Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Aciu labai uz kritika 4u.gif Crossinau abi foto, naudojau picnik. com puslapi, neturiu action, nors noreciau bigsmile.gif

Califoniagirl, labai labai grazu wub.gif

Anasko, smagu pamatyti beveik orginala thumbup.gif
Vakar kaip tik pagalvojau,kad butu idomu paziureti i neliestas foto ir jau paruostas ziurejimui musu skyrelio nariu.
Atsakyti
Peppi, naujame Foto zurnale, kaip tik aptariama architekturos fotografavimo technika ir jos "tiesinimo" galimi budai mirksiukas.gif
Atsakyti
Dekui uz kementarus ir kritika 4u.gif

Sansara, neliudnas jis is tiesu, tik taip ta sekunde gavosi. Sekantis kadras po sio, jau issisiepes iki ausu biggrin.gif

QUOTE(Loreli @ 2008 08 09, 08:46)
Californiagirl, labai miela foto ir spalvos tokios švelnios. O sakykit, kai foto taip įdėta, aš galiu kažkaip jos nustatymus pamatyt ar ne? Jei ne, papasakok Californiagirl, kaip fotkinai, koks buvo apšvietimas, objektyvas. Oi , tu turbūt į juostą fotiki, prisiminiau g.gif

Sios foto nustatymai- ISO 200, F1.8, islaikymas 1/500
Fotografuota su 50mm objektyvu, kambaryje, dienos sviesoje, netoli lango mirksiukas.gif
Sis kadras skaitmeninis, o ne juostinis 4u.gif

QUOTE(Anasko @ 2008 08 09, 10:22)

Maciau ir Kudroje sia foto. Liuks thumbup.gif O man tas chalatas netrukto, sakyciau dar nent labaiu patinka pilnas kadras thumbup.gif Super tikrai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 08 08, 22:59)
bet patarimus nepamirsau kokius gavau cia, ( cia Gaziulkai atskiras aciu mirksiukas.gif  fotografavau prie juros apie 18-19.30- spalvos liuks, kontrasto tiek kiek reikia, ir jokio filtro nereikejo) ir kai grizau namo, nustebau, kad beveik visos foto isejo liuks blush2.gif

lotuliukas.gif zinok, jau nelabai prisimenu, ka as ten tau rekomendavau, kad man atskirai dekot reiketu - matyt, vengti fotografuot per pati vidurdieni. Bet zinok, dabar pati kai sedziu Bulgarijoj, tai priejau prie isvados, kad reikia ismokti padoriai tvarkytis su ivairiom salygom - nes cia saule irgi praktiskai visa laika aukstai, o paskui staigiai nusileidzia. Tai pradejau ir vidurdieni fotkint - gi visai nieko ax.gif Daug aktyviai isnaudoju ekspozicijos korekcija (nebijau pavaryt i minusa), priveriu diafragma daugiau negu iprastai naudoju - nu kaip seimos fotkem as patenkinta (i birzelinukus kazkiek idejau, jeigu ka mirksiukas.gif ). Bandziau ir su blykste kzk atsverti (jeigu jau visai pries saule), bet nelbai man unsure.gif
Atsakyti
Californiagirl - grazus portretas, kaip visad... amziais stebiuosi, kai tu tas spalvas isgauni ir nieko nesuprantu - grazu, svaru skaidru - na... tobula.
Anasko, smagu, kad grizai. Katinukas gerulis toks... ir chalatas nemaiso 4u.gif Gal dar ka parodytum?

Zmones, tai ar lanket kas fotografijos kursus? ar verta? padekit apsisprest... g.gif verysad.gif
Atsakyti
kaip klijuote panoraminius peizasus? jeigu PS, tai kaip? ar koks actionas yra? g.gif
Atsakyti
Gaziulka, su PS. File>Automate>Photomerge. atidarai visus failus, kuriuos nori sujungti ir ten kazka paspaudi, kad vyktu procesas. pabaigoj gauni rezultata, apkarpai ir uzseivini.

BN, nelankiau. vilniuje nelabai ko gero ir yra. zolubo nebent kazkas rimciau. g.gif stebukle atrodo pas ji lanke. bet ji nunykus, vel matyt gydosi nuo SM smile.gif
Kauno kursu pavydziu Purienai... ten tikrai eiciau, jei butu Vln.
jei nori pagrindiniu techniniu kriteriju ismokt, terminu, tai tiks bet kurie. jei nori kazko su menine, asmenine saviraiskos pakraipa, nemanau, kad vilniuje tokie butu.. pradzioje, visiems kursai duoda kazka, o veliau cia ismokstama tikrai daugiau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 10 rugpjūčio 2008 - 08:20
Sea_, Va ir pamaciau tavo mazuteli! smile.gif Fainulka.
Abi patinka vaiko emocija, ryskumu, bet pirmojoje spalvos svelnesnes, naturalesnes, antrojoje kiek tamsokas fonas ir pilkoka vaiko oda kliuna.

Papasakokit apie ta crosinima daugiau ax.gif Ji reikia is kazkur action siustis?, ar galima paciam padaryti PS?

californiagirl, na man labai viskas tvarkinga, grazu, nauralu.

Anasko, maciau jau kudroj si tavo darbeli. Niu man idomiai thumbup.gif Gal kiek tas ryskus radiatorius palangej kliuna, bet visa kita patinka.

QUOTE(Sansara @ 2008 08 10, 08:19)
BN, nelankiau. vilniuje nelabai ko gero ir yra.  jei nori kazko su menine, asmenine saviraiskos pakraipa, nemanau, kad vilniuje tokie butu.. pradzioje, visiems kursai duoda kazka, o veliau cia ismokstama tikrai daugiau  lotuliukas.gif

Labai butu idomu kazka giliau, ne pagrindus. O kokius Puriena lanko? Kad butu savaitgaliais visai ir i Kauna pavazineciau... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 10 rugpjūčio 2008 - 09:32
Pupeliukai, Sea, Californija, BN, Ciburaska 4u.gif

Ciburaska, kazkada Bite Maja cia dejo nuoroda su action'ais tarp ju buvo ir crossinimas, as nauduoju kartais lomo, kartais paprasta crossa, paieskok cross ir kt. cia visokiausiu "blogybiu" yra biggrin.gif

BN as irgi nelankiau, bet tik del to kad sedint namie turbut daugiau laiko galima savo pomegiui skirti, o Stebukle kazkada rekomendavo Zolubo kursus, kaip ten nezinau, bet kai norejau uzsirasyti eile buvo kokie 4 menesiai doh.gif O dar kazkada Westos paklausiau kiek jai dave kursai, tai parase kad beveik nieko, cia daugiau ismoko.

Mano kadrai is atostogu blush2.gif visi seimos albumui, bet jei bus kokios pastabos labai lauksiu, kol neatspausdinau ant poperiaus, ir kol galima pataisyti 4u.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Anasko, gi labai gražūs ir mieli kadrai iš atostogų 4u.gif Tikrai puikiai papuoš šeimos albumą bigsmile.gif

BN, Zolubo kursai tikrai verti dėmesio, ten ir pagrindinius techninius dalykus pamoko, tada apie apšvietimą pagrindus papasakoja, pamokos yra apie atskirus fotografijos žanrus, na tikrai neblogi, kaip pradedančiajam. Nemažai esu iš ko girdėjusi apie juos. Nuoroda http://www.fotomokykla.lt/
Aš pati tai norėčiau į apšvietimo kokias pamokas nueiti, pasimokyti apšvietimo gudrybių, bet jau kad būtų pažengusiem kokie kursai, tokių deja nėra verysad.gif
Atsakyti
Ačiū Sansarai ir Californiagirl už atsakymus.

Anasko, labai mielos tos tavo foto. Gera jūros spalva išgauta. Ar dar darei ką nors spalvoms su PS, ar čia natūralios. Labai miela ta su akmenukais ir rėpliojančiais.
Ir papasakok apie nustatymus blush2.gif

Aš apie kursus irgi pagalvoju, man dabar ypač trūksta žinių, ką galima su PS padaryti..... bet vis niekaip nėra laiko tiems kursams.
Atsakyti
Dar įdėsiu vieną nuotraukytę komentaram (vėliau išimsiu).. Panaudojau į j/b vertimo actioną su vos vos tonavimu. O buvau sau pažadėjusi nenaudoti tų blogių unsure.gif Bet man gražu doh.gif rolleyes.gif Nors ir originalios spalvos šitos nuotraukos gražios, bet kad jau pažaidžiau, tai dedu tokią..

user posted image

Ir dar viena..

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 10 rugpjūčio 2008 - 11:29