Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

4u.gif Na man asmeniškai tai tas išplautas fonas šiuo atveju, kaip ir minėjai, numanomas. Nes svarbesnis buvo vaikas. Jis pagrindinis veikėjas šiame kadre. Be abejo, galėtų būti ir jūra neišplauta, tik tuomet manau jau ir emociškai kitaip žiūrėtusi. Na tiesiog čia, taip norėjau 4u.gif taip ir gavos. Dėkui už nuomonę visiems ;)Manau padiskutuot tokiais atvejais, sveikintinas dalykas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2008 08 14, 15:36)
pekino olimpiados atidarymas
(radau kudroje nuoroda). kai kurios nerealios  unsure.gif

eik tu sau blink.gif tikrai nerealu smile.gif Pirmiausiai tai pirmosios dvi "užsikabino" už akių.
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2008 08 14, 14:52)
man apie kadravimą va čia aiškiai
http://www.mikasbink...rticle=apzvalga
aciuks.gif jau džiaugiuosi straipsniu, tuoj skaitysiu

QUOTE(Anasko @ 2008 08 14, 14:52)
As turejau galvoje daugiau formata mirksiukas.gif  Bet dabar taip geda pasidare  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif
lotuliukas.gif tongue.gif nu va matai, pasirodo mokomės tikrai visi - be išimties thumbup.gif

QUOTE(bite maja @ 2008 08 14, 14:52)
sekdama paskutinėm mados tendencijom, dariau šitą seriją  lotuliukas.gif

http://fotokudra.lt/...3&nav=aut&page=

lotuliukas.gif
o III ir be serijos thumbup.gif tik kažkodėl fokuso norisi dešinei rankai - kuri tą veiksmą ir atlieka - nes taip norisi pamatyt, kaip ten kas bigsmile.gif

QUOTE(Karbynė @ 2008 08 14, 15:01)
O jei rimtai - ko gero nėra jokio būdo, kurį pasirinkus nuotraukos automatiškai taps geriausios. Šiuo atveju mano supratimu toli gražu ne vien pasirinktoj ryškumo zonoj esmė...
Yra kur svarbu vienaip, kitur svarbu kitaip.
matyt mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 08 14, 15:57)
Lindra, viskas priklauso nuo siuzeto. jei tai portretas - tada reik, kad fonas neuzgostu veido, zmogaus, fona plauni. jei tai gamtos vaizdas - diafragma ir f22 gali naudot ir viskas bus rysku ir tai bus tik pliusas daugumoj atveju. jei tai vaiko zaidimas pievuteje - jau gali ir vienaip ir kitaip, ziurint ka akcentuoji ar vaika, ar vaika toje aplinkoje....
siaip patogiau naudoti mazas diafragmos reiksmes butent del trumpesnio islaikymo... realiai f22 ne visada ir nulaikysi. sako ir kokybe krenta, islenda dulkes ant matricos ir t.t. visokiu sposu pasitaiko su taip priverta diafragma.
as butent del patogumo daznai naudoju mazas reiksmes.  g.gif namie su f/9 ir ISO400 bandziau natiurmorta fotografuot, gaidys gavosi smile.gif beveik visi kadrai sujudinti kad ir vos vos, ir ryskumas jau nebe tas. islaikymas tai jau buvo apie 1/10-1/15...
o baccardi atveju, ta jura, tokia nujauciama tampa. galejo buti ir ryski. ir tikrai niekas nebutu prie to, manau, prisikabines. dabar akcentuotas vaikas, kad ten jura - zinai ir jauti. o to ir uztenka smile.gif
o bandyt ir eksperimentuot galima kaip nori ir kaip iseina biggrin.gif ir grazu ne lygu privertai diafragmai. bet fona sukontroliuot yra daug sunkiau, nei ji isplaut. tik tiek

ačiū Sansara už išsamų atsakymą, o sakinys apie "fono sukontroliavimą" mane ir įtikino dėl išplauto fono ax.gif žinosim.
kartais taip trūksta žinot elementarius dalykus doh.gif

o F mano fotike didžiausia F 8.0 unsure.gif
o ISO tai taip ir neradau, kaip nustatyt schmoll.gif

gal kas netyčia čiupinėjot Konika Minolta?
Atsakyti
Mielka, koks mazutytis ciuckis! Bet nuotraukyte “Trapumas delne” silpnoka. Man krenta i akis ne isplauke pirstai, bet nepatogi rankos paderis, demesi blasko grandinele, nagai, seselis ant sienos. Nesinoretu ir blico naudoti, idomiau prie dienos sviesos pazaisti. Nenuliusk, kad pakritikavom . Pabandyk nufotografuoti kitaip ir idek nauja nuotrauka dar. blush2.gif

Karbytes kamaniukes foto patiko ryskumo zona, pasvyrimu, fotografavimo kampu, labiau patiko spalvotas var (daug siltesnis, linksmesnis del spalvu zaismo, vasara kvepiantis). Nepatinka, kad kamaniuke uzpakaliu "ziuri" i kadra, kad ir graziai pukuotu lotuliukas.gif , isdege ploteliai…

Uzejo kalba apie sepia ir J/b ...Man asmeniskai daug nuotrauku gaila versti i j/b ...praktiskai as laaaabai retai tai darau... Nezinau... man nuotrauka tarsi praranda dali savo zavesio, kuri jai suteikia spalvu zaismas...Bet cia gal mano neismanymas, nesupratimas... ar tiesiog nemokejimas tinkamai naudotis j/b ...
Sepia nepatinka automatiniai PS ar Picasa variantai, man patinka tamsus sepia var., kai vos tonuoji J/B var tamsiai ruda spalva…

Jau Bites Majos kates – pozuotojos smile.gif Patinka, kad jos taip viena uz kitos sedi, labai idomiai ziurisi. Patinka tokia ryskumo zona. Tik ar cia mano monitorius taip rodo ar kas, bet juodosios kates snukutis visai prarades apimtis, juodumoje sunkiai iziurimi jo bruozai… Lyg sviesiau noretusi. Zinau, kad su juodu kaciu fotografavimu sunku, bet cia norisi kazkokio kitokio apsvietimo, kad juodosios kates snukuti isryskintu ir jis nebutu toks plokscias…

Pukuciai, pirma – begantys vaikai ir antra – vaikai plojantys katucio patinka, norisi gal tik kitokio J/B vertimo… Tegu labiau patyre pasako… Trecioje mergaitei neuzteko vietos kadre, kepure labia prie krasto, pedutes nukirstos, tamsokas veidukas. Ketvirtoje idomu kodel butent pasirinkai toki mergaites komponavima nuotraukoje Man ziurint idomu kuo ta mergaite uzsiemusi, ka ji veikia, o nuotrauka to neparodo – ten kur mergyte palinkusi ir pasisukusi jau baigiasi kadras… ir uzstoja zoles… Saulelydis grazus ir zmoniu siluetai cia labai tinka, bet gaila kad juos nupjovei unsure.gif …

Lindra, nu turi pajautima. Man faina ziureti i tavo nuotraukytes. Puikus momentai, rakursai. Pirmojoje norisi siek tiek ryskesniu spalvu, seniukas labai linksmas, bet parodyk spalvota var. Man j/b var geriau ziurisi uz sepia, bet dar idomu spalvota pamatyti. Atspindys man net labai patiko! Pati mintis, veikejai, kaip jie issideste! Kitas reikalas, kad kadra pagadino keli dalykai: * fokusas i zoles, o ne i zmoniu atspindzius vandeny (jie (ypac berniukas su meskere) juk pagrindiniai nuotraukos veikejai, jei jie butu ryskus visai butu idomu), * nuotrauka tamsoka (eksponuoti pagal vandeni reikejo ne pagal kranta), jei vanduo butu skaidresnis, sviesesnis ir ryskesnis, manau butu zavu. bigsmile.gif

Sayonara, man nuotraukoje daugoka visko… Labiausiai kliuna kairysis stulpas su dviraciu… Blasko demesi ir pacia istorija sumakaliuzina, plius noretusi, kad venuoles figura nebutu pusiau paskendusi tamsiame fone, dabar tas jos sonas tarsi susilieja su juoduma…
Vyrukas tarp kolonu idomi nuotraukyte, bet man kliuna ne kolonos, o erdves trukumas – suslege ji tos kolos … Kai sillwio dar nupjove apacioje, tos erdves dar sumazejo… Cia fotografuojant siek tiek zengtelt reikejo desniau…

Sillwio sansaros ikelta originali aguonos nuotraukos tikrai siltesne ir jaukesne. Ot tie sRGB kodavimai ir nesusipratimai blink.gif unsure.gif g.gif

Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2008 08 14, 15:33)
o F mano fotike didžiausia F 8.0  unsure.gif
o ISO tai taip ir neradau, kaip nustatyt  schmoll.gif

gal kas netyčia čiupinėjot Konika Minolta?

maniškė Minolta truputį kitokia nei pas tave, bet meniu gal panašus. pas mane 3-iam meniu puslapyje pati pirma reikšmė yra "sensitivity". ten ir reguliuojasi ISO.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peledike: 14 rugpjūčio 2008 - 16:33
Na man asmeniškai irgi labiau patinka spalvos. Kažkada buvau apskritai prieš j/b, kol čia seniau kada kažkokio vykusio eksperimento dėka pamačiau, kad kai kurioms vertimas į J/b padeda. Tai kartais ir bandau rast kada yra tas padeda. Sekas šiaip sau, bet vis pabandau. O šiaip aš pati už spalvas. Tik nebepurkštauju ir prieš j/b lotuliukas.gif Nors kai kurių dalykų ir pati neįsivaizduoju j/b, nes j/b ten kur buvę reikalingos gyvos žaismės, kartais tikrai tą atima.
Ai tiesa, aš jūsų kai kurių kūdroj nelabai skiriu, blush2.gif tai kai sumąstau įdėt nuotrauką vis laužau galvą ar verta cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 14 rugpjūčio 2008 - 16:43
QUOTE(ciburaska @ 2008 08 14, 16:49)
Lindra, nu turi pajautima. Man faina ziureti i tavo nuotraukytes. Puikus momentai, rakursai. Pirmojoje norisi siek tiek ryskesniu spalvu, seniukas labai linksmas, bet parodyk spalvota var.  Man j/b var geriau ziurisi uz sepia, bet dar idomu spalvota pamatyti. Atspindys man net labai patiko! Pati mintis, veikejai, kaip jie issideste! Kitas reikalas, kad kadra pagadino keli dalykai: * fokusas i zoles, o ne i zmoniu atspindzius vandeny (jie (ypac berniukas su meskere) juk pagrindiniai nuotraukos veikejai, jei jie butu ryskus visai butu idomu), * nuotrauka tamsoka (eksponuoti pagal vandeni reikejo ne pagal kranta), jei vanduo butu skaidresnis, sviesesnis ir ryskesnis, manau butu zavu. bigsmile.gif

dėkoju dėkoju rolleyes.gif ax.gif smile.gif , kaip faina komentarų daug išgirst, nors atrodo jau kitaip nebenufotografuosi, jau į tai, ką nori nebesufokusuosi, bet išlieka vistiek tos pastabos galvoje, ir kitą kart fotografuojant turbūt atkreipsiu dėmesį į daugiau dalykų thumbup.gif

QUOTE(Peledike @ 2008 08 14, 17:32)
maniškė Minolta truputį kitokia nei pas tave, bet meniu gal panašus. pas mane 3-iam meniu puslapyje pati pirma reikšmė yra "sensitivity". ten ir reguliuojasi ISO.

nu nėr jokio sensitivity cry.gif negi ieškot namoku, na pasiknaisiosiu dar, o kaip dar gali vadintis?
dedu spalvotą
user posted image
Atsakyti
Jau Bites Majos kates – pozuotojos smile.gif Patinka, kad jos taip viena uz kitos sedi, labai idomiai ziurisi. Patinka tokia ryskumo zona. Tik ar cia mano monitorius taip rodo ar kas, bet juodosios kates snukutis visai prarades apimtis, juodumoje sunkiai iziurimi jo bruozai… Lyg sviesiau noretusi. Zinau, kad su juodu kaciu fotografavimu sunku, bet cia norisi kazkokio kitokio apsvietimo, kad juodosios kates snukuti isryskintu ir jis nebutu toks plokscias…

hmm... pas mane kaip ir normaliai snukis g.gif šiaip asmeniškai man tas dirbtinis apšvietimas nepatinka. dar vonios plytelės savo atspalvį pridėjo blink.gif rodau dar vieną foto. šiek tiek daugiau pašviesinau. spalvos ne tokios šiltos. sakyčiau, gal maloniau žiūrisi g.gif

user posted image

Atsakyti
Bite lotuliukas.gif kate Baskirvili turi biggrin.gif nu zinai man ir sita liuks. O spalvos grazesnes cia

Mano foto is serijos man patinka, kitiems ne doh.gif gal galetumet pasakyti kas blogai, ar tiesiog bardakas kadre. Del seseliu zinau, bet kad su vidine blykste susikalbeti niekaip negaliu doh.gif
"Myli-nemyli"

user posted image

user posted image

user posted image

Baccardi, patiko tavo jura su berniuku. Kazkokiu trukumu nematau, tiesiog rami foto.

Lindra, man spalvotas variantas zymiai geriau ziurisi nei sepija ir nei j/b Toks galima sakyti heminguejiskas tipazas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 14 rugpjūčio 2008 - 17:59
Mielka, koks mazutytis ciuckis! Bet nuotraukyte “Trapumas delne” silpnoka. Man krenta i akis ne isplauke pirstai, bet nepatogi rankos paderis, demesi blasko grandinele, nagai, seselis ant sienos. Nesinoretu ir blico naudoti, idomiau prie dienos sviesos pazaisti. Nenuliusk, kad pakritikavom . Pabandyk nufotografuoti kitaip ir idek nauja nuotrauka dar.  blush2.gif

as tikrai nenusiminiau... kai man pasaket tai ir pati matau visas klaidas... grys drauge is atostogu paprasysiu palaikyt... a to pati nei nagus noriu nuskirpt nei israityt graziai rankos sugebu biggrin.gif
prie dienos sviesos nelabai galiu zaist nes kambary ganetinai tamsu o tampyt ciuciaus nesinori...
Atsakyti
Anasko, nematau svelnumo, nematau intrigos. vaiko veido israiska neparodo nei "myliu", nei "nemyliu". jis nepatenkintas situacija ir tiek.
antra kazkiek arciausia prie temos.
g.gif siuzetas "negroja"
vat jei treciai pirmaja mergaites israiska (vyresnes) butu super.
gal kiek tiesmukai, bet pirma atrodo: se tau i veida su ramune, niu ka? patinka? blush2.gif nes butent taip vaikutis jaunesnis atrodo
ir kazkaip level ar ne per daug uzkelti? ar kontrastas. viskas (ypac antroje) liejasi ties maikute i viena blyna
gal paskutineje uztektu tik ranku? g.gif nes vienas vaikas atrodo nepatenkintas, kito israiskos nera, tai gal palikt tik simboliska perdavima geles smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 14 rugpjūčio 2008 - 18:24
Aciu Sansara, nu matai, visai dabar aisku, man akla meile neduoda pamatyti doh.gif Pirma foto krosinau, o antra su curves turbut persistengiau. O trecios tavo pasiulytas variantas man visai ziurisi, bet kudra neprieme biggrin.gif
Atsakyti