Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Sveiki,

BN, dar yra fotografijos akademija, dėsto Valiulis ir Žvirgždas, yra grupės naujokams ir pažengusiems.

aš dar atostogauju. paskutinę dieną. nebendrauju kol kas biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Ceburaska, kursai ne savaitgaliais. Eilinėm dienom ir neretai ir po du kart į savaitę, vakarais. Pirmame lygyje nėra ką tau veikti. O va toliau jau ir prasideda visas įdomumas. Antrame pasirinkome kiekvienas po temą ir per visą kursų laikotarpį ją bandėme išpildyti. Tiesiog kūrėme serijas pagal savo temą. Be viso to dar gaudavome ir namų darbus, nesusijusius su pasirinktąja tema.
O jau dabar kai lankiau paskutinį kartą, tai tiesiog kiekvieną užsiėmimą nagrinėdavome įvairias fotografijos kryptis. Studijuodavom įvairių fotografų darbus. Bandėm matyti giliau smile.gif Tarkim, dėstytojas atsineša į užsiėmimą šūsnį fotografijos albumų pagal nagrinėjamą temą ir mes jau tada diskutuojam... Po to pagal tos dienos temą, arbą nebūtinai, gauname namų darbus, kuriuos per kitą užsiėmimą aptarinėjame. Tokie užsiėmimai užtrukdavo po 4-5val. Toliau. Dėstytojas surengdavo fotosesijas, pvz. viena iš tokių - galerijoje, kur bandėme fotografuoti postmodernizmo stiliumi smile.gif Žodžiu, veikti ten yra ką. Dar vienas iš šaunių dalykų yra tai, kad per fotografijos festivalius turime tokius vakarus, kur turime galimybę paklausyti, paklausinėti svečių iš kitų šalių, kurie dalyvauja tuose festivaliuose. O Kaunas Photo rengiamose fotografijos naktyse rekomenduoju ir jums sudalyvauti. Jose demonstruojama didelė apimtis nuotraukų tų autorių, kurie dalyvauja festyvalyje Kaunas Photo ir taip pat vyksta aptarimai, mini interviu...
Tokia fotografijos naktis nusimato ir rugsėjį. Visa info - http://www_light_lt/ Šiaip šie nesibaigiantys kursai smile.gif yra daugiau mažiau meninės pakraipos. O tie, kurie ateina į aukštesnius lygius ir nori semtis techninių žinių, tie ir neapsistoja ilgam, nes vistik daugiau duoklės atiduodama kūrybinei pusei.
Atsakyti
As kaip tik galvoju apie Zolubo kursus (beje, jie gan zenkliai pabrango sia vasara). Man aiskiai truksta pagrindu ir laiko, kad viska iveikt savarankiskai, tai vat ir manau, kad reiktu pabandyt g.gif

Pupeliuk, kadras geras, bet man nepatinka desine veidelio puse - baltoj spalvoj beveik isnyksta puse nosytes, lupu kamputis ir desine akyte atrodo lyg nupiesta.
Man truksta vaikiuko veido liniju (na, jei aiskiai pasakiau)

Anasko - man pirma pati-paciausia, viskas joje patinka - ir spalvos, ir ryskumo zona, na tiesiog super 4u.gif
Atsakyti
Foto kursai pažengusiems
Vilniuje nuo spalio 14 d. 18:00 val.

Jūs jau lankėte kursus "Foto ir video akademijoje" ir susižavėjote fotografija? O gal fotografuoti pramokote kitur, bet norite tobulėti?

Apsilankykite aukštesniuosuose foto kursuose. Kursų metu Jūs gilinsitės į kompozicijos niuansus, šviesos ir spalvų kontrastą, fotoaparatų ir jo priedų technines galimybes bei fotografuosite neįprastomis sąlygomis ir mokysitės išgauti įdomesnį vaizdą.

Kursas trunka 24 ak.val.

Kursų kaina 480 Lt.

http://www_fotovideo_lt/foto.php
Atsakyti
Pupeliuk, Loreli, BN aciu 4u.gif

Su PS aisku ten padirbeta biggrin.gif crosinau, uzsikreciau doh.gif baisiai patinka ryskios spalvos dabar. O nustatymai mazdaug f2,5, iso 100, islaik 1/3200, Av visu foto 4u.gif

Pupeliukai, nu lens.gif neiziuriu prie ko prikibti biggrin.gif del tonavimo isvis tyliu hihihi.gif pati apsikreciau situo virusu. Gal antroje foto matau fokusa ant pedutes, bet ir tai man priduoda zavesi fotografijai.
Atsakyti
Mačiau wyshnios "kitą kampą". Kampą pagavai gerą. Bet pats nuotraukos apdirbimas man kliuvo. Jau ir anksčiau pastebėjau šį tau būdingą braižą. Veidelis toks , na net nežinau - lyg po glamūro g.gif kažkaip natūralumas dingsta.

Sea, visai fainos tavo nuotraukos. Crossas tinka. Priverčia šypsotis tavo žiogas wub.gif

Californiagirl, na super. Spalvos, ryškumas, natūralumas thumbup.gif

Anasko, katino nuotrauka - oi kokia gera. Šis variantas, būten šis, o ne kūdrinis thumbup.gif Šiame variante gražiai atsikartoja lango ir šešėlio siluetai. Čia kažkaip visos detalės tokios buitiškai žavios.
Pajūrio nuotraukos kokybiškos ir tikrai pažengę labiau, nei kažkada rodei. Su spalvomis įdomiai sužaista.

Pupeliuk, faina. Gražios vaikiuko nuotraukos. Tonavimas kartais pasidarbuoja nuotraukos labui. Šiuo atveju tikrai nėra blogas. Tinka.
Papildyta:
Įdedu ir aš šviežią darbelį. Fotografavau prie vakarinės saulės. Siužetas gal ir sentimentalus, ar nenaujas, bet vistik... kritikai 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 10 rugpjūčio 2008 - 12:04
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 08 10, 11:46)

Aš pati tai norėčiau į apšvietimo kokias pamokas nueiti, pasimokyti apšvietimo gudrybių, bet jau kad būtų pažengusiem kokie kursai, tokių deja nėra  verysad.gif

Yra privacios pamokos smile.gif ten moko pagal tavo pageidavimus 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2008 08 10, 14:13)
Yra privacios pamokos smile.gif ten moko pagal tavo pageidavimus 4u.gif

Hmmm, gal ir vertėtų tada g.gif tik kaži kokia kaina...

BN - tu tikrai teisi dėl veiduko apšvietimo, šiaip kiek peršvietė veiduką, gal dar galima būtų pabandyti iš RAW padirbėti su šituo kadru. Anasko, dėl fokuso tai pati dvejoju, ilgai tyrinėjau ryškumo zoną (gerai matosi ant žolės, panašu, kad jis vos arčiau nei veidukas, o gaila sad.gif ). Ačiū už komentarus visiem 4u.gif
Atsakyti
Stebukle, jei lankei kursus - tai kokius ir kokie ispudziai?
Atsakyti
Pupeliuk, pirma idomiu rakursu, idomi veiduko israiska. tonavimai man tamsus miskas. foto ziurisi. matau jau ir tavo bruozus sioje foto, ne vien tevelio mirksiukas.gif
antroji niu neeezinau. doh.gif ryskumo nelabai yra, siuzetas manes irgi nezavi, tikiu, kad mamai tai visa istorija, bet zmogui is sono nelabai suprantama, jei nezinai priesistores.

Anasko, pirmoji - super. kitos tokios labai asmeniskos ir nemanes neuzkabino. bet pirmoji - atostogu idealas.

Puriena, na sviesa, geltona suknele (tu mezgei? bigsmile.gif ) ir ramunes padare savo miela darba ir nuotrauka tikrai svelni ir romatiska. arba nostalgiska kaip tu sakei. kiek liudnoka.
bet kazko man truksta g.gif siaip esu pakankamai pedantiska tiesiems horizontam ir tiesiog nemoku vertinti foto, kur jis yra pasvires doh.gif
zinai, turbut man truksta erdves siai foto, ne nuotraukoje, bet butent nuotraukai. jei ja matyciau A3 formatu, su pasportu, su atitinkamu remeliu kur ant sienos, manau tas kliuvimas ir trukumas dingtu. dabar ji man net i ekrana netelpa visa. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 08 10, 15:01)
Hmmm, gal ir vertėtų tada g.gif tik kaži kokia kaina...

zinai, jus kai su viktoru bendraujat, as tikrai kreipciaus i ji, pas ji ziniu bagazas dideliausias, tai ismokintu manau jis smile.gif nebent nori popieriuko, kad baigei kokius kursus, tada tik pas zoluba. as kai ejau, mokejau lyg(kainose ir varduose painiojuos) 90Lt/val.

QUOTE(BN @ 2008 08 10, 15:54)
Stebukle, jei lankei kursus - tai kokius ir kokie ispudziai?

lankiau fotovideo ir zolubo. zolubo DAUG geresni, jei zinai kad nusimanai apie fotografija. siaip, jei sudarinet grupe, tai i pazengusius ateina tokie tipo pazenge cia fotovideo, kurie zino tik auto rezima smile.gif ir stabdo visa grupe. Todel ziniu gauni tu paciu, kaip ir pradinuku lygyje smile.gif tiesa, pazengusiu prisideda kelios PS pamokos.
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 08 10, 17:12)

Puriena, na sviesa, geltona suknele (tu mezgei?  bigsmile.gif ) ir ramunes padare savo miela darba ir nuotrauka tikrai svelni ir romatiska. arba nostalgiska kaip tu sakei. kiek liudnoka.
bet kazko man truksta g.gif siaip esu pakankamai pedantiska tiesiems horizontam ir tiesiog nemoku vertinti foto, kur jis yra pasvires  doh.gif
zinai, turbut man truksta erdves siai foto, ne nuotraukoje, bet butent nuotraukai. jei ja matyciau A3 formatu, su pasportu, su atitinkamu remeliu kur ant sienos, manau tas kliuvimas ir trukumas dingtu. dabar ji man net i ekrana netelpa visa. doh.gif

Ačiū už išsamų komentarą 4u.gif Aš tai draugauju su kreivomis nuotraukomis biggrin.gif Žinant, kad mano mažoji nemėgsta nei pozuoti nei aplamai fotografuotis, tai man ją pagauti savo juostinuku yra didelė pažanga biggrin.gif

Ką tik grįžom iš miuziklo "Mama mia". Verta nueiti, patikėkit, ir dėl dainų ir dėl Meril Streep thumbup.gif Noriu į Graikiją bigsmile.gif
Atsakyti