Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(ciburaska @ 2008 08 15, 02:58)
Grazi musu Lietuvele smile.gif
Keletas vaizdeliu is Sesuoleliu dvaro:
Namas
Prudas
Suoliukas:

Man labiausiai antra. Paskutinės labiau patinka apatinė dalis (viršutinė nelabai blush2.gif ): gražiai apšviesta, gražiai žiūrisi tas suoliukas, o viršun kažko tas žvilgsnis visai nenori (na bet čia gal tik man taip). Pirma..man pastatai pačiai šioks toks tamsus miškas. Pamenu kažkada buvo kažkokios pamokėlės/patarimai kaip pastatyt juos apytiesiai, bet man nieko iš to vis tiek nesigavo. Ir kaip jie turi atrodyt fotografijoj nežinau. Šitu konkrečiu atveju matyt "pastatyčiau" lygiai arčiausiai esantį sienos kampą ir tiek. Gal mažiau imčiau kairės unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 15 rugpjūčio 2008 - 13:17
QUOTE(Grethenn @ 2008 08 15, 01:22)
Na ir truputis kalnu biggrin.gif

user posted image

si tiesiog superine man blush2.gif tooookios netradicines spalvos tokiam tradiciniam vaizde. na tiesiog uzkabino.
is Lietuveles pirmoji tikrai puiki (pati pirmoji) ir pirmoji is triju serijos (si topine, ciurlionis....) thumbup.gif
prie kitu kabineciaus, kad paskutineje laidai jau man nelabai dera g.gif o antros kiek dangaus pakirpciau, kazkaip nesiziuri man kadro sudalinimas horizontaliai. kazko per daug, kazko per mazai. gal dangaus pakirpimas padetu g.gif

ciburaska, niu nieko gero nematau blush2.gif
dvaras kaip dvaras, pasvires, kazkaip spalvos nutamsintos g.gif o ir ryskumo trukumo ispudis, negaliu ziuret i pastata, atrodo jis kiek dvejinasi blink.gif (bet cia gal man zolines poveikis lotuliukas.gif ) ir truputi per daug medziais uzpildyto ploto pirmame plane, noretusi subtilesnio ju lindimo kadran ir ne tokiu kiekiu.
antra - tradicinis kadras is nepatogios vietos. pati prie vieno tvenkinio tupinejau, bet niekaip negalejau kazko grazaus isgaut. be virstancio medzio - visiskai nieko idomaus, tik kokybe
trecia gal patraukliausias. bet kazkaip pjauna akis kontrastas g.gif norisi minkstesnes vakaro nuotraukos. bet as ten labai noreciau dabar buti....

Karbyne - niu neblogai. tik gal centro nuotraukos (ir tame tarpe ypac pilies centre) norisi sviesesniu g.gif ar nepersistengei su vinjete ir nutamsinimu? debesys net tamsiai pilki....
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 08 15, 15:17)
Karbyne - niu neblogai. tik gal centro nuotraukos (ir tame tarpe ypac pilies centre) norisi sviesesniu  g.gif ar nepersistengei su vinjete ir nutamsinimu? debesys net tamsiai pilki....

kad persistengiau tai čia nieko keisto hihihi.gif , tik apie vinjetę nepagavau. blush2.gif Jei apie efektą, tai tokio nenaudojau, jei kažkas kito tai nežinau blush2.gif Iš tikrųjų tai žaidžiau su ta fotke paliesdama daug ką - ir ligthning effects truputį, ir channel mixer ir curves kiek ir t.t. - žodžiu tokia kažkokia balta mišrainė hihihi.gif
Atsakyti
Geriau ar nelabai?

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
ziuriu paskutines nuotraukos spalvos kazkokios idomios g.gif
Atsakyti
Sveiki!

Grethenn - labai šiltos - mielos spalvos nuotraukose. "4" graži savo debesimis, bet kaip viena -tai kažkodėl nelabai įdomi, tokiai nuotraukai norisi serijos peizažų.

Ciburaska, o man spalviškai geriau žiūrisi Bitės majos katukų variantas, nei Tavo pataisytas wink.gif

Grethenn 'raudoni-vakaro' peizažai irgi labai gražūs, taip ir norisi ten būti, bet kaip nuotrauka - neįdomi, kaip ir Čiburaškai, manau trūksta kažkokio akcentėlio.
o va "truputis kalnų" man labai patinka tas spalvų derinys, ir keliukas - liuks ir kalnai gražūs, ir debesys, tik aš gerokai nukirpčiau kairio krašto. nors ir gaila plunksninių debesų, bet to šešėlio kairėje visai nesinori smile.gif
"1" įdomi, bet ne tokia graži, kaip "4".
"2" su laidais - va jai reikėtų tokio formato, kaip "4" - reiškia, plačiau paėmus dar turėtų įspūdingiau atrodyti.
"3" įdomi tik su "2" smile.gif fainas rūkas

Ciburaska, namas gražus, bet mano nuomone tos medžio šakos labai apsunkina to namo "grakštumą" - (j/b nereik - žiūrisi ir raudonai baltas tongue.gif )
"prūdas" kaip prūdas tongue.gif "suoliukas" trupučiuką trupučiuką įdomiau wink.gif bet neužkabino smile.gif (o aš pagalvojau, kad ryte fotogrtafuota biggrin.gif ) toks ankstus ankstus rytas, niekas dar neatsikėlė ir nenuėjo prie to suoliuko biggrin.gif

Karbyne, labai patriotiška nuotrauka biggrin.gif spėju, kad dėl nuotraukos sumažinimo šiek tiek nukentėjo arčiausia pilies siena?... (va kokia aš, pati kokybiškų foto nepadarau, o iš kitų noriu kokybės lotuliukas.gif nu kažkas ne to... man nuotrauka , kaip iš senųjų tarybinių Foto-knygų "LIETUVA" biggrin.gif

Mielka, pirmoji foto - žyyyyymiai geriau, nepalyginsi su ta ranka wink.gif liuks!
na, kažkodėl man "nosytė su liežuvėliu" nelabai kabina, o va letenytės jau geriau, tik aišku letenyčių foto kaip viena - nesižiūri smile.gif t.y. kaip foto nelabai įdomi.

na, prirašiau komentarų šį kartą ir aš biggrin.gif (tikiuosi, nepersistengiau biggrin.gif )

o štai ir mano vienas iš vakarykščių bandymų

"Jei tu gyvas, atplauk balta pieno puta"
user posted image

mėginu j/b
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lindra: 16 rugpjūčio 2008 - 16:55
Mielka, geriausia pirmoji, bet kompoziciskai nelabai teisinga. truksta erdves desineje ir per daug apacioje. bet daug daug geriau palyginus su naguota foto lotuliukas.gif siaip nugrybaves WB visose (todel ir kliuna tau spalvos), truksta ryskumo. antra kokybiskiausia (ryskiausia is visu). bet man nelabai. paskutines rakursas nepatinka. nors leteneles zavingos ax.gif

Lindra geroj vietoj ta gluodena pagavai smile.gif siaip man kliuna tik nekontrastingumas. labai pilka ir tamsoka foto. suprantu, kad diena tamsi buvo. bet vos vos pataisius, smagiau ziuretusi.
Atsakyti
padidinau kontrastą

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2008 08 16, 17:52)
Lindra geroj vietoj ta gluodena pagavai smile.gif siaip man kliuna tik nekontrastingumas. labai pilka ir tamsoka foto. suprantu, kad diena tamsi buvo. bet vos vos pataisius, smagiau ziuretusi.

aha, dviračiais važiavom Smiltynėj palei jūrą, ir pravažiavom,... po kelių sekundžių sakau - sukamės atgal!!! biggrin.gif
Atsakyti
ar geriau jb, ar spalvos?
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lindra: 17 rugpjūčio 2008 - 09:56
Lindra, spalvota man geriau. nes malonus tonai panasiu spalvu. prasmes JB nelabai yra siuo atveju
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2008 08 16, 17:35)
Karbyne, labai patriotiška nuotrauka biggrin.gif spėju, kad dėl nuotraukos sumažinimo šiek tiek nukentėjo arčiausia pilies siena?... (va kokia aš, pati kokybiškų foto nepadarau, o iš kitų noriu kokybės lotuliukas.gif nu kažkas ne to... man nuotrauka , kaip iš senųjų tarybinių Foto-knygų "LIETUVA" biggrin.gif

Nu mat, bet vis tiek kaip iš fotoknygų. Pasijutau gabia ax.gif biggrin.gif Dėl sienos, tai kol nieks pirštu nepabadė, tol pati nieko ir nepastebėjau blush2.gif Įdėsiu vėliau dar pasitikslinimui ar teisingai supratau apie ką kalbama. Originali tai lyg ir aiški visa, gal tikrai mažinimas g.gif Tiesą sakant atidžiau pažiūrėjus jin ir internete atrodo jau kiek kitaip nei kompe - kažką panašaus apie pasikeitimus šiokius tokius esu pastebėjus kai dedu į sm konkursus unsure.gif

Man spalvota irgi smagiau žiūrisi. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 17 rugpjūčio 2008 - 13:23
QUOTE(Sansara @ 2008 08 16, 17:52)
siaip nugrybaves WB visose

nu jo paziurejau nusistacius WB kaip ant saules fotkinti... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mielka: 17 rugpjūčio 2008 - 13:33
QUOTE(mielka @ 2008 08 17, 14:31)
nu jo paziurejau nusistacius WB kaip ant saules fotkinti...  doh.gif

pamirsti normalu lotuliukas.gif as naktinio miesto ejau su sauleta diena fotografuot lotuliukas.gif o tamsoje net nemaciau kas ir kaip uzstatyta doh.gif
Atsakyti