klausimas tiems, kad tvarkosi su dideliais srautais foto: krikstynos, vestuves ir t.t. ir pan. ar viska 100 proc. verciat is RAW? ar tik problematines, kuriu jpg yra "nuzudytas"
atrodo imu draugaut su spalvomis ne tik kompe, bet ir web'e susikisau i galva tiek info, kad nebesuvokiu nieko, tik menki samones blyksniai leidzia retkarciais zinot ka paspausti ta prasme, perdegiau nuo informacijos, bet ziuriu imu orientuotis kas ir kur ir kodel.... bet paaiskinti dar nesugebu nieko
cia tik pavyzdys mano "draugavimo"
o cia jei idomu nedraugavimo pavyzdys.
ir matydavau tai, ir kaltinau musu internetine galerija, kad pakeicia kazka. o kad pati ten nesamones keldavau, nesusiprasdavau. gi ekrane viskas ok
P.S. jei ikeltoje foto oda pasirodys kiek per balta, tai cia samoningai akis ryskinau, bijau kad persistengiau
sayonara, nuotraukos kokybiškos Gražus dangus, gražios spalvos, gražios karvės. Daugiau nelabai žinau ką pasakyti Nelabai man įdomios tokios nuotraukos
Įdedu dabar jau kitos mergaitės penkias nuotraukas. Noriu komentarų, kritikos, ir kai surikiuojate pagal jūsų skonį irgi labai įdomu
Papildyta:
inc, sveikinu
Kokia miela dukrytė, ir nuotraukos labai gražios. Visos puikios, bet antroji man labai labai
Įdedu dabar jau kitos mergaitės penkias nuotraukas. Noriu komentarų, kritikos, ir kai surikiuojate pagal jūsų skonį irgi labai įdomu
Papildyta:
inc, sveikinu
Kokia miela dukrytė, ir nuotraukos labai gražios. Visos puikios, bet antroji man labai labai
Sayonara labai patiko j/b berniuko pati pirmoji nuotrauka. Spalvota ko tai nelabai šešėliai/šviesa kažkas ne to. Ir mergaitės (Gretos) pirmoji nuotrauka j/b labai!
Evitafoto pirmoji niekuom neypatinga , antroji man mergaitė šiek tiek persikreipusi, nepatogi poza tokia... atrodo . Trečia labiau patinka. Ketvirta įdomi, nes neina suprasti, kas už lango, kas prieš langą bet turbūt dar būtų galima kažko tame paieškot, t.y. paeksperimentuoti su tais atspindžiais... . Penktoje, mano akiai geriausia kompozicija fainiai labiausiai patiko iš visų 5 , ir tas obuoliukas taip vietoj .
Degute su smėlio pilim faina idėja!
bei prisidedu prie pagyrų gandrų medžiui spalvos kaip tokias reikia išgaut?
Evitafoto kaip gelbėji dangų nuo išdeginimo? Kažkada jau klausiau bet niekas neatsakė
Čiburaška, o kaip reiktų pamažint ant to žalčiuko violetinės spalvos?
Ir ačiū už komentarą mano kamščiui man irgi tas užrašas kažkuom ale dera su ta mašinų grūstim
Džene , su kamanėm foto kompoziciją norisi pastumti. Norisi erdvės ten, iš kur kamanė atskrenda. Ir mažiau dešinėj pusėj. Nes tas plotas dešinėj pusėj nieko nesako... bet labai patinka kaip ta kamanė skrenda.
Katinas princas taip kompoziciją taipogi reiktų pastumt reikia daugiau erdvės dešinėj toj pusėj, į kurią pusę katinas žiūri
Peppi, aš tai negaliu atsispirt kokiems nors neįprastiems gamtos dalykams, tada aš jau nebegaliu galvot net apie kompoziciją medžiai kaip iš pasakos.
Geras pozuotojas turėjai Pirmoj foto poza juokinga, bet kompozija man nelabai viršuj labai daug balto ploto,.. ir tas mašinos priekis kaip trukdo...
Antroj irgi poza juokinga, bet foto būna ir geriau
Trečioji man patinka labiausiai!!! Tik pakarpyčiau iš dešinės pusės ir iš viršaus
Ketvirta gera kompozicija. Gal tik fokuso labiau į akis norėtųsi, ir kad jos būtų šviesesnės.. bet į pirštus irgi neblogai
...
Trečia nuo galo pasirodė įdomi atsikartojimu: čia krante žemai vaikai susibūrę, o ten toli laivai
Karbyne, katinukas nerealus, ! tinka atvirukui tam juodam fone būtų galima kokius sveikinimo žodžius rašyt tik gal geriau, kad tas juodas fonas - t.y. erdvė labiau iš dešinės pusės būtų, nei iš kairės.
Sayonara, kompozicija su iškeltom rankom tikrai nelabai kaip žiūrisi
O su fontanu, turbūt nė viena nenurungs tos su dviračiu
Milka kalnuose pamačiau ir įsimylėjau, tik gaila, kad ta antra nelabai matosi, arba išvis geriau, kad jos nesimatytų...mmmm kaip miela kalnai ir milkos sutirpau. Kompozicija piemoje geriausia iš tų 4.
Antra-Ketvirta nuotrauka ne taip labai, kaip pirma
Evitafoto pirmoji niekuom neypatinga , antroji man mergaitė šiek tiek persikreipusi, nepatogi poza tokia... atrodo . Trečia labiau patinka. Ketvirta įdomi, nes neina suprasti, kas už lango, kas prieš langą bet turbūt dar būtų galima kažko tame paieškot, t.y. paeksperimentuoti su tais atspindžiais... . Penktoje, mano akiai geriausia kompozicija fainiai labiausiai patiko iš visų 5 , ir tas obuoliukas taip vietoj .
Degute su smėlio pilim faina idėja!
bei prisidedu prie pagyrų gandrų medžiui spalvos kaip tokias reikia išgaut?
Evitafoto kaip gelbėji dangų nuo išdeginimo? Kažkada jau klausiau bet niekas neatsakė
Čiburaška, o kaip reiktų pamažint ant to žalčiuko violetinės spalvos?
Ir ačiū už komentarą mano kamščiui man irgi tas užrašas kažkuom ale dera su ta mašinų grūstim
Džene , su kamanėm foto kompoziciją norisi pastumti. Norisi erdvės ten, iš kur kamanė atskrenda. Ir mažiau dešinėj pusėj. Nes tas plotas dešinėj pusėj nieko nesako... bet labai patinka kaip ta kamanė skrenda.
Katinas princas taip kompoziciją taipogi reiktų pastumt reikia daugiau erdvės dešinėj toj pusėj, į kurią pusę katinas žiūri
Peppi, aš tai negaliu atsispirt kokiems nors neįprastiems gamtos dalykams, tada aš jau nebegaliu galvot net apie kompoziciją medžiai kaip iš pasakos.
Geras pozuotojas turėjai Pirmoj foto poza juokinga, bet kompozija man nelabai viršuj labai daug balto ploto,.. ir tas mašinos priekis kaip trukdo...
Antroj irgi poza juokinga, bet foto būna ir geriau
Trečioji man patinka labiausiai!!! Tik pakarpyčiau iš dešinės pusės ir iš viršaus
Ketvirta gera kompozicija. Gal tik fokuso labiau į akis norėtųsi, ir kad jos būtų šviesesnės.. bet į pirštus irgi neblogai
...
Trečia nuo galo pasirodė įdomi atsikartojimu: čia krante žemai vaikai susibūrę, o ten toli laivai
Karbyne, katinukas nerealus, ! tinka atvirukui tam juodam fone būtų galima kokius sveikinimo žodžius rašyt tik gal geriau, kad tas juodas fonas - t.y. erdvė labiau iš dešinės pusės būtų, nei iš kairės.
Sayonara, kompozicija su iškeltom rankom tikrai nelabai kaip žiūrisi
O su fontanu, turbūt nė viena nenurungs tos su dviračiu
Milka kalnuose pamačiau ir įsimylėjau, tik gaila, kad ta antra nelabai matosi, arba išvis geriau, kad jos nesimatytų...mmmm kaip miela kalnai ir milkos sutirpau. Kompozicija piemoje geriausia iš tų 4.
Antra-Ketvirta nuotrauka ne taip labai, kaip pirma
evitafoto, ir man neįdomios, bet nepabandyt negalėjau
dėl Tavo foto dar galvoju. manau, kad toks Tavo užmanymas, bet man kontrasto trūksta.. pirmoje vis tik fokuso ne į gėlytę norisi, o į akis, kad ir nuleistas. antrojoj norisi daugiau konteksto, ką gi ji ten krapšto, t.y. tolesnio plano. trečia grupelė man visai patinka, išaskyrus pirmoje šakas išlindusias per mažai, tad jų visai nereiktų. šita grupelė bene labiausiai patiko iš dabar rodomų. ketvirtoje juokas gražus, bet kampas nepatinka. paskutinė grupelė - super emocijos merginos bet vėlgi, ar vaidenasi, ar kokybės trūksta?
Sansara, spalvos dabar geros.. matosi, kad įsikišimo būta bet jis netrukdantis. viskas dabar normaliai kai jau galėsi kalbėt apie tai, pasipasakok, gal dar kam pravers
inc, įsijunk dažniau pas mus. tokį modelį namie turi, nu.. man visos gražios, tik jo, pilkokos.. nešk arčiau lango, gi tooookiuuuus langus turi..
dėl Tavo foto dar galvoju. manau, kad toks Tavo užmanymas, bet man kontrasto trūksta.. pirmoje vis tik fokuso ne į gėlytę norisi, o į akis, kad ir nuleistas. antrojoj norisi daugiau konteksto, ką gi ji ten krapšto, t.y. tolesnio plano. trečia grupelė man visai patinka, išaskyrus pirmoje šakas išlindusias per mažai, tad jų visai nereiktų. šita grupelė bene labiausiai patiko iš dabar rodomų. ketvirtoje juokas gražus, bet kampas nepatinka. paskutinė grupelė - super emocijos merginos bet vėlgi, ar vaidenasi, ar kokybės trūksta?
Sansara, spalvos dabar geros.. matosi, kad įsikišimo būta bet jis netrukdantis. viskas dabar normaliai kai jau galėsi kalbėt apie tai, pasipasakok, gal dar kam pravers
inc, įsijunk dažniau pas mus. tokį modelį namie turi, nu.. man visos gražios, tik jo, pilkokos.. nešk arčiau lango, gi tooookiuuuus langus turi..
QUOTE(Karbynė @ 2008 08 19, 14:54)
Nu čia jau požiūrio reikalas, man tos skirtingos akys kaip tik prideda įdomumo ir žaismingumo
Sansara - gražios akytės
Evitafoto - kitos mergaitės foto:
man pirmoji visai nesižiūri
2. į dešinę norisi daugiau vaizdo, ir tada turbūt fainiau būtų horizontalus formatas - šita man labiausiai patiktų
3. smagi grupelė
4.erdvės kairėje daugiau norisi
5.6.7. ne tokios ypatingos.
QUOTE(Sansara @ 2008 08 19, 13:56)
klausimas tiems, kad tvarkosi su dideliais srautais foto: krikstynos, vestuves ir t.t. ir pan. ar viska 100 proc. verciat is RAW? ar tik problematines, kuriu jpg yra "nuzudytas"
Aš viską iš raw
Lindra, išdegimus gelbėju su LightRoom, turi Recovery funkciją.
Sveikos mamytes
Labai atsiprasau, kad ilendu i jusu temele, nes kaip matau cia irgi jau pramokusios renkasi, o as dar nieko neismanau Pagaliau isigijom padoresni fotika, taigi noreciau pramokti fotografijos nuo pagrindu. SM niekur nerandu info apie kursus, ar kur rinktusi visai "zalios" mamytes Gal is patirties parekomenduotumet kokius kursus, ar nukreiptumet pagal tema, buciau labai dekinga
Kad nesiterstu temele, galit ir i AZ brukstelet
Is anksto laaabai aciu
Labai atsiprasau, kad ilendu i jusu temele, nes kaip matau cia irgi jau pramokusios renkasi, o as dar nieko neismanau Pagaliau isigijom padoresni fotika, taigi noreciau pramokti fotografijos nuo pagrindu. SM niekur nerandu info apie kursus, ar kur rinktusi visai "zalios" mamytes Gal is patirties parekomenduotumet kokius kursus, ar nukreiptumet pagal tema, buciau labai dekinga
Kad nesiterstu temele, galit ir i AZ brukstelet
Is anksto laaabai aciu
evitafoto:
pirmoji. lyg ir bandyta kazkas idomaus, bet kazkaip nesiziuri ir man kiek maziau zalumos norisi. nezinau nuo ko, bet desineje visi plaukai zali.
antra ok. bet norisi siltesnio atspalvio.
trecia grupele hmmm. na kliuna man pirmoji foto kazkaip norisi kad pirmojoje nebutu taip pasistumusi i desine. bet grupiu vertinti nemoku
ketvirta totalus erdves trukumas, kvepavimas i kadro krasta sios spalvos labiausiai kliuna. lyg ir ok, kazkas panasaus i krosa, bet tokia pilkuma, lupos i melynuma nemaloniai nuteikia.
paskutineje man uztektu dvieju foto. pirmos ir trecios. vidutine iskrenta man is konteksto.
pagal patikima: 2, 5, 3, 1, 4.
pirmoji. lyg ir bandyta kazkas idomaus, bet kazkaip nesiziuri ir man kiek maziau zalumos norisi. nezinau nuo ko, bet desineje visi plaukai zali.
antra ok. bet norisi siltesnio atspalvio.
trecia grupele hmmm. na kliuna man pirmoji foto kazkaip norisi kad pirmojoje nebutu taip pasistumusi i desine. bet grupiu vertinti nemoku
ketvirta totalus erdves trukumas, kvepavimas i kadro krasta sios spalvos labiausiai kliuna. lyg ir ok, kazkas panasaus i krosa, bet tokia pilkuma, lupos i melynuma nemaloniai nuteikia.
paskutineje man uztektu dvieju foto. pirmos ir trecios. vidutine iskrenta man is konteksto.
pagal patikima: 2, 5, 3, 1, 4.
QUOTE(sayonara @ 2008 08 19, 10:00)
man bitės labiausiai patiko. tas veiksmas ir būtent tas išsiliejimas, gaila, kad erdvės trūkumas akivaizdus skrendančiajai.
gėlė.. na gėlė kaip gėlė, kokybiška, spalvinga ir tiek. aš nesu gėlių komentuotoja
katinas fainas, bet tragiškai beerdvis. duok jam daugiau vietos žvilgsniui ir šuoliui
šiaip šaunu, rodykis dažniau
gėlė.. na gėlė kaip gėlė, kokybiška, spalvinga ir tiek. aš nesu gėlių komentuotoja
katinas fainas, bet tragiškai beerdvis. duok jam daugiau vietos žvilgsniui ir šuoliui
šiaip šaunu, rodykis dažniau
Ačiū visiems už komentarus! Na o rodytis stengsimės.
O pakomentuoti dar labai gal negalėčiau, ne daug ką ir suprantu, bet pabandysiu:
QUOTE(sayonara @ 2008 08 19, 10:48)
Dar viena pastaboms iš fontano. žadėjau kažkada kitas parodyti.
Man labai patiko visos tavo nuotraukos prie fontano. Bet labiau sužavėjo ta su dviračiu. šaunūs kadrai
QUOTE(evitafoto @ 2008 08 19, 13:49)
Gražios spalvos, fonas irgi patiko. Tik gal norėtųsi kad galva matytųsi visa, bet gal nusišneku?
QUOTE(sayonara @ 2008 08 19, 14:25)
Tavo 'milkos' sužavėjo. Pirma labiausiai. Ramios spalvos, kalnai
Greiciau valgyti
QUOTE(Sansara @ 2008 08 19, 14:56)
atrodo imu draugaut su spalvomis ne tik kompe, bet ir web'e
Aš tai nedraugauju nei su šviesa, nei su spalva. Nesąmonė kažkokia. Fotografuoju su ilgu išlaikymu, fotiko LCD ekranėlyje viskas OK, nu bet kompe, naktis kažkokia. Tai vat, pavydžiu tų spalvų (ir ne tik). Bet sveikinu su nauja draugyste.
QUOTE(ciburaska @ 2008 08 19, 17:32)
Greiciau valgyti
[
[
Pirma labai gyva ir tikrai šaukia "greičiau". Aš gal būčiau dėjusi atvirkščiai, trečią į pirmos vietą, o pirmą į trečios: pasižiūrėjau, ar niekas neatims, bet atsarga gėdos nedaro, gal geriau bėgsiu. Nors ne, gal ir taip gerai: veiksmas, lėtėjimas ir žvilgsnis įsitikinimui (o gal ten automobilis sudomino, per gatvę bėgs?). Ai, na kaip bebūtų - man patinka.
medituk, nemanau, kad kažkur yra pradedančiųjų tema (nors visai mielai ir ten sudalyvaučiau). Pirmame šios temos puslapyje daug informacijos, kur rasti informacijos. Ir praktika praktika praktika. Turiu omeny ne tik fotografavimas, bet ir žiūrėjimas, vertinimas, bandymai pakartoti etc.