O jeigu kokį nors tokį rėmelį dėti? Iš esmės tai man labai patinka juodi rėmeliai, tik skubant sunku perteikti vaizdinį, esantį galvoje Na, bet nežiūrint į techninius nesklandumus, manau kažką su PS sukurpti įmanoma.
Gaziulka , patinka man labai JB. Pirmoje foto mergina primena vieną aktorę. Akinukuose atspindžiai faini. Miestietė Bet nepatinka kažkokie balti taškučiai ant petuko. Antra labai šauni, rankinę atrodo, ištiesusi ranką pasiimčiau, kol mergina klases šokinėja. Bet tas rėmas juodas per sunkus, kažkaip skandina nuotrauką, traukia kaip kokia juodoji skylė. Trečioji primena mano vaikystės nuotraukas, bet fokusas ne į veiduką? Gal specialiai, meškutis norėtas akcentuoti, bet man norėtųsi mergaitės akyčių aiškesnių arba tada meškučio snukiuko.
O jeigu kokį nors tokį rėmelį dėti? Iš esmės tai man labai patinka juodi rėmeliai, tik skubant sunku perteikti vaizdinį, esantį galvoje Na, bet nežiūrint į techninius nesklandumus, manau kažką su PS sukurpti įmanoma.
Smagi tema šiandien
pasenusi info - yra ir ant Nikono
o kam tada SM garantuoju, kad 95 proc temu tada galima trint, o atsakymus i autoriu klausimus ieskot googluose
jei ištrinsi SM 95% temų, tai ir googluose nebe kažin ką berasi
Įsiterpsiu ir aš su lamerišku klausimu . Turiu NIkon D40 ir tik prieš kelias dienas pastebėjau, kad per menu nustatant WB, kiekvienas jo atvejis dar turi pasirinkimą nuo 3 iki -3. Ką tai duoda? Kažkokio aiškaus skirtumo nei kompe, nei fotiko displėjuje nepastebėjau, bet monitorius mano nekalibruotas, tai mažu ne viską tiksliai ir rodo. Niu, dabar galėsit ir mane išsiųst į googlą
QUOTE(naitas @ 2008 08 26, 16:17)
pasenusi info - yra ir ant Nikono
QUOTE(gamtos stebuklas @ 2008 08 26, 16:31)
o kam tada SM garantuoju, kad 95 proc temu tada galima trint, o atsakymus i autoriu klausimus ieskot googluose
jei ištrinsi SM 95% temų, tai ir googluose nebe kažin ką berasi
Įsiterpsiu ir aš su lamerišku klausimu . Turiu NIkon D40 ir tik prieš kelias dienas pastebėjau, kad per menu nustatant WB, kiekvienas jo atvejis dar turi pasirinkimą nuo 3 iki -3. Ką tai duoda? Kažkokio aiškaus skirtumo nei kompe, nei fotiko displėjuje nepastebėjau, bet monitorius mano nekalibruotas, tai mažu ne viską tiksliai ir rodo. Niu, dabar galėsit ir mane išsiųst į googlą
QUOTE(Dilma @ 2008 08 26, 17:07)
Niu, dabar galėsit ir mane išsiųst į googlą
Ar tokie blogi is sono atrodom?
Apie Nikona as ne patareja, tikiuosi nikonistai papasakos
Noriu ikelti dvi nuotraukas ir klausti del spalvu (panasu, kad viena liga issigydzius, kita uzpuola )
wyshnia, man viskas ok su spalvom.
gaziulka, pritariu wyshniai. trecioje ypac truksta ryskumo. pirmoje kadravimas ypac kliuna. jb idealiai minkstas. apie kontrasta tyliu
dilma, net neisivaizduoju apie ka cia klausi pas mane arba default pasirinkimai (sauleta, lempos visokios ir t.t.) arba rankinis pagal foto arba pagal pamatavima. tiesa, pas mane D50. bet tikrai kazkokio dar koregavimo nepastebejau itariu, kad apie breketinga gal kalbi, kur galima kelias foto fotografuot su WB korekcijomis arba su islaikymo korekcija. bet jei kompe nieko nepastebi,tai net nezinau.
gaziulka, pritariu wyshniai. trecioje ypac truksta ryskumo. pirmoje kadravimas ypac kliuna. jb idealiai minkstas. apie kontrasta tyliu
dilma, net neisivaizduoju apie ka cia klausi pas mane arba default pasirinkimai (sauleta, lempos visokios ir t.t.) arba rankinis pagal foto arba pagal pamatavima. tiesa, pas mane D50. bet tikrai kazkokio dar koregavimo nepastebejau itariu, kad apie breketinga gal kalbi, kur galima kelias foto fotografuot su WB korekcijomis arba su islaikymo korekcija. bet jei kompe nieko nepastebi,tai net nezinau.
o je, kokią diskusiją pražiopsojau dabar jau per vėlu sakyt, ką nors ir o pasakyta viskas
pagal viską katinas turėtų būti dešinėj pusėj, kad būtų erdvės žvilgsniui
o tu iš viso rėmo nenori nuimt antroj foto?
man paskutinė labiausiai patinka. aš kontrastu nesergu , tai man viskas normaliai atrodo. o vat ką aš įsitaisiau - tai aštrumo ligą aštrumo trūksta visoms foto. vat tokio aštraus fokuso. nežinau, ar aiškiai čia šneku ... nu žodžiu, čia tik man taip atrodo
man pirma labai patinka visai atžvilgiais . o antra spalvos ok, bet negi čia ir krosinta?
QUOTE(julima @ 2008 08 26, 15:57)
QUOTE(Gaziulka @ 2008 08 26, 17:39)
nu keiciam tema idedu sutarsymui, kaip dabar populiaru sakyt nemazai dedu, bet aisku, kad nebutina i visas atkreipt demesi.
man paskutinė labiausiai patinka. aš kontrastu nesergu , tai man viskas normaliai atrodo. o vat ką aš įsitaisiau - tai aštrumo ligą aštrumo trūksta visoms foto. vat tokio aštraus fokuso. nežinau, ar aiškiai čia šneku ... nu žodžiu, čia tik man taip atrodo
QUOTE(wyshnia @ 2008 08 26, 19:37)
Noriu ikelti dvi nuotraukas ir klausti del spalvu (panasu, kad viena liga issigydzius, kita uzpuola )
man pirma labai patinka visai atžvilgiais . o antra spalvos ok, bet negi čia ir krosinta?
QUOTE(Sansara @ 2008 08 26, 21:16)
Vat ir aš tik tik jį radau. Jei nusistatinėji WB per info, kur displėjuje, tai tik pasirenki nustatymą ir psio - kaitrinei lempai, saulėtai dienai ir t.t. Bet jei atsidarai meniu ir bandai rinktis per ten, tai duoda dar ir pasirinkimo diapozoną
QUOTE(Dilma @ 2008 08 26, 21:59)
Vat ir aš tik tik jį radau. Jei nusistatinėji WB per info, kur displėjuje, tai tik pasirenki nustatymą ir psio - kaitrinei lempai, saulėtai dienai ir t.t. Bet jei atsidarai meniu ir bandai rinktis per ten, tai duoda dar ir pasirinkimo diapozoną
o instrukcijoj nieko nėr parašyta? aš peržiūrėjau savo D50, nieko panašaus nerandu
QUOTE(bite maja @ 2008 08 26, 22:12)
o instrukcijoj nieko nėr parašyta? aš peržiūrėjau savo D50, nieko panašaus nerandu
Kai paskutinį kartą instrukciją skaičiau, tai kažkaip akis neužkliuvo . Bet aš ir skaičiau tai, kas man aktualu, o BW nustatyt jau ir iki to mokėjau . Jaučiu, reikės atidžiau patyrinėt
Praleidau kelias foto, kurios idomios, bet iskart nelabai gali rasyti
Sansaros foto- uzsiliepsnojimas-pirmosios tavo foto is sios sesijos buvo nepakartojamos del pacio experemento, sita irgi gera, bet man truksta visos istorijos. Tose nuotraukose pats zavesys buvo, kad ten buvo serija ir kokia!!! O i sita ziuriu kaip i istrauka ir nelabai suprantu apie ka buvo pati istorija Manau reikia pabaigti
Bite Maja-fonas bet patinka apdirbimas, ir pats katinas aisku.
Julima-geras kokybiskas kadras, bet pritariu Bitei, norisi katuka patraukti i desine
Gaziulkina, 1- visiskai sutinku su Wyshnia, norisi apkirptikaip ji siulo.
3-pabego fokusas. 4-labiausiai patiko, kontrasto man uztenka 2-remas sunkus (benrai parasiau ka jau parase )
Wyshnia, 1portretas-labai grazus ir pats portretas ir modelis. Del apdirbimo nieko negaliu parasyti, man tiesiog patinka. Norisi tik remelio storo balto kad ji atsiremtu ne i foto krasta, o ji remeli. Antras - norisi erdves is kaires man.
Sansaros foto- uzsiliepsnojimas-pirmosios tavo foto is sios sesijos buvo nepakartojamos del pacio experemento, sita irgi gera, bet man truksta visos istorijos. Tose nuotraukose pats zavesys buvo, kad ten buvo serija ir kokia!!! O i sita ziuriu kaip i istrauka ir nelabai suprantu apie ka buvo pati istorija Manau reikia pabaigti
Bite Maja-fonas bet patinka apdirbimas, ir pats katinas aisku.
Julima-geras kokybiskas kadras, bet pritariu Bitei, norisi katuka patraukti i desine
Gaziulkina, 1- visiskai sutinku su Wyshnia, norisi apkirptikaip ji siulo.
3-pabego fokusas. 4-labiausiai patiko, kontrasto man uztenka 2-remas sunkus (benrai parasiau ka jau parase )
Wyshnia, 1portretas-labai grazus ir pats portretas ir modelis. Del apdirbimo nieko negaliu parasyti, man tiesiog patinka. Norisi tik remelio storo balto kad ji atsiremtu ne i foto krasta, o ji remeli. Antras - norisi erdves is kaires man.
QUOTE(bite maja @ 2008 08 26, 20:17)
Zinau... Bet eme ir nusisuko begedis. Reiks rytoj vel su fotoaparatu vaikytis.Baikstus.
Bite,tavo naujas avataras man labai patinka.
QUOTE(bite maja @ 2008 08 26, 21:12)
as zinau, as zinau
maniskis Nikon40. paziurejau ka tik. tai ir is efekto supratau, kas darosi (mano fotike tas akivaizdu), ir paspaudus klaustuka radau stai ka, cituoju netiksliai: choose higher values for 'cooler' colours and upper values for 'warmer' colours. Pabandyk ant M rezimo prie to pacio apsvietimo nufotkint ta pati daikta(gerriausia balta), pamatysi skirtuma: +3 varys i melynuma, -3 - gerokai i geltonuma
aciu visoms uz komentarus mano nuotraukoms, einu dar pameginsiu pakoreguoti bent kompozicijas, pagal tai ka supratau. nors su tuo astrumu, bite, teisingai pastebejai - as dabar dvejonese, ar tiesiog neimanoma tikrai gerai fokusuoti rankomis su Nikon 40, kuris turi vos 3 fokusavimo taskus ar kzk negerai su fotiku. Prisimenat, anksciau kzk lenteles minejo kazkas - pagal kurias galima tikrinti, ar fotikas gerai fokusuoja. Bet jauciu, su kokiu lanksrascio tekstu reiktu pradziai pabandyt - butu aisku. Be to, dabar uzdejau ta pati 50tuka (maza ka, is ranku pirktas, gal jis kzk pazeistas buvo ir man grybauja) ant Nikon F80 savo, tas tai autofokusavima turi, ziuresiu, kaip bus su fokusu. nes nu tikrai visos mano fotkes tokios - paziurejau sian i Elzes nuotrauka kudroj (kur akis), nu tikrai su mano fotiku tas absoliuciai neimanoma iki siol - o ne tiek trumpai turiu ir nevisai gi durna jau esu gal blogai fokusuoju, nes as tikrai daznai sufokusavus ir laikydama nuspausta migtuka dar perkadruoju, bet instrukcijoje tai raso, kad ta galima daryt, ir fokusas turi buti vietoje.
Papildyta:
wyshnia, as nelabai supratau, ko tu konkreiciai klausei 'del spalvu', bet man tai pirma pernelyg melsva, o antra pernelyg zalsva. ir gal ne tai kad pernelyg (nes veidas pvz pirmoj, tai nera pameles), bet as tiesiog matau,kad ta melsva, o ta zalsva - tai jeigu megciau tokius atspalvius, gal man ir patiktu. bet man dabar necrossinimo periodas, o naturaluma visame kame as visada megau, tai del to nelabai. mano galva, siuo atveju tai tiesiog skonio reikalas.