Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sayonara @ 2008 08 26, 15:37)
kaip naudotis įvairiais skaitmeninių fotikų režimais, kas ką reiškia, koks diafragmos ir išlaikymo apibrėžimas ir jų tarpusavio santykis, kas yra židinio nuotolis, kas yra fokusas ir ryškumas, kas yra ryškumo zona, baltos spalvos balansas, kam ir kaip juos naudoti, o tada jau bus galima kažkuo padėti

biggrin.gif jei viska sita zinociau, tikrai ne SM patarimu ieskociau cool.gif
atleisk, jei kazkaip ne pagal tave atsakiau, bet nuo pat pradziu parasiau, kad sitame klausime esu vistauser posted imageir kai man atraso kad cia rankinis fokusavimas, tai man kaip blondinei tik vienas klausimas kyla- o kuom gi as fokusavau jei ne rankomuser posted imagetiesiog su tokiais klausimais, kuriuos gali cia uzduot i profesionalu forumus net nelendu, man ten tiesiog japoniskai sneka....
Atsakyti
QUOTE(gamtos stebuklas @ 2008 08 26, 14:45)
user posted imagebutent biggrin.gif
aciu tau 4u.gif tikrai dabar nustaciau ant M raides ir jis sviesina ir tamsina, tik cia ne tas dalykas ant objektyvo, na guminis toks, fotografai nuolat ji suka, solidziai taip atrodo lotuliukas.gif  biggrin.gif man matyt jis irgi, del solidumo- suki tai visi galvoja zmogus profas user posted imagesviesina vaizda ir tamsina tas, kuriuo jau padaryta nuotrauka galiu didint(vaizda) cool.gif

dienos klausimas:
kas yra fokusavimas ir su kuo jis valgomasuser posted image(tik be visokiu mandru zodziu, kur paprastajam mirtingajam nesuprast cool.gif )

nezinau, sunku labai nematant su tavim susikalbet. ypac kai terminu nesupranti dar. M raide nei sviesina nei tamsina. M raide gali buti 2 vietose - ant objektyvo sone toks stumeklis (gali pastumti ant A arba ant M, ta jau aukciau paaiskinau, tai tu pastumk ant A). dar viena M raide pas tave yra prie fotografavimo rezimu, kur A(v), M, P, S, portreto, judesio ir kt rezimai ant ratuko pavaizduoti. ten M irgi kol kas jokiu budu nesirink - nesuprasi ka su juo daryt.

o tas daiktas, kur fotografai sukuneja, ir yra fokusavimo ziedas. fokusavimas ir yra fokusavimas - aparatas iesko fokuso, t.y. zonos/vietos, kuri nuotraukoje bus ryskiausia. fokusuoti reiskia sukoncentruoti aparato zvilgsni i norima daikta/objekta/jo dali.
Atsakyti
Bandau as savo sioki toki "blyneli" det. Tikiuosi neisvarysit i "gretima" tema.

user posted image
Atsakyti
fokusavimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 08 26, 15:49)
Fokusavimasi (focusi) - tai vaizdo ryškumo nustatymas konkrečiam atstumui.

QUOTE(Karbynė @ 2008 08 26, 15:50)
Googlas: "Fokusavimasi (focusi) - tai vaizdo ryškumo nustatymas konkrečiam atstumui."

tai reiskia pvz nuotrauka, kur fotkintas objektas kokiam nors fone(pvz zmogus prie baznycios ), ir jei tas zmogus nuplaukes, o baznycia super atrodo, reiskia netesingas fokusavimas?paprasta muiline taip gaudavosi, kai per arti objekta fotkinau, tai fonas ryskus, o kas arciau tai kaip per politeleno maiseli doh.gif lotuliukas.gif tai va ir dabar turiu pora fotkiu tokiu, tik kad as nelabai isarti ir fotkinau blush2.gif neteisingas fokusavimas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(gamtos stebuklas @ 2008 08 26, 14:52)
biggrin.gif jei viska sita zinociau, tikrai ne SM patarimu ieskociau cool.gif
atleisk, jei kazkaip ne pagal tave atsakiau, bet nuo pat pradziu parasiau, kad sitame klausime esu vistauser posted imageir kai man atraso kad cia rankinis fokusavimas, tai man kaip blondinei tik vienas klausimas kyla- o kuom gi as fokusavau jei ne rankomuser posted imagetiesiog su tokiais klausimais, kuriuos gali cia uzduot i profesionalu forumus net nelendu, man ten tiesiog japoniskai sneka....

klausimas ne tas, ar pagal mane, ar ne pagal mane lotuliukas.gif tiesiog patikėk, sunku atsakinėti į klausimus žmogui, kuris, susidaro toks įspūdis, užduoda bilekokius klausimus nepasidomėjęs nauju pirkiniu - būtent toks įspūdis susidaro, o pasakymas "aš višta", todėl tipo reikia mane dabar gelbėti nebesukelia šio skyrelio lankytojams didesnių emocijų wink.gif
aš tai net nelindau čia sveikintis, kol pagrindų neperpratau.. aišku, pagal mane nereikia elgtis biggrin.gif
višta ar ne višta jauties fotografijoj, per valandą fotografuoti vis tiek neišmoksi. suprantu, kad moterims lyties požymiai neleidžia skaityti instrukcijų, bet be to niekur nedingsi.. bigsmile.gif net ir man teko, o aš NIEKADA neskaitydavau instrukcijų..

nepagalvok, kad aš nedraugiška, bet.. aš tai net klausimų kai kurių nesuprantu.. rimtai.. ne iš pasikėlimo, o natūraliai nesuprantu, kas žmogui neaišku.. iš neteisingai naudojamų egzistuojančių terminų kiekio akivaizdu, kad jis atsakymą galėjo rasti, bet kažkodėl to nepadarė. kokia priežastis - nežinau. ar tingėjimas, ar nepagalvojimas, kad yra googlas, wikipedia ir tonos literatūros, ar tikrai visur pasidomėjęs vis tiek nesupranta..?
va atsakyk sąžiningai - ar skaitei instrukciją? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(gamtos stebuklas @ 2008 08 26, 15:01)
tai reiskia pvz  nuotrauka, kur fotkintas objektas kokiam nors fone(pvz zmogus prie baznycios ), ir jei tas zmogus nuplaukes, o baznycia super atrodo, reiskia netesingas fokusavimas?paprasta muiline taip gaudavosi, kai per arti objekta fotkinau, tai fonas ryskus, o kas arciau tai kaip per politeleno maiseli doh.gif  lotuliukas.gif tai va ir dabar turiu pora fotkiu tokiu, tik kad as nelabai isarti ir fotkinau blush2.gif neteisingas fokusavimas? g.gif

jeigu Tavo tikslas buvo ryškus žmogus ir išplaukusi bažnyčia - taip, neteisingai sufokusavai.
liaudiškai bandau aiškinti: fokusuojant nepilnai nuspaudi mygtuką (na, čia jau nebe su muiline, o su veidrodiniu) - kad dar nefotkintų, bet toks zyzimas pasigirsta ir tarsi nušvinta, išryškėja objektas, į kurį fokusuoji. tai ir vadinasi sufokusavimu. tada jau pilnai iki galo spaudi mygtą ir fotikas užfiksuoja Tavo norimą vaizdą.

fotografuojant objektus, kurie turi akis bigsmile.gif - žmones, kates, šunis, peles, driežus - paprastai yra fokusuojama į tą akį, kuri yra arčiau fotografo.

neseniai įdėta katinėlio nuotrauka yra pavyzdys, kai akys yra neryškios, kažkur kitur sufokusuota, gal į nosį, kaktą ar pasmakrę. aišku, kartais autorius specialiai nefokusuoja į akis, nes toks jo tikslas - kažkas kitas, o ne akys turi būti ryškios. bet dar anksti apie išimtis kalbėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 26 rugpjūčio 2008 - 15:09
QUOTE(gamtos stebuklas @ 2008 08 26, 16:01)
tai reiskia pvz  nuotrauka, kur fotkintas objektas kokiam nors fone(pvz zmogus prie baznycios ), ir jei tas zmogus nuplaukes, o baznycia super atrodo, reiskia netesingas fokusavimas?

Žiūrint ko nori. Kas šiuo atveju ryškumo zonoje apie tą ir sakoma, kad sufokusuota į tai, ar "fokusas į tai". O ar taip norėta, ar klaida jau priklauso nuo autoriaus užmanymo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 26 rugpjūčio 2008 - 15:09
QUOTE(Gaziulka @ 2008 08 26, 15:53)
M raide nei sviesina nei tamsina.

M nesviesina, bet kai nustatau ant tos M, kur parodziau, tai kai suku ta, kur melynu klaustuku pazymetas, tai sviesina ir tamsina vaizda displejuje cool.gif o apie sukama daikta ir kam jis, tai va tas, kur raudonu klaustu, ant objektyvo blush2.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(gamtos stebuklas @ 2008 08 26, 16:01)
tai reiskia pvz  nuotrauka, kur fotkintas objektas kokiam nors fone(pvz zmogus prie baznycios ), ir jei tas zmogus nuplaukes, o baznycia super atrodo, reiskia netesingas fokusavimas?paprasta muiline taip gaudavosi, kai per arti objekta fotkinau, tai fonas ryskus, o kas arciau tai kaip per politeleno maiseli doh.gif  lotuliukas.gif tai va ir dabar turiu pora fotkiu tokiu, tik kad as nelabai isarti ir fotkinau blush2.gif neteisingas fokusavimas? g.gif

As turiu toki pat fotoaparata, tik pirkau su dviem kitiniais objektyvais, o ne su "blyneliu".
Apie fokusavima ir kaip nusistato rankinis, auto, testinis ar kombinuoti labai puikiai parasyta fotoaparato instrukcijoj. Paskaityk ja, tikrai verta.
O jei trumpai su mygtuku ant korpuso issikvieti greitojo meniu langa ir ieini i langeli kur parasyta vienas is ju "S-AF" "C-AF" "MF". Ten yra galimybe pasirinkti kokiu budu fokusuosi - rankiniu ar automatiniu. Jei pasirinksi rankini "MF", tai galesi sukineti ta zieda ant objektyvo ir nusistatineti ryskuma rankom (ne kojom, kojom tik tolinama arba artintama su fiksuoto zidinio objektyvu, jei butum pirkus su kitais siulomais objektyvais, tai ir artint galetum rankom).
Taip pat per ta pati "Super" langa gali pasirinkti koki konkretu taska fokusuosi. Jei naudosi gyva vaizda, gali nusistatyti vienuolikos tasku fokusavima arba viena kuri nors konkretu.
Bet be instrukcijos ir poros knygu (apie skaitmeninius fotoaparatus/fotografavima) perskaitymo manau nieko nebus.

Jei neturi instrukcijos ja gali parsisiusti cia
http://www.olympus.l...rodID=MN3125592
Patikek ji padeda. Pati kai nusipirkau 420, tai veidrodinio net ijungti nemokejau. Dabar reikalai pagerejo.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 08 26, 17:05)
klausimas ne tas, ar pagal mane, ar ne pagal mane  lotuliukas.gif  tiesiog patikėk, sunku atsakinėti į klausimus žmogui, kuris, susidaro toks įspūdis, užduoda bilekokius klausimus nepasidomėjęs nauju pirkiniu - būtent toks įspūdis susidaro, o pasakymas "aš višta", todėl tipo reikia mane dabar gelbėti nebesukelia šio skyrelio lankytojams didesnių emocijų wink.gif
aš tai net nelindau čia sveikintis, kol pagrindų neperpratau.. aišku, pagal mane nereikia elgtis biggrin.gif
višta ar ne višta jauties fotografijoj, per valandą fotografuoti vis tiek neišmoksi. suprantu, kad moterims lyties požymiai neleidžia skaityti instrukcijų, bet be to niekur nedingsi.. bigsmile.gif net ir man teko, o aš NIEKADA neskaitydavau instrukcijų..

gerai pavarei lotuliukas.gif
nusipirkau Nikon D200 ir tris objektyvus...prieš metus... rupūže rupūžėle, nu pats niekaip nefotkina. Reiks kiba instrukciją skaityt. Nu 7 puslapius šiaip taip įveikiau hihihi.gif

QUOTE(gamtos stebuklas @ 2008 08 26, 17:10)
M nesviesina, bet kai nustatau ant tos M, kur parodziau, tai kai suku ta, kur melynu klaustuku pazymetas, tai sviesina ir tamsina vaizda displejuje cool.gif o apie sukama daikta ir kam jis, tai va tas, kur raudonu klaustu, ant objektyvo blush2.gif
user posted image

klausyk, TU toookius brėžinius į SM įkeli, o nesupranti, kas ta M? doh.gif
Blin, pirk nikon, ant jo nėra M cool.gif
Atsakyti
QUOTE(gamtos stebuklas @ 2008 08 26, 16:10)

Su tuo melynu tu gali reguliuotis diafragmos ir islaikymo reiksmes, todel tau ir sviesina/tamsina.

O apie "raudona ant objektyvo su klaustuku" as tau jau parasiau, kai "Super" valdymo skydelyje nusistatysi "MF", galesi ta daikta sukineti ir fokusuoti rankiniu budu. Instrukcijos 54-55 psl.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitulia: 26 rugpjūčio 2008 - 15:25
QUOTE(gamtos stebuklas @ 2008 08 26, 16:10)
o apie sukama daikta ir kam jis, tai va tas, kur raudonu klaustu, ant objektyvo blush2.gif

ir tai nerašoma instrukcijoj? swoon.gif Sukamas daiktas nustato fotografavimo režimus. M - manual (rankinis)

Ten ne ant objektyvo, todėl ir nesusikalbėjot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 26 rugpjūčio 2008 - 15:23