Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Gaziulka @ 2008 08 26, 22:42)
as zinau, as zinau biggrin.gif

maniskis Nikon40. paziurejau ka tik. tai ir is efekto supratau, kas darosi (mano fotike tas akivaizdu), ir paspaudus klaustuka radau stai ka, cituoju netiksliai: choose higher values for 'cooler' colours and upper values for 'warmer' colours. Pabandyk ant M rezimo prie to pacio apsvietimo nufotkint ta pati daikta(gerriausia balta), pamatysi skirtuma: +3 varys i melynuma, -3  - gerokai i geltonuma mirksiukas.gif

bigsmile.gif oro_buckis.gif ačiū. Reiks atidžiau pasižiūrėt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 08 26, 20:42)
wyshnia, as nelabai supratau, ko tu konkreiciai klausei 'del spalvu', bet man tai pirma pernelyg melsva, o antra pernelyg zalsva. ir gal ne tai kad pernelyg (nes veidas pvz pirmoj, tai nera pameles), bet as tiesiog matau,kad ta melsva, o ta zalsva - tai jeigu megciau tokius atspalvius, gal man ir patiktu. bet man dabar necrossinimo periodas, o naturaluma visame kame as visada megau, tai del to nelabai. mano galva, siuo atveju tai tiesiog skonio reikalas.

Vat as to ir norejau paklaust - ar labai jusu akim ziurint nusicrossinau. Buvo man jb liga, viska verciau, dabar kazkaip ziuriu vel spalvu norisi, bet ne naturaliu. Tai ir klausiau ar rekia is monitoriaus baisi melyna ir baisi zalia, ar kol kas dar viskas proto ribose (jei galima taip pasakyt) biggrin.gif Bet matyt tiesa tu sakai - skonio reikalas 4u.gif

Aciu merginos, kad nuomonem pasidalinot 4u.gif Anasko ir nuo remelio as gydausi jau doh.gif Bitele, as crossinimu pavadinciau - juk nepasakysi, kad spalvos tik pasodrintos, vis tik nenaturalus tas zalsvas atspalvis g.gif

O del fokusavimo su D40 Nikonu, kaip ir su Canonu 300D, manau sunkoka, ypac rankom - juk tas vaizdo ieskiklis toks maziukas unsure.gif
Atsakyti
Wyshniuk, pirmoji foto WOW bigsmile.gif Patinka viskas, net ir tas violetinis atspalvis taip tinka ax.gif

Ejom su sesium pasivaikscioti po laukus, fotosesijai nepasiruose buvom, bet mano fotikas visad su manim, tai imeciau sese i zoles truputi biggrin.gif
Pora kadru sutarsymui biggrin.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
QUOTE(Karbynė @ 2008 08 26, 14:31)
Iš šono prašom  biggrin.gif , iš viršaus ar kitokia kompozicija berods neturiu  ph34r.gif ...

oho koks jis ir taškuotas ir dryžuotas smile.gif Šia geriau man smile.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2008 08 26, 17:39)
nu keiciam tema cool.gif  idedu sutarsymui, kaip dabar populiaru sakyt ax.gif nemazai dedu, bet aisku, kad nebutina i visas atkreipt demesi.

pirma ir ketvirta man patinka. Ketvirtoj galėtų būti daugiau erdvės kairėj pusėj, bet nuotaika atperka jos trūkumą smile.gif Antra būtų visai įdomi tik kadravimo kitokio norėtųsi ir tas rankinukas kai ne visas nelabai, tai net iš karto neina suprasti kas ten yra . Bet idėja patinka ir siluetas merginos gražus, būtų galima tą išnaudoti.

QUOTE(wyshnia @ 2008 08 26, 19:37)
Noriu ikelti dvi nuotraukas ir klausti del spalvu g.gif (panasu, kad viena liga issigydzius, kita uzpuola doh.gif )

Puikiai paryškinai spalvomis merginų bruožus thumbup.gif -pirmoje violetinis atspalvis išryškina rudas akis , o antroje gerai išryškėja šviesi oda ir plaukai wub.gif Man patinka smile.gif

QUOTE(californiagirl @ 2008 08 27, 00:42)
Ejom su sesium pasivaikscioti po laukus, fotosesijai nepasiruose buvom, bet mano fotikas visad su manim, tai imeciau sese i zoles truputi biggrin.gif

o čia irgi su spalvom darei kažką g.gif ar saulė jau taip nuspalvino g.gif Spalvos man labai patinka, tik nesu tikra ar ne per daug nudailintas veidas, kažkaip nebeliko nei jokio šešėliuko nieko unsure.gif Ar čia šviesa krito taip tiesiai ant veido g.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 08 27, 07:05)
o čia irgi su spalvom darei kažką  g.gif ar saulė jau taip nuspalvino  g.gif Spalvos man labai patinka, tik nesu tikra ar ne per daug nudailintas veidas, kažkaip nebeliko nei jokio šešėliuko nieko  unsure.gif Ar čia šviesa krito taip tiesiai ant veido  g.gif

Apsvietimas- intencyvi vakarine saule mirksiukas.gif Curves tampiau(gal kiek persistengiau g.gif) , vinjete dejau, taciau veido nedailinau(dar sesuo "pabambejo" kad veido netvarkiau, nes tipo ji ten kazka izvelgia lens.gif biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 08 26, 23:37)
Bitele, as crossinimu pavadinciau - juk nepasakysi, kad spalvos tik pasodrintos, vis tik nenaturalus tas zalsvas atspalvis g.gif

dabar žiūriu darbe ir matau šiek tiek žalsvą atspalvį antroj, o pirma nuotrauka žiūrint dabar per mėlyna unsure.gif . bet namie ta pirma nuotrauka atrodo itin gerai. ir mėlynumo ne per daug. vat ir žinok dabar, kuris variantas yra teisingas g.gif

QUOTE(californiagirl @ 2008 08 27, 00:42)

vakarinė saulė yra gėris thumbup.gif ypač pirma labai smagiai žiūrisi. bet man veidas per šviesus. čia gal nuo apdirbimo?
Atsakyti
Aciu mergaites 4u.gif Reiskia kiek persistengiau betampydama "curves"... doh.gif Nieko... turiu dar raw faila, bandysiu maziau padirbeti biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
wyshnia, pas mane ir namie, ir darbe pirma per mėlyna. sakau, magentos atspalvio per daug..smile.gif o antra tia jau mano skonio spalvos, man tink wink.gif)
Atsakyti
"curves" jau supratau, ačiū Wyschniai (tik dar neįvaldžiau)

QUOTE(wyshnia @ 2008 08 26, 23:37)
Vat as to ir norejau paklaust - ar labai jusu akim ziurint nusicrossinau. <...>

QUOTE(californiagirl @ 2008 08 27, 08:24)
Apsvietimas- intencyvi vakarine saule mirksiukas.gif  Curves tampiau(gal kiek persistengiau g.gif) , vinjete dejau, <...>

kadangi taip kantriai pasakojote apie fokusavimą bei fotografavimo rėžimus biggrin.gif , tai išdrįsiu ir aš paklaust - kas tas crossinimas, ką jis duoda, ir kas ta vinjete, kokia jos reikšmė ir t. t. blush2.gif

na, kad suprasčiau apie ką kalba eina ax.gif

ar siųsit į gūglę? mastau.gif
geriau jau siųskit į blog'ą 4u.gif

Ca-girl gražios spalvos, tik man labai jaučiasi pozavimas, o tarp tų žolių taip norėtųsi daugiau natūralumo - bent jau man. ir man apšvietimas per intensyvus, kažkodėl prie tos vakarinės saulės norėtųsi ir šešėliuko ant veido blush2.gif (gal ir neprofesionalus mano noras rolleyes.gif )

Wyschnia, man patinka pirmasis portretas, kad ir tokis violetinis, bet labai vykęs. moki savo modelius ramiai nuteikt thumbup.gif

Gaziulka - trečios ir ketvirtos foto nuotaika wub.gif
trečioj norisi mažiau viršaus ir daugiau apačios, o ketvirtoj norisi daugiau kairės. kaip man gražu tie plaukiukai ant veido užkritę. kitos dvi nepatraukė.

Julima, jau kitos mergaitės pasakė - tikrai norisi erdvės ne dešinėj pusėj, o kairėj, į kur katinukas žiūri. ir fokusiuko į "veiduką" norisi aiškesnio, nors man pačiai tai nelabai dar pavyksta

Karbyne, mėgstu ir aš vabaliukus 4u.gif juostuotoji blakė patiko kur iš šono thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2008 08 27, 08:35)
"curves" jau supratau, ačiū Wyschniai (tik dar neįvaldžiau)
kadangi taip kantriai pasakojote apie fokusavimą bei fotografavimo rėžimus  biggrin.gif , tai išdrįsiu ir aš paklaust - kas tas crossinimas, ką jis duoda, ir kas ta vinjete, kokia jos reikšmė ir t. t.  blush2.gif
na, kad suprasčiau apie ką kalba eina  ax.gif

cross procesas - kai juosta ryškinama kitam juostos tipui skirtuose chemikaluose. pvz., fotografuoji spalvoton negatyvinėn juoston, o ryškini kaip skaidrę, arba skaidrę ryškini kaip spalvotą negatyvą. cross proceso esmė ta, kad niekada nežinai, kokį spalvinį rezultatą gausi. aš pvz. vieną skaidrę ryškinus kaip negatyvą gavau geltoniau už geltoną viską..biggrin.gif bet bene pats priimtiniausias cross proceso rezultatas - žalsvi tonai, tokie šilti, malonūs akiai.
be abejo, kadangi gyvename technologijų amžiuje, kaip atsirado skaitmeninės priemonės užmesti ant foto grūdą, taip ir atsirado PS priedai "pakrosinti" nuotrauką. aš pati jį nenaudoju, pati alia cross rezultatą gaudau naudodama color balance.

o vinjetė - juoduliai nuotraukos kampuose. įsižiūrėk į californios paskutines foto - tem kampuose yra patamsėjimai. jie ir yra vinjetė.

beje, aš pati nemoku vinjetės užsidėti, nors kartais norisi. padėsit kas nors? lotuliukas.gif
Atsakyti
Bitele, sayonara, na del jusu spalvu matymo - atvaziuosit, pamatysit, taip, kaip as matau biggrin.gif
Aciu kitoms merginoms 4u.gif Na matosi ten melsvumas (ne violetinumas g.gif ale gal as spalvu neskiriu g.gif ), o antrojoj zalsvumas, tik va kaip ir klausiau - jusu skoniui ar ne per daug smile.gif Bet dabar jau galvoju, kad turbut naturalias spalvas palikus, tik vos vos pasodrinus daugeliui tiktu smile.gif oi, tos ligos doh.gif

Tiesa vakar neparasiau apie californiagirl portretus (netas eilini karta streikavo) doh.gif Del apdirbimo, as stengiuosi i tai nekreipti labai demesio (turint galvoje, kad nera ne i tema), nes siai dienai gal buciau net daugiau ka darius biggrin.gif Ir nezinau ka sesyte iziurejo ten blink.gif biggrin.gif Man patiko antrasis portretas - turbut del savo kampo, nes i pirmaja ziurint man sukt galva norisi ax.gif Visumoj labai patiko, pavydziu, kad jus pasivaiksciot i tokius zolynus galit iseit rolleyes.gif Del modelio naturalumo pozuojant - sunkus tai darbas atpalaiduot zmogu pries fotoaparata ir ypac mes, lietuviai tokie susikauste doh.gif (netaikau tau, californija, tiesiog toki komentara perskaiciau) Ir dabar dar galvoju - ar tai labai blogai, kad pozuotose portretuose papozavimo truputi g.gif
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2008 08 27, 07:44)
beje, aš pati nemoku vinjetės užsidėti, nors kartais norisi. padėsit kas nors?  lotuliukas.gif

pamenu sillwio kazkaip kitaip mokino, bet as zinau filtai>distort> lens corection> ir ten pasirenki kiek to pajuodavimo nori smile.gif
Atsakyti
sveikos, oho kokios diskusijos thumbup.gif ir naujokes tokios linksmos thumbup.gif

labiausiai nustebau pamaciusi kokiu fotiku Karbyne fotografuoja, nu pats geriausias pavyzdys, kad ne fotikas daro nuotraukas, o fotografas thumbup.gif
Atsakyti