Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Gaziulka , patinka man labai JB. Pirmoje foto mergina primena vieną aktorę. Akinukuose atspindžiai faini. Miestietė smile.gif Bet nepatinka kažkokie balti taškučiai ant petuko. Antra labai šauni, rankinę atrodo, ištiesusi ranką pasiimčiau, kol mergina klases šokinėja. Bet tas rėmas juodas per sunkus, kažkaip skandina nuotrauką, traukia kaip kokia juodoji skylė. Trečioji primena mano vaikystės nuotraukas, bet fokusas ne į veiduką? Gal specialiai, meškutis norėtas akcentuoti, bet man norėtųsi mergaitės akyčių aiškesnių arba tada meškučio snukiuko.

O jeigu kokį nors tokį rėmelį dėti? Iš esmės tai man labai patinka juodi rėmeliai, tik skubant sunku perteikti vaizdinį, esantį galvoje smile.gif Na, bet nežiūrint į techninius nesklandumus, manau kažką su PS sukurpti įmanoma.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulės pūga: 26 rugpjūčio 2008 - 17:41
Smagi tema šiandien doh.gif biggrin.gif

QUOTE(naitas @ 2008 08 26, 16:17)

Blin, pirk nikon, ant jo nėra M cool.gif

schmoll.gif pasenusi info - yra ir ant Nikono biggrin.gif

QUOTE(gamtos stebuklas @ 2008 08 26, 16:31)

o kam tada SM g.gif garantuoju, kad 95 proc temu tada galima trint, o atsakymus i autoriu klausimus ieskot googluose cool.gif

jei ištrinsi SM 95% temų, tai ir googluose nebe kažin ką berasi tongue.gif

Įsiterpsiu ir aš su lamerišku klausimu blush2.gif . Turiu NIkon D40 ir tik prieš kelias dienas pastebėjau, kad per menu nustatant WB, kiekvienas jo atvejis dar turi pasirinkimą nuo 3 iki -3. Ką tai duoda? Kažkokio aiškaus skirtumo nei kompe, nei fotiko displėjuje nepastebėjau, bet monitorius mano nekalibruotas, tai mažu ne viską tiksliai ir rodo. Niu, dabar galėsit ir mane išsiųst į googlą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2008 08 26, 17:07)
Niu, dabar galėsit ir mane išsiųst į googlą biggrin.gif

lotuliukas.gif Ar tokie blogi is sono atrodom? doh.gif

Apie Nikona as ne patareja, tikiuosi nikonistai papasakos mirksiukas.gif

Noriu ikelti dvi nuotraukas ir klausti del spalvu g.gif (panasu, kad viena liga issigydzius, kita uzpuola doh.gif )

user posted image

user posted image
Atsakyti
wyshnia, naminis mano kompas pirmoje rodo, kad magentos stipriai per daug..
antros alia krosas patink smile.gif aš pati dabar su spalvom eksperimentuoju ir vis tik jaučiu, kad šiuo metu užeina pamažu man krosligė biggrin.gif
Atsakyti
wyshnia, man viskas ok su spalvom.

gaziulka, pritariu wyshniai. trecioje ypac truksta ryskumo. pirmoje kadravimas ypac kliuna. jb idealiai minkstas. apie kontrasta tyliu lotuliukas.gif

dilma, net neisivaizduoju apie ka cia klausi blink.gif pas mane arba default pasirinkimai (sauleta, lempos visokios ir t.t.) arba rankinis pagal foto arba pagal pamatavima. tiesa, pas mane D50. bet tikrai kazkokio dar koregavimo nepastebejau g.gif itariu, kad apie breketinga gal kalbi, kur galima kelias foto fotografuot su WB korekcijomis arba su islaikymo korekcija. bet jei kompe nieko nepastebi,tai net nezinau.
Atsakyti
o je, kokią diskusiją pražiopsojau doh.gif lotuliukas.gif dabar jau per vėlu sakyt, ką nors ir o pasakyta viskas mirksiukas.gif

QUOTE(julima @ 2008 08 26, 15:57)
Bandau as savo sioki toki "blyneli" det. Tikiuosi neisvarysit i "gretima" tema.

pagal viską katinas turėtų būti dešinėj pusėj, kad būtų erdvės žvilgsniui ax.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2008 08 26, 17:39)
nu keiciam tema cool.gif  idedu sutarsymui, kaip dabar populiaru sakyt ax.gif nemazai dedu, bet aisku, kad nebutina i visas atkreipt demesi.

o tu iš viso rėmo nenori nuimt antroj foto? ax.gif
man paskutinė labiausiai patinka. aš kontrastu nesergu tongue.gif , tai man viskas normaliai atrodo. o vat ką aš įsitaisiau - tai aštrumo ligą doh.gif aštrumo trūksta visoms foto. vat tokio aštraus fokuso. nežinau, ar aiškiai čia šneku ... nu žodžiu, čia tik man taip atrodo mirksiukas.gif

QUOTE(wyshnia @ 2008 08 26, 19:37)
Noriu ikelti dvi nuotraukas ir klausti del spalvu g.gif (panasu, kad viena liga issigydzius, kita uzpuola doh.gif )

man pirma labai patinka visai atžvilgiais thumbup.gif . o antra spalvos ok, bet negi čia ir krosinta?
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 08 26, 21:16)

dilma, net neisivaizduoju apie ka cia klausi  blink.gif pas mane arba default pasirinkimai (sauleta, lempos visokios ir t.t.) arba rankinis pagal foto arba pagal pamatavima. tiesa, pas mane D50. bet tikrai kazkokio dar koregavimo nepastebejau  g.gif itariu, kad apie breketinga gal kalbi, kur galima kelias foto fotografuot su WB korekcijomis arba su islaikymo korekcija. bet jei kompe nieko nepastebi,tai net nezinau.

Vat ir aš tik tik jį radau. Jei nusistatinėji WB per info, kur displėjuje, tai tik pasirenki nustatymą ir psio - kaitrinei lempai, saulėtai dienai ir t.t. Bet jei atsidarai meniu ir bandai rinktis per ten, tai duoda dar ir pasirinkimo diapozoną g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2008 08 26, 21:59)
Vat ir aš tik tik jį radau. Jei nusistatinėji WB per info, kur displėjuje, tai tik pasirenki nustatymą ir psio - kaitrinei lempai, saulėtai dienai ir t.t. Bet jei atsidarai meniu ir bandai rinktis per ten, tai duoda dar ir pasirinkimo diapozoną g.gif

o instrukcijoj nieko nėr parašyta? aš peržiūrėjau savo D50, nieko panašaus nerandu g.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 08 26, 22:12)
o instrukcijoj nieko nėr parašyta? aš peržiūrėjau savo D50, nieko panašaus nerandu  g.gif

Kai paskutinį kartą instrukciją skaičiau, tai kažkaip akis neužkliuvo g.gif . Bet aš ir skaičiau tai, kas man aktualu, o BW nustatyt jau ir iki to mokėjau blush2.gif. Jaučiu, reikės atidžiau patyrinėt doh.gif
Atsakyti
Praleidau kelias foto, kurios idomios, bet iskart nelabai gali rasyti rolleyes.gif

Sansaros foto- uzsiliepsnojimas-pirmosios tavo foto is sios sesijos buvo nepakartojamos del pacio experemento, sita irgi gera, bet man truksta visos istorijos. Tose nuotraukose pats zavesys buvo, kad ten buvo serija ir kokia!!! O i sita ziuriu kaip i istrauka ir nelabai suprantu apie ka buvo pati istorija blush2.gif Manau reikia pabaigti 4u.gif

Bite Maja-fonas unsure.gif bet patinka apdirbimas, ir pats katinas aisku.

Julima-geras kokybiskas kadras, bet pritariu Bitei, norisi katuka patraukti i desine

Gaziulkina, 1- visiskai sutinku su Wyshnia, norisi apkirptikaip ji siulo.
3-pabego fokusas. 4-labiausiai patiko, kontrasto man uztenka irnesakyk.gif 2-remas sunkus (benrai parasiau ka jau parase bigsmile.gif )

Wyshnia, 1portretas-labai grazus ir pats portretas ir modelis. Del apdirbimo nieko negaliu parasyti, man tiesiog patinka. Norisi tik remelio storo balto doh.gif biggrin.gif kad ji atsiremtu ne i foto krasta, o ji remeli. Antras - norisi erdves is kaires man.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 08 26, 20:17)

pagal viską katinas turėtų būti dešinėj pusėj, kad būtų erdvės žvilgsniui  ax.gif
o tu iš viso rėmo nenori nuimt antroj foto?  ax.gif

Zinau... ax.gif Bet eme ir nusisuko begedis. blush2.gif Reiks rytoj vel su fotoaparatu vaikytis.Baikstus.

Bite,tavo naujas avataras man labai patinka. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 08 26, 21:12)
o instrukcijoj nieko nėr parašyta? aš peržiūrėjau savo D50, nieko panašaus nerandu  g.gif

as zinau, as zinau biggrin.gif

maniskis Nikon40. paziurejau ka tik. tai ir is efekto supratau, kas darosi (mano fotike tas akivaizdu), ir paspaudus klaustuka radau stai ka, cituoju netiksliai: choose higher values for 'cooler' colours and upper values for 'warmer' colours. Pabandyk ant M rezimo prie to pacio apsvietimo nufotkint ta pati daikta(gerriausia balta), pamatysi skirtuma: +3 varys i melynuma, -3 - gerokai i geltonuma mirksiukas.gif

aciu visoms uz komentarus mano nuotraukoms, einu dar pameginsiu pakoreguoti bent kompozicijas, pagal tai ka supratau. nors su tuo astrumu, bite, teisingai pastebejai - as dabar dvejonese, ar tiesiog neimanoma tikrai gerai fokusuoti rankomis su Nikon 40, kuris turi vos 3 fokusavimo taskus ar kzk negerai su fotiku. Prisimenat, anksciau kzk lenteles minejo kazkas - pagal kurias galima tikrinti, ar fotikas gerai fokusuoja. Bet jauciu, su kokiu lanksrascio tekstu reiktu pradziai pabandyt - butu aisku. Be to, dabar uzdejau ta pati 50tuka (maza ka, is ranku pirktas, gal jis kzk pazeistas buvo ir man grybauja) ant Nikon F80 savo, tas tai autofokusavima turi, ziuresiu, kaip bus su fokusu. nes nu tikrai visos mano fotkes tokios - paziurejau sian i Elzes nuotrauka kudroj (kur akis), nu tikrai su mano fotiku tas absoliuciai neimanoma iki siol - o ne tiek trumpai turiu ir nevisai gi durna jau esu doh.gif gal blogai fokusuoju, nes as tikrai daznai sufokusavus ir laikydama nuspausta migtuka dar perkadruoju, bet instrukcijoje tai raso, kad ta galima daryt, ir fokusas turi buti vietoje.
Papildyta:
wyshnia, as nelabai supratau, ko tu konkreiciai klausei 'del spalvu', bet man tai pirma pernelyg melsva, o antra pernelyg zalsva. ir gal ne tai kad pernelyg (nes veidas pvz pirmoj, tai nera pameles), bet as tiesiog matau,kad ta melsva, o ta zalsva - tai jeigu megciau tokius atspalvius, gal man ir patiktu. bet man dabar necrossinimo periodas, o naturaluma visame kame as visada megau, tai del to nelabai. mano galva, siuo atveju tai tiesiog skonio reikalas.
Atsakyti