Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(californiagirl @ 2008 08 20, 08:45)
Parodau ir as savo kancias biggrin.gif
Labiausiai knietejo nueiti ir eglele nulenkti kuri kalno atspindi dengia biggrin.gif

reikėjo paprašyt vyro, kad palenktų, kol tu fotografavai biggrin.gif bet šiaip fainas peizažas.

QUOTE(sayonara @ 2008 08 20, 08:59)
nemanau, kad ND prarado prasmę.

o kodėl reikia daryt, ką nors per prievartą unsure.gif pati gi matai ND aktyvumą. ir tai ne pirmi ND tokie.

QUOTE(Lindra @ 2008 08 20, 09:07)
kaip reikia nustatyti tą WB? ir kas tos "curves"???  lotuliukas.gif kurioj vietoj jas/juos rast? ir ką jie priduoda?  blush2.gif

kažkada čia kažkas kažką buvo pasiuntęs ant RTFM ax.gif arba tam yra visagalis google tongue.gif
Atsakyti
Californiagirl, jau pakomentuota dėl eglės, bet labai gražus gamtovaizdis, geros spalvos! bigsmile.gif Niekaip negaliu atsižiūrėt į foto. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 08 20, 09:51)
kažkada čia kažkas kažką buvo pasiuntęs ant RTFM  ax.gif arba tam yra visagalis google  tongue.gif

ech... angel_sadangel.gif ainu "ant" RTFM biggrin.gif

o ir šiaip atrodo, kad nebturiu ką rodyt ph34r.gif, nu gėda man dėl kokybės nebuvimo blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2008 08 18, 22:51)
Nu tai sutaršiau

pasirodo ne aš pirma biggrin.gif

QUOTE(wyshnia @ 2008 08 19, 02:55)

patiko šios dvi, mergina čia tokia švelni ir gera smile.gif gal ji iš tiesų tokia biggrin.gif tada pavyko perteikti.

QUOTE(sayonara @ 2008 08 19, 13:25)
Milkų gyvenimas

user posted image

man šita gerulė tik norėtūsi Milkos žvilgsnio tiesiai į objektyvą biggrin.gif juk galėjai pakucint, pakalbint, gerą gyvenimą prižadėt biggrin.gif

QUOTE(inc @ 2008 08 19, 13:56)
na o aš pasirodysiu kokį modeliuką namie jau turiu 

puikus naujas pirkinys biggrin.gif sveikinu mirksiukas.gif nuotraukos tokios minkštos ir mielos...sunku būtų kritikuoti, man patinka smile.gif

QUOTE(evitafoto @ 2008 08 19, 14:00)

man šita labiausiai tik norėtūsi erdvės kairėje - vietos žvilgsniui ar užuominos iš ko juokiasi...dar su dviračiu nebloga bet sunku suvokti, kad ten dviratis, reikėjo visą ratą jamt į kadrą mirksiukas.gif

QUOTE(ciburaska @ 2008 08 19, 16:32)
Greiciau valgyti

gerai... biggrin.gif netradiciškai, senoviškai, originaliai

QUOTE(Lindra @ 2008 08 19, 19:23)

nu žinok tiesiog gabalas bokšto... smile.gif

QUOTE(Loreli @ 2008 08 19, 21:23)
Dar atradau kadrą, kur nežinau kaip vertinti tą gelsvą foną

user posted image

blogas white balansas, išmok nustatyti, labai naudingas dalykas o perprasti paprasta mirksiukas.gif

QUOTE(bite maja @ 2008 08 20, 07:06)
O negalvojat, kad ND jau savo prasmę prarado?

visiškai negalvoju...
manau, kad vasaros metu daugelyje sričių būna daugiau mažiau ramybe mirksiukas.gif
aš manau, kad neverta pratęsinėt kaskart kai kažkas nespėja - tokiu būdu kažkam netinkančios temos greičiau keistūsi tinkamom ax.gif
aš kaip tik fotografuoju natiurmortą, įmesiu viešai nes į nd vistiek nebespėjau bet jausiuos ramiau biggrin.gif

QUOTE(californiagirl @ 2008 08 20, 07:45)
Parodau ir as savo kancias
Labiausiai knietejo nueiti ir eglele nulenkti kuri kalno atspindi dengia

negalima lankstyti eglelių biggrin.gif
nuvažiuok vakarop ten, saulei besileidžiant mirksiukas.gif

tiesa, ačiū visiems už komentarus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 20 rugpjūčio 2008 - 09:30
QUOTE(Lindra @ 2008 08 20, 09:22)
ech...  angel_sadangel.gif ainu "ant" RTFM  biggrin.gif

o ir šiaip atrodo, kad nebturiu ką rodyt ph34r.gif, nu gėda man dėl kokybės nebuvimo  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

vietoj to, kad savęs gailėtumeis, kuo daugiau fotkink smile.gif
Papildyta:
QUOTE(peppi @ 2008 08 20, 09:29)
man šita gerulė tik norėtūsi Milkos žvilgsnio tiesiai į objektyvą biggrin.gif juk galėjai pakucint, pakalbint, gerą gyvenimą prižadėt biggrin.gif

nu nu.. jinai ir taip mane į šviežią savo šššš.... įstūmė iš tos meilės biggrin.gif
Atsakyti
na tai nauja porcija smile.gif
šita įtariu įdomiau žiūrėtūsi jb rolleyes.gif
user posted image

hm šitos viršus nereikalingas g.gif ?
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

įdomu vat man jūsų nuomonė ar įdomus šis kadras? gal pamėgint jb g.gif
va įdėjau ir iškart matau, kad viršaus nereikia...
user posted image

na ir dar va šitos turiu spalvotą variantą - gan įdomiai ten taip gavosi...ai rodau abu, ne skūpa aš biggrin.gif
user posted image

user posted image

nepykit, kad tiek daug, nebūtina juk visų komentuot smile.gif
Atsakyti
Laba,

Na ir greitos gi Jūs

Sayonara - berniuko akys j/b jau taip gražiai blizga smile.gif Pastebėjau, kad pastaruoju metu portretuose j/b daugiau gėrio nei spalvotuose randu. įdomu, ar tai laikina? g.gif

Smiltis - Na prieš liūtį ir po liūties. Bet lyg tai kažkas minėjo, aš pritarčiau, kad norėtųsi iš šiek tiek arčiau.

Degute - man tai trečioji savo spalvomis labiausiai prie širdies mirksiukas.gif

Evitafoto - paskutinė 1-oje vietoje. Mažiausiai pozuota, o gal ir apskritai atsitiktinai pagauta, bent jau taip man atrodo. Ir tas langas tinka.

Džene, sveika, pirmoji patiko užfiksuotu judesiu, būtent dėl to. O iš trijų tai katino ūsai labiausiai ax.gif ( bet kaip tu minėjai, aš tikriausiai irgi jį būčiau apkarpius, be sparndo palikčiau)

Peppi, 2-oji geriausiai pagauta, o jau beždžionės tai liuks! II ir IV superinės.

Karbyne, man atrodo, kad tavo katinukas guli ten kur reikia ir žiūri irgi ten, kur reikia smile.gif Ir fonas tamsus man patinka, katinukas išryškėja. Išnaudok savo modelį -akys vien ko vertos.

Wyshniuk, aš jau berods kažkada minėjau, kad tavo foto tai kažkas nepaprasto. Ypaš juodai baltos 4u.gif Neįsivaizduoju ką tu su jomis darai, bet jos nerealios. Į fotosesija norėčiau pakliūti ax.gif blush2.gif

Sayonara - na man vėl j/b smile.gif ir šuniukas prie fontano patiko.O milkos tai pasirodė labai natūralios smile.gif apie kompoziciją aš patylėsiu, nes pati ne kažin ką nusimanau, pirmoji - tai toks gražus atvirukas (gerąja prasme), ta , kur su vyriškiu labai paprasta, kaip į namų albumą.

Inc - sveikinimai su modeliuku 4u.gif 2-oji fantastiška. Fotografuojant mažiukus man labai patinka užfiksuoti atskiri fragmentai, o jei dar į vieną seriją sudėjus, tai super būtų.

Sansara - išduok paslaptį kaip tau taip išeina? Jau pradėjau baltu pavydu pavydėt blush2.gif Spalvų ryškumas, akys. Juk pirmiausiai pastebime žmogaus akis wink.gif

Evitafoto - mergaitė pirmoji foto 1-a vieta, 2-oji II vieta, III-ioje vietoje - juokas, po to sode ir paskutinės mažiausiai įdomios.

Ciburaska - fantastiška serija. Net prajuokino.Pirmoje ir antroje poza ir išraiškos nerealios rolleyes.gif

California_girl Jei nebūtum parašius, tai nebūtų ir užkliuvus ta eglė man wink.gif Nes pirmiausia žvilgsnis krenta į kalnus ir medžius, po to i vandenį ir tik po to į pirmą planą. Labai gražu.

karsta.gif jaučiuos kaip didžiausius ND padarius
Atsakyti
peppi, pirmąją visai kitaip kadruočiau. motopirkė labai fotogeniška, o dar grindys,. šakiec smile.gif pakarpyk dar kitaip kaip nors ir jb prašosi, Tu teisi smile.gif antros dangus nei labai įdomus, nei labai daug sakantis, bet bet jo dingtų formatas, todėl palik smile.gif trečios laivelis jau net nebereikalingas, labai faini šešėliai ir faktūra. labai labai faina ketvirtoji, bet paieškok standartinio formato, man rodos jis ten visai pasiekiamas. kelmas man nelabai, nors kontrinis superinis smile.gif bardakas su karve toks.. nežinau.. lyg ir patinka, bet ne super..smile.gif dėdė man nelabai, o gėlytės žiūrisi tik jb, spalvotos man spalvos gražios, bet nesiderina..smile.gif 4u.gif
Atsakyti
[quote=peppi,2008 08 20, 11:43]
na tai nauja porcija smile.gif
šita įtariu įdomiau žiūrėtūsi jb rolleyes.gif
user posted image

Man ši spalvomis patiko smile.gif Nežinau net kodėl, bet tas spalvingumas man čia regis, labai vietoje. Spalvos ganėtinai šaltos, bet taip, kaip reikia. Įdėk j/b palyginimui smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baccardi: 20 rugpjūčio 2008 - 10:04
QUOTE(Lindra @ 2008 08 20, 08:07)
tokios nuotraukos, kaip Loreli paskutinė - man gaunasi, kai namie fotografuoju be blico. Sansara, kaip reikia nustatyti tą WB? ir kas tos "curves"???  lotuliukas.gif kurioj vietoj jas/juos rast? ir ką jie priduoda?  blush2.gif

padariau tik "auto levels"

Man tas "auto level" nelabai, Lindra, atsirago grūdo ar kažkokų taškų. Man patinka aiškūs , ryškūs kadrai ax.gif

QUOTE(peppi @ 2008 08 20, 09:29)

blogas white balansas, išmok nustatyti, labai naudingas dalykas o perprasti

WB moku nustatyti , tiesiog čia taip gavosi pirmas kadras įėjus iš lauko į ptalpą biggrin.gif ..... o nustačius WB jau tokio gero kadro nesigavo ax.gif
Norėjau tik nuomonės apie tą geltonumą..... man ji tokia savotiška, bet jei sako visi, kad negerai, tai negerai

Dėkui visiems pakomentavusiems, j/b vakare pabandysiu pagal patarimus jūsų
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 08 19, 19:00)
medituk, nemanau, kad kažkur yra pradedančiųjų tema (nors visai mielai ir ten sudalyvaučiau). Pirmame šios temos puslapyje daug informacijos, kur rasti informacijos. Ir praktika praktika praktika. Turiu omeny ne tik fotografavimas, bet ir žiūrėjimas, vertinimas, bandymai pakartoti etc.

Aciukas 4u.gif Labai gaila, kad nera temeles "visai zaliems". Ir nors cia rasoma "pradziamokslis", bet tikrai jau reikia kazka ismanyt, kad cia i kompanija tiktum unsure.gif
Teks kol kas paciai...
Atsakyti
QUOTE(medituk @ 2008 08 20, 12:28)
Aciukas 4u.gif  Labai gaila, kad nera temeles "visai zaliems". Ir nors cia rasoma "pradziamokslis", bet tikrai jau reikia kazka ismanyt, kad cia i kompanija tiktum unsure.gif 
Teks kol kas paciai...

vien skaitydama šias temas nuo pradžios iki dabar, pasidomėjusi gerai blog'u ir paskaičius arba fotiko instrukciją, arba kokią knygelę alia "skaitmeniniai fotoaparatai" labai greitai į pagrindus turėtum įsikirsti ir sparčiai vytis toliau pažengusius. 4u.gif
Atsakyti