
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 08 11, 14:23)
Mano archyvine "Buciuokle", nukonkuruota anksciau rodytos Aguonu grafikos smile.gif bet kai dabar badas kadrams, mano kriterijai vertinimo ne tokie griezti  lotuliukas.gif

del kreivu horizontu, kaip pasake viena drauge, jei gyvenimas nestabilus arba megsti nestabilias busenas ir netiketas progas, tai ir  kreivus horizontus pateisini  lotuliukas.gif kiek tame tiesos nezinau, bet as savuosius tiesinu 99 proc is 100  doh.gif ir kiekviena karta pagalvojus palikt netiesinta, po keliu minuciu griztu ir pataisau  lotuliukas.gif
bet kadras idomus, tai jau tikrai smile.gif netiketas

viskas aišku. aš nestabili lotuliukas.gif

aguonos man spalvos keistokos - per šaltos.. nors gal jos ir natūralios, jei žolės su savo šilta žalia spalva ten nebuvo labai daug.. nes įžvelgiu ir natūralios žolės spalvos, ir bandau prisiminti, kad aguonų kotų spalva tikrai nėra labai šilta.. šiaip nu nemoku aš gėlių komentuot, blin biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 11 rugpjūčio 2008 - 14:26
sayonara, pas mane su spalvom problema. as pykstuosi su koduotemis juodai. turiu 3 programas apdorojimo vaizdu ir dar po to ikelus i interna, matau visiskai kitus vaizdus, nei pas save verysad.gif pas mane pakankamai silti atspalviai, ikeliu internetan, ir ne sodrus pasidaro, ir ne silti.... prakeiksmas kazkoks. jau visas programas ir desktopa suderinau iki sRGB, jei nebemeto kvailu lenteliu PS apie neatitikima koduotes, bet ar internas turi savo koduote, taip ir nezinau. bet tikrai matau ne ta pati, ka pas save matau.
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 08 11, 14:29)
sayonara, pas mane su spalvom problema. as pykstuosi su koduotemis juodai. turiu 3 programas apdorojimo vaizdu ir dar po to ikelus i interna, matau visiskai kitus vaizdus, nei pas save  verysad.gif pas mane pakankamai silti atspalviai, ikeliu internetan, ir ne sodrus pasidaro, ir ne silti.... prakeiksmas kazkoks. jau visas programas ir desktopa suderinau iki sRGB, jei nebemeto kvailu lenteliu PS apie neatitikima koduotes, bet ar internas turi savo koduote, taip ir nezinau. bet tikrai matau ne ta pati, ka pas save matau.

nu keistai kažkaip.. pvz., raudona tokia apynormalė, nors irgi rodosi per blanki, o va su žalia tai kažkas netvarkoj.. unsure.gif
Atsakyti