Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(naitas @ 2008 08 26, 15:17)
nusipirkau Nikon D200 ir tris objektyvus...prieš metus... rupūže rupūžėle, nu pats niekaip nefotkina. Reiks kiba instrukciją skaityt. Nu 7 puslapius šiaip taip įveikiau hihihi.gif
klausyk, TU toookius brėžinius į SM įkeli, o nesupranti, kas ta M? doh.gif
Blin, pirk nikon, ant jo nėra M cool.gif

tikriausiai sugedęs aparatas, jei pats nefotkina. dar pasakyk, kad ir nefilmuoja.. schmoll.gif

wink.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 08 26, 16:05)
aš tai net nelindau čia sveikintis, kol pagrindų neperpratau.. aišku, pagal mane nereikia elgtis biggrin.gif

ar tingėjimas, ar nepagalvojimas, kad yra googlas, wikipedia ir tonos literatūros, ar tikrai visur pasidomėjęs vis tiek nesupranta..?

va atsakyk sąžiningai - ar skaitei instrukciją? smile.gif

jei perprasciau pagrindus, tai nelisciau i skyreli, kur mokomes fotografuoti cool.gif eiciau i rimtesnius forumus, rimtesniu dalyku mokytis, o ne kaip priartint objekta biggrin.gif

o kam tada SM g.gif garantuoju, kad 95 proc temu tada galima trint, o atsakymus i autoriu klausimus ieskot googluose cool.gif

instrukcija anglu kalba cool.gif saziningai- skaiciau ka reiskia kiekvienas mygtukas.ir tiek biggrin.gif

aciu merginos uz pagalba cool.gif va galvoju-gal reikejo kurt tema Olympus e420, kas ji nupirko ir nemoka naudotis biggrin.gif lotuliukas.gif eisiu skaityt instrukcijas cool.gif
Atsakyti
eeeee, zmogai. labai maza tikimybe rasti zmogu su tokiu paciu fotikus, su tokiu paciu objektyvu (olympuso pvz. niekas dar cia neturejo), kad paaiskintu ka spausti, kur sukti, kur i meniu eiti.

su tuo olympusu gamtos stebuklo viskas aisku. susirask kaip perjungti meniu ar ant fotoaparato/objektyvo autofokusa (to instrukcijoje reik ieskot, nes mes nezinom kur ir kas). mokykis fotografuot ryskiai bent ant auto pradzioje. o ne aklai sukinejant bandyti pataikyti i "tai".
tas guminis krutas, kur fotografai deda yra - blenda. ji itakoja tik atspindziu patekima i objektyva, tikrai geriau nefokusuos.
ant rezimu ratuko yra tik programos: diafragmos, islaikymo ir ISO skirtingi pasirinkimai automatiniai/pusiau automatiniai/rankiniai. jei visi aprasyti vienoje lenteleje instrukcijoje doh.gif ja tik reik susirast ir viskas bus aiskiau. arba pagooglinti kaip visada pvz. cia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 26 rugpjūčio 2008 - 15:32
QUOTE(julima @ 2008 08 26, 15:57)
Bandau as savo sioki toki "blyneli" det. Tikiuosi neisvarysit i "gretima" tema.

Julima, menkas iš manęs patarėjas, bet aš katukui erdves palikčiau kitoj pusėj (t.y.) jo pasisukimo, žiūrėjimo kryptim. Dabar ta erdvė iš kitos pusės tokia lyg ir nereikalinga gaunas.
Į gretimas temas nevarys, jei pačiam žmogui yra noro būt čia ir mokytis. Aš pati periodiškai pabėgu, periodiškai pareinu, bet kažkaip va vis būnu. Neišmeta biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(gamtos stebuklas @ 2008 08 26, 16:31)
jei perprasciau pagrindus, tai nelisciau i skyreli, kur mokomes fotografuoti cool.gif eiciau i rimtesnius forumus

Pvz. kokius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 26 rugpjūčio 2008 - 15:33
Labiausiai man patinka, kai ateina naujokai ir sako - va turiu fotoaparata, mokinkit dabar mane blink.gif o kaip ismokint, jei pasakai nuo ko pradet mokintis, o jis sako, ne as to neskaitysiu, nes jus mane turit mokint doh.gif

Siaip jei ka, kursu yra visokiu, jei google netinka. O musu tarpe fetografijos pedagogu nera, visi mes bendrom jegom po truputi i prieki judam biggrin.gif

Si kart sayonarai, karbynei ir gazulkai balionai 4u.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2008 08 26, 16:17)
Pati kai nusipirkau 420, tai veidrodinio net ijungti nemokejau. Dabar reikalai pagerejo.

as ijungt mokejau, reiskia pageres ir manuser posted image

QUOTE(naitas @ 2008 08 26, 16:17)
Blin, pirk nikon, ant jo nėra M cool.gif

traukinys si...iu nelaukia.kur anksciau buvai!?user posted image

QUOTE(gitulia @ 2008 08 26, 16:18)
O apie "raudona ant objektyvo su klaustuku" as tau jau parasiau, kai "Super" valdymo skydelyje nusistatysi "MF", galesi ta daikta sukineti ir fokusuoti rankiniu budu. Instrukcijos 54-55 psl.

tu stebuklasuser posted imagepagaliau nors ne pauksciu kalba cool.gif

QUOTE(Karbynė @ 2008 08 26, 16:19)
ir tai nerašoma instrukcijoj?  swoon.gif Sukamas daiktas nustato fotografavimo režimus. M - manual (rankinis)

Ten ne ant objektyvo, todėl ir nesusikalbėjot.

tu ne taip supratai, as klausiau ne apie ta, kur su M raide ir klaustuku, puikiai zinau ka anas nustato, bet va tas ant objektyvo kam, norejau klaust, bet jau atsake geri zmones tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gamtos stebuklas @ 2008 08 26, 15:31)
jei perprasciau pagrindus, tai nelisciau i skyreli, kur mokomes fotografuoti cool.gif eiciau i rimtesnius forumus, rimtesniu dalyku mokytis, o ne kaip priartint objekta biggrin.gif

Na siaip jau sioje temoje zmones ir mokosi daug rimtesniu dalyku nei objekto priartinimas... jei butum paskaicius daugiau, butum tai pastebejus...

Paskutiniu metu tik skaitau ir stebiu Jusu nuotraukas, bet cia nesusilaikiau nuo komentaro
Atsakyti
QUOTE(gamtos stebuklas @ 2008 08 26, 16:31)
jei perprasciau pagrindus, tai nelisciau i skyreli, kur mokomes fotografuoti cool.gif instrukcija anglu kalba cool.gif  saziningai- skaiciau ka reiskia kiekvienas mygtukas.ir tiek biggrin.gif

Perziurek kelias zinutes atgal, as tau idejau nuoroda kur rasti lietuviska instrukcija.
Atsakyti

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 26 rugpjūčio 2008 - 16:10
stebukle, pradžiai bent terminus pagrindinius ir kas ką daro, pasiaiškink. o tai visai paprasta- užtikai čia neaišku žodį, leki į gūglą, rašai, ieškai ir skaitai. viską išbandai su savo fotiku. nes ateit ir rėkt, kad nieks žmoniškai nešneka, biški negražu. niekas nesiims aiškint normalių terminų kaip nors kitaip, vaikiškai...
Atsakyti
nu keiciam tema cool.gif idedu sutarsymui, kaip dabar populiaru sakyt ax.gif nemazai dedu, bet aisku, kad nebutina i visas atkreipt demesi.

user posted image

sita kudroj gal kas matet jau. noreciau nuomones apie remeli - normaliam zmogui gal biski gedulingas gali pasirodyt, bet bandziau ir tradicini balta ir plonesni juoda. nu -ne.
user posted image

user posted image

kaip kontrastas, ne perdaug? serganciu atitinkama liga neklausiu tongue.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 26 rugpjūčio 2008 - 16:56
Gaziulka, visu pirma patinka visur tas minkstas jb smile.gif
Kalbant apie nuotraukas pirma faina, antrai remas man ne schmoll.gif Paskutinej kontrasto ne per daug, bet noretusi daugiau ryskumo abejose mergaites nuotraukose smile.gif Bendrai paemus man kompozicija visur nelabai - maziausiai kliuna treciojoj, pirmoje galva centre, kirpciau virsaus ir kaires siek tiek, jei yra, palikciau daugiau desnes ir apacios, antroji tokia lyg su judesiu nuotrauka, bet kai siluetas i centra iklijuotas, tai kazkaip judesio nesijaucia, paskutinej daugiau kaires ir apacios norisi man g.gif
Atsakyti