QUOTE(gamtos stebuklas @ 2008 08 26, 14:52)
jei viska sita zinociau, tikrai ne SM patarimu ieskociau
atleisk, jei kazkaip ne pagal tave atsakiau, bet nuo pat pradziu parasiau, kad sitame klausime esu vista
ir kai man atraso kad cia rankinis fokusavimas, tai man kaip blondinei tik vienas klausimas kyla- o kuom gi as fokusavau jei ne rankom
tiesiog su tokiais klausimais, kuriuos gali cia uzduot i profesionalu forumus net nelendu, man ten tiesiog japoniskai sneka....
klausimas ne tas, ar pagal mane, ar ne pagal mane
tiesiog patikėk, sunku atsakinėti į klausimus žmogui, kuris, susidaro toks įspūdis, užduoda bilekokius klausimus nepasidomėjęs nauju pirkiniu - būtent toks įspūdis susidaro, o pasakymas "aš višta", todėl tipo reikia mane dabar gelbėti nebesukelia šio skyrelio lankytojams didesnių emocijų
aš tai net nelindau čia sveikintis, kol pagrindų neperpratau.. aišku,
pagal mane nereikia elgtis
višta ar ne višta jauties fotografijoj, per valandą fotografuoti vis tiek neišmoksi. suprantu, kad moterims lyties požymiai neleidžia skaityti instrukcijų, bet be to niekur nedingsi..
net ir man teko, o aš NIEKADA neskaitydavau instrukcijų..
nepagalvok, kad aš nedraugiška, bet.. aš tai net klausimų kai kurių nesuprantu.. rimtai.. ne iš pasikėlimo, o natūraliai nesuprantu, kas žmogui neaišku.. iš neteisingai naudojamų egzistuojančių terminų kiekio akivaizdu, kad jis atsakymą galėjo rasti, bet kažkodėl to nepadarė. kokia priežastis - nežinau. ar tingėjimas, ar nepagalvojimas, kad yra googlas, wikipedia ir tonos literatūros, ar tikrai visur pasidomėjęs vis tiek nesupranta..?
va atsakyk sąžiningai - ar skaitei instrukciją?
Papildyta:
QUOTE(gamtos stebuklas @ 2008 08 26, 15:01)
tai reiskia pvz nuotrauka, kur fotkintas objektas kokiam nors fone(pvz zmogus prie baznycios ), ir jei tas
zmogus nuplaukes, o baznycia super atrodo, reiskia netesingas fokusavimas?paprasta muiline taip gaudavosi, kai per arti objekta fotkinau, tai fonas ryskus, o kas arciau tai kaip per politeleno maiseli
tai va ir dabar turiu pora fotkiu tokiu, tik kad as nelabai isarti ir fotkinau
neteisingas fokusavimas?
jeigu Tavo tikslas buvo ryškus žmogus ir išplaukusi bažnyčia - taip, neteisingai sufokusavai.
liaudiškai bandau aiškinti: fokusuojant nepilnai nuspaudi mygtuką (na, čia jau nebe su muiline, o su veidrodiniu) - kad dar nefotkintų, bet toks zyzimas pasigirsta ir tarsi nušvinta, išryškėja objektas, į kurį fokusuoji. tai ir vadinasi sufokusavimu. tada jau pilnai iki galo spaudi mygtą ir fotikas užfiksuoja Tavo norimą vaizdą.
fotografuojant objektus, kurie turi akis
- žmones, kates, šunis, peles, driežus - paprastai yra fokusuojama į tą akį, kuri yra arčiau fotografo.
neseniai įdėta katinėlio nuotrauka yra pavyzdys, kai akys yra neryškios, kažkur kitur sufokusuota, gal į nosį, kaktą ar pasmakrę. aišku, kartais autorius specialiai nefokusuoja į akis, nes toks jo tikslas - kažkas kitas, o ne akys turi būti ryškios. bet dar anksti apie išimtis kalbėti.