Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(luokė @ 2008 08 26, 14:27)
tas sukamas dalykas, jei jau neartina, skirtas rankiniam fokusavimui.
jei objektyvas fiksuoto židinio nuotolio, tai niekaip nesiartins. jei ne- artint/tolint gali sukinėdama objektyvą (su pačiu fotiku to nepadarysi).

unsure.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 08 26, 14:27)
koks objektyvas? gal fiksuoto židinio nuotolio, tada "tas daiktas: yra skirtas rankomis fokusuoti (nekeičia vaizdo, jei įjungtas autofokuso režimas). tokiu atveju priartinti vaizdą gali kojomis smile.gif

fotikas mano toks, su tokiu objektyvu cool.gif zinau, kad gali nemazai(bent man cool.gif ), tai va, sakai rankom fokusuoti tas dalykas skirtas- tai kaip sakai gaunasi, kad su kojom bandziau!?rankom gi ir suku, rezimas ne automatinis nuolat(ta prasme nekeiciu jokiu baltos sviesos balanso nustatymu ir pan, bet tiesiog nustatau pvz makro fotografavimas, landsafto, judejimo ir pan cool.gif suku ta dalyka, ir lyg nepriaartina nieko g.gif ar cia jau nuotraukoj matysis!? cool.gif nu atleiskit blondinei, bet juk norisi perprasta ta sistema biggrin.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 08 26, 14:48)
netikiu, kad neįmanoma perprasti skaitant instrukciją

tai kad va panasiai ir parasyta kaip merginos paaiskino, o jei su fototechnika turi bendro tik tiek, kiek kiaule su apelsinais, tai sunkoka zinok blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 08 26, 14:48)
o ar instrukciją skaitei? paskaityk instrukciją ir ją skaitydama viską tuoj pat šalia knygos išbandyk. netikiu, kad neįmanoma perprasti skaitant instrukciją smile.gif dar yra įvairios literatūros lietuvių kalba, kad ir tie paprastieji "Skaitmeniniai fotoaparatai".

na nežinau doh.gif kiek žiūrėjau aš instrukciją nesuprantu aš ten nieko verysad.gif bandžiau kažką daryti tai ant ekrano tiek visko atsiranda doh.gif tai visai susibalamutiju doh.gif jaučiu reiks pirktis kokią paprastesnę knygą apie fotografavimą gal tai padės ax.gif
Atsakyti
jei teisingai supratau, pas tave būtent fiksuoto židinio nuotolio objektyvas. t.y., jis neartina, netolina. kaip matai žiūrėdama pro ieškiklį, taip ir bus. ir stebuklų nebūna, kad fotkinant matai vienaip, o nuotraukoj- jau priartinta mirksiukas.gif nebent manai, kad sufokusavai tinkamai, bet paaiškėjo, kad nugrybavai- tada vaizdas tikrai skirsis lotuliukas.gif
o ar žinai, kas yra fokusavimas? nes susidarė įspūdis, jog pokalbis apie ratus- batus biggrin.gif
Atsakyti
va ką radau. Gal kam įdomu
QUOTE(nataliux @ 2008 08 26, 09:05)
Sveikutes mamytes  4u.gif
gal kas gali padeti,as jauciuosi jau beviltiskoje padetyje  unsure.gif negaunu rugsejo 27 d fotogrofo krikstynoms.
Gal kas zino dar kokius fotografus Kaune?

Atsakyti
tiesa, respects tom, kas fotkinat vestuves, krikštynas, etc.
savaitgalį draugės vestuves šiek tiek fofografavau. tiesiog šiaip- sau, jai. žinokit, kai kompe pažiūrėjau, verkt norėjos doh.gif iš to streso buvau pamiršus net ISO pakelt, bažnyčioj norėjau su 100 pavaryt lotuliukas.gif fokusas iš skubėjimo vis nugrybauja- vis stengies nepražiopsot bent svarbiausių akimirkų, bet skubi skubi skubi, kol nustatymus išbandai (pasisuki vienaip- sąlygos vienos, pasisuki kitu šonu- visiškai kitaip). oj oj, vienu žodžiu...
Atsakyti
gamtos stebuklas, tavo yra fiksuoto zidinio nuotolio objektyvas - nei artina, nei tolina. 'artinti kojomis' reiskia, kad noredama priartinti objeka, turi prie jo arciau prieiti, ir atvirksciai. tas ziedas skirtas fokusavimui. bet rankomis fokusuoji ant rankinio fokusavimo (ne fotografavimo) rezimo. prie objektyvo ten turi buti toks daikciukas, kur pastumt gali - M ir A parasyta. Manual ir Auto, tai kol kas nustatyk ant auto ir nesiparink su rankiniu fokusavimu. o tada jau galesi isbandyti visokius fotografavimo rezimus - nuo auto iki portreto, naktinio ir visu, kokius turi.
Atsakyti
Aš tai turbūt jei turėčiau galimybę, eičiau kiek anksčiau bažnyčion "apsiuostyt". Na kada nors gyvenime norėčiau vis tik...tik tolokai man dar iki to visom prasmėm...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 26 rugpjūčio 2008 - 14:31
QUOTE(Karbynė @ 2008 08 26, 14:28)
Aš tai turbūt jei turėčiau galimybę, eičiau kiek anksčiau bažnyčion "apsiuostyt". Na kada nors gyvenime norėčiau vis tik...

gal ir aš būčiau ėjus. bet kad vestuvės kitam LT gale, atvažiavom prieš pat ceremoniją...
ir vis tiek- tas lakstymas, įtampa, pastangos viską kuo gražiau/geriau padaryt/parodyt. o dar kai nepažįstami žmonės, tai išvis...
Atsakyti
QUOTE(gamtos stebuklas @ 2008 08 26, 14:14)
fotikas mano toks, su tokiu objektyvu cool.gif zinau, kad gali nemazai(bent man cool.gif ), tai va, sakai rankom fokusuoti tas dalykas skirtas- tai kaip sakai gaunasi, kad su kojom bandziau!? rankom gi ir suku, rezimas ne automatinis nuolat(ta prasme nekeiciu jokiu baltos sviesos balanso nustatymu ir pan, bet tiesiog nustatau pvz makro fotografavimas, landsafto, judejimo ir pan cool.gif suku ta dalyka, ir lyg nepriaartina nieko g.gif ar cia jau nuotraukoj matysis!? cool.gif nu atleiskit blondinei, bet juk norisi perprasta ta sistema biggrin.gif
tai kad va panasiai ir parasyta kaip merginos paaiskino, o jei su fototechnika turi bendro tik tiek, kiek kiaule su apelsinais, tai sunkoka zinok blush2.gif

na, Tavo replika nedidina noro padėti, nusiramink ir pabandyk įsiskaityti į tai, kas rašoma.. bigsmile.gif
kaip rašiau kitai merginai, visų pirma mintimai išmok instrukciją arba kokią nors knygą, kurioje rašoma, kaip naudotis įvairiais skaitmeninių fotikų režimais, kas ką reiškia, koks diafragmos ir išlaikymo apibrėžimas ir jų tarpusavio santykis, kas yra židinio nuotolis, kas yra fokusas ir ryškumas, kas yra ryškumo zona, baltos spalvos balansas, kam ir kaip juos naudoti, o tada jau bus galima kažkuo padėti, jei pati niekaip neperprasi. nes dabar pvz. paskaičiusi sakinį "rezimas ne automatinis nuolat(ta prasme nekeiciu jokiu baltos sviesos balanso nustatymu ir pan, bet tiesiog nustatau pvz makro fotografavimas, landsafto, judejimo ir pan" tik pakeliu antakius ir noriu siųsti toliau skaityti instrukcijos 4u.gif

QUOTE(Rituxx @ 2008 08 26, 14:18)
na nežinau  doh.gif kiek žiūrėjau aš instrukciją nesuprantu aš ten nieko  verysad.gif bandžiau kažką daryti tai ant ekrano tiek visko atsiranda  doh.gif tai visai susibalamutiju  doh.gif jaučiu reiks pirktis kokią paprastesnę knygą apie fotografavimą gal tai padės  ax.gif

man irgi taip pradžioje buvo, bet juk instrukcijoje parašyta, ką koks simbolis reiškia, kuris mygtukas ką daro, kam jis naudojamas. taigi jei pasidėsi šalia instrukciją ir pvz. knygą "skaitmeniniai fotoaparatai" ir vis tiek skaitydama ir čia pat išbandydama viską, kas rašoma ir vis tiek neperprasi - nu niekas nepadės. ax.gif

aišku, būtų puiku šalia turėti žmogų, kuris yra gerai perpratęs skaitmeninių fotoaparatų funkcijas ir gali greitai vizualiai parodyti, kaip kas veikia, ir atsakyti į klausimus.
Atsakyti
QUOTE(luokė @ 2008 08 26, 15:19)
o ar žinai, kas yra fokusavimas? nes susidarė įspūdis, jog pokalbis apie ratus- batus  biggrin.gif

user posted imagebutent biggrin.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2008 08 26, 15:27)
kol kas nustatyk ant auto ir nesiparink su rankiniu fokusavimu. o tada jau galesi isbandyti visokius fotografavimo rezimus - nuo auto iki portreto, naktinio ir visu, kokius turi.

aciu tau 4u.gif tikrai dabar nustaciau ant M raides ir jis sviesina ir tamsina, tik cia ne tas dalykas ant objektyvo, na guminis toks, fotografai nuolat ji suka, solidziai taip atrodo lotuliukas.gif biggrin.gif man matyt jis irgi, del solidumo- suki tai visi galvoja zmogus profas user posted imagesviesina vaizda ir tamsina tas, kuriuo jau padaryta nuotrauka galiu didint(vaizda) cool.gif

dienos klausimas:
kas yra fokusavimas ir su kuo jis valgomasuser posted image(tik be visokiu mandru zodziu, kur paprastajam mirtingajam nesuprast cool.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gamtos stebuklas: 26 rugpjūčio 2008 - 14:46
QUOTE(gamtos stebuklas @ 2008 08 26, 14:45)
user posted imagebutent biggrin.gif
aciu tau 4u.gif tikrai dabar nustaciau ant M raides ir jis sviesina ir tamsina, tik cia ne tas dalykas ant objektyvo, na guminis toks, fotografai nuolat ji suka, solidziai taip atrodo lotuliukas.gif  biggrin.gif man matyt jis irgi, del solidumo- suki tai visi galvoja zmogus profas user posted imagesviesina vaizda ir tamsina tas, kuriuo jau padaryta nuotrauka galiu didint(vaizda) cool.gif

dienos klausimas:
kas yra fokusavimas ir su kuo jis valgomasuser posted image(tik be visokiu mandru zodziu, kur paprastajam mirtingajam nesuprast cool.gif )

labai patariu mandrus žodžius susirasti google. pvz., demonstruoju: įvedžiau žodį fokusavimas ir gavau patį pirmą rezultatą: Fokusavimasi (focusi) - tai vaizdo ryškumo nustatymas konkrečiam atstumui.
Ir ten toliau lapų lapai apie visa tai prirašyta.
Atsakyti
QUOTE(gamtos stebuklas @ 2008 08 26, 15:45)

Googlas: "Fokusavimasi (focusi) - tai vaizdo ryškumo nustatymas konkrečiam atstumui."

daugiau
http://www.efoto.lt/...i/fokusavimas_0

O kartojuos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 26 rugpjūčio 2008 - 14:52