Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

klausimas tiems, kad tvarkosi su dideliais srautais foto: krikstynos, vestuves ir t.t. ir pan. ar viska 100 proc. verciat is RAW? ar tik problematines, kuriu jpg yra "nuzudytas" g.gif

atrodo imu draugaut su spalvomis ne tik kompe, bet ir web'e ax.gif susikisau i galva tiek info, kad nebesuvokiu nieko, tik menki samones blyksniai leidzia retkarciais zinot ka paspausti lotuliukas.gif ta prasme, perdegiau nuo informacijos, bet ziuriu imu orientuotis kas ir kur ir kodel.... bet paaiskinti dar nesugebu nieko hihihi.gif
cia tik pavyzdys mano "draugavimo"
user posted image

o cia jei idomu nedraugavimo pavyzdys.
ir matydavau tai, ir kaltinau musu internetine galerija, kad pakeicia kazka. o kad pati ten nesamones keldavau, nesusiprasdavau. gi ekrane viskas ok doh.gif
P.S. jei ikeltoje foto oda pasirodys kiek per balta, tai cia samoningai akis ryskinau, bijau kad persistengiau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 19 rugpjūčio 2008 - 13:59
sayonara, nuotraukos kokybiškos g.gif Gražus dangus, gražios spalvos, gražios karvės. Daugiau nelabai žinau ką pasakyti smile.gif Nelabai man įdomios tokios nuotraukos smile.gif

Įdedu dabar jau kitos mergaitės penkias nuotraukas. Noriu komentarų, kritikos, ir kai surikiuojate pagal jūsų skonį irgi labai įdomu 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:

inc, sveikinu 4u.gif
Kokia miela dukrytė, ir nuotraukos labai gražios. Visos puikios, bet antroji man labai labai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evitafoto: 19 rugpjūčio 2008 - 14:01
Sayonara – labai patiko j/b berniuko pati pirmoji nuotrauka. Spalvota ko tai nelabai – šešėliai/šviesa – kažkas ne to. Ir mergaitės (Gretos) pirmoji nuotrauka – j/b – labai!

Evitafoto – pirmoji niekuom neypatinga blush-anim-cl.gif, antroji – man mergaitė šiek tiek persikreipusi, nepatogi poza tokia... atrodo smile.gif. Trečia labiau patinka. Ketvirta – įdomi, nes neina suprasti, kas už lango, kas prieš langą biggrin.gif bet turbūt dar būtų galima kažko tame paieškot, t.y. paeksperimentuoti su tais atspindžiais... . Penktoje, mano akiai – geriausia kompozicija fainiai – labiausiai patiko iš visų 5 , ir tas obuoliukas taip vietoj smile.gif.

Degute su smėlio pilim – faina idėja!
bei prisidedu prie pagyrų gandrų medžiui – spalvos thumbup.gif kaip tokias reikia išgaut?

Evitafoto – kaip gelbėji dangų nuo išdeginimo? Kažkada jau klausiau – bet niekas neatsakė g.gif

Čiburaška, o kaip reiktų pamažint ant to žalčiuko violetinės spalvos?
Ir ačiū už komentarą mano „kamščiui“ biggrin.gif man irgi tas užrašas kažkuom ale dera su ta mašinų grūstim biggrin.gif

Džene , su kamanėm foto – kompoziciją norisi pastumti. Norisi erdvės ten, iš kur kamanė atskrenda. Ir mažiau dešinėj pusėj. Nes tas plotas dešinėj pusėj nieko nesako... bet labai patinka – kaip ta kamanė skrenda.
Katinas princas – taip kompoziciją taipogi reiktų pastumt – reikia daugiau erdvės dešinėj – toj pusėj, į kurią pusę katinas „žiūri“

Peppi, aš tai negaliu atsispirt kokiems nors neįprastiems gamtos dalykams, tada aš jau nebegaliu galvot net apie kompoziciją biggrin.gif medžiai – kaip iš pasakos.
Geras pozuotojas turėjai biggrin.gif Pirmoj foto – poza juokinga, bet kompozija man nelabai – viršuj labai daug balto ploto,.. ir tas mašinos priekis kaip trukdo...
Antroj irgi poza juokinga, bet foto – būna ir geriau smile.gif
Trečioji man patinka labiausiai!!! Tik pakarpyčiau – iš dešinės pusės ir iš viršaus
Ketvirta – gera kompozicija. Gal tik fokuso labiau į akis norėtųsi, ir kad jos būtų šviesesnės.. bet į pirštus irgi neblogai biggrin.gif
...
Trečia nuo galo pasirodė įdomi – atsikartojimu: čia krante žemai vaikai susibūrę, o ten toli – laivai thumbup.gif

Karbyne, katinukas nerealus, ! tinka atvirukui – tam juodam fone būtų galima kokius sveikinimo žodžius rašyt biggrin.gif tik gal geriau, kad tas juodas fonas - t.y. erdvė labiau iš dešinės pusės būtų, nei iš kairės.

Sayonara, kompozicija su iškeltom rankom tikrai nelabai kaip žiūrisi biggrin.gif
O su fontanu, turbūt nė viena nenurungs tos su dviračiu
Milka – kalnuose – pamačiau ir įsimylėjau, tik gaila, kad ta antra nelabai matosi, arba išvis geriau, kad jos nesimatytų...mmmm kaip miela – kalnai ir „milkos“ – sutirpau. Kompozicija piemoje geriausia iš tų 4.
Antra-Ketvirta nuotrauka – ne taip labai, kaip pirma 4u.gif
Atsakyti
Sansara, kokybiškai smile.gif Gal net perdaug smile.gif
Atsakyti
evitafoto, ir man neįdomios, bet nepabandyt negalėjau biggrin.gif drinks_cheers.gif
dėl Tavo foto dar galvoju. manau, kad toks Tavo užmanymas, bet man kontrasto trūksta.. bigsmile.gif pirmoje vis tik fokuso ne į gėlytę norisi, o į akis, kad ir nuleistas. antrojoj norisi daugiau konteksto, ką gi ji ten krapšto, t.y. tolesnio plano. trečia grupelė man visai patinka, išaskyrus pirmoje šakas išlindusias per mažai, tad jų visai nereiktų. šita grupelė bene labiausiai patiko iš dabar rodomų. 4u.gif ketvirtoje juokas gražus, bet kampas nepatinka. paskutinė grupelė - super emocijos merginos biggrin.gif bet vėlgi, ar vaidenasi, ar kokybės trūksta?

Sansara, spalvos dabar geros.. matosi, kad įsikišimo būta ax.gif bet jis netrukdantis. viskas dabar normaliai drinks_cheers.gif kai jau galėsi kalbėt apie tai, pasipasakok, gal dar kam pravers biggrin.gif

inc, įsijunk dažniau pas mus. tokį modelį namie turi, nu.. bigsmile.gif man visos gražios, tik jo, pilkokos..smile.gif nešk arčiau lango, gi tooookiuuuus langus turi..biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 19 rugpjūčio 2008 - 14:08
QUOTE(Karbynė @ 2008 08 19, 14:54)
Nu čia jau požiūrio reikalas, man tos skirtingos akys kaip tik prideda įdomumo ir žaismingumo bigsmile.gif

drinks_cheers.gif

Sansara - gražios akytės wub.gif

Evitafoto - kitos mergaitės foto:
man pirmoji visai nesižiūri unsure.gif
2. į dešinę norisi daugiau vaizdo, ir tada turbūt fainiau būtų horizontalus formatas - šita man labiausiai patiktų smile.gif
3. smagi grupelė
4.erdvės kairėje daugiau norisi
5.6.7. ne tokios ypatingos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lindra: 19 rugpjūčio 2008 - 14:23
QUOTE(Sansara @ 2008 08 19, 13:56)
klausimas tiems, kad tvarkosi su dideliais srautais foto: krikstynos, vestuves ir t.t. ir pan. ar viska 100 proc. verciat is RAW? ar tik problematines, kuriu jpg yra "nuzudytas"  g.gif

Aš viską iš raw 4u.gif

Lindra, išdegimus gelbėju su LightRoom, turi Recovery funkciją.
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif
Labai atsiprasau, kad ilendu i jusu temele, nes kaip matau cia irgi jau pramokusios renkasi, o as dar nieko neismanau verysad.gif Pagaliau isigijom padoresni fotika, taigi noreciau pramokti fotografijos nuo pagrindu. SM niekur nerandu info apie kursus, ar kur rinktusi visai "zalios" mamytes g.gif Gal is patirties parekomenduotumet kokius kursus, ar nukreiptumet pagal tema, buciau labai dekinga 4u.gif
Kad nesiterstu temele, galit ir i AZ brukstelet ax.gif
Is anksto laaabai aciu 4u.gif
Atsakyti
evitafoto:
pirmoji. lyg ir bandyta kazkas idomaus, bet kazkaip nesiziuri ir man g.gif kiek maziau zalumos norisi. nezinau nuo ko, bet desineje visi plaukai zali.
antra ok. bet norisi siltesnio atspalvio.
trecia grupele hmmm. na kliuna man pirmoji foto g.gif kazkaip norisi kad pirmojoje nebutu taip pasistumusi i desine. bet grupiu vertinti nemoku doh.gif
ketvirta totalus erdves trukumas, kvepavimas i kadro krasta doh.gif sios spalvos labiausiai kliuna. lyg ir ok, kazkas panasaus i krosa, bet tokia pilkuma, lupos i melynuma nemaloniai nuteikia.
paskutineje man uztektu dvieju foto. pirmos ir trecios. vidutine iskrenta man is konteksto. g.gif
pagal patikima: 2, 5, 3, 1, 4.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 08 19, 10:00)
man bitės labiausiai patiko. tas veiksmas ir būtent tas išsiliejimas, gaila, kad erdvės trūkumas akivaizdus skrendančiajai.
gėlė.. na gėlė kaip gėlė, kokybiška, spalvinga ir tiek. aš nesu gėlių komentuotoja  blush2.gif
katinas fainas, bet tragiškai beerdvis. duok jam daugiau vietos žvilgsniui ir šuoliui smile.gif
šiaip šaunu, rodykis dažniau smile.gif

Ačiū visiems už komentarus! Na o rodytis stengsimės. smile.gif

O pakomentuoti dar labai gal negalėčiau, ne daug ką ir suprantu, bet pabandysiu:
QUOTE(sayonara @ 2008 08 19, 10:48)
Dar viena pastaboms iš fontano. žadėjau kažkada kitas parodyti.

Man labai patiko visos tavo nuotraukos prie fontano. Bet labiau sužavėjo ta su dviračiu. šaunūs kadrai thumbup.gif

QUOTE(evitafoto @ 2008 08 19, 13:49)

Gražios spalvos, fonas irgi patiko. Tik gal norėtųsi kad galva matytųsi visa, bet gal nusišneku? blush2.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 08 19, 14:25)

Tavo 'milkos' sužavėjo. Pirma labiausiai. Ramios spalvos, kalnai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dženė: 19 rugpjūčio 2008 - 16:30
Greiciau valgyti biggrin.gif

user posted image user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 19 rugpjūčio 2008 - 16:42
QUOTE(Sansara @ 2008 08 19, 14:56)
atrodo imu draugaut su spalvomis ne tik kompe, bet ir web'e  ax.gif

Aš tai nedraugauju nei su šviesa, nei su spalva. Nesąmonė kažkokia. Fotografuoju su ilgu išlaikymu, fotiko LCD ekranėlyje viskas OK, nu bet kompe, naktis kažkokia. Tai vat, pavydžiu tų spalvų (ir ne tik). Bet sveikinu su nauja draugyste.

QUOTE(ciburaska @ 2008 08 19, 17:32)
Greiciau valgyti biggrin.gif
[

Pirma labai gyva ir tikrai šaukia "greičiau". Aš gal būčiau dėjusi atvirkščiai, trečią į pirmos vietą, o pirmą į trečios: pasižiūrėjau, ar niekas neatims, bet atsarga gėdos nedaro, gal geriau bėgsiu. Nors ne, gal ir taip gerai: veiksmas, lėtėjimas ir žvilgsnis įsitikinimui (o gal ten automobilis sudomino, per gatvę bėgs?). Ai, na kaip bebūtų - man patinka.

medituk, nemanau, kad kažkur yra pradedančiųjų tema (nors visai mielai ir ten sudalyvaučiau). Pirmame šios temos puslapyje daug informacijos, kur rasti informacijos. Ir praktika praktika praktika. Turiu omeny ne tik fotografavimas, bet ir žiūrėjimas, vertinimas, bandymai pakartoti etc.
Atsakyti