Na ka, bandau pasivyti
BN - patiko tavoji nuotrauka muziejuje.
As neseniai viename straipsnyje perskaiciau, kaaip vienas fotografas muziejuje fotografuoja - zmoniu, personazu daug ir ivairiu, niekas nekreipia labai demesio, kai juos fotografuoji, juk daugelis aplink fotografuoja, zodziu zmones atsipalaidave, geru kadru galima pagaut... Paaugs mano mazius, gundysiuos pabandyt... O gal ziurek ir su Bitele gausis
Smiltis, kalbant apie tavasias fotografijas - ne kokybes man truksta (tose mazytese tai nelabai iziuriu kas ten ir kaip), gal labiau man tos nuotraukos tiesiog nufotografuotos ir tiek. Na kazkaip neisbaigtos sakyciau. Nezinau, vis pasiziuriu - personazai lyg idomus, tema taip pat, bet nesijungia man i visuma.
Karbyne, lyg ir viskas gerai toje pirmoje driezo fotografijoje (tik nesakyciau, kad ten makro). Butu gera nuotrauka brosiurelei apie terariumus Antrojoj man ta pliauska i akis krenta labai ir kazkas su kompozicija ne taip.
Ir dar - juk nieko neparasiau apie Biteles SMC... Eik sau... Daug kartu ziurejau, pati ten uzsimaniau, pavydejau, kad as taip nematau... Zodziu labai labai patiko Vilniaus personazai taip pat idomus, bet as kol kas tavo tomis dvejomis groziuosi
QUOTE(wyshnia @ 2008 08 08, 00:44)
(tik nesakyciau, kad ten makro).
Va man šita dalis ir įdomi - kodėl ne makro ? Tarkim aš makro suprantu kaip fotografavimą mažais atstumais (1-50 cm - aš fotkinau iš labai arti) ir kaip vienas kūdrinis autorius sakęs, pateikiant vaizde ne mažesnius nei natūralaus dydžio (ir didesnius už jį) objektus. Maniškėje (pirmoje) nuotraukoje juk gerokai didesnis, suprantu kad tai ne vienintelis kriterijus, bet man kažkaip prie svarbesnių atrodo kad foto būtų galima vadinti makro. O kaip tai jūs suprantat?
Juk kad vaizdas brošiūrėlei, tai dar savaime nesako, kad jis negali būti makro?
Antrą nuotrauką iš tiesų įdėjau tik parodymui kokio realaus dydžio yra objektas, kažko daugiau ten ieškot nelabai ir verta ...
Terariumuose tas driežiukas kaži ar išgyventų - bent jau aš juos sutinku tik natūralioj aplinkoj (o ir pakankamai vėsiu oru), na bet čia jau kitka...
QUOTE(Karbynė @ 2008 08 07, 23:03)
As gal nelabai teisingai suprantu, bet man makro - vaizdas, kurio plika akim nepamatyciau - vabzdziai, kai jau ju akys matosi, plaukeliai visokie, geles, kai matai net ziedadulkes, jei gyvate, driezas, ar kitas sliuzas - tai matai zvynus, odos tekstura ir pan Tavasias nuotraukas as vadinciau close up
Darija, pries tai tavo posto nepastebejau - sveika prisijungus
Aišku - mes skirtingai suprantam Bet ir tai ir tai mano supratimu yra makro. Tik skirtingu masteliu. Mano samprata tokia kaip vieno tokio kūdros makrininko kuris kaip tik taip kaip tu aprašei ir fotkina (žvynukai, plaukiukai), tiesiog jo supratimu tas makro yra nuo - iki. Ir kažkaip pati va taip panašiai ir suprantu.
http://en.wikipedia....cro_photography
http://www.macrophot...h...ntent&tid=1
o kad vienas detalumas gali aiškiai lenkt kitą man ir pačiai akivaizdu. Bet ir portretai vienodi nebūna juk. Šiaip ar taip tas mano objektas gerokai didesnis už musę, tai norint tokio detalumo kaip musei jis visas ir į kadrą nelabai tilpų (apie technines ir savo sugebėjimų galimybes kol kas nutylėsiu ).
http://en.wikipedia....cro_photography
http://www.macrophot...h...ntent&tid=1
o kad vienas detalumas gali aiškiai lenkt kitą man ir pačiai akivaizdu. Bet ir portretai vienodi nebūna juk. Šiaip ar taip tas mano objektas gerokai didesnis už musę, tai norint tokio detalumo kaip musei jis visas ir į kadrą nelabai tilpų (apie technines ir savo sugebėjimų galimybes kol kas nutylėsiu ).
Naujokai, sveiki prisijunge!
Smiltis - man tavo reportazas is juros sventes labai patiko. Taip dar nemaciau, o zinant, kiek ten visada buna zmoniu manau, kad darba atlikai puikiai.
"Sviecia" tamsiau apsirengusiu konturai. Net per CRT sviecia Mazink sharpo.
Sitas geras. ***** geras
Smiltis - man tavo reportazas is juros sventes labai patiko. Taip dar nemaciau, o zinant, kiek ten visada buna zmoniu manau, kad darba atlikai puikiai.
QUOTE(bite maja @ 2008 08 07, 19:46)
Bond. James Bond
"Sviecia" tamsiau apsirengusiu konturai. Net per CRT sviecia Mazink sharpo.
QUOTE(bite maja @ 2008 08 07, 21:17)
e ne... va čia yra tikrasis dėdė Grga
Sitas geras. ***** geras
Sveiki visi
Karbytes drieziukas dar nevisiskai makro. As irgi makro isivaizduoju stambu sio drieziuko "portreta", su ryskiais zvyneliais. Nebutina kad visas tilptu. Na dar idomumo priduotu kitoks rakursas - siek tiek is snukucio priekio puses.
Ale jau dabar matosi, kad mazius akylai stebejo paparaci
Bites Majos Dzeimasa Bondas Aisku gaila batu ir kad fonas kiek ryskokas, bet patinka J/B vertimas ir tokia reportazine Piles gatves nuotraukyte.
O va dede ant Tauro kalno labai patinka Idomus toks tipazas! Va jei tos kartonines dezutes dar po kojom nebutu, butu idealu. Kazkoks sendaikciu pardavejas?
Darijos berniukas. Kompoziciskai, spalviskai nuotrauka tvarkinga. Portretukui noretusi idomesnes vaiko emocijos, israiskos... Seseliai ryskus akiduobese ir po kaklu - fotografuota vidudieni. Ne pats geriausias laikas nuotraukoms...
Karbytes drieziukas dar nevisiskai makro. As irgi makro isivaizduoju stambu sio drieziuko "portreta", su ryskiais zvyneliais. Nebutina kad visas tilptu. Na dar idomumo priduotu kitoks rakursas - siek tiek is snukucio priekio puses.
Ale jau dabar matosi, kad mazius akylai stebejo paparaci
Bites Majos Dzeimasa Bondas Aisku gaila batu ir kad fonas kiek ryskokas, bet patinka J/B vertimas ir tokia reportazine Piles gatves nuotraukyte.
O va dede ant Tauro kalno labai patinka Idomus toks tipazas! Va jei tos kartonines dezutes dar po kojom nebutu, butu idealu. Kazkoks sendaikciu pardavejas?
Darijos berniukas. Kompoziciskai, spalviskai nuotrauka tvarkinga. Portretukui noretusi idomesnes vaiko emocijos, israiskos... Seseliai ryskus akiduobese ir po kaklu - fotografuota vidudieni. Ne pats geriausias laikas nuotraukoms...
QUOTE(ciburaska @ 2008 08 08, 10:07)
Karbytes drieziukas dar nevisiskai makro.
Ot ir visiškai - pagal apibrėžimus į makro rėmus jis kuo puikiausiai telpa (na nekalbant ape techniką) Skirtumas tik mažesniame ar didesniame detalume. Didesnis detalumas aišku įdomiau, bet kaip jau minėjau makro yra objekto fotografavimas iš arti ir jo vaizdaimas natūralaus ir didesnio dydžio. Maniškis kaip tik toks ir yra. Iš arti fotografuotas ir keliskart didesnis už natūralų. Dėl kitko sutinku, bet kad tai ne makro Bet dėl šito kai kiekvienas turim savo supratimą (aš tiesą sakant ir pati nustenau kai sužinojau, kad makro gali būti vadinama jau natūralaus gyvūno dydžio nuotrauka) ir įsivaizduojam kad jis yra objektyvus jaučiu nelabai ir išsiaiškinsim
Ir aš ne Karbytė, ot
Stebėjo tikrai akylai, net nustebau, kai įsižiūrėjau į akytę nuotraukoj Bet stovėjo nekrusteldamas - matyt tikrai gynybinė reakcija apsimest pagaliuku , o paskui vienu mostu tiesiog šmurkštelėjo Tai apeit nebesigavo
Dėdė ant Tauro kalno labai gražus. Kaip iš senų gerų rusiškų filmų.
QUOTE(Karbynė @ 2008 08 08, 09:46)
Bet dėl šito kai kiekvienas turim savo supratimą (aš tiesą sakant ir pati nustenau kai sužinojau, kad makro gali būti vadinama jau natūralaus gyvūno dydžio nuotrauka) ir įsivaizduojam kad jis yra objektyvus jaučiu nelabai ir išsiaiškinsim
Ir aš ne Karbytė, ot
Ir aš ne Karbytė, ot
Atleisk, Karbyne
Cia mes uzsiciklinome del savokos makro ar ne makro..., bet gi esme ne ta... Gali toje nuotraukoje ir mazas drieziukas buti, svarbu kaip jis pavaizduotas ir kaip ikomponuotas i kadra bei aplinka...
Labai priklauso nuo rakurso, galinio/priekinio fono:
Pvz.: cia, dar cia- stambus portretas,
is arciau.idomesnis rakursas
QUOTE(ciburaska @ 2008 08 08, 08:07)
Man tas pats i akis krenta - reiktu palaukt keleta valandu, tada fotografuot
QUOTE(Karbynė @ 2008 08 08, 08:46)
Dėl kitko sutinku, bet kad tai ne makro Bet dėl šito kai kiekvienas turim savo supratimą (aš tiesą sakant ir pati nustenau kai sužinojau, kad makro gali būti vadinama jau natūralaus gyvūno dydžio nuotrauka) ir įsivaizduojam kad jis yra objektyvus jaučiu nelabai ir išsiaiškinsim
Ir ar verta cia kazka aiskintis Kiekvienas suprantam savaip ir nepasakysi, kieno supratimas yra teisingesnis. Tebunie tai makro, juk nuotrauka nuo to nepasikeite
Nuotrauku nedaug, tai ikelsiu viena vakarykste savo maziaus tiesiog nuotrauka - as vis kitokiu kampu ieskau
QUOTE(wyshnia @ 2008 08 08, 12:10)
Ir ar verta cia kazka aiskintis Kiekvienas suprantam savaip ir nepasakysi, kieno supratimas yra teisingesnis. Tebunie tai makro, juk nuotrauka nuo to nepasikeite
O kodėl gi ne - man tarkim įdomu kaip kitas žmogus supranta, nes paskui taip ir gauns nesusikalbėjimai kai po vienodom sąvokom susidedan skirtingas reikšmes ir nesusikalbam, nors atrodo kad kalbam apie tą patį. Aš pati tarkim žiūrėjau ir domėjaus kaip tai apibrėžiama daugmaž "oficialiai".
Ar apskritai tada verta kalbėt ir kažką aiškintis ...
Dėl kompozicijos įdomesnio rakurso ir pan. visiškai sutinku. Tiesiog nespėjau, o iš kitos pusės - tikrai dar mokytis ir mokytis. Iš trečios - aparatas ir taip buvo prikištas prie pat, daugiau kur nėra, tai irgi riboja detalumą tokių gyvūnų...nors rezultatui tai mažiausiai įdomu.
QUOTE(ciburaska @ 2008 08 08, 12:08)
Bet čia ir gyvūnas dinozauro dydžio palyginus su maniškiu