Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Retai dedu nuotraukas, šįkart įdėsiu daugiau blush2.gif
Jaučiu kad dažnai klystu vertindama savo darbus, todėl labai norėčiau komentarų ir ypač kritikos 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 08 18, 15:39)
Sayonara, pirmoji man geresne Tauro foto. nuotaika kiek kitokia ir todel labiau patinka. gal seseliai kiek taisyklingesni. bet antros spalvos tai  blink.gif pas mane tokiu nera  lotuliukas.gif kur gaunat tokiu graziu?  lotuliukas.gif

dėkui..smile.gif
spalvos.. aaa... natūrali vakaro šviesa, tada PS color balance.. ir tamsiai žalia namų kiliminė danga..biggrin.gif
man pačiai pirmos tas išnirimas iš tamsos patinka, bet jis rankas užkėlė, neturiu, kur jas padėt.. doh.gif

Smiltie, peizažai, man rodos, man niekada nepasiduos..biggrin.gif

evitafoto, ryt pakomentuosiu, pažadu, dabar jau išvažiuoju 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 18 rugpjūčio 2008 - 15:44
QUOTE(Sansara @ 2008 08 18, 15:39)
evitafoto, kaip sekesi vestuves fotografuot?  blush2.gif ar dar nefotografavai.

Dar ateity šitas išbandymas biggrin.gif
O kaip tau krikštynos? Atostogavau kelias savaitės, nesekiau temos, jei turi naujų nuotraukų, įmesk linkus į AŽ smile.gif
Atsakyti

QUOTE(evitafoto @ 2008 08 18, 16:31)

Degute, man pirmoji tokia labai PS-inta atrodo (tiek bluras prieky, tiek debesys)  blush2.gif  Šiaip visos gražios, o trečia  thumbup.gif

ji yra tik pakarpyta, na, dar horizontas patiesintas ir auto contrast bet sharp šiek tiek.
va visiškas originalas - tik sumažinta, niekas daugiau neliesta:

user posted image

QUOTE(Smiltis @ 2008 08 18, 16:35)
O geras, Degute, gandrų medį nufotkinai  thumbup.gif Aš ir fotkinau, bet tada tik du gandrai buvo  unsure.gif Man tas medis kažkas nerealaus  wub.gif Pirma taviškė labai įdomi  thumbup.gif tokia mistinė, patinka  smile.gif O su malūnais irgi gerai, bet jie tokie jau  įprasti  smile.gif

Aha, vos nelikau prie to gandrų medžio.. palikau mašiną su lempom, vos užsivedė biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2008 08 18, 15:49)
ji yra tik pakarpyta, na, dar horizontas patiesintas ir auto contrast bet sharp šiek tiek.
va visiškas originalas - tik sumažinta, niekas daugiau neliesta:

Aš kaip tik koreguoju krikštynų nuotraukas, daugumoj "gelbėju" dangų nuo išdegimo, tai pažiūrėjus į tavo nuotrauką pasirodė per gerai kad natūraliai taip būtų biggrin.gif Jei niekas su PS nedaryta (horizonto tiesinimas tai baika), tai super, labai faina nuotrauka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 08 18, 16:39)
pirmoji, bent internete, tai nelabai kokybiska. labai plokscia atrodo. debesys tiesiog lipa ant akiu, nors ten matosi ir kalnai. kazkaip ir apie debesys aureoles yra nuo suspaudimo. kazkas su technine suspaudimo puse negerai.

aaaaaaaaaaaaaa, jaučiu jau prišarpinau doh.gif vat kaip man yra su tuo šarpinimu , nu nejaučiu aš jo ir vsio unsure.gif

Evitafoto, man pirmos trys iš akių matosi kad mergaitė pozuoja unsure.gif , nes aš jau ant saviškės pastebėjau, kad kai paprašai kaip galvą pasukti, ji ne tiek galvą kiek akis daugiau pasuka ir gaunasi toks nenatūralus žvilgsnis. Dabar stengiuosi perspėti kad žvilgsnį natūraliai nukreiptų. Pirmoj ir antroj dar tas ne taip krenta į akis, bet trečia jau nelabai unsure.gif Ketvirtoj net nežinau, gal geriau galėtų moters atspindy jau ir nebūt g.gif nors iš kitos pusės matosi, kad mergaitė su kažkuo bendrauja g.gif Gal j/b čia geriau būtų g.gif O ketvirta man miela, nėr prie ko prikibti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 18 rugpjūčio 2008 - 16:20
QUOTE(evitafoto @ 2008 08 18, 17:18)
Aš kaip tik koreguoju krikštynų nuotraukas, daugumoj "gelbėju" dangų nuo išdegimo, tai pažiūrėjus į tavo nuotrauką pasirodė per gerai kad natūraliai taip būtų  biggrin.gif Jei niekas su PS nedaryta (horizonto tiesinimas tai baika), tai super, labai faina nuotrauka  mirksiukas.gif

čia turbūt poliarizacinis filtras padėjo, naudojau jį dažnai. nors realiai dangus ir buvo toks grėsmingas, maudė mus ten prieš tai biggrin.gif
Atsakyti
4u.gif Karbyne, Sansara, Smiltis aciu uz komentarus 4u.gif

Karbyne, man spalvos neiprstai atrodo…Tas melynai elektrinis atspalvis nelabai… Bet gal tik man cia taip…

Mielka, tikrai geriau. Fonas, demesys I suniuka, jo mazyte nosyte, leteneles!!! Zinai kas kliuna? Kliuna, kad akcentuojami dalykai (pirmoje pats suniukas, trecioje leteneles) “padeti” paciame nuotraukos centre. Iskociau tokio rakurso, kad galeciau naudoti trecdaliu taisykle akcentuoti nosyte, letenyte(s)…

Lindros zalciukas paskutinis fainas, geriau uz pirmaji, kuris kiek tamsokas. Gal sviesintose kiek violetinio atspalvio daugoka…

Masinu kamstis man labiau patinka su reklaminiais skydais ant tilto – toks kamstis ir uzrasas “5 minnutes atgal” gerai ziurisi. Gal kiek kaires maziau norisi ir daugiau kamscio…

Nu kaip patinka Bites Majos katytes, tie dantukai clap_1.gif , tie useliai clap_1.gif, spalva gera clap_1.gif.

Sayonaros
pirmoji Gretos nuotrauka ypatingai patiko wub.gif bigsmile.gif . Kiek gaila, kad antra veido puse gan stipriam sesely ir akies nesimato antros…
Is kitu dvieju, paskutine labiau patinka spalvomis.

Vakarine saule. Patiko labiau spalvota savo spalvomis, seseliu zaismu veide (berniukas guli, kad sviesa is apacios?). Pirmojoje nelaba patinka ta pazastis…

Smilties
pirmoji nuotrauka zavi kamuoliniais debesimis, kalnais horizonte ir tokia gausa laiveliu su buremis. Kitose dvejose man per smuklus laiviukai tokiai erdvei, noretusi kiek stambesniu planu (pirmojoje irgi, bet ten dangus siek tiek kompensuoja).

Degute, paskutine kokia grazi wub.gif bigsmile.gif . Labai, labai grazi vakarine nuotraukyte ir centro kompozicija cia graziai ziurisi thumbup.gif .
Vejo malunus as buciau tik tuos tris emusi ir staciai is arciau, dabar daugoka erves virsuje.
Pirmojoje labai zavus dangus ir smelio bokstai. Zavu, bet man tarsi per sunkus (debesys, smelio bokstai) kairysis nuotraukos krastas, o desniajame tarsi atsvaros near kazkokios… Negaliu ivardinti tiksliai ….
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 18 rugpjūčio 2008 - 16:32
QUOTE(ciburaska @ 2008 08 18, 17:26)
Mielka, tikrai geriau. Fonas, demesys I suniuka, jo mazyte nosyte, leteneles!!! Zinai kas kliuna?  Kliuna, kad akcentuojami dalykai (pirmoje pats suniukas, trecioje leteneles) “padeti” paciame nuotraukos centre. Iskociau tokio rakurso, kad galeciau naudoti trecdaliu taisykle akcentuoti nosyte, letenyte(s)…

nu jo man pastoviai jei ka fotkini tai tas butinai centre turi but doh.gif skaitau skaitau kad negalima bet nedaeina man vis i centra viska kisu doh.gif
Atsakyti
Evitafoto, na jei jau dedi kelias, visada norisi issirinkti viena geriausia smile.gif tai paskutine... tiesiog tokia faina israiska, grazi sviesa, muset crossas lotuliukas.gif . na net jei fokusas ir ne akyse, ji man geriausiai ziurisi.
antra yra antroje vietoje blush2.gif fainas zvilgsnis, kadro uzpildymas.
trecia jaucias pozavimas ypatingai. pirmoje net nezinau. lyg ir viskas ok g.gif bet kazkaip viskas perkelta i buitine aplinka ir nebelieka to, kas yra paskutineje foto
su langu labai sudetinga foto. apsistojus lyg ir kabina kazkas, bet sienos mase kazkaip nelabai teigiamai veikia, jos per daug tokiam kadrui, o lango viso norisi smile.gif
Atsakyti
ciburaska, man tai šiaip sau kadras ax.gif toks jau labai paprastas. aplinka man kliūna. spalvos tokios g.gif

sayonara, man pirmoji patinka. patinka tie atspindžiai akyse. žvilgsnis toks visai ne vaikiškas. tik dėmesį pažastis blaško. kažkaip ten akys vis krypsta

Smiltis, trečia neįdomiausia. kitos visai nieko. daryčiau kvadratą blush2.gif

Degute, pirmoj foto vietoj tų smėlio pilių galėtų būti kokie pajūrio akmenukai fokuse. antra labiausiai patiko. daryčiau kvadratą blush2.gif . išeitų du kadrai lotuliukas.gif

evitafoto, pirma foto tai tokia labai jau paprasta. na, eilinis kadras. antroji man patinka. tik viena veido pusė tokia link peršvietimo. nors gal ir ne. nesikabinėsiu. gal mano kompas blogai rodo ax.gif 3 norisi kitokio kadravimo. 4 ir tokia labai paprasta. o paskutinė man labiausiai patinka. tik norisi ryškaus veido. na, tokiam geram fokuse ax.gif

Atsakyti
Sveiki,
vis skaitau jus, žiūriu jūsų nuotraukas, mintyse jas pakomentuoju. blush2.gif į diskusijas labai nesileidžiu, bet skaitau jus. Nesenai namuose atradau knygą - 'Skaitmeniniai fotoaparatai' (Dave Johnson) tai iš jos mokausi, tik ech, nepriėjau dar kompozicijos skyrelio, todėl, tikriausiai kompozicijos problemos dar nepasitaisė. doh.gif
Pastarosiomis dienomis buvau kaime, tad parsivežiau kelis kadrus. Noriu paroyti ir jums.

Sėdėjau žolėj, ir pamačiau kamanes. Kokybė prasta, manau kairėje pusėje trūksta erdvės. Visas 'sunkumas' liko tik kairėje pusėje. Skrendanti bitė labai išsiliejusi? Fokusas gėlėje, ne kamanėje?
user posted image
Ieškojau ryškių spalvų. Manau nuotrauka atrodo per daug photoshop'inta? g.gif Bet dėjau auto contrast, color. šioje nuotraukoje viskas tamsiau, nei buvo originalioje foto.
user posted image
Katinas Princas ir jo baltieji ūsai.
user posted image
Gal reikėjo kad sprando nesimatytų, daugiau matytųsi galva, ūsai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dženė: 18 rugpjūčio 2008 - 20:14