Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

iš pirmo puslapio smile.gif
Yra sukurta nauja tema pažengusiems fotografijoje. Šią temą paliekame fotografijos pradžiamoksliui. Jei pasijusite "laipteliu" aukščiau pakilę - prašome nesikankinti ir žingsniuosi tolyn naujoje temoje.

Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2008 08 19, 18:18)
iš pirmo puslapio  smile.gif

ten tikrai laaaabai daug naudingos informacijos (nuorodą paspaudus) kažkaip fiziškai neina aprėpti (bent jau man) 4u.gif biggrin.gif

todėl įdomiau mokytis su gyvais žmonėm (kad ir virtualiai biggrin.gif )nesinori (pvz. man) skaityt sausą teoriją - geriau padaryt kadrą, parodyt, "gaut nakačkių" ir tada eit skaityt, kaip reikia taisyklingai daryt biggrin.gif blush2.gif

user posted image

ech... nu nėr pas mane kokybės.... unsure.gif bet noriu keletos žodžių - vienokių, ar kitokių - apie kompoziciją blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lindra: 19 rugpjūčio 2008 - 19:24
Oi kiek daug gražių nuotraukų, net neįmanoma visų pakomentuoti. Labai įstrigo Degutės foto ir su pilim ir su medžiu. Papasakok kaip išgavai tokias medžio spalvas bigsmile.gif
Wysnios portretukai labai super. Man gal net spalvota labiausiai, nes gražiai ta mėlyna spalva labai susišaukia... ech kaip norėčiau tokių foto. Papasakok fotografavimo aplinkybes, jei nesunku blush2.gif
Ciburaska, labai įdomūs kadrai pagauti. reitų iš jų vinjetę padaryti.
Sayonaros, fontaniukas mielas, man vanduo labai gražiai šioje foto. Ir pirmoji karytė liuks.

Pagaliau turiu 50-tuką... ir kažkaip sunkiai sekasi susidraugauti su juo....... kažkaip labai sunku namie su ryškumu, gal dėl to , kad tie mano vaikai ištisai malasi biggrin.gif ... su kitiniu kažkaip greičiau pagavau reikalą
Atsakyti
Bandau pirmą kartą J/B variantus. Kažkaip pati nematau dar ar gerai ar ne g.gif. Ką reikėtų pataisyti?

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loreli: 19 rugpjūčio 2008 - 20:42
Fotokonkursas „Fotografijos debiutai Lietuvoje“ Gal ir žinot, bet čia nežinantiems smile.gif

Loreli, man atrodo, kad pilkoka nuotrauka, bet žinant mano "skiriamąją gebą", ne patarėja aš.
Atsakyti
Loreli mirksiukas.gif
mano nuomone - kontrasto reik daugiau wink.gif
ir spėju, kad įdomiau būtų buvę, jei mergytes iš priekio būtum fotkinusi 4u.gif
Atsakyti
Dar atradau kadrą, kur nežinau kaip vertinti tą gelsvą foną g.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Lindra @ 2008 08 19, 21:04)
Loreli  mirksiukas.gif
mano nuomone - kontrasto reik daugiau wink.gif
ir spėju, kad įdomiau būtų buvę, jei mergytes iš priekio būtum fotkinusi  4u.gif

Pabandžiau su daugiau kontrasto.... o dėl fotografavimo iš priekio, turiu daug ir tokio varianto šio kadro, bet jie man neįdomūs, o šitas kažkuom mane patraukė mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loreli: 19 rugpjūčio 2008 - 21:26
QUOTE(Loreli @ 2008 08 19, 22:23)
Dar atradau kadrą, kur nežinau kaip vertinti tą gelsvą foną g.gif

kaip neteisingai nuderinta WB.
del jb, dar truksta kontrasto. patampyciau level ar curves, kad baltos atsirastu daugiau, ir tamsios spalvos i juoduma linktu.

Lindra g.gif niu kur tavo idomus pamatymai lotuliukas.gif cia tik bokstas tarp keliu ziedu. nei normaliai pavasario, nei dvasingumo nuo baznycios nesijaucia. tu gali geriau tongue.gif

ciburaska, pirmos uztektu. kaip serija, jau nuobodoka tiek ziuret.

sayonara, niu patiko man tauro foto. kompozicija tai keista aisku. ale negaliu pasakyt, kas foto tyrinet nesinori. del pazasties - pritariu. baltas lopas nelabai. bet jb man labiau patinka vis tiek. g.gif
Atsakyti
eeee, niekas per diena nepakomentavo ND, tai bent prabalsuokit...
3 balsai, nes foto nedaug. doh.gif
Atsakyti
Mars visi balsuot! sitie ND issitese iki beglybes, net 4 sav vietoj 2 - nu negrazu blush2.gif Man irgi geda - nieko padoraus nepagavau.
Tai gal balsuojam, skelbiam nauja tema ir pamazu griztam i ritma? ax.gif

Beje, ND sukuriau nauja albuma - geriausia vasaros nuotrauka - dedame, kaip planave?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BN: 19 rugpjūčio 2008 - 22:24
QUOTE(BN @ 2008 08 19, 23:17)
Beje, ND sukuriau nauja albuma - geriausia vasaros nuotrauka - dedame, kaip planave?
o galima jau matyta foto ideti blush2.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Sayonara, šiame Tauro portrete šešėliai jau kiek švelnesni, tai visai patinka, tik spalvos aname daug geresnės buvo unsure.gif O čia jis tau taip pozuoja ar gaudai momentus g.gif Ir matai, kai nori tai ir peizažus gali tongue.gif Gerai smile.gif Gražiai kalnai susisluoksniavę ir akcentai juose yra hihihi.gif

Prie fontano, jei vertinti kaip atskirą foto, tai gerai, bet iš tavo dėtų čia ir kūdroj , ji man viena iš mažiausiai patinkančių smile.gif

Laputaite, vyresnės mergaitės kur vėliau įdėjai, gerai, bet jei reikėtų rinktis tarp tavo minimų dviejų, tai aš irgi tą kur pirmesnę dėjai rinkčiaus smile.gif O mažosios mergytės, visoms kur ne triptikai, erdvės tai akivaizdžiai pagailėjai unsure.gif O triptikai faini thumbup.gif Ypač antrojo trečia man atinka, toks žvilsnis lapiškas wub.gif Ir spalvos - antros ir ketvirtos melsvokas atspalvis per daug lenda.

Inc, sveikinu su stebukliuku wub.gif Nuotraukoms apart tavo jau pastebėto pilkumo, daugiau priekaištų neturiu smile.gif Šaunu turėti tokį modeliuką po ranka thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 20 rugpjūčio 2008 - 07:07