Sveiki
gal kas papasakotų, kaip su PS patiesinti horizontą
Peledike, sitie dalykai labai puikiai aprasyti pirmuju temu pirmuosiuose psl.:
http://www.supermama...?...135247&st=0
QUOTE(gitulia @ 2008 08 21, 09:50)
Peledike, sitie dalykai labai puikiai aprasyti pirmuju temu pirmuosiuose psl.:
ačiū už nuorodą
Sveiki gyvi. Aš tik pradedančioji megeja fotografė Vakar teko su savo pentax 200d pafotografuoti vaikus diena ir gavosi nekokios foto - vizdas išdeges. Patarkit. Gal del to, kad fotkinau netinkamu rezimu - vepla nusistaciau peizaza Turbut geriausia tokia diena nusistatymus daryt paciai. Tai kokia tada f pasirinkti?O islaikymas?
QUOTE(truputukas @ 2008 08 21, 12:14)
Sveiki gyvi. Aš tik pradedančioji megeja fotografė Vakar teko su savo pentax 200d pafotografuoti vaikus diena ir gavosi nekokios foto - vizdas išdeges. Patarkit. Gal del to, kad fotkinau netinkamu rezimu - vepla nusistaciau peizaza Turbut geriausia tokia diena nusistatymus daryt paciai.
jie nezinai kas ir prie ko, tai susakyti f ir islaikymai nepades.
esme, kad galetum kontroliuot nors viena parametra. rinkis pradziai kokia pusiauautomatine ar prioriteto programa ant rezimu ratuko. (nikone P arba A siulyciau, kaip jos pentaxe vadinasi, nezinau, bet panasiai). jei A, pasirenki norima diafragma (priklausomai nuo to, kokio ryskumo gylio nori, mazas skaicius - plauna fona, didelis - daro rysku), o islaikyma pats parinks fotoaparatas. dar ekspokorekcija (EV) susirask kaip reguliuoti ir uztatyk koki -0.7. isdegimu sumazes.
peizazas - ne pati tinkamiausia programa vaiku fotografavimui.
beveik visada (nepriklausomai nuo dienos) nustatymus geriausia daryt paciai ar bent kiek juos kontroliuot ir itakot.
Saules puga, laukiam naujos temos sveikinu, gerai padirbejai
Ačiū, Sansara. Smagu man dalyvauti ND, nes tai paskata matyti daugiau nei mato perekšlė vaikščiojanti paskui savo cypciuką... O "apsimarinavusio kadro" man patiktų horizontali padėtis, nes norisi ramios erdvės ne į viršų, bet šoną.
Labai sunku sugalvoti temą, nes po to graužiesi, kad netinkamą sumąstei ir mažai kam patinka. Kažkas neperseniausiai buvo pasiūlęs, kad temas gali siūlyti visi, o vieną išsirenka laimėtojas. Nes gali būti juk, kad kažkas turi sugalvojęs super temą... Na, nesvarbu. Aš mąsčiau gal apie žmogų nuotraukoje. Žinau, buvo tema tuose rakinamuose ND žmogus ar kažkas pan. Galbūt žmogaus kūnas a la reklaminė fotografija (taip, glamūrinė tema buvo). O gal kokia nors kūno dalis? Pvz., rankos (nes rankos labai graži kūno dalis, viena gražiausių). O gal autoportretas (ar irgi buvo)? vienu žodžiu, peržiūrėjau kelioliką mados fotografijos autorių ir mane sužavėjo galimybė pilvą ar kaklą parodyti kitaip.
Nors man turbūt labiausiai patiktų tema "Rankos". Gal net savotiški diptikai, kaip šis Sean Ellis darbas
arba Jan Saudek darbas (kuris mane kažkodėl mirtinai veža, tik čia spalvos ne tokios, kokias esu mačiusi atspaude)
arba
Labai sunku sugalvoti temą, nes po to graužiesi, kad netinkamą sumąstei ir mažai kam patinka. Kažkas neperseniausiai buvo pasiūlęs, kad temas gali siūlyti visi, o vieną išsirenka laimėtojas. Nes gali būti juk, kad kažkas turi sugalvojęs super temą... Na, nesvarbu. Aš mąsčiau gal apie žmogų nuotraukoje. Žinau, buvo tema tuose rakinamuose ND žmogus ar kažkas pan. Galbūt žmogaus kūnas a la reklaminė fotografija (taip, glamūrinė tema buvo). O gal kokia nors kūno dalis? Pvz., rankos (nes rankos labai graži kūno dalis, viena gražiausių). O gal autoportretas (ar irgi buvo)? vienu žodžiu, peržiūrėjau kelioliką mados fotografijos autorių ir mane sužavėjo galimybė pilvą ar kaklą parodyti kitaip.
Nors man turbūt labiausiai patiktų tema "Rankos". Gal net savotiški diptikai, kaip šis Sean Ellis darbas
arba Jan Saudek darbas (kuris mane kažkodėl mirtinai veža, tik čia spalvos ne tokios, kokias esu mačiusi atspaude)
arba
Saules Puga, "rankos" butu tema bent jau man Ir dar kokie pavyzdziai
Sansara, liux spalvos ir dangus, apacia man norisi sumazinti, palikti koki 1cm zemes. Del suoliuko kiek abejoju,norisi kad ten sedetu tik vienas zmogus Arba porele, arba sitos moteriskes, tik skirtinguose galuose
Sayonara ruosia sunu i kosmosa, jau skafandra matuoja Siaip man patiko, super pataikei su diafragma
Sansara, liux spalvos ir dangus, apacia man norisi sumazinti, palikti koki 1cm zemes. Del suoliuko kiek abejoju,norisi kad ten sedetu tik vienas zmogus Arba porele, arba sitos moteriskes, tik skirtinguose galuose
Sayonara ruosia sunu i kosmosa, jau skafandra matuoja Siaip man patiko, super pataikei su diafragma
Dar nuostabių rankų (mano požiūriu) yra fotografavęs Pascal Renoux.
Gal ilgai netempsiu ir skelbsiu, kad
ND tema "Rankos"
ND tema "Rankos"
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 08 21, 13:39)
Dar nuostabių rankų (mano požiūriu) yra fotografavęs Pascal Renoux.
ND tema "Rankos"
ND tema "Rankos"
superinė tema. tikiuosi sudalyvauti. būtent Renoux praeityje yra mane paskatinęs tam tikriems ieškojimams, kurių vienas prieš skylant temoms buvo trumpam pasirodęs ND, vėliau išimtas. bent jau man - super tema. super. tikrai tikiuosi sudalyvauti..